0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz?  (Okunma Sayısı: 901 Kere Okundu.)
« : Eylül 04, 2008, 10:49:35 ÖÖ »

Furkan
*
Üye No : 3437
Yaş : 28
Nerden : Tokat
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 6751
Mesaj Sayısı : 10 941
Karizma = 15570


Yemek yemek fizyolojik bir ihtiyaç olduğu kadar sosyal bir olaydır da. Tokluk ve açlık hissini sadece fizyolojik olarak tarif etmek eksik olur çünkü bu iki duygu aynı zamanda psikolojik olarak maskelenebilmekte veya aşırı aktive olabilmektedir.
Hatalı yeme şekilleri
Ayaküstü atıştırmak, aceleye getirmek, iki işin arasına sıkıştırmak televizyon seyrederken, telefonda konuşurken, arabada yemek yemek birçoğumuzun sık sık yaptığı hatalı yeme şekilleridir. Bu şekilde yenilen yemek doygunluk hissi vermez ve dolayısıyla gün sonunda daha fazla yemek yenmiş olmasına sebep olur.
Aynı şekilde arada sırada mutfağa gidip buzdolabının önünde “bir iki lokma bir şeyler yemek”, tencerenin kapağını açıp “yemeğin tadına bakmak” da toplamda yenilen miktarın farkına varılmamasına, her zamankinden çok daha az yenmiş gibi hissedilmesine yol açar. En doğru yemek yeme şekli sofrada oturarak, küçük lokmalar halinde, yavaş yavaş çiğneyerek, tadına vararak ve yemek yediğini hissederek yemektir.
Kalabalık sofralarda ise yemekle birlikte dostların ve sohbetin tadına varmak ihmal edilmemelidir. Ev ziyaretlerinde hanımların çeşit çeşit pasta börek yapma yarışması varmış gibi efor sarf etmeleri de aslında hem kendilerine hem de misafirlerine karşı yapılmış bir hatadır. Yemeğe başlamadan önce tüm çeşitleri ev sahibine sormak ve hangilerinden ne miktarda yiyeceğinize karar vermek iyi bir yoldur.
Yemekli davet, düğün gibi organizasyonlarda masada mönü bulunması benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü ana yemeğe göre başlangıç yemeğinden ne kadar yemeliyim, ekmek yemeye gerek var mı veya sevdiğim bir tatlı varsa ana yemekten vazgeçeyim gibi dengelemeler ertesi sabah tartı üzerinde mutsuz olmamı engelliyor.
Çay davetinden mutsuz dönmeyin
Bence ev davetlerinde çay toplantılarında da böyle bir düzen, hem ev sahibi hem de misafir açısından hoş olur. Böylece misafiriniz de mide hacmini ve kalori hakkını bu şekilde ayarlayabilir ve siz de yersiz ısrar etmek zorunda kalmazsınız.
Çay saatinde bir davete katılacaksanız en güzeli hafif bir öğle yemeği yemek ve akşam yemeğini tamamen kaldırmaktır. Akşam eve gittiğinizde 1 kase yoğurt veya 1 meyve ile 10-15 fındık ile yetinebilirsiniz. Eğer sınırları çok aştığınızı düşünüyorsanız o zaman mutlaka ertesi gün kahvaltıdan önce 45-50 dakika tempolu yürüyün kahvaltı ve öğle yemeğini normal yiyip akşam öğününü hafif geçin. Ertesi sabah kendinizi daha iyi hissedeceksiniz ve tartı size daha dost davranacak, emin olun.
Orucunuzu zeytinle açabilirsiniz
Yapılan araştırmalarda zeytinin önemli bir sağlık kaynağı olduğu artık kesinleşmiş bulunuyor. Zeytinin içinde bulunan omega 6 (linoleik asit) tüm yaş grupları için çok önemli. Sağlık örgütleri kalp damar hastalıklarının olduğu toplumlarda düzenli miktarlarda linoleik asitin diyette olması gerektiğini belirtiyorlar. Zeytinin tek faydası içerdiği linoleik asit değildir. Bu faydaların yanı sıra zeytinyağı da önemli bir besin öğesidir. Çünkü zeytinyağı katı yağların aksine kandaki kolesterol oranını kontrol altında tutar. Zeytinyağı kalp damar hastalığının gelişmesini önleyici özellikleri ile LDL adı verilen kötü kolesterolü düşürürken, HDL adı verilen iyi kolesterolün seviyesini yükseltir. Sahur ve iftar sofralarınızda 4- 5 adet zeytinin 1 tatlı kaşığı yağa eşit olduğunu bilerek tüketmeniz yağ alımınızı ayarlamada yardımcı olacaktır. Ayrıca içindeki tuz da yoğun olduğu için tuzu azaltılmış veya tuzsuz zeytinler tüketmek sahur ve iftardan sonra çok susamanızı engelleyecektir. İçerdiği tuz sebebiyle yüksek tansiyonu olanların tüketim miktarlarına özen göstermesi gerekir.
ÖNERİLER
4- 5 tane zeytin 1 tatlı kaşığı yağa eşittir.
Sebze yemeklerinde 1 kg sebze için 2 çorba kaşığı zeytinyağı kullanın.
Salatalarınıza koyacağınız yağ miktarını ise 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile sınırlandırın, salatalarınıza yağ yerine zeytin de ilave edebilirsiniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz?
« Posted on: Nisan 20, 2024, 09:09:24 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? e-book, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? programı, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? oyunları, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? e-kitap, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? download, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? hikayeleri, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? resimleri, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? haberleri, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? yükle, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? videosu, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? şarkı sözleri, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? msn, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? hileleri, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? scripti, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? filmi, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? ödevleri, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? yemek tarifleri, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? driverları, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? smf, Yemek Yemeyi Biliyor Musunuz? gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Niçin Gülümsediğimi Biliyor Musunuz?
Dini Hikayeler
seyyah 3 1166 Son Mesaj Haziran 11, 2012, 10:34:25 ÖS
Gönderen : Liza
Bayanlar Beyninizin Cinsiyetini Biliyor Musunuz?
Kadınca
Mavi_Kiyamet 3 1853 Son Mesaj Aralık 06, 2014, 03:11:07 ÖS
Gönderen : Mrs. Jones
Vücudumuzda Yaşam Boyunca Sönmeyen Bir Ateş Taşıdığımızı Biliyor Musunuz?
Serbest Kürsü.
y[N]s 0 708 Son Mesaj Kasım 13, 2011, 01:14:46 ÖS
Gönderen : y[N]s
Kaybetmeyi Biliyor Musunuz?
Güncel Sorunlar & Hayat
Mavi_Kiyamet 0 986 Son Mesaj Mart 21, 2012, 03:04:22 ÖS
Gönderen : Mavi_Kiyamet
Az Az Yemeyi Bilmek Lazım
Diyet
Mavi_Kiyamet 0 674 Son Mesaj Ocak 15, 2013, 11:59:01 ÖS
Gönderen : Mavi_Kiyamet


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular