0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi  (Okunma Sayısı: 1125 Kere Okundu.)
« : Temmuz 27, 2014, 05:50:52 ÖS »

Anqel*
*
Üye No : 21465
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 5208
Mesaj Sayısı : 17 796
Karizma = 50130




Hastalığın belirtileri
Hastalık fide, yaprak ve meyvede zarar yapar. fidelerdeki ilk belirtiler, yapraklarının alt yüzeyinde su emmiş görünümlü lekeler şeklinde görülür. Bu lekeler zamanla genişleyerek fidenin ölümüne neden olabilir. Tarlada, bitkinin yapraklarında az sayıda lekeler görülür. Bu lekeler hafif köşeli, genellikle açık kahverengiden kırmızımsı kahverengiye kadar değişen renklerdedir. Yaprak altından bakıldığında, özellikle nemli havalarda lekeler su emmiş görünümlüdür. Az sayıda oluşan bu lekeler genelde iyi ayırt edilemez ve diğer faktörlerin oluşturduğu belirtilerle karıştırılabilir. Yaprak lekeleri yaprak dökümüne neden olmaz, ancak meyve enfeksiyonu için kaynak oluşturur.
Hastalığın en tipik belirtisi meyve yüzeyinde oluşan koyu zeytin yeşili renkteki iri lekelerdir. İki-üç haftalık meyveler hastalığa karşı daha duyarlıdır. Meyve lekeleri ilk önce küçük, su emmiş görünümlü alanlar olarak ortaya çıkar. Başlangıçta 1cm’den küçük olan bu lekeler 7-10 gün içinde meyve yüzeyinin tümünü kaplar. Lezyonlar ilerleyip büyüdükçe çatlaklar oluşur, buradan amber sarısı veya kremsi beyaz renkte bir bakteriyel akıntı gözlenir. Meyve lezyonları meyve etinde de görülür, bu durumda bakteri tohuma bulaşır. Bu şekilde hasta karpuz meyveleri, sekonder olarak diğer mikroorganizmaların saldırısına uğrar ve çürüme görülür. Meyve lekeleri hızla büyüyerek hasattan birkaç hafta önce şiddetlenir ve ürünün pazar değerini yok eder.
Hastalığın görüldüğü bitkiler:Kabak, hıyar, kavun, karpuz

Mücadelesi
Hastalığın yayılışının engellenmesi ve mücadelesi amacıyla karantina önlemleri alınmalıdır.
Kültürel Önlemler
Hastalıktan ari, sertifikalı tohum ve fide kullanılmalıdır. Yağmurlama sulama yerine damla sulama tercih edilmelidir. Bakım işlemleri sırasında fidelerin yaralanmamasına özen gösterilmelidir. Fidelik ve tarlada hasta bitkiler sökülerek imha edilmelidir. Hastalığın görüldüğü alanlarda en az 4 yıl süreyle kabakgil, özellikle karpuz üretimi yapılmamalı ve bu alanlarda kendiliğinden gelişen bitkiler ve yabancı otlar yok edilmelidir. Tarla veya serada kullanılan aletler, viyoller, toprak işleme aletlerinin ve traktör tekerleklerinin ve % 10’luk sodyum hipokloritle (çamaşır suyu) yıkanarak dezenfekte edilmelidir.
Kimyasal Mücadele
Tarlada ilk çiçeklenme başlangıcında ilaçlamalara başlanır, kullanılan preparatın etki süresi göz önünde bulundurularak meyve
olgunlaşıncaya kadar ilaçlamalara devam edilir.

« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2014, 05:51:02 ÖS Gönderen : Anqel* »

WebCanavari
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi
« Posted on: Mart 28, 2024, 05:35:05 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi e-book, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi programı, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi oyunları, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi e-kitap, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi download, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi hikayeleri, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi resimleri, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi haberleri, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi yükle, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi videosu, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi şarkı sözleri, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi msn, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi hileleri, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi scripti, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi filmi, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi ödevleri, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi yemek tarifleri, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi driverları, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi smf, Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Acı Karpuz Faydaları/acı Karpuz Hangi Hastalıklarda Kullanılır
Şifalı Bitkiler
elze 0 1213 Son Mesaj Ekim 20, 2011, 11:57:42 ÖÖ
Gönderen : elze
Bakteriyel Konjugasyon
Biyoloji
Anqel* 0 781 Son Mesaj Şubat 20, 2012, 02:13:49 ÖS
Gönderen : Anqel*
Anti-bakteriyel Jeller
Alternatif Tıp
Arshavin 0 816 Son Mesaj Şubat 27, 2012, 03:35:19 ÖS
Gönderen : Arshavin
Akut Bakteriyel Menenjit
Beyin ve Sinir Sistemi
Honey_Face 0 756 Son Mesaj Mayıs 17, 2013, 02:59:10 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Badem Yetiştiriciliği Bakteriyel Kanser Ve Zamklanma Hastalığı
Ziraat
Anqel* 0 1101 Son Mesaj Aralık 12, 2013, 11:15:47 ÖS
Gönderen : Anqel*


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular