0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Diyabette Egzersiz?  (Okunma Sayısı: 696 Kere Okundu.)
« : Nisan 06, 2013, 10:18:29 ÖÖ »

Alone_Angel
*
Üye No : 121367
Nerden : Bursa
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 167
Mesaj Sayısı : 1 058
Karizma = 21


Diyabette egzersizin önemi uluslararası birçok araştırmada ortaya koyulmuştur.
Egzersiz neden gereklidir ; En başta sağlıklı  kilo vermenize yardımcı olur, kan şekerini düşürücü etki yapar,  iş yapma kapasitesini arttırır. Bireyin kendini daha zinde hissetmesini, verimli oksijen kullanımını ve kasların kuvvetlenmesini sağlar, depresyonu azaltır, insülinin daha iyi kullanılmasını, kalp ve dolaşım sisteminin daha iyi çalışmasını ve hastalık riskini azaltarak , tip II diyabette kullanılan insülin ilaçlarının azalmasına yardımcı olur. Düzenli egzersiz ve kilo verme, çoğunlukla kan şekerini düşüren ilaç  kullanımını azaltmaktadır.

Bir egzersiz programına başlamadan önce sahip olduğumuz hastalığı tanıyıp, diyabetle yaşam felsefesine hakim ve kendimize inanan bireyler olarak  bilinçli  bir destek alınması geregine inanmalıyız, aksi takdirde farkına varmadığınız bir hastalığımız, yada yanlış bir egzersiz bize başka sorunlar çıkarabilir.

Diyabetli birey nasıl egzersiz yapmalı, nelere dikkat etmeli ;
Egzersiz programına başlamadan önce mutlaka doktoruna danışmalı şiddeti ve süresi hakkında konuşmalı ve doktorunun verdiği onay ile birlikte egzersiz danışmanıyla birlikte egzersini tasarlamalı. Diyabeti kontrol altında ve herhangi bir komplikasyon yoksa normal bir vücut kompozisyonu değerlendirmesiyle egzersiz yapabilir. Egzersiz kan şekerini etkileyebileceği için şiddeti egzersiz danışmanı ve doktoru ile birlikte kontrol altında değişkenlik göstermelidir. Kan şekeri 250 md/dl nin üzerinde ise egzersiz yapmamalı çünkü bu durumda insilüne daha fazla ihtiyaç duyacak ve kaslar şekeri yeteri kadar kullanamayacaktır, aynı zamanda idrarda keton varsa egzerisiz yapılmamalıdır.

Egzersiz öncesi kan şekeri ölçülmeli 100 mg/dl nin altında ise hipoglisemi denen kan şekerinin aşırı düşmesi gerçekleşebilir. Egzersiz sırasında hipoglisemiye uğranırsa kana çabuk karışan basit şeker yada şeker tabletleri kullanılabilir. İnsülin kullanılıyorsa, egzersiz yapılacak bölgeye insülin yapılmamalıdır. Hipogliseminin önlenmesi, tokluk hiperglisemi ve hiperlipidemisinin kötü etkilerini ortadan kaldırmak için egzersizin öğün ve ara öğünden 1 SAAT SONRA yapılması uygundur. Yemek öncesi egzersiz yapmak isterseniz karbonhidrat almanız hipoglisemi riskini azaltacaktır. Kilo kontrolü yada kilo vermek için egzersiz yapıyorsanız doktorunuzla görüşüp insülin dozunu ayarlayabilirsiniz. Uzun süreli egzersiz yapılacaksa, hipoglisemi riskine karşın yanınızda basit şeker yada tablet bulundurabilirsiniz. Egzersiz sırasında kıyafet ve özellikle ayakkabı seçiminiz önem arz etmektedir. Egzersizin vücuda yararlı olabilmesi için egzersiz süresi en az 30 dakika olmalıdır.  Kalp hızında artış olmalıdır (yaşa göre belirlenen şekilde) Egzersiz sürekli olarak programlı bir şekilde sürdürülürse vücuda yararları ortaya çıkar. Egzersizin insülin duyarlılığına olumlu etkileri egzersiz programına 2 günden fazla ara verilirse kaybolur. Metabolik etkilerin gerçekleşmesi için en az haftada 3 gün yapılması gereklidir. En iyi sonuçlar gün aşırı yapılan egzersizler ile sağlanmıştır. Haftada 4 kez orta şiddette egzersiz yapanlardaki metabolik etkilerin haftada 2 kez ağır şiddette egzersiz yapanlara göre daha iyi olduğu gözlenmiştir.

Egzersiz öncesi ve sonrası mutlaka şeker ölçülmeli ve not edilmesi doğru olacaktır. Böylece egzersiz şiddetinizi ve öğünlerinizi düzene sokabilirsiniz. Egzersiz sırasında nefes alış verişine dikkat edilmeli,  egzersizler düşük veya orta düzeyde yapmalı, ısınma, esneme ve soğuma gibi temel prensipler mutlaka uygulanmalıdır.


"Üzülmeye değmez" diyor Dünya. "Bırakıp gidenin de, gidip gelmeyenin de canı cehenneme!"

Hayatta gerçek olan tek AŞK tır galatasaray
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Diyabette Egzersiz?
« Posted on: Mart 28, 2024, 08:08:48 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Diyabette Egzersiz? e-book, Diyabette Egzersiz? programı, Diyabette Egzersiz? oyunları, Diyabette Egzersiz? e-kitap, Diyabette Egzersiz? download, Diyabette Egzersiz? hikayeleri, Diyabette Egzersiz? resimleri, Diyabette Egzersiz? haberleri, Diyabette Egzersiz? yükle, Diyabette Egzersiz? videosu, Diyabette Egzersiz? şarkı sözleri, Diyabette Egzersiz? msn, Diyabette Egzersiz? hileleri, Diyabette Egzersiz? scripti, Diyabette Egzersiz? filmi, Diyabette Egzersiz? ödevleri, Diyabette Egzersiz? yemek tarifleri, Diyabette Egzersiz? driverları, Diyabette Egzersiz? smf, Diyabette Egzersiz? gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Diyabette Beslenme .
Şifalı Bitkiler
Honey_Face 0 774 Son Mesaj Kasım 22, 2011, 01:46:36 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Tip1 Diyabette Tedavi Nasıl Olmalıdır?
Diyabet Hastalığı
Alone_Angel 0 528 Son Mesaj Nisan 05, 2013, 11:20:18 ÖS
Gönderen : Alone_Angel
Diyabette Ölçüm Cihazının Ayarlanması...
Diyabet Hastalığı
Alone_Angel 0 751 Son Mesaj Nisan 06, 2013, 10:32:44 ÖÖ
Gönderen : Alone_Angel
Diyabette Şeker Oranları Neden Değişir?
Diyabet Hastalığı
Alone_Angel 0 690 Son Mesaj Nisan 06, 2013, 10:36:50 ÖÖ
Gönderen : Alone_Angel
Tip 2 Diyabette Tanı
Diyabet Hastalığı
Alone_Angel 0 576 Son Mesaj Nisan 06, 2013, 10:54:19 ÖÖ
Gönderen : Alone_Angel


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular