0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Netsis Stok Kartı Kayıtları  (Okunma Sayısı: 7566 Kere Okundu.)
« : Nisan 26, 2012, 11:54:12 ÖS »
Avatar Yok

-o_o-GökhaNur-o_o-
*
Üye No : 17147
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2158
Mesaj Sayısı : 4 756
Karizma = 12093


Stok Kartı Kayıtları

Programın genelinde, stoklarla ilgili bir işlem yapılabilmesi için (giriş, çıkış, sayım, üretim vb.) stok kartlarının öncelikle Stok Kartı Kayıtları bölümünden tanımlanmış olmaları gerekmektedir. Tanımlanan stok kart bilgileri, Fatura, Üretim ve Müstahsil modüllerinde kullanılarak kayıtlar oluşturulabilmekte, bu kayıtlardan doğan giriş/çıkış hareketleri de entegre bağlantısı nedeniyle stok modülünde hareket kayıtlarında toplanmaktadır.

Stok Kartı Kayıtları 13 bölümden oluşmaktadır. Stok Kartı Kayıtları menüsüne girilerek yeni bir kart tanımlandığında veya var olan bir stok kartı ekrana çağırıldığında stokla ilgili olarak 13 bölüme de ulaşılabilecektir.



Firmalar Döviz kullanımı, Üretim ve Maliyet muhasebeleri uygulamaları, Üretimde seri takibi uygulamaları veya belirli fiyat listeleri oluşturarak bunlar üzerinden satış yapma durumlarına göre kendileriyle ilgili olan sahaları kullanacaklardır. Bu uygulamalar ile ilgili sahaların hangileri olduğu aşağıda açıklanmaktadır.

Stok Kartı1


Stok Kodu

Stoklar ile ilgili tüm kayıtlar, stok kodları ile yapılmaktadır. Bu sahada ise stoklara ait kod bilgisi belirlenmektedir.  Herhangi bir stok kodu sadece tek bir stok için geçerli olup diğer stoklar için kullanılamaz. Stok kodları, en fazla 35 karakter uzunluğunda olmak üzere, sayısal ya da alfa sayısal karakterler kullanarak yaratılabilir. Stok kodu vermeden stok kartı açmak mümkün değildir.

Stok Adı

Stoklara ait isim bilgisinin girileceği alandır. Stok adı en fazla 50 karakter uzunluğunda olabilir.

İngilizce İsim

Stoğa ait İngilizce ismin girileceği sahadır. İngilizce isim en fazla 50 karakter uzunluğunda olabilir.

Check Digit

Stok Parametre Kayıtlarında bulunan Check Digit Kontrolü parametresinin işaretlendiği durumlara, stok kartında C.D. şeklinde bir seçenek oluşur. Check Digit Kontrolü parametresi ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Stok Parametre Kayıtları. Stok kodunda sorgulanan C.D. seçeneği, stok kodunu barkod numarası olarak tanımlayan firmalar tarafından kullanılmaktadır. Barkod numaraları belirli bir düzen içinde tanımlanır; şöyle ki, barkodun en sonunda yer alan numara bir tür hesaplamayla bulunmaktadır ve bu hesaplama tüm barkodlar için aynı şekilde yapılmaktadır. Örneğin, 7 karakterlik bir stok kodu girip C.D. seçeneğinin işaretlenmesi halinde, girilen karakterler için hesaplama yapılacak ve bulunan rakam 8. karakter olarak stok koduna eklenecektir.

Satış/Alış KDV Oranı

Stoklara ait alış ve satış KDV oranlarının girileceği sahadır. Fatura belgelerinde KDV hesaplaması yapılırken ilk olarak bu saha kontrol edilecektir.  Dolayısıyla, bu sahalarda KDV oranlarının girilmemesi halinde KDV tutarı hesaplanmayacaktır

Risk Süresi

Tanımlanan stok için, zaman birimi belirtmeden, bozulmadan dayanma süresinin girildiği sahadır. Stok kaydınızın ambarınızda en fazla ne kadar süre kalabileceği belirtilerek(Örn; 30 gün dayanma süresi olan bir ürün için bu bölüme 30 yazılmalıdır), bu konuyla ilgili rapor alabilme olanağı sağlar. İlgili süre Gün, Hafta veya Ay bazında olabilir. Girilen süreye ait zaman birimi, yine Stok Kartı Kayıtlarında bulunan Zaman Birimi sahasında, kullanıcı tarafından belirlenmektedir.

Zaman Birimi

Risk Süresi sahasında girilen süre bilgisine ait birimin belirlendiği alandır. Risk süresi hangi zaman birimi bazında (Gün, Hafta, Ay vb.) girildiyse, bu sahaya zaman birimi ile ilgili iki karakterlik kısaltma (GN, HF, AY, vb.) girilebilir.

Muhasebe Detay Kodu

Stok veya stok grupları bazında muhasebe hesap takibi yapan firmaların mutlaka bilgi girişi yapmaları gereken sahadır. Hesap planının stok detaylı olarak takip edildiği durumlarda, çalışacak hesaplar öncelikle Stok/Muhasebe Detay Kod Girişi bölümünde tanımlanmaktadır. Daha sonra tanımlanan muhasebe detay kodları bu saha ile stoklar ile eşleştirilmektedir. Stok hesaplarının stok veya stok grupları bazında detaysız olarak takip edildiği durumlarda ise bu saha 0 (sıfır) olarak gelecek ve değiştirilmesi gerekmeyecektir. Muhasebe Detay Kod Girişi ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Muhasebe Detay Kod Girişi.

Depo kodu

Stok Modülü/Stok Parametre Kayıtları bölümünde Lokal Depo Uygulaması parametresinin işaretlendiği durumlarda, ilgili malın işlem gördüğü lokal depo kodunu girecekleri sahadır.  Stoğa ait yerel depo kodunun bu sahaya girilebilmesi için öncelikle Stok/Lokal Depo İşlemleri/Depo Tanımlama bölümünden tanımlanmış olması gerekmektedir. Lokal Depo Uygulaması ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Stok Parametre Kayıtları ve Stok/Lokal Depo İşlemleri/Depo Tanımlama.

Resim Alanı

Tanımlanan stoğa ait resim ya da doküman dosyasının eklenmesi için kullanılan bölümdür. Buraya eklen resim dosyası ile stok ilişkilendirilmekte ve böylece stokla ilgili basım yapıldığında, karta eklenen resim de bastırılabilmektedir. Resim Alanına dosya ekleme ile ilgili detay bilgi için bakınız Giriş/Resim, Dosya Ekleme; Dizaynda resim basımı ile ilgili detay bilgi için bakınız Dizayn/Dizayn

Ölçü Birimleri



Stok Katı Kayıtları/Ölçü Birimleri sayfası, stok bazında ölçü birimlerinin tanımlanması için kullanılmaktadır. Bu sayfada stok için sınırsız sayıda ölçü birimi tanımlaması yapılabilir. Ölçü birimlerinin tanımlamaları Sabit Tanımlamalar ve Çoklu Ölçü Birimi olmak üzere iki bölümden yapılmaktadır.

Sabit Tanımlamalar

Stok kaydı için kullanılan temel ölçü birimlerinin tanımlandığı bölümdür. Satış/alış ya da üretim kayıtlarında en fazla hangi ölçü birimiyle işlem yapılıyorsa, ilgili ölçü birimi Br1 sahasında girilmelidir.

Sabit Tanımlamalar bölümünde 3 adet ölçü birimi tanımlanabilmektedir. Fakat kullanacağınız temel ölçü birimi, ölçü birimi-1'dir. Faturalama sırasında (parametrelerde yapılacak bir düzenleme ile) diğer ölçü birimlerinden de giriş/ çıkış yapılabilir. Ancak, program stok hareketlerini her zaman ölçü birimi 1, yani temel ölçü birimine göre çevirerek hareket kayıtlarına aktaracaktır.

Stoklar ile ilgili hareket kayıtları (giriş/çıkış) oluştuktan sonra, temel ölçü birimi değiştirilmemelidir. Aksi takdirde, raporlarda ve Stok Hareket Kayıtlarında hatalar oluşacaktır. Stok Hareket Kayıtları ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Stok Hareket Kayıtları.

Birinci ölçü birimi tanımlandıktan sonra diğer ölçü birimleri tanımlanırken, birinci ölçü birimine göre çevrim değerleri belirlenmektedir.



Çevrim değerleri pay/payda değerleri ile oluşturulur. Örneğin, birinci ölçü birimi AD (Adet) olan bir stoğa ait diğer ölçü birimleri KG (Kilogram) ve PK (Paket) şeklinde olsun. Bu ölçü birimlerine ait pay payda değerleri de sırasıyla ½ ve ¼ olarak tanımlandığında, 1 kilo stoğun 2 adet, 1 paket stoğun da 4 adet olduğu anlaşılacaktır. Dolayısıyla, örneğin fatura belgesinde 2 PK (paket) stok çıkışı yapıldığında stok hareketlerinden 8 adet çıkış gerçekleşecektir.

Çoklu Girişleri Güncelle

Sabit Tanımlamalar bölümünde yapılan ölçü birimi tanımlamalarının Çoklu Ölçü Birimi bölümüne aktarılması için kullanılan butondur. Sabit Tanımlamalarda girilen ölçü birimleri, Çoklu Ölçü Birimleri bölümüne aktarıldıktan sonra, Sabit Tanımlamalarda değişiklik yapılması halinde, yapılan değişiklikler Çoklu Ölçü Birimi sahasına yansıtılmayacaktır. Ancak, Çoklu Ölçü Birimi Güncelle butonu kullanılarak, Çoklu Ölçü Birimi sahasının Sabit Tanımlamalarda yapılan değişikliklere göre güncellenmesi sağlanabilir.  Sabit Tanımlamalarda girilen ölçü birimleri Çoklu Ölçü Birimleri bölümüne aktarıldıktan sonra, Çoklu Ölçü Birimine aktarılan bilgiler üzerinde değişiklik yapılması halinde, yapılan değişiklikler Sabit Tanımlamalar sahasına yansıtılmayacaktır. Bu durumda, Sabit Tanımlamalar elle değiştirilebilir.

Çoklu Ölçü Birimi

Üçten fazla ölçü biriminin bulunması halinde kullanılan bölümdür. Bu ölçü birimlerinin her birine çevrimde kullanılacak pay, payda ve en, boy, yükseklik gibi ebat bilgileri girilebilir. Sabit Tanımlamalar bölümünde yer almayan ve buraya ayrıca girilen ölçü birimlerinden en fazla iki tanesi fatura ve stok raporlarında kullanılabilir. Bu iki ölçü biriminin hangileri olduğu Birim Seçimi sahasında belirlenmektedir.

Birim Seçimi

Farklı stoklarda farklı sayıda ve farklı ölçü birimleri tanımlanabildiği için fatura kaydında ve stok raporlarında ölçü birimi 1,2,3 haricinde Birim Seçimi 1 ve Birim Seçimi 2 sahalarında belirlenen iki ölçü birimi de dahil olmak üzere toplam 5 ölçü birimi ile raporlama ve çevrim işlemi yapılabilecektir.

Çoklu Ölçü Birimi bölümünden girilen, Sabit Tanımlamalarda ve Birim Seçimi sahalarında bulunmayan ölçü birimleri sadece bilgi amaçlıdır. Fatura işlemleri ve stok raporlarında, bu ölçü birimleri için çevrim yapılmamaktadır. Çoklu Ölçü Birimi kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Ek2 Çoklu Ölçü Birimi.

Fiyat Birimi

Stoklarınızın alış ve satış faturalarının fiyatlandırılmasında işlem gören temel ölçü biriminin belirlendiği alandır.

Stok Kartı2



Birim Ağırlık

Stoğun birim ağırlığının girilebileceği sahadır. Bu bilgi cari sabit kartlarındaki nakliye katsayısı, fatura modülündeki birim ağırlık iskontosu uygulamalarıyla bağlantılı olarak çalışmaktadır. Uygulamaların aktif hale geçebilmesi için ilgili modüllerden düzenleme yapılması gerekmektedir. Bunun haricinde irsaliye veya faturada toplam mal ağırlığının görülebilmesi veya dizayn üzerinde basılabilmesi için bu sahaya birim ağırlığın girilmesi yeterlidir. Nakliye uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Parametreler/Ek Maliyet 1.

Nakliye Tutarı

Cari kartlarındaki nakliye katsayısı sahasıyla bağlantılı olarak çalışmaktadır. Birim ağırlık başına hesaplanan nakliye tutarı girilmelidir.  Nakliye uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Parametreler/Ek Maliyet 1.

Önceki Kodu

Stoklarda kod değişikliği yapılması halinde, eski kodun program tarafından atandığı sahadır. Stok Modülü/İşlemler/Kod Değiştirme bölümünden değiştirilen yeni kod stok kodu sahasına, eski kod ise bu sahaya rapor ve izlenmesi amacıyla aktarılır. Stok kod değişikliği ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/İşlemler/Kod Değiştirme.

Sonraki Kodu

Kodu değiştirilmiş stok kartlarında, bu sahaya değiştirilen yeni kod yazılmaktadır. Yani firmalar bu sahaya bakarak ilgili stoğun hareketlerinin hangi stok koduna aktarıldığını görebilirler. Stok kod değişikliği ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/İşlemler/Kod Değiştirme.

 

Son Stok Kodu

Kodu birden fazla kez değiştirilmiş stok kartlarında, bu sahaya stok için verilen yeni kodlardan sonuncusu yazılmaktadır. Yani firmalar bu sahaya bakarak ilgili stoğun hareketlerinin en son hangi stok koduna aktarıldığını görebilirler. Stok kod değişikliği ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/İşlemler/Kod Değiştirme.

Barkod 1, 2, 3

Barkod cihazları ile çalışma yapan (örneğin; süpermarket vb.) firmalarda, stokların barkod numaralarının girileceği sahadır. Birden fazla satıcıdan satın alma yapan firmalar, aynı mallar için değişik barkod kodu kullanmak zorunda kalabilirler. Böyle durumlarda en çok kullanılandan en az kullanılana doğru malların 2.ve 3. barkod kodları da ilgili sahalara girilmelidir. Dikkat edilmesi gereken nokta bir stok kartına ait aynı barkod numarası birden fazla kere girilemez. Stoğa ait barkod bilgisinin bu sahalara girilmesi ile fatura belgelerinde kalem girişi esnasında stok kodu yerine barkod bilgisi de kullanılabilmektedir.

C.D.

Stok Parametre Kayıtlarında bulunan Check Digit Kontrolü parametresinin işaretlendiği durumlara, barkod sahalarının yanında C.D. şeklinde bir seçenek oluşur. Check Digit Kontrolü parametresi ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Stok Parametre Kayıtları. Barkod numaraları belirli bir düzen içinde tanımlanır; şöyle ki, barkodun en sonunda yer alan numara bir tür hesaplamayla bulunmaktadır ve bu hesaplama tüm barkodlar için aynı şekilde yapılmaktadır. Örneğin, 7 karakterlik bir barkod girip C.D. seçeneğinin işaretlenmesi halinde, girilen karakterler için hesaplama yapılacak ve bulunan rakam 8. karakter olarak barkod sahasına eklenecektir.

Rapor Kodları

Cari/S Kodu

Tanımlanan stoğun hangi satıcıdan alındığıyla ilgili bilginin stok kartın da görülmesi ve buna göre diğer uygulamalarda kullanılabilmesi için, ilgili satıcının cari hesap kayıtlarındaki kodu buraya girilmelidir. Bu durumda, MRP/Malzeme Gereksiniminden Sipariş Oluşturma ve Stok/Netsis Sipariş Önerisi menüleri ile oluşturulacak siparişlerde bu sahadaki satıcı kodları kullanılacaktır. Cari/S Kodunun sipariş oluşturma işlemlerindeki kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız MRP/Malzeme Gereksiniminden Sipariş Oluşturma; Stok/Netsis Sipariş Önerisi.

Üretici Kodu

Tanımlanan stoğa ait alış faturalarındaki kodların girilebileceği bölümdür. Böylece, satıcının/alıcının, ilgili stok için kullanıldı kod bilgisi kayıt altında olacak ve fatura belgelerinde de satıcının/alıcının stoğa vermiş olduğu kod kullanılabilecektir. Dikkat edilmesi gereken nokta; stok birden fazla satıcıdan alınıyorsa ya da birden fazla alıcıya satılıyorsa, içlerinden en fazla kullanılan kodlama sistemini bu sahada tercih edilmelidir. Ayrıca birden cari hesap bazında kullanılan stok kodları Stok/Müşteri/Satıcı Stok Kayıtları menüsünden de tanımlanabilmektedir. Cari hesap bazında kullanılan stok kodlarının kaydı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Müşteri/Satıcı Stok Kayıtları.

Grup Kodu

Stoklarla ilgili gerçekleştirilen bazı işlemlerin daha hızlı ve kolay, alınan raporlarda da daha hızlı ve daha ayrıntılı dökümler alabilmek için kullanılan alandır. Bu saha ile stoklar sahip oldukları özellikler bazında gruplanarak sadece belirli bir mal grubu için işlem yapılması ya da rapor alınması mümkündür. Bu için ilgili mal grubuna, en fazla 8 karakter uzunluğunda istenen şekilde bir kod saptanarak, o gruba ait malların grup kodu bu sahaya girilmelidir. Örneğin, malların alındıkları yere göre grup kodlaması. Eğer grup kodu, Stok/Stok Kod Kayıtları/Grup Kodu Kayıtları bölümünden kaydedilmedi ise, Stok Parametre kayıtlarında bulunan Grup Açıklama parametresi işaretlenerek, stok kartından da grup kodlarına ait açıklama girişleri yapılabilmektedir. Kayıt sırasında açılacak pencereden grup kodunun ismi girildiğinde, bu bilgi Grup Kodu Kayıtları bölümüne program tarafından otomatik olarak kaydedilecektir. Ayrıca ilgili sahanın yanındaki rehber tuşu ile daha önceden tanımlanan grup kodlarına ulaşılabilir. Grup Kodlarının Tanımlanması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Stok Kod Kayıtları/Grup Kodu Kayıtları. Grup Açıklama parametresinin kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Stok Parametre Kayıtları.

Kod-1/ Kod-2/Kod-3/Kod-4/Kod-5

Stok işlemleri ve raporlamalarda kullanılmak üzere, gruplama mantığı ile 8 karakter uzunluğunda, serbestçe kayıt yapılabilecek sahalardır. Bu sahaların kullanım amaçları Grup Kodu sahası ile aynıdır. Stok Kod Kayıtları menüsünde bulunan Kod-1, Kod-2, Kod-3, Kod-4, ve Kod-5 Kayıtları alt menülerinde tanımlanan kod bilgilerine stok kartında ilgili sahanın rehber tuşu ile ulaşılabilir. Bu sahaya, daha önceden Stok Kod Kayıtlarında bulunan menülerden tanımlanmamış kod bilgisi girişi mümkündür. Ancak bu şekilde yapılan girişlerde koda ait açıklama tanımlanamayacaktır.

Ebat Bilgileri

Stoğa ait en, boy ve genişlik gibi ebat bilgilerinin girileceği sahalardır.

İşletmelerde Ortak

Tanımlanan stoğun hangi işletme ya da işletmelerde kullanılacağı, bu alana girilen işletme koduna göre belirlenecektir. İşletmelerde Ortak sahası sadece Fusion paketinde ve Ortak30 işletmesinin 32767 nolu şubesine girildiğinde aktif hale gelecektir. Bu sahaya -1 değerinin girilmesi halinde, stoğun tüm işletmelerde kullanılacağı anlaşılacaktır. Stoğun sadece belirli bir işletmede kullanılması isteniyorsa, sahanın sağ tarafında bulunan rehber ile tanımlı işletmelere ulaşılarak, istenen işletme seçilebilir. İşletme kavramı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Şirket /Şube/Parametre Tanımları/İşletmeler.

Şubelerde Ortak

Tanımlanan stoğun, işletmenin hangi şubesinde ya da şubelerinde kullanılacağı, bu alana girilen değere göre belirlenmektedir. Bu sahaya -1 değerinin girilmesi halinde, stoğun tüm şubelerde kullanılacağı anlaşılacaktır. Stoğun sadece belirli bir şubede kullanılması isteniyorsa, sahanın sağ tarafında bulunan rehber ile tanımlı şubelere ulaşılarak, istenen şube seçilebilir. Bu saha, sadece içinde bulunulan şubenin merkez şube olması halinde aktif gelecektir. İşletme kavramı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Şirket /Şube/Parametre Tanımları/İşletmeler.

 

Bir stok kartı tüm işletmelerde ortak kullanılacaksa;
İşletme Kodu sahası -1 olacaktır

Bir stok kartı X işletmesinin tüm şubelerinde ortak olacaksa;
İşletme Kodu sahası Xin isletme değeri, Şube Kodu sahası da -1 değerini alacaktır.

Eğer X işletmesinin kodu 2, merkezinin de şube kodu 200 ise X işletmesinin merkezine özel bir stok kartı açıldığında;
İşletme Kodu = 2 ve Şube Kodu = 200 değerini alacaktır

Fiyatlar


Satış fiyatı 1, 2, 3, 4

Stok satış fiyatlarının girilebileceği sahalardır. Özellikle vadelere göre farklı fiyat uygulaması olan firmalar tek stok için birden fazla fiyat tanımlayarak istedikleri fiyatı fatura kaydı sırasında çağırarak işlem yapabilirler.

Alış fiyatı 1, 2, 3, 4

Stok alış fiyatlarının girilebileceği sahalardır.

Özel Fiyat

Stok Modülü/ Stok Parametre Kayıtları/ Özel Fiyat Sistemi parametresini işaretleyen firmalarda işlev kazanacak sahalardır. Stok/Stok Fiyat İşlemleri bölümünün kullanılması halinde bu bölümden oluşturulan fiyat listelerinin stok kartlarıyla bağlantılarının yapılmasında kullanılacak sahalardır.

Stok fiyat işlemleri başlığı altında bulunan menüler yardımıyla, stok kartlarında tanımlı olan fiyatlar kullanılmadan, çok farklı amaçlı tarihsel fiyat listelerinin oluşturulması, oluşturulan bu fiyat listelerindeki fiyatların, alış ya da satış fiyatlarının sorumlu gruplar tanımlanarak değiştirilebilmesi ve girilen bu fiyatların Fatura modülünden kullanılabilmesi sağlanabilmektedir. Aynı zamanda oluşturulan fiyat listeleri Cari modülde bulunan Koşul Kayıtları bölümüyle de bağlantılı kullanılabilmektedir. Tarihsel fiyat listelerinin oluşturulması ve kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Stok Parametre Kayıtları, Stok/Stok Fiyat İşlemleri. Koşul Uygulamasında fiyat listesi kullanımı için bakınız Cari/Koşul Kayıtları/Detay Koşul Kayıtları ve Cari/Koşul Kayıtları/Genel Koşul Kayıtları

Fiyat Kodu

Tanımlanan stoğun bağlı olacağı fiyat kodunun, Stok/Stok Fiyat İşlemleri/Fiyat Kodu Tanımlamaları bölümünden kaydedildikten sonra, girileceği sahadır. Alış ve/veya satış fiyat değişikliği yapılırken, belirlenen fiyat koduna ait stokların fiyatları değiştirilebilecektir. Bu sahadaki rehber tuşu kullanılarak kaydedilmiş fiyat kodları rehberine ulaşılabilir.

Fiyat Sırası

Stok Fiyat İşlemleri bölümünden toplu ürün fiyat değişikliği yapılırken girilen fiyat koduna ait stokların listede kaçıncı sırada listelenmesi isteniyor ise ilgili sıra numarası bu sahaya girilebilir. Örneğin, Aynı fiyat koduna ait 100 adet stok kodu olsun. A malını kaydederken fiyat sırasına 5 girdiğinizde fiyat değişikliği listesinde A malı 5.sırada listelenecektir.

Döviz Bilgileri

Tanımlanan stoğun farklı döviz birimleri ile alımı ya da satışının yapılabilmesi için kullanılan bölümdür.

Alış Tipi

Dövizle takip edilecek stok kartlarında Alış Tipi sahasına, döviz takibi modülünde döviz isimleri tanımlama bölümünde girilen döviz sıra numarası girilmelidir.  Döviz tiplerinin tanımlanması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Döviz Takibi/Döviz İsimleri Tanımlama. Özellikle Dövizli alım yapan firmalarda bu saha boş geçilmemelidir. Döviz tipi girilmediği takdirde fatura işlemleri yapılırken stoğun dövizli çalıştığı program tarafından bu sahaya bakılarak anlaşılmaktadır. Bu saha boş ise bu stokla ilgili döviz fiyatı girilemeyecektir. Sonuç olarak stokla ilgili dövizli işlem yapılamayacaktır. Bu sahada belirlenen döviz tipi, fatura kaydı sırasında kullanıcı tarafından değiştirilerek farklı bir döviz tipi ile alım yapılabilir.

Alış Fiyatı

Alış Fiyatı sahasına, kaydı oluşturulan stoğun döviz biriminden alış fiyatı girilebilir. Bu sahaya girilen döviz fiyatı fatura işlemi yapılırken anlık değiştirilebilir. Hatta kullanıcı işlem sırasında gelen döviz bilgisini silmek suretiyle TL kaydı da işleyebilir.

Maliyet

Döviz Maliyet ise kaydı oluşturulan stoğun dövizli alışlarında döviz birim fiyatına yansıyan (nakliye vb.) ve maliyetini etkileyen tutarı döviz alış tipinde belirlediğiniz para biriminden giriş yapabileceğiniz, sadece raporlamaya yönelik sahadır.

Satış Tipi

Dövizle takip edilecek stok kartlarında Satış Tipi sahasına, döviz takibi modülünde döviz isimleri tanımlama bölümünde girilen döviz sıra numarası girilmelidir.  Döviz tiplerinin tanımlanması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Döviz Takibi/Döviz İsimleri Tanımlama. Özellikle dövizli satış yapan firmalarda bu saha boş geçilmemelidir. Döviz tipi girilmediği takdirde fatura işlemleri yapılırken stoğun dövizli çalıştığı program tarafından bu sahaya bakılarak anlaşılmaktadır. Bu saha boş ise bu stokla ilgili döviz fiyatı girilemeyecektir. Sonuç olarak stokla ilgili dövizli işlem yapılamayacaktır. Bu sahada belirlenen döviz tipi, fatura kaydı sırasında kullanıcı tarafından değiştirilerek farklı bir döviz tipi ile satış yapılabilir.

Satış Fiyatı

Satış Fiyatı sahasına, kaydı oluşturulan stoğun döviz biriminden satış fiyatı girilebilir. Bu sahaya girilen döviz fiyatı fatura işlemi yapılırken anlık değiştirilebilir. Hatta kullanıcı işlem sırasında gelen döviz bilgisini silmek suretiyle TL kaydı da işleyebilir.

WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Netsis Stok Kartı Kayıtları
« Posted on: Nisan 25, 2024, 11:29:11 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Netsis Stok Kartı Kayıtları e-book, Netsis Stok Kartı Kayıtları programı, Netsis Stok Kartı Kayıtları oyunları, Netsis Stok Kartı Kayıtları e-kitap, Netsis Stok Kartı Kayıtları download, Netsis Stok Kartı Kayıtları hikayeleri, Netsis Stok Kartı Kayıtları resimleri, Netsis Stok Kartı Kayıtları haberleri, Netsis Stok Kartı Kayıtları yükle, Netsis Stok Kartı Kayıtları videosu, Netsis Stok Kartı Kayıtları şarkı sözleri, Netsis Stok Kartı Kayıtları msn, Netsis Stok Kartı Kayıtları hileleri, Netsis Stok Kartı Kayıtları scripti, Netsis Stok Kartı Kayıtları filmi, Netsis Stok Kartı Kayıtları ödevleri, Netsis Stok Kartı Kayıtları yemek tarifleri, Netsis Stok Kartı Kayıtları driverları, Netsis Stok Kartı Kayıtları smf, Netsis Stok Kartı Kayıtları gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Netsis Ek Koşul Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1823 Son Mesaj Nisan 19, 2012, 09:15:15 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Vade Iskonto Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1841 Son Mesaj Nisan 19, 2012, 09:19:51 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Stok Kartı Kayıtları Diğer Bilgiler
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1505 Son Mesaj Nisan 27, 2012, 12:14:43 ÖÖ
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Stok Kartı Kayıtları Döviz Bilgileri
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1758 Son Mesaj Nisan 27, 2012, 12:16:01 ÖÖ
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Stok Kartı Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1896 Son Mesaj Nisan 27, 2012, 12:21:53 ÖÖ
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular