Duyurular
27.10.2007 yılında kurduğumuz webcanavari.net Bugün itibariyle 12. yaşına girmiş bulunmaktadır. Bu uzun süre zarfında desteklerini esirgemeyen eski / yeni ve mevcutta bulunan yönetim kadromuza, saygıdeğer üyelerimize teşekkür ederiz.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Aşkın Nur Yengi  (Okunma Sayısı: 1486 Kere Okundu.)
« : Kasım 11, 2008, 02:32:43 ÖÖ »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13389
Mesaj Sayısı : 22.842
Karizma = 58066


Aşkın Nur Yengi (d. 3 Temmuz 1970, İstanbul), Türk pop müzik yorumcusu, müzisyen ve oyuncu.

Biyografi
3 Temmuz 1970 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini Erenköy İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Ortaokul öğrenimine Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda çello öğrencisi olarak başladı, 11 yıllık öğrenim sürecinden sonra mezun oldu. 1981 yılında ortaöğrenimine devam ederken Onno Tunç orkestrasında Sezen Aksu'nun vokalisti olarak çalışmaya başladı. 1986 yılında Harun Kolçak'la birlikte 'Haydi söyle' adlı şarkıyla Eurovizyon Şarkı Yarışması'na katıldı. 1987 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nda 'Yeniden', 1988 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Portakal çiçeği', 1989 Çeşme Müzik Festivali'nde 'Artık Hiç Ağlama' adlı şarkılarla uluslararası platformlarda birincilik ödülleri kazandı.

1990 yılında Sevgiliye adlı ilk abümü ile iki milyon tiraj yaparak, son dönemde çıkan ilk başarılı genç sanatçı olarak adını duyurdu. Sonraki yıllarda Hesap ver, Sıramı bekliyorum, Karaçiçeğim, Haberci, Aşk kazası, Rafet El Roman ile Peşindeyim single'ı, Aşkın Nur Yengi 2002 ve son olarak Yasemin Yağmurları adlı abümleri yaptı. Almanya, Belçika, İngiltere, İsviçre, İsveç, Hollanda, ABD gibi birçok ülkede sayısız turneye çıktı. Malta ve İngiltere'de klipler çekti.Son Olarkta 2007 ilk 4 albümü Sevgiliye Hesap Ver Sıramı Bekliyorum Karaçiceyim albümlerinden seçilmiş 13 şarkılık Bestof Aşk'ın Şarkıları albümünü yapmıştır. Başarılı albümleriyle sürdürdüğü müzik kariyerinin yanısıra değişik projelerde de yer aldı.

1980'li yıllardan bu yana birçok reklaem müziği seslendirdi. Kurtuluş adlı belgeselde Atatürk'ün akrabası Fikriye hanımı canlandırdı ve jenerik müziğini yorumladı. 2001 yılında Levent Kırca ve ekibiyle birlikte Kadıncıklar adlı oyunda tiyatro sahnesiyle tanıştı. Aynı yıl yine Levent Kırca ve ekibiyle birlikte Olacak O Kadar Televizyonu adlı güldürü programında rol aldı ve programın müzik direktörlüğünü üstlendi. Cesur Kuşku ve Baylar Bayanlar adlı dizilerde, Zeki Alasya, Mehmet Ali Erbil gibi oyuncularla birlikte Ömerçip filminde rol aldı.Rafet El Roman'la pek çok yerde konser verdi. Sezen Aksu'nun en değerli öğrencilerinden biridir. Bu yüzden zamanında çok başarılı olmuş, Türk Pop Müziği'nin ihtiyaç duyduğu yeni kan olarak büyük hayranlık toplamıştır. Ayrılmam adlı şarkısı Levent Yüksel ve Kargo tarafından yakın tarihte yeniden yorumlanmış fakat ikisi de orjinal kayıdın başarısını elde edememiştir. Aşkın Nur Yengi şu an Haluk Bilginer'le evli olup 1 çocuk annesidir.

Candan Erçetin,Sertab Erener,İzel,Funda Arar'la birlikte pop müzik dinleyicilerinin nezdinde yeni kuşağın pop divalarından biri olarak kabul edilmektedir. Aşkın Nur Yengi TRT için hazıllanan Türkiyenin ilk Forkler yarışması Altın Adımların jüri üyeliğini Müjde Ar Ahmet Demirbağ ve Yavuz Bingölle billikte yapmıştır

Diskografi

Albümleri

Sevgiliye, (1990)
Hesap ver, (1991)
Sıramı bekliyorum, (1993)
Karaçiçeğim, (1995)
Haberci, (1997)
Aşk kazası, (1999)
Peşindeyim, (Rafet El Roman ile single) (2001)
Aşkın Nur Yengi 2002, (2002)
Yasemin Yağmurları, (2004)
Aşk'ın Şarkıları, (2007)

Tiyatro Oyunları

Kadıncıklar, (2001)

Belgeselleri

Kurtuluş

Dizileri

Olacak O Kadar Televizyonu, (2001)
Cesur Kuşku
Baylar Bayanlar

Filmleri

Ömerçip

Tv Programları

Altın Adımlar Yarışması

Aldığı ödüller

1987 - Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması
1988 - Antalya Altın Portakal Film Festivali Portakal Çiçeği
1989 - Çeşme Müzik Festivali

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222.148


View Profile
Re: Aşkın Nur Yengi
« Posted on: Aralık 06, 2019, 10:49:06 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Aşkın Nur Yengi e-book, Aşkın Nur Yengi programı, Aşkın Nur Yengi oyunları, Aşkın Nur Yengi e-kitap, Aşkın Nur Yengi download, Aşkın Nur Yengi hikayeleri, Aşkın Nur Yengi resimleri, Aşkın Nur Yengi haberleri, Aşkın Nur Yengi yükle, Aşkın Nur Yengi videosu, Aşkın Nur Yengi şarkı sözleri, Aşkın Nur Yengi msn, Aşkın Nur Yengi hileleri, Aşkın Nur Yengi scripti, Aşkın Nur Yengi filmi, Aşkın Nur Yengi ödevleri, Aşkın Nur Yengi yemek tarifleri, Aşkın Nur Yengi driverları, Aşkın Nur Yengi smf, Aşkın Nur Yengi gsm
Yanıtla #1
« : Kasım 11, 2008, 11:01:49 ÖS »

By.CeZa
*
Üye No : 293
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 12191
Mesaj Sayısı : 28.686
Karizma = 154


Emeğine sağlık..

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.


Bayanlara: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
www.kadincaforum.net

4EverRAP: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
www.rapcanavari.net

4EverROCK: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
www.rockcanavari.net

Twilight Saga FAN: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
www.twilightturkiye.com

FlashOyun: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
www.flashoyuncu.net
Yanıtla #2
« : Aralık 20, 2008, 06:31:30 ÖÖ »

blue_hyt
*
Üye No : 12134
Yaş : 30
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 1312
Mesaj Sayısı : 4.938
Karizma = 7183


teşekkürler
« Son Düzenleme: Nisan 23, 2012, 08:06:25 ÖS Gönderen : Liza »

webcanavari - rapcanavari - rockcanavari - forum - film - mp3 - video - korku - sohbet - muhabbet - şiir - resim - makale - yazı
Yanıtla #3
« : Aralık 20, 2008, 11:30:06 ÖS »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13389
Mesaj Sayısı : 22.842
Karizma = 58066


Sağol. (:
Yanıtla #4
« : Aralık 27, 2008, 12:08:48 ÖÖ »
Avatar Yok

dreamily
*
Üye No : 6603
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 773
Mesaj Sayısı : 11.794
Karizma = 11817


teşekkürler
Yanıtla #5
« : Nisan 23, 2012, 08:05:49 ÖS »
Avatar Yok

Liza
*
Üye No : 5348
Nerden : Konya
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 3605
Mesaj Sayısı : 9.619
Karizma = 20178


Emeğine sağlık..

Velhasıl-ı Kelam; Namaz . Dua . Gayret . Sabır . Nasip .
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Aşkın Nur Yengi - Aşkın Şarkıları (2007)
Albüm Tanıtım
By.TuRuT 2 1251 Son Mesaj Ekim 31, 2013, 10:12:49 ÖS
Gönderen : lukunku
Aşkın Nur Yengi - Yalancı Bahar
Klipler
eku 2 678 Son Mesaj Kasım 16, 2013, 08:13:27 ÖÖ
Gönderen : vizyo45
Aşkın Nur Yengi-susma
Türkçe Sözler
odecha 2 539 Son Mesaj Kasım 02, 2013, 01:31:51 ÖÖ
Gönderen : emilisan
Aşkın Nur Yengi Şov
Televizyon & Radyo & Magazin
Bendis 0 302 Son Mesaj Aralık 18, 2014, 05:21:15 ÖS
Gönderen : Bendis
Aşkın Nur Yengi Kimdir?
Sanatçılar
SaviorAngel 0 239 Son Mesaj Kasım 21, 2016, 11:50:28 ÖS
Gönderen : SaviorAngel


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright © 2011 Simple Machines SiteMap | Arşiv | Wap | İmode | Konular