0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar.  (Okunma Sayısı: 1407 Kere Okundu.)
« : Aralık 02, 2011, 12:31:45 ÖS »

SaviorAngel
*
Üye No : 20558
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 5336
Mesaj Sayısı : 8 562
Karizma = 50939


Akciğer hastaları dikkat

Uzmanlardan astım, bronşektazi ve KOAH gibi kronik akciğer hastalığı olanların kışın çok daha dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısı geldi.

Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yağışlı, sisli ve soğuk havaların bu hastaların şikâyetlerini artırdığını belirterek, soba ve kaloriferlerin yanmasıyla bacalardan ortama dağılan dumana bağlı hava kirliliğinin, bronşitli hastalarda krizlere neden olabileceğini bildirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaşlılarla kronik hastalığı olanların kışın çok daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini, bu riskli grupların başında da astım, bronşektazi ve KOAH gibi kronik akciğer hastalıkları olanların geldiğini söyledi.

Yağışlı, sisli ve soğuk havaların bu hastaların şikayetlerini artırdığını belirten Özlü, ''Kışın soba ve kaloriferlerin yanmasıyla bacalardan ortama dağılan dumana bağlı hava kirliliği, bronşitli hastalarda krizlere neden olabilir. Hava kirliliği artışlarının yaşandığı dönemlerde bronşit hastalarının hekim ve acil servis başvuruları artmaktadır'' diye konuştu.
Bağırsak Gazları Nasıl Giderilir


Bağırsak Gazları Nasıl Giderilir diye soranlara verilecek cevap bu konu çok karmaşı değildir bitkilerden destek alın denilebilir çok basit olarak
çözümlenebilir yüzyıllardır kullanılan zaten bitkisel karışımlar var yeni bir şey aramaya gerek yok

Bu konuda en etkili olan Zeytinyağlı Kudret Narı Karışımlı Macun dur belki 500 yıllık karışımdır son dönemlerde yapılan araştırmalar bu konuda etkisinin
gerçek olduğunu ispatlamıştır ayrıca başla bitkisel çözümlerde vardır

Bitkiler tarafından şekerlerin depolanması amacı ile üretilen nişasta da önemli bir barsak gazı kaynağıdır. Buğday, arpa, patates, mısır ve prinç bu tür şekerden son derece zengindir ve barsak gazına neden olurlar. Bunların içerisinde sindirimi en kolay olan prinçtir ancak pirinç de kan şekerini çok çabuk yükselttiği için gazı az ama başka derdi olan bir bitkisel üründür. Ancak şu bir gerçektir ki tüm bu bitkisel ürünlerin barsak gazına neden olurlar.

İlginç bir gerçek de şudur; rafine ürünler (un, nişasta vb.) doğal hububatlardan daha az gaza neden olurlar çünkü bağırsaktan emilimleri çok daha hızlıdır. Doğal haldeki hububatların içindeki fiber (lif) şekerlerin sindirimini yavaşlatır. Rafine ürünlerin içinde lif olmadığı için bu ürünlerin içindeki nişasta çok daha hızlı sindirilir ve emilir. Bununla birlikte bitkilerin içinde bolca bulunan sellüloz (ki bu da bir şeker kompleksidir) insan vücudu tarafından sindirilemez ve kalın bağırsaklara geçer. Kalın barsak bakterileri selülozu yavaş sindirdiği için sellülozu bol ürünler genelde az miktarda gaza neden olurlar.
Herkes için barsak gazları kaçınılmazdır. Ancak bazı bireyler bu konuda daha şanssızdır. Pankreasın salgıladığı enzimlerin azlığı (özellikle şeker sindiren enzimlerin) pek çok şeker türünün kalın bağırsaklara geçmesine neden olur ve bu da bakteriler için bir bayram havası oluşturur. Özellikler bazı kişilerin ciddi gaz probleminin olması bu pankreas enzimlerinin miktarına bağlıdır. Ayrıca kalın barsak florasındaki değişiklikler, uzun süreli antibiyotik kullanımı, aşırı rafine ürün tüketilmesi de barsak gazlarında artışa neden olabilir.



Prof. Dr. Özlü, soğuk ve yağış gibi nedenlerle ev ve iş yeri gibi kapalı mekanlarda daha çok zaman geçirildiğini, odun, kömür, tezek ve gaz gibi ısınma amaçlı yakıtlardan kaynaklanan iç mekanlardaki hava kirliliğinin hastalığın kontrolünü zorlaştırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''İç mekanların hava kirleticileri, astım ve KOAH hastalarında krizleri tetikleyen önemli faktörler arasındadır. Soğuk nedeniyle soba bulunan veya ısıtılan dar ve kapalı mekanlarda bir arada bulunan kişiler arasında soğuk algınlığı, grip gibi solunumsal enfeksiyonlar çok kolay yayılır. Kış aylarında salgınlar yapan bu gibi viral solunum sistemi enfeksiyonları, zeminde kronik bir hastalığı olan kişilerde, normal kişilere göre daha ağır geçer ve zemindeki diyabet, kalp yetmezliği, astım, KOAH ve bronşektazi gibi hastalıkların kontrolden çıkmasına ve ataklara neden olabilir.''

UYGUN KIYAFET ÖNEMLİ
Soğuk havalarda görülme sıklığı artan nezle, sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarından ötürü burun tıkanıklığı oluştuğunu hatırlatan Özlü, bu hastaların burun yerine ağızdan nefes alıp vermek zorunda kalmalarının, hava yollarının ısı ve nemini düşürdüğü için bilhassa geceleri tıkanmalar, nefes darlığı ve astım nöbetleri ortaya çıktığını söyledi.

Soba veya kalorifer nedeniyle ev içi ortamın nispi nem oranının çok düşmesinin ise özellikle uyurken ağızdan nefes alıp veren hastalarda hava yollarını kuruttuğunu, bunun da gece öksürük, nefes darlığı gibi yakınmalara neden olduğunu anlatan Prof. Dr. Özlü, ''Solunan havadaki ısı ve nemin düşük olması, astımlı hastaların hava yollarını tahriş ederek krizleri başlatabilir'' dedi.

Kış aylarında bu faktörlerin bir araya gelmesiyle kronik hastalığı olanların büyük bölümünün sorunları arttığı için tedavilerinin yetersiz kalabildiğini bildiren Özlü, ''Bu nedenle hastalar bu olumsuz koşullardan mümkün olduğunca kendilerini korumalıdır. Kapalı ortamlarda sigara içilmemeli, odalar sık sık havalandırılmalı, soba kullanılıyorsa boru ve bacalar temizlenip iyi drenaj sağlanmalı, gece oda havası nemlendirilmeli, grip salgınlarında olabildiğince kalabalıklarla temastan kaçınılmalı ve kirli havalarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalıdır'' uyarılarını dile getirdi.

Bu dönemde uygun kıyafetin de büyük önem taşıdığını kaydeden Özlü, ''Hava sıcaklığı, nem ve yağışla ilgili ani değişiklik olabileceği dikkate alınarak soğuk ve yağıştan korunma amaçlı kıyafet ve aksesuarlar kullanılmalıdır. Yaşanılan ortamın sıcaklığı ve nemi uygun sınırlar içerisinde kontrol altında tutulmalıdır'' diye konuştu.

Yeterli ve dengeli beslenmenin de kış mevsiminde önem taşıdığını vurgulayan Özlü, ''Günlük kalori ihtiyacını karşılama amaçlı enerjik gıdalar yanında bol sebze ve meyve ile yeterli sıvı alınmalıdır. Doğal bal ile ıhlamur, adaçayı, ekinezya çayı gibi bitki çayları yararlı olabilir'' ifadesini kullandı.

Yeterli ve kaliteli uyku sayesinde de stresle başa çıkmanın vücut direncini artırdığını dile getiren Özlü, ''Sık ve etkili el yıkama, hijyen ve temizlik kurallarına uyma, bu dönemde salgın yapan bir çok hastalıktan korunmada çok yararlıdır'' dedi.

Prof. Dr. Özlü, bütün bu tedbirlere rağmen sağlık durumlarında olumsuz bir gelişme ortaya çıkan hastaların hekimlerine başvurmaları ve tedavilerini güncelleştirmeleri önerisinde bulundu.

Karaciğeri koruma önerileri

Vücudumuza giren tüm maddelerin karaciğerden geçmek zorunda olduğunu belirten Doç. Dr. Laika Karabulut, "Karaciğer vücudumuzun fabrikasıdır" diyerek bu hayati organımızı koruyabilmemiz için şu önerilerde bulundu:

Kilo almak, karaciğer yağlanmasına yol açabilir. Yağlı karaciğer ise sıklıkla olmasa da karaciğer sirozu gibi ciddi bir hastalığa neden olabilir. Bu yüzden kilo verilmelidir.

Alkol tüketiminin azaltılması, karaciğerin toparlanması ve sağlıklı kalmasını sağlar. Fazla miktarda su kullanmak da karaciğer için sorun yaratabilir.



Sistit hakkında bilgi

Hayatı boyunca sistit hastalığına yakalanmamış kadın neredeyse yoktur. Oysa sık ve ağrılı idrar yapmayla kendisini belli eden bu hastalığı basit tedbirlerle önlemek mümkün. Özel Avrupa Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Serhat Partalcı, mesanenin iltihaplanması anlamına gelen sistitle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı:
havuz a dikkat!

Aşırı temizlik kaygısı ile genital bölgenin ve içinin sabunlarla yıkanması, deodorant ve parfüm türü alkollü maddelerin kullanılması, buradaki dost bakterileri öldürür. Bunun sonucunda da vajinit ve sistit vakaları ortaya çıkar.

Sistite yol açan bir diğer önemli sebep de, havuzlarda yüksek oranda bulunan klordur. Kadınların, ozonla temizlenen havuzları tercih etmesi gerekir.

Tedavi için...

Sistit, erken anlaşıldığı sürece tedavisi oldukça kolay olan hastalıklardan biridir. Bu nedenle idrar yaparken yanma veya sık sık tuvalete gitme ihtiyacı hissedenlerin vakit kaybetmeden bir doktora başvurması gerekir.

Hastalığın tedavisi için öncelikle idrar tahlili yapılır ve kesin tanı konur. Ondan sonra da antibiyotik ve idrar yolu antiseptikleriyle tedavi tamamlanır. Hastalığa ait şikayetler tedaviye başlandıktan kısa bir süre sonra kaybolur.

Hastalıktan korunmanın yollarından biri de; günde 1.5-2 litre su içmektir


Erhan Ali ve kardeşi Ömer Kaan <3
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar.
« Posted on: Mart 29, 2024, 01:29:37 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. e-book, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. programı, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. oyunları, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. e-kitap, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. download, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. hikayeleri, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. resimleri, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. haberleri, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. yükle, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. videosu, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. şarkı sözleri, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. msn, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. hileleri, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. scripti, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. filmi, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. ödevleri, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. yemek tarifleri, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. driverları, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. smf, Hastalıklar Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Göz Makyajı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Hususlar
Moda & Güzellik
PinK_AnGél 0 882 Son Mesaj Aralık 12, 2009, 07:10:30 ÖS
Gönderen : PinK_AnGél
Ayakkabı Ve Mont Alınırken, Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar.
Kadınca
SaviorAngel 0 945 Son Mesaj Ocak 24, 2012, 09:52:58 ÖÖ
Gönderen : SaviorAngel
2012 Yılında Sağlığımız Için Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar
Sağlık
SaviorAngel 0 901 Son Mesaj Şubat 03, 2012, 02:43:39 ÖS
Gönderen : SaviorAngel
Şeker Hastasının Dikkat Etmesi Gereken Hususlar Nelerdir
Biyoloji
Anqel* 0 958 Son Mesaj Mart 09, 2012, 01:28:40 ÖS
Gönderen : Anqel*
Modanın Dikkat Edilmesi Gereken Emirleri
Moda & Güzellik
Asortik Hatun 1 802 Son Mesaj Aralık 06, 2012, 12:33:33 ÖÖ
Gönderen : imge34


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular