0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi  (Okunma Sayısı: 4170 Kere Okundu.)
« : Mart 12, 2011, 03:50:11 ÖS »
Avatar Yok

Mavi_Kiyamet
*
Üye No : 26505
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 12251
Mesaj Sayısı : 47 783
Karizma = 55168


Doğal olarak orta yaştan itibaren vücudun hareketliliği ve gücünde azalma olur. Bu yaşlarda çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Örneğin; sırt problemleri, eklem ve kas rahatsızlıkları ve birçok hareketi kısıtlayan rahatsızlıklar en çok görülen durumlardır.



Özellikle 45-50 yaşlarından sonra kalp ve dolaşım hastalıkları, genellikle sanayi toplumlarında ölüme neden olmaktadır. Buna bağlı olarak erkeklerde Enfarktüs bir numaralı ölüm nedeni olarak ortaya çıkmaktadır.

Sportif uygulamalar göstermiştir ki, ileri yaşlarda dahi yüksek performanslar elde etmek mümkündür.

Örnek olarak vücut geliştirme branşını ele alırsak, 50 yaş hatta 60 yaş üstünde ünlü atletlerden Frank Zane (üstte resmi olan), Steve Revis, Reg Park, Bill Pearl ve Ed Corney'i gösterebiliriz. Bu ünlü sporcular bugün dahi profesyonelce faaliyetlerini sürdürmekte ve bu konuyu ispatlamaktadırlar.

İLERİ YAŞLARDA BODYBUILDING VE FITNESS ÇALIŞMASI İÇİN BAZI ÖNEMLİ NOKTALAR

Yaşam kalitesi, sağlık ve kendini iyi hissetme ile yakından ilgilidir. Genellikle yaşlılarda spor bu mutluluğu yakalamak için çok önemlidir. Bu yaşlarda kendine güven ve güçlü hissetme, insanları mutlu kılar.

Yaşlılıkta yapılan egzersizler, genel antrenman prensiplerine dayanır. Antrenman yoğunluğu, hacmi, sıklığı gibi. Çalışmalarda ana amaç fitness ile sağlıklı bir yaşam olmalıdır. Birinci plânda güç arttırmak olmamalıdır. Gençliğinde spor yapanlar kendi kişisel güç ve kapasitelerini iyi bilirler.

20 yıldır spor yapmamış eski sporcular ile hiç spor yapmamış yaşlıların Fitness'e başlamadan önce bir doktora başvurmaları kaçınılmazdır.

Genellikle yaşlılar kuvvet, dayanıklılık, hareketlilik ve koordinasyondan oluşan akılcı bir çalışma programı uygulamalıdırlar. Çabuk kuvvete dayanan hareketlerden kaçınılmalıdır.

DAYANIKLILIK ÇALIŞMALARI

İlk başlangıçta tüm çalışma programının %50'si, daha sonra %70-80'ini dayanıklılık çalışmalarının oluşturması önemlidir. Bunu kontrol imkânı nabız frekansı ile olur. Yaşlanma ile kalp atım frekansı azalır. Burada ana kural : Yaş - 180 formülüne göre çıkan rakamın altında kalacak şekilde, dakikada olması gereken ideal atım sayısıdır.

Genellikle, antrenman süresi arttırılabilir, fakat antrenman hacminin arttırılmaması daha uygun olur. Yaşlılığa bağlı olarak aerobik programları, nabzı kontrol eden ergonometri programları, yürüyüş gibi.

AĞIRLIK ÇALIŞMALARI

Yaşlılık arttıkça tüm vücuttaki kas yoğunluğu vücudun ağırlığına oranla azalır ve buna bağlı olarak yağlanma meydana gelir.

Bu sebeple vücutta yük ve kuvvet dengesi de bozulur. Vücut geliştirme ve fitness çalışmaları ile bu kayıp azaltılıp, dengelenebilir.

Bu çalışmalarda öncelikle sırt kasları için stabilizasyon hareketleri önerilir. Bu hareketler kas zayıflamalarını ve duruş bozukluklarını önler. Seçilen egzersizlerin de omurgayı ve eklem yerlerini koruyabilecek ölçüde olması gerekir.

Genel olarak yeni başlayanlar için hazırlık mahiyetinde kuvvet dayanınıklığını içeren hareketler seçilmelidir.

ÖNLEMLER

Bilimsel çalışma programları yaşam boyu mutlaka yapılmalıdır.

Vücut geliştirme ve fitness çalışmaları belirli ölçülerde bilhassa ileri yaşlarda, doktorlar ve uzmanlar tarafından yapılması önerilen aktivitelerdir.

Yaşlılık devresi, bünyenin vücut geliştirmeden ve fitness'den destek göreceği en önemli devre olup, bitiş yaşı da yoktur. Bu çalışmalar size bambaşka bir vücut ve sağlık kazandıracak ve sınırsız bir yaşam zevki verecektir.

Wmhocasi.com
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi
« Posted on: Nisan 26, 2024, 11:03:17 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi e-book, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi programı, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi oyunları, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi e-kitap, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi download, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi hikayeleri, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi resimleri, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi haberleri, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi yükle, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi videosu, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi şarkı sözleri, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi msn, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi hileleri, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi scripti, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi filmi, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi ödevleri, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi yemek tarifleri, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi driverları, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi smf, Yaşlılıkta Bodybuıldıng Ve Fıtness Gerekliligi gsm
Yanıtla #1
« : Eylül 24, 2011, 10:13:28 ÖS »
Avatar Yok

egegunesi
*
Üye No : 84928
Nerden : Adıyaman
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 3
Karizma = 0


teşekkürler
Yanıtla #2
« : Ağustos 05, 2012, 08:45:34 ÖS »
Avatar Yok

Alessandro
*
Üye No : 107943
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 3
Karizma = 1


Testosteron erkeklik hormonu.Ne kadar erkeksi bir kelime değil mi?Yılların getirdiği stres,yorucu yaşam koşulları ve düzensiz beslenme bu hormonun seviyesinin düşmesine sebebiyet vermektedir.Bu yüzden erkelerde andrepoz dediğimiz iktidarsızlık ve eerken yaşlanma gibi sorunlar baş göstermektedir.Ama bu hormonun vücudumuzda üretiminin devam etmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirici bir önlem alabiliriz.Bunun ön koşuluda spor ve dengeli beslenmedir.Alkol ve sigara tüketimini sınırlayarak fiziksel aktivite yaparak azalan testosteron seviyeesine bağlı olarak meydana gelen yağlanma kas ve kemik erimesini durdurabiliriz.Her gün 1/1,5 saat tembolu yürüyüş çok tekrarlı ağırlık çalışma bozulan hormon dengesini düzene sokacaktır
Yanıtla #3
« : Aralık 23, 2013, 10:29:33 ÖS »
Avatar Yok

emresafak
*
Üye No : 159522
Nerden : Trabzon
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 21
Karizma = 0


Teşekkürler
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular