0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat  (Okunma Sayısı: 798 Kere Okundu.)
« : Ocak 23, 2012, 01:31:58 ÖÖ »
Avatar Yok

||TeXaS||
*
Üye No : 34881
Nerden : Bursa
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 614
Mesaj Sayısı : 862
Karizma = 16


Kış aylarında cilt bakımına, saç sağlığına ve beslenmeye dikkat ederken vücudumuzun en hassas organlarından gözlerimize çok fazla özen göstermeyiz. Oysaki soğuk havalar ve zorlu kış şartları göz sağlığımız ile ilgili büyük bir tehlike unsurudur.

Op. Dr. Mustafa Temel

Göz Hastalıkları Uzmanı

 

Kış aylarında; göz alerjileri, gözlerde kızarıklık, çapaklanma, kaşıntı, sulanma, yanma, batma, ağrı ile kendini gösteren göz enfeksiyonlarına kadar pek çok sorun baş gösterebilir. Bu nedenle göz sağlığına kış aylarında özellikle dikkat edilmesi gerekir.

Göz alerjilerinden korunun

Normalde gözler de vücudumuzun diğer bölümleri gibi pek çok mikroba karşı dirençlidir. Gözün dışa açık kısımlarını devamlı yıkayan, temizleyen gözyaşı; enfeksiyondan korunmada önemli roller oynar ve içinde mikroplara karşı bazı maddeler taşır. Gözyaşı azaldığında ya da yapısı bozulduğunda, enfeksiyon riski artar. Ayrıca; göz alerjileri, soğuk havaya maruz kalmada enfeksiyon için risk oluşturur.

Temizlik şart

Konjonktiva, kornea, kapaklar, gözyaşı sistemi iltihapları sıklıkla karşılaştığımız enfeksiyonlardandır. Tek veya iki taraflı olabilir. Konjonktivitler bakteriler, virüsler başta olmak üzere çeşitli mikroplarla olabilir ve alerjiler, kimyasal maddelerle temas, tedavi edilmemiş gözlük kusurları, kontakt lens kullanımı, göz ve el temizliğine dikkat etmeme gibi nedenler, mikropların enfeksiyon yaratmalarında etkili olabilir.

Kornea tabakasında oluşan enfeksiyonlar ise görmeyi de etkileyebilir, kalıcı görme kaybına yol açabilir hatta tedavi edilmediği takdirde gözün kaybına kadar da gidebilir. Herpes keratiti, bakteriyel keratit en bilinenlerdendir. Mantar keratiti çok seyrek olmakla birlikte üstesinden gelinmesi bir hayli zor bir klinik durumdur. Hastalar başka hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıklarda da bazen maalesef uzmanına danışmadan, başkalarının önerisiyle, bilmeden kortizon gibi son derece zararlı olabilecek bazı ilaçlar kullanmaktadırlar. Bu kullanım görme kaybına yol açabileceği gibi daha sonra uygulanacak doğru tedavinin başarısızlığına da neden olabilir. Kornea enfeksiyonlarında; batma hissi, ışıktan rahatsızlık çoğu kez en rahatsız edici şikayetlerdir. Ancak kızarıklık, sulanma şikayetleri de sıklıkla görülür.

Kapak iltihapları arasında iç ve dış arpacıklar, kronik kapak iltihapları sık karşılaştığımız sorunlardandır. Burada neden; sıklıkla gözyaşı problemleri, hijyen eksikliği, çözülmemiş gözlük kusurlarıdır.

 

Doğrudan gözyaşı sistemi iltihapları diğerlerine göre seyrek görülür. Bunlarda neden, çoğu kez gözyaşı kanalının tıkanık olmasıdır. Yeni doğan bebeklerde ve küçük çocuklarda sıklıkla doğuştandır. Eğer enfeksiyon yoksa, gözyaşı kanalı tıkanıklığında yegane şikayet, genellikle gözde oldukça fazla sulanmadır. Çoğu kez tek taraflıdır.

El ve yüz temizliği, hasta bireylerle temastan kaçınma hastalığın bulaşmasını önlemede çok önemlidir. Ayrıca, bir gözü hasta olan bir kişinin diğer gözünü korumada da bu tedbirler önemlidir.

Göz Enfeksiyonlarına Dikkat

Enfeksiyon olduğunda; gözlerde kızarıklık, çapaklanma, kaşıntı, sulanma, yanma, batma, ağrı, bazen görme bulanması gibi şikâyetler olur.

Hem iyileşmenin çabuk olması, hem ciddi ya da kalıcı hasarın az olması ve de ameliyat gibi daha sonra ek müdahalelere gerek kalmaması açısından tüm enfeksiyonlarda erken tedaviye başlama çok önemlidir. Genellikle damla ve merhemle tedavi edilebilirler. Tedavi bazen ağızdan; ciddi vakalarda da enjeksiyonlarladır. Hatta bazen hastaneye yatırılarak tedavi etmek de gerekebilir. Ayrıca, bazen enfeksiyona yol açan mikrobu belirlemek için enfeksiyondan kültür ve mikrobu yok edecek ilacı belirlemek için antibiyogram gerekebilmektedir.

Göz kuruluğuna karşı birkaç önlem:
Kış aylarında yeterli havalandırılmayan ev, ofis gibi kapalı mekanlar, kalorifer ve klimalar ve bilgisayarlar gözler için tehlike sinyali veriyor. Bu tür ortamlarda pek çok kişi göz kuruluğu problemi ile karşı karşıya kalıyor. Bulunan ortamın sık sık havalandırılması, klimaların dikkatli kullanılması, hava akımının doğrudan göze gelmesinin önlenmesi, bilgisayar karşısında saatlerce kalınmaması ve doktor kontrolünde alınacak suni gözyaşı damlaları göz kuruluğunu gidermenin etkin yolları olarak gösteriliyor.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat
« Posted on: Nisan 25, 2024, 12:26:51 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat e-book, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat programı, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat oyunları, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat e-kitap, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat download, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat hikayeleri, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat resimleri, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat haberleri, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat yükle, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat videosu, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat şarkı sözleri, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat msn, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat hileleri, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat scripti, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat filmi, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat ödevleri, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat yemek tarifleri, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat driverları, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat smf, Soğuk Havalarda Göz Enfeksiyonlarına Dikkat gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Soğuk Havalarda Nasıl Beslenmeli?
Beslenme & Supplement ve Yağ Yakıcılar
-LoSS AnGeL- 0 1003 Son Mesaj Ocak 17, 2010, 05:19:11 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Vajinal Mantar Enfeksiyonlarına Dikkat
Kadın Hastalıkları
Honey_Face 0 672 Son Mesaj Ocak 15, 2013, 03:47:08 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Kirli Ve Soğuk Havalarda Burundan Soluk Alınmalı
Kulak Burun Boğaz
Asortik Hatun 0 749 Son Mesaj Ocak 25, 2013, 09:15:09 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Soğuk Havalarda Göz Sağlığının Korunması Için Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Göz Sağlığı
SheWolf 0 767 Son Mesaj Mayıs 17, 2013, 10:35:58 ÖÖ
Gönderen : SheWolf
Soğuk Havalarda Dişler Neden Sızlar?
Ağız ve Diş Sağlığı
imge34 0 1056 Son Mesaj Ocak 14, 2015, 02:18:56 ÖS
Gönderen : imge34


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular