Tel Şehriyeli Pilav By: xxMurdeRxx Date: October 27, 2009, 06:33:50 PM
Tel Şehriyeli Pilav
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 kaşık tereyağı
- 1 adet kesme şeker
- tuz
Hazırlanışı:
Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır. Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır. Şeker, tuz atılır. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır. Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir.
Ynt: Tel Şehriyeli Pilav By: rizely_-_ Date: October 27, 2009, 06:46:48 PM
Güzel gözüküyor
tşkler.
Ynt: Tel Şehriyeli Pilav By: PnR_Sz Date: October 31, 2009, 09:51:18 AM
Güzel Olur
Ynt: Tel Şehriyeli Pilav By: dreamily Date: November 10, 2009, 08:19:00 PM
güzel olur (: