0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri  (Okunma Sayısı: 1354 Kere Okundu.)
« : Ocak 20, 2010, 02:57:02 ÖÖ »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 573
Karizma = 60064



Gümüş
Gümüş elementinin keşfi tam olarak bilinmemekle birlikte altın ve bakır elementlerinden sonra keşfedilmiştir. Gümüşün MÖ 3100 yıllarında Mısırlılar ve MÖ 2500 yıllarında Çinliler ve Persler tarafından kullanıldığı belirtilmiştir. Parlak, beyaz renkli katı bir maddedir.
Altın
Tarihte bilinen kayıtlara göre Mısır hükümdarları zamanında MÖ 3200 yıllarında altın, darphanelerde eşit boyda çubuklar hâlinde çekilerek para olarak kullanıldı. Yumuşak, parlak sarı renkte katı bir elementtir.
Cıva
Cıva elementi çok uçucu bir element olduğundan oda sıcaklığında kolayca buharlaşır. Gümüşümsü gri renklidir ve oda koşullarında sıvı hâlde bulunur. Zehirli bir elementtir. Herhangi bir yüzeye cıva döküldüğü zaman üzerine toz kükürt dökülmelidir.
Bakır
Turuncu renkli yumuşak bir maddedir. Normal şartlarda katı hâlde bulunur. Bakıra tarihte ilk defa 10.000 yıl kadar önce Kıbrıs'ta rastlanmıştır.
Nikel
Nikel elementi ilk olarak 1751 yılında Axel Fredrik Cronstedt (Eksıl Fıredrik Kıronsted) tarafından keşfedilmiştir. Gümüşümsü parlak renkte katı bir maddedir.
İyot
İyot ilk kez Barnard Courtois (Bernar Kurtua) tarafından 1811 yılında keşfedildi. Parlak menekşe-siyah renkli katı bir maddedir.
Çinko
Çinko elementi 1746 yılında Andreas Maggrat (Andrea Magrat) tarafından keşfedilmiştir. Mavimsi açık gri renkte, kırılgan bir maddedir. Katı hâlde bulunur.
Demir
Demir metalinin keşfi tam olarak bilinmemektedir. Grimsi parlak renkli katı bir maddedir. Element hâldeki saf demir dövülebilir, ince levha ve tel hâline getirilebilir.
Kalay
Gümüşümsü parlak gri renklidir, katı hâlde bulunur. Tarihçesi MÖ 3000 yıllarına dayanır.
Kurşun
Kurşun elementinin keşfi tam olarak bilinmemektedir. Mavimsi beyaz renkte bulunur. Yumuşak, ağır, zehirleyici, kolay dövülebilen katı bir maddedir.
Krom
Krom elementi 1797 yılında keşfedilmiştir. Bileşiklerinde farklı renkler de olması sebebiyle boyar madde olarak kullanıldığı gibi kaplamacılıkta da tercih edilen bir elementtir.
 
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri
« Posted on: Nisan 23, 2024, 05:28:49 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri e-book, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri programı, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri oyunları, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri e-kitap, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri download, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri hikayeleri, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri resimleri, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri haberleri, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri yükle, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri videosu, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri şarkı sözleri, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri msn, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri hileleri, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri scripti, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri filmi, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri ödevleri, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri yemek tarifleri, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri driverları, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri smf, Yaygın Kullanılan Elementlerin Özellikleri gsm
Yanıtla #1
« : Şubat 28, 2010, 02:00:34 ÖÖ »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 573
Karizma = 60064


Bişe Değil
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular