Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 12
Ynt: Kalp Pasta By: vizyo45 Date: April 27, 2013, 10:32:17 PM
: Mavi_Kiyamet  November 28, 2009, 05:31:25 AM
çok tatlı gözüküo ya =)
Aynen (:
Bencede Gülmek :)
ben çok beğendim ellerinize sağlık
Ynt: Kalp Pasta By: abby sicon Date: May 10, 2013, 06:42:03 PM
biraz  karmaşık görünüyor ama bakalım
Ynt: Kalp Pasta By: elvu Date: May 14, 2013, 10:07:02 AM
teşekkürler
Ynt: Kalp Pasta By: omurkuscu Date: May 15, 2013, 01:14:53 AM
: By.TuRuT  June 27, 2009, 10:31:41 AM


Pandispanya Malzemeleri;
*4 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak)
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 çay bardağı su
*1 çay bardağı süt
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*1 çorba kaşığı nişasta
*1 nescafe kupası un
Krema malzemeleri;
*2,5 su bardağı süt,
*1 paket vanilyalı puding
*200 gr krema
İç malzemesi;
*Yeterince muz( veya çilek, ahududu, böğürtlen, vişne vb.)
Dış kaplama malzemesi;
*1 su bardağı süt
*1 poşet krem şanti
*Hindistan cevizi
Hazırlanışı;
1.Pandispanya için yumurtanın beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sarılarını da şeker ilavesi ile çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri de içine ekleyerek çırpın. Çırptığınız malzemeyi yumurta beyazı ile karıştırın. Karıştırma işlemini yaparken spatula kullanın ve yumurta aklarının sönmemesine dikkat edin.
2.Hazırladığınız pandispanyayı istediğiniz herhangi bir kalıba döktükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Pişen pandispanyayı soğumaya alın.
3.Krema için pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra içine kremayı katıp, mikserle çırp.Krem şantiyi de sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
4.Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. İsterseniz üçede bölebilirsiniz. Ancak o kadar yumuşak olursa iki katı kafi görülebilir
5.Kestiğiniz pandispanya katlarını sade sütle ıslattıktan sonra, kremadan bolca ara kata sürün ve üstüne muz dilimlerini aralıksız yerleştirin. Muzların üstüne ise çok ince bir kat krem şanti sürüp, ikinci pandispanyayı da sütle nemlendirdikten sonra üstüne kapatın.
6.Artan krema ile pastanın üstünü tamamen kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, kremanın üstünü krem şanti ile kaplayın ve bolca hindistan cevizini pastanın üstüne yayın.
7.Üstünü dilediğiniz şekilde, krema veya şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. kalpli
Pastanızı bir gece bu hali ile buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun.

teşekkür
Ynt: Kalp Pasta By: _ruya Date: May 15, 2013, 05:56:52 PM
çok hoş gerçekten Gülmek :)
Ynt: Kalp Pasta By: seloo94 Date: May 22, 2013, 09:20:56 PM
sevgililer günü için ideal bi pasta teşekkürler Gülmek :)
Ynt: Kalp Pasta By: ozlemss Date: May 25, 2013, 05:28:41 PM
ayy çok şeker hemen yapacağım Gülmek :)

SiteMap - İmode - Wap2