0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler  (Okunma Sayısı: 3804 Kere Okundu.)
« : Nisan 29, 2012, 05:40:28 ÖS »
Avatar Yok

-o_o-GökhaNur-o_o-
*
Üye No : 17147
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2158
Mesaj Sayısı : 4 756
Karizma = 12093




Numara

Yeni Oluşturulacak belgeye ait numaranın, bir önceki kayıtlı faturanın numarasından bir artırılarak, program tarafından getirileceği sahadır. Yeni bir fatura kaydedilecekse, program tarafından getirilen numara, Numara sahası <Tab> tuşu ile geçilerek onaylanır.

Satış fatura parametrelerinde “İrsaliye/Faturalarda Seri No Takibi” parametresinin işaretlendiği ve İşlemler/Seri Düzenleme bölümünde gerekli tanımlamalar yapılmış ise, program tarafından bu sahaya, seri bilgisi olan bir numara getirecektir. Seri Düzenleme İşlemi İle ilgili detaylı bilgi için bakınız İşlemler/Seri Düzenleme. “İrsaliye/Faturalarda Seri No Takibi” parametresinin işaretlendiği, ancak İşlemler/Seri Düzenleme bölümünde tanımlama yapılmadığı durumlarda, bu sahaya program tarafından herhangi bir değer getirilmeyecektir. Bu gibi durumlarda, kullanıcı tarafından tek karakterlik alfabetik seri numarasının girilerek <Tab> tuşuna basıldığında, Girilen seriye ait kalınan son numara getirilir. Program, girilen seri numarasına göre oluşan fatura numaralarını ayrı ayrı takip edecektir. Seri no girildiğinde, ilgili seri kodunda hangi numarada kalınmış ise ilgili numara, fatura numarası sahasına yansıyacaktır.

Önceden girilmiş olan bir faturayı izlemek için, bu sahaya daha önceden kaydedilen faturanın numarasının girilerek <Tab> tuşuna basılması yeterli olacaktır. Bu durumda kayıtlı faturaya ait diğer bilgiler ekrana gelecektir. Daha Önceden kaydedilmiş satış faturalarına ait numara bilgilerine, sahanın sağ tarafında bulunan rehberden ulaşılabilir. Rehberin nasıl kullanılacağı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Giriş/Rehber Kullanımı.

Cari Kodu

Faturanın kesileceği müşterinin, Cari/Cari Hesap Kayıtlarında tanımlanmış olan kodunun girileceği sahadır. Müşteri için cari hesaplarda tanımlama yapılmamış ise, yani yeni bir müşteriyse, satış fatura kaydının girilebilmesi için mutlaka önceden Cari Hesap Kayıtları bölümünden tanımlanmalıdır.

Cari Kodu sahası boş olarak <Tab> tuşu ile geçildiğinde, muhtelif müşteriye fatura kaydı yapılacağı varsayılacaktır. Dolayısıyla, Cari Hareket Kayıtlarında kayıt oluşturması istenmeyen, bir kereye mahsus fatura kesilecek ve tahsilatı hemen yapılacak (tahsilat kaydı, Kasa Modülü/Kayıt İzleme/Gelir bölümüne program tarafından aktarılır) müşteri ise bu şekilde kullanılabilir. Cari Kod bilgisi girilmeden diğer sayfalara geçilmek istendiğinde, açılacak pencerede müşterinin bilgilerini sorgulanacaktır. Bu bilgiler fatura basımınızda kullanılabilecek, fakat fatura kaydına tekrar girildiğinde izlenmeyecek anlık bilgilerdir. Bu şekilde muhtelif müşteriye kesilen faturaların tahsilâtlarının peşin yapıldığı düşünülerek, tahsilât kaydı Kasa/Kasa Kayıtları bölümüne bir hareket olarak işlenecektir.

Tarih

Satış Faturasına ait tarihin girileceği alandır. Günün tarihi, program tarafından bu sahaya getirilecektir. Bu tarih aynı zamanda cari hesap ve stok hareketlerine işlenecek olan kayıt tarihidir.

Entegre Tarih

Burada girilecek tarih, faturanın muhasebeye işlenme tarihi olup Stok, Cari, Kasa Hareket Kayıt Tarihi, Fatura Tarihi olacaktır. Programın muhasebe ile entegre kullanıldığı durumlarda entegre kayıt tarihi, fatura kayıt ekranlarında otomatik olarak gelmektedir. Program, entegre Kayıt tarihi olarak makine tarihini getirecektir. Getirilen tarih, kullanıcı tarafından elle değiştirilebilir. Ayrıca programın, günün tarihinden farklı bir tarih getirmesi isteniyor ise, Araç Çubuklarında bulunan Entegre Kayıt Tarihi Değiştir butonu kullanılabilir. Entegre Kayıt Tarihi Değiştir butonunun kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Giriş/Entegre Kayıt Tarihi Değiştir.

Döviz Baz Tarihi

Yardımcı Programlar/Şirket/Şube/ Parametre kayıtlarında bulunan “Döviz Uygulaması” parametresi ile, Satış Fatura Parametrelerindeki “Döviz Takibi Yapılacak Mı” parametresinin işaretlenmesi halinde sorgulanan ve oluşturulacak faturalarda geçerli olacak kur bilgisinin hangi tarihteki kur olacağının belirlendiği alandır. Bu sahaya girilen tarihte Döviz Takibi/Döviz Kurları Girişi bölümünden girilen kur tutarı, Kalem Bilgileri sayfasında stok bazında sorgulanan kur tutarı sahasına atanacaktır.

Tipi

Faturanın hangi tipte kesileceğinin sorgulandığı bölümdür. Burada yapılacak tip seçimine göre, faturalar ilgili entegre bölümlere işlenecek. Hareket olarak işlenen kayıtlara, burada belirlenmiş olan tip kodu atılacaktır. Daha sonra tiplere göre ayrı icmal raporları alabilmek ve ilgili entegre bölümlere faturanın işlenmesini sağlamak açısından tipi doğru belirlemek önemlidir.



Kapalı Fatura

Bu tip, peşin faturalar için kullanılmalıdır. Kapalı kesilen fatura sonucunda program tarafından stoklara çıkış hareketi ve kasa kayıtlarına giriş (tahsilat) hareketi işlenecektir. Ayrıca muhasebe ile entegre çalışılıyor ise, fatura İle ilgili kayıtlar, Entegrasyon Kayıtları/Kasa Tahsil bölümüne işlenmektedir. Bu tip seçilerek oluşturulan fatura kayıtları sonucunda, cari hareket kayıtlarında kayıt oluşmayacaktır.

Açık Fatura

Vadeli faturalar için kullanılan tiptir. Fatura işlem tipleri ekranında, program standart olarak bu tip seçili gelecektir. Bu işlem tipi ile stoklara çıkış hareketi, cari hesap kayıtlarına da fatura toplamı kadar borç hareketi işlenir. Ayrıca muhasebe ile entegre çalışılıyor ise, fatura İle ilgili kayıtlar, Entegrasyon Kayıtları/Müşteri Borç bölümüne işlenmektedir.

Muhtelif Fatura

Müşteri kodu sahasında herhangi bir kod girilmediğinde, yani muhtelif müşteriye fatura kesilmesi halinde, program bu fatura tipini otomatik olarak atayacaktır. Cari Kodu sahasında, herhangi bir cari kod belirlenmiş ise bu fatura tipi seçilemeyecektir. Bu tip, hareketlere işleyişi açısından kapalı fatura gibi işlem görür.

İade Fatura

Alış faturası ile alınan malların iade edileceği durumlarda kesilen iade faturaları için kullanılan tiptir. Eğer alış iade işlemleri oluyorsa, burada işlem tipi belirtilirken mutlaka iade tipi seçilmelidir. Çünkü alınan birçok satış raporu, bu tiplere bakarak satışların durumunu verecektir. Bu işlem tipiyle de stoklara çıkış hareketleri, satıcı cari hesaba da borç hareketi işlenecektir. Muhasebe ile entegre çalışılıyor ise, bu tipteki fatura ile ilgili kayıtlar, Entegrasyon Kayıtları/Satıcı Borç bölümüne işlenmektedir.

 

Zayi İade Fatura

Satın aldığınız malların herhangi bir nedenle zarar gördüğü ve bunların iadesinin yapıldığı durumlarda keseceğiniz iade faturaları için işlem tipidir. İade fatura gibi işlem görür. Tamamıyla rapor amaçlıdır.

İthalat/İhracat

Bu seçenek işaretlenerek kaydedilen bir satış irsaliyesinin Dekont Modülünde İhracat Kapatması yapıldığında, program tarafından oluşturulan satış faturasının tipi İthalat/İhracat olacaktır. Aynı şekilde bir alış irsaliyesinin Dekont Modülünden İthalat Kapatma işlemi yapıldığında program tarafından oluşturulan alış faturasına da bu tip verilecektir. Kullanıcıların elle kestikleri faturalarda bu seçeneği kullanmamaları gerekmektedir. Dolayısıyla ihracat ve ithalat faturalarına ilişkin kayıtlar, satış/alış irsaliyeleri ve Dekont modülünde bulunan İthalat/İhracat İşlemleri kullanılarak yapılmaktadır.

İhr/İth Tipi

Bu sahada bulunan tipler sadece ihracat faturaları için geçerlidir. Bir ihracata ait Dekont modülünden yapılan işlemler sonucunda oluşan faturaya, ihracat için kesilen irsaliyede belirlenen ihracat tipi bu sahaya aktarılacaktır. Kullanıcıların elle ithalat/ihracat ve tipi sahalarını kullanarak fatura kesmemeleri gereklidir. İhracat tip seçiminin Satış İrsaliyesinde yapılması gerektiğinden dolayı, bu tiplerin anlatımı için bakınız Satış İrsaliyesi.

Exp.Ref.No

Export Referans Numarası sahası, sadece ihracat faturalarında dolu olacaktır. Firmaların yaptıkları her ihracata bir numara vermesi gerekmektedir. Programda İhracat faturası oluşturulması için öncelikle, İhracat tipli satış irsaliyesi girilmelidir. Dolayısıyla, Export referans numaraları, satış faturalarında değil satış irsaliyesi kaydı aşamasında girilmektedir. İhracat kaydı için kesilen satış irsaliyesi için Dekont modülünden İthalat/İhracat İşlemleri bölümünde gerekli işlemlerin yapılması aşamasında, program export referans numarası sormakta ve bu yolla ihracat faturası oluşturulacak satış irsaliyesini bulmaktadır. Dekont Modülündeki ihracat işlemleri tamamlandığında program tarafından oluşturulan ihracat faturasına irsaliyede girilen export referans numarası aktarılacaktır. Bu sahanın ihracat faturası için kullanımı ve İhracat faturasının oluşturulması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Dekont/İhracat Kapama.

Özel Kod-1

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Özel Kod1” parametresinin işaretlenmesi halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Satış Fatura Parametreleri/Özel Kod Ve Açıklama

Özel Kod-2

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Özel Kod2” parametresinin işaretlenmesi halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Satış Fatura Parametreleri/Özel Kod Ve Açıklama

Açıklama

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Açıklama” parametresinin işaretlenmesi halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Satış Fatura Parametreleri/Özel Kod Ve Açıklama

Plasiyer Kodu

Yardımcı Programlar/Şirket/Şube/Parametre Kayıtları bölümünde sorgulanan “Plasiyer Uygulaması Var Mı” parametresi işaretlendiğinde sorgulanan sahadır. Cari sabit kayıtlarında bulunan “Plasiyer Kodu” sahasına, ilgili müşteriye ait plasiyer kodunun girilmesi halinde, ilgili plasiyer kodu bu sahaya program tarafından atanacaktır. Boş olarak geçilemez. Bu sahaya girilecek plasiyer kodlarının daha önceden Cari /Plasiyer Kodu Kayıtları bölümünden tanımlanmamış olması gerekmektedir. Plasiyer kodlarının tanımlanması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Cari/Plasiyer Kodu Kayıtları.

Proje Kodu

Yardımcı Programlar/Şirket/Şube/ Parametre Kayıtları bölümünde sorgulanan “Proje Uygulaması Var Mı” parametresi işaretlendiğinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın boş geçilmesi mümkün değildir. Muhasebe Modülü/Proje Kodu Girişi bölümünden kaydedilmiş olan muavin proje kodlarından birinin, bu sahaya yazılması gereklidir. Bu bölüme girilen proje kodu kalem bilgilerine taşınacaktır. Proje kodlarının tanımlanması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Muhasebe/Proje Kodu Girişi.

Proje uygulaması kullanıldığı durumlarda, Cari, Stok ve Entegrasyon modülerine aktarılan fatura hareketlerinin ne şekilde oluştuğu hakkında bilgi için bakınız Fatura/Ek-1 (Proje Ve Referans Kodu Bazında Fatura Hareketleri).

KDV Dahil

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “KDV Dahil/ Hariç Sorusu Her Faturada Sorulsun” parametresinin işaretlenmesi durumunda, her fatura kaydında bu sorgulama aktif olarak gelecektir. Bu durumda fatura bazında KDV’nin nasıl uygulanacağını belirlenebilecektir. KDV Dahil faturalarda, Kalem Bilgileri sayfasında bir birim stok için girilen fiyatın, stoğa ait KDV tutarını da içerdiği varsayılacaktır. Bu sorgunun seçili gelmesi (faturanın KDV dahil olarak kesilmesi) ya da seçilmemiş olarak gelmesi (faturanın KDV hariç olarak kesilmesi) durumu, Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Genellikle KDV hariç” parametresine bağlıdır. Eğer parametre girişinde KDV Dahil sorgusunun her seferinde işaretli olarak gelmesi isteniyor ise, “Genellikle KDV Hariç” parametresinin işaretlenmemesi gerekmektedir.

Bağlantı No

Bağlantı uygulamasının kullanıldığı durumlarda, girilen belgenin hangi bağlantıya ait olduğunun izlendiği alandır. Bağlantı uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Cari/Bağlantı/Sipariş Kayıtları/Bağlantı Kayıtları.

Toplu Depo

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Fatura/İrsaliyelerde Toplu Depo Kodu Var Mı” parametresinin işaretlenmesi halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Satış Fatura Parametreleri/Genel2

Nakliye Katsayısı

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “İrsaliye/Fatura Nakliye Katsayısı Girişi Yapılacak” parametresinin işaretlenmesi halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Satış Fatura Parametreleri/Fatura Ek 1.

Değişsin

Dövizli belgelerde, “döviz fiyatı*kur=fiyat” eşitlinin sağlanabilmesi için, bazen döviz fiyatının, kurun ya da TL fiyatın değişmesi gerekebilmektedir. Bu gibi durumlarda hangi sahadaki bilginin değişeceği bu alanda belirlenir. Bu sahaya getirilen ön değer Yardımcı Programlar/Netsis Ondalık Sisteminden tanımlanmaktadır. Ön değer seçimi ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Yardımcı Programlar/Netsis Ondalık Sistemi.

Farklı Teslimat

Faturanın kesildiği cari hesap/adres ile, stokların teslim edileceği cari hesap/adresin farklı olması halinde kullanılan bölümdür. Farklı Teslimat bölümü, Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Sipariş/İrsaliye/Faturada Farklı Teslim Yeri Var Mı” parametresinin işaretli olması halinde ekrana gelecektir. Bu sistem kullanıldığında, ambar giriş/ çıkış fiş numaraları sistemi kullanılamayacaktır. Bu uygulama ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Satış Fatura Parametreleri/Fatura Ek 1.

Kod

Sadece basıma yönelik olarak adres bilgisi değiştirilmek isteniyorsa,  bu sahada, faturanın kesildiği cari kodun aynısı yazılmalıdır. Ancak, teslimatın yapıldığı yerin, faturada basılması dışında, cari hesaplarda da tanımlanması ve fatura bazında teslimat yapılan müşteri kodunun da saklaması isteniyorsa, bu sahaya, teslim edilecek müşterinin, Cari Hesap Kayıtlarında tanımlanan cari kodu yazılmalıdır.

İsim

Kod sahasında girilen cari kodun, Cari Hesap Kayıtları bölümünde belirlenen isim bilgisinin program tarafından getirildiği alandır.

Adres

Teslimat adresinin, Kod sahasında seçilen cari hesap koduna göre program tarafından getirileceği, ancak kullanıcı tarafından değiştirilebileceği sahadır. Program tarafından getirilen adres üzerinde değişiklik yapıldığında, değişiklik dikkate alınarak basım gerçekleşir. Ancak bu belge tekrar çağrıldığında, adres sahasında değişiklikten önceki adres bilgisi gelecektir.

İlçe

Teslimat yapılacak ilçe bilgisinin, Kod sahasında seçilen cari hesap koduna göre program tarafından getirileceği, ancak kullanıcı tarafından değiştirilebileceği sahadır. Program tarafından getirilen ilçe bilgisi üzerinde değişiklik yapıldığında, değişiklik dikkate alınarak basım gerçekleşir. Ancak bu belge tekrar çağrıldığında, İlçe sahasında değişiklikten önceki ilçe bilgisi gelecektir.

İl

Teslimat yapılacak il bilgisinin, Kod sahasında seçilen cari hesap koduna göre program tarafından getirileceği, ancak kullanıcı tarafından değiştirilebileceği sahadır. Program tarafından getirilen il bilgisi üzerinde değişiklik yapıldığında, değişiklik dikkate alınarak basım gerçekleşir. Ancak bu belge tekrar çağrıldığında, İl sahasında değişiklikten önceki il bilgisi gelecektir.

Cari Bilgiler / İsim, Açıklama-1, Açıklama-2, Açıklama-3

Faturanın kesildiği müşteriye ait kod girildiğinde, ilgili müşterinin Cari Hesap Kayıtlarında bulunan isim ve açıklama bilgilerinin program tarafından getirildiği alanlardır. Fatura kaydı sırasında bu sahalara müdahale edilemez, sadece bilgi amaçlı olarak görüntülenmektedir.

Ek Sahalar

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Sipariş/İrsaliye/Faturada Ek Sorgular Var Mı” parametresinin işaretlenmesi halinde, aktif hale gelen ve açıklama girişi için kullanılan sahalardır. Bu parametrenin işaretlenmesi ve yine parametrelerde, açıklama sahalarına ait başlık bilgisinin tanımlanması halinde, cari kodu girildikten sonra açıklama sahalarının başlığı olarak parametrede girilen başlıklar gelecek ve istenilen ya da gerekli olanlar kaydedilecektir. İstenildiği durumlarda da hepsi boş geçilebilir. Bu ekrandaki satırlara yapılan açıklamalar saklanarak daha sonra izlenebildiği gibi, Rapor Modülü/Fatura Raporları bölümünden listelenebilir.

 

« Son Düzenleme: Nisan 29, 2012, 05:41:18 ÖS Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o- »

WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler
« Posted on: Nisan 20, 2024, 04:13:43 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler e-book, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler programı, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler oyunları, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler e-kitap, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler download, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler hikayeleri, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler resimleri, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler haberleri, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler yükle, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler videosu, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler şarkı sözleri, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler msn, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler hileleri, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler scripti, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler filmi, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler ödevleri, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler yemek tarifleri, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler driverları, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler smf, Netsis Satış Faturası Üst Bilgiler gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Netsis Satış Faturası
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1572 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 05:37:29 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Satış Faturası Koşul Bilgileri
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1532 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 05:42:58 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Satış Faturası Kalem Bilgileri
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 2098 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 05:44:38 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Satış Faturası Kalem Bilgilerinde Değişiklik Ve Iptal
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 3671 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 05:46:29 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Satış Faturası Kalem Bilgilerinde Kullanılan Tuşlar (grid)
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1910 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 05:54:44 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular