Duyurular
Covid-19 ( Korona ) Virüsü nedeniyle siteye giriş-çıkış 'lar da ellerinizi en az 20 saniye yıkamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ciddiye ALIN.

Webcanavari.NET Yönetimi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Yavuz Bingöl Kimdir?  (Okunma Sayısı: 245 Kere Okundu.)
« : Kasım 06, 2016, 10:11:02 ÖÖ »

SaviorAngel
*
Üye No : 20558
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 5336
Mesaj Sayısı : 8.562
Karizma = 50938




* Doğum 16 Mayıs 1954 (1954-05-16) (56 yaşında)
* Köken İstanbul
* Tarz(lar) Türk Halk Müziği
* Meslek(ler) Müzisyen, şarkıcı, oyuncu
* Etkin yıllar 1988-günümüze

Yavuz Bingöl (d. 16 Mayıs 1954, İstanbul), Türk müzisyen, türkücü, sinema ve dizi oyuncusu.

Biyografi
Edebiyat öğretmeni olan Yılmaz Bingöl ve Şahsenem Bacı olarak bilinen müzisyen bir annenin çocuğu olan Yavuz Bingöl, babasının işi dolayısıyla öğrenim yaşamına 1960 yılında Digor'da başladı. 1968'de Konya Karapınar Kayalı İlkokulu'nda devam eden sanatçı, arkasından İstanbul Halkalı'da aynı sınıfın ikinci dönemini okudu. 1974 yılında Ankara Malazgirt İlkokulu'na geçti. 1975'te burayı bitirerek, Mehmet Akif ortaokulu'nda eğitimine devam etti. Yavuz Bingöl'ün öğretmen çocuğu olması ilkokulu beş ayrı okulda okumasına neden oldu. Çocukluk yıllarında dedesinin Kurtuluş Savaşı'ndaki, babasının harp okulundaki anılarından etkilenerek çocukluğunda hep asker olmak istemesine rağmen, annesinin etkisiyle müziğe kayan ilgisi, onu ortaokulu ikinci sınıfta bırakarak Ankara Devlet Konservatuarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girmesini sağladı.

Müzik yaşamı
1979 yılı sonunda konservatuardan ayrılan Bingöl, 1980-83 yılları arasında kimi ailevi-özel sebeplerden dolayı müziğe ara verdi. 1983'de İzmir'de yaşadığı dönemlerde müzik öğretmeni İsmail Ünlü ve annesi ozan Şahsenem Bacı'nın büyük desteğiyle tekrar müziğe döndü. 1984'te askere gitti. 1986'da askerden döndü ve o yıl evlendi. Bu evliliğinden Türkü Sinem adında bir kızı oldu. Yavuz Bingöl, İzmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi'yi kurarak yedi yıl protest müzik yaptı. Bu süreçte 15'e yakın besteye imza atan Bingöl, 1995 yılında Grup Umuda Ezgi'den ayrılarak kendi müziğini yaratmak üzere çalışmaya başladı ve Sen Türkülerini Söyle adlı ilk albümünü hazırladı. Poptan ve Arabesk müzikten dolayı gittikçe yozlaşan ve kirlenen müzik ortamına Anadolu kültürüyle yoğrulmuş türküleriyle çıkan ve kullandığı enstrümanlarla türkülere kentli bir sound katan Yavuz Bingöl, halktan büyük sevgi ve ilgi gördü. En son çıkardığı Üşüdüm Biraz albümü ile yine beklenen başarıyı yakaladı. 1970'li yıllarda annesi halk ozanı Şahsenem Bacı'nın popüler olduğu dönemlerde annesiyle birlikte başlayan müzik yaşamı İzmir Narlıdere Belediyesi'nde bir sokağa adının verilmesi ve 2000 yılının sonunda Almanya'da gerçekleşen bir konser için UNESCO tarafından barış elçisi olarak seçilmesi gibi önemli adımlarla ezgili yürüyüşüne devam ediyor.

Albümleri
* Sen Türkülerini Söyle (1995-Ada Müzik)
* Baharım Sensin (1997-Ada Müzik)
* Gülen Az (1998-Prestij Müzik)
* Sitemdir (1999-Prestij Müzik)
* Üşüdüm Biraz (2000-Sony Müzik)
* Umuda Ezgi'ler (2000-Ada Müzik)
* Belki Yine Gelirsin (2002-Sony Columbia Müzik)
* Unutulur Her Şey (2004-Seyhan Müzik)
* Biz (2005-Seyhan Müzik)
* Yare (2007-Seyhan Müzik)
* Yavuz Bingöl - Kül(2009)

Sinema yaşamı

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun adlı filminde başrol oynayan Yavuz Bingöl, 61. Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülü (prix d'interprétation masculine) için yarıştı.

Filmografi

* Üç Maymun (2008) - Eyüp
* Beyaz Melek (2007) - Hıdır
* Eşref Saati (2007) - Kara Eşref
* Eve Dönüş (2006)
* O Şimdi Mahkum (2005) - Karlıdağ
* Yanık Koza (2005) - Galip Çelebi
* Ah Be İstanbul (2004) - Metin
* Zerda (2002) - Şahin Eroğlu
* Bayanlar Baylar (2002) - Ozan
* O Şimdi Asker (2002) - Karlıdağ
* Salkım Hanımın Taneleri (1999)
* Cumhuriyet (1998) - Yahya Hayati Bey

Tiyatro

* 72. Koğuş (2009) - Sadri Alışık Tiyatrosu, Yönetmen: Kemal Başar

Erhan Ali ve kardeşi Ömer Kaan <3
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 314.020


View Profile
Re: Yavuz Bingöl Kimdir?
« Posted on: Nisan 05, 2020, 10:27:47 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Yavuz Bingöl Kimdir? e-book, Yavuz Bingöl Kimdir? programı, Yavuz Bingöl Kimdir? oyunları, Yavuz Bingöl Kimdir? e-kitap, Yavuz Bingöl Kimdir? download, Yavuz Bingöl Kimdir? hikayeleri, Yavuz Bingöl Kimdir? resimleri, Yavuz Bingöl Kimdir? haberleri, Yavuz Bingöl Kimdir? yükle, Yavuz Bingöl Kimdir? videosu, Yavuz Bingöl Kimdir? şarkı sözleri, Yavuz Bingöl Kimdir? msn, Yavuz Bingöl Kimdir? hileleri, Yavuz Bingöl Kimdir? scripti, Yavuz Bingöl Kimdir? filmi, Yavuz Bingöl Kimdir? ödevleri, Yavuz Bingöl Kimdir? yemek tarifleri, Yavuz Bingöl Kimdir? driverları, Yavuz Bingöl Kimdir? smf, Yavuz Bingöl Kimdir? gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Yavuz Bingöl - Yemin
Türküler
YalnızHayat53 9 2171 Son Mesaj Aralık 21, 2009, 06:57:22 ÖS
Gönderen : Anqel*
Yavuz Bingöl
Kim, Kimdir ?
Musty* 3 1005 Son Mesaj Ocak 11, 2009, 10:40:08 ÖS
Gönderen : By.TuRuT
Yavuz Bingöl Kül 2010
Albüm Tanıtım
By.TuRuT 4 1234 Son Mesaj Nisan 25, 2010, 03:01:24 ÖS
Gönderen : 856zan856
Yavuz Bingöl – Gökyüzü
Türküler
SaviorAngel 0 506 Son Mesaj Şubat 01, 2013, 04:37:49 ÖS
Gönderen : SaviorAngel
Yavuz Bingöl: Alevi Olduğum Anlaşılmasın Diye Ismimi 'yavuz' Koydular
Televizyon & Radyo & Magazin
-minel- 1 421 Son Mesaj Kasım 24, 2014, 10:18:46 ÖÖ
Gönderen : portakal


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright © 2011 Simple Machines SiteMap | Arşiv | Wap | İmode | Konular