0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler  (Okunma Sayısı: 2142 Kere Okundu.)
« : Şubat 06, 2010, 01:09:08 ÖS »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220


Serbest radikaller ve bunların zararlarından bizleri koruyan antioksidanlardan sık sık bahsediyoruz. C vitamini, E vitamini ve beta karoten gibi ilk akla gelen antioksidanlar, birçok de bolca bulunur. İşte antioksidan özelliği olan bitkiler:

Serbest radikaller ve bunların zararlarından bizleri koruyan antioksidanlardan sık sık bahsediyoruz. C vitamini, E vitamini ve beta karoten ilk akla gelen antioksidanlar. Bunlara ilave olarak Coenzym Q - 10 gibi antioksidanlar da çok tanınmaktadır. Bu tip görevleri üstlenebilen çok çeşitli ler de vardır.


Bitkilerden bahsederken, unutulmaması gereken bir konu da, büyüdükleri toprağın cinsi, sıcaklığı, mevsimi, toplandıklarındaki halleri, kurutma prosesleri ve depoda kaldıkları sürelerin etkilerini değiştirebileceğidir. Herhangi bir madde için “bitkiseldir, bunun bir zararı olmaz” demek çok yanlıştır, bunları mutlaka doktor gözetiminde kullanmak gerekir. Unutmayın bir madde yarar sağlıyorsa, zarar da verebilir, bazı durumlarda da (ilaç etkileşimi gibi) yan etkilere de neden olabilir. Antioksidan özellikte olan bu bitkilere bazı örnekler:

Ekinezya:

Antioksidandır. Antibiyotik ve antitoksin özellikleri vardır. Soğuk algınlığı, grip semptomlarını hafifletir. Yara iyileşmesini artırdığı, bağışıklığı güçlendirdiği ileri sürülmektedir.

Ginkgo biloba:

Antioksidandır. Hafızayı ve konsantrasyon yeteneğini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Yorgunluğu, baş dönmesi ve kulak çınlamasını azaltabilir.

Sarımsak:

Antioksidan olan organosülfür bileşikleri, allik asit içerir. Virüs ve bakteri enfeksiyonlarından korur, hazımsızlığı önler. Üst solunum yolu hastalıklarında akciğerlerdeki ve bronşlardaki mukusu inceltir. İdrar söktürücüdür. Tansiyonu dengelemede etkilidir. Total kolesterolü düşürücüdür. Kan pıhtılaşmasını azaltıcı özellik taşır. Her gün 1 - 2 diş sarımsak bağışıklığı artırmaya yardımcı olabilir.

Ginseng:

Antioksidandır. Uyarıcı etkisi vardır. Afrodizyak olarak kullanılabilir, zihinsel ve fiziksel iyi hali artırabilir. Menopoz şikâyetlerinde faydalı olabilir.

Üzüm çekirdeği ekstresi:

Güçlü bir antioksidandır. Damar sertliğini önler. Serbest radikallerin zararlarını önler, kan dolaşımını artırır. Iltihap giderici etkisi vardır. Retinopatiyi önleyebilir. Yara iyileşmesini hızlandırır.

Soya fasulyesi:

Güçlü antioksidanlardandır. İçinde genistein, daidzein denilen güçlü antioksidan olan isoflavonlar vardır. Beslenmede soya fasulyesi, soya filizi, soya sütü, tofu, soya unu veya soya kıyması gibi çeşitli şekillerde tüketmek mümkündür. Soya fasulyesindeki fitoöstrojenler, menopoz sıkıntılarının ve semptomlarının hafifletilmesinde yardımcı olabilirler.

Çay:

İçerisinde kateşinler ve kuarsetin adı verilen çok güçlü antioksidanlar vardır. 1 bardak yeşil çayda 375 mg, 1 bardak siyah çayda 210 mg. kateşin bulunur. Çay konsantrasyonu kuvvetlendirir ve uyarıcı etkisi vardır. Çayın bu uyarıcı etkisi ”sabah bir çayımı içip kendime geleyim” diye günün başlangıcının halkımız arasındaki ifadesi olmuştur. Antioksidan etkilidir, kalp ve damar sistemi hastalıklarını önlemede yararları yazılmaktadır.

Üzüm, limon, kayısı, kiraz, vişne, kuşburnu:

Bunlarda bioflavanoidler (Vitamin P) bulunur. Antioksidan ve anti - kanserojendirler. Yaşlılıkla birlikte oluşan kataraktı önleyebildikleri söylenmekte. Ayrıca iltihap giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici, alerjiyi azaltıcı etkileri vardır.

Soğan, kereviz, pırasa, lahanagiller:

Bunlarda da çeşitli antioksidan polifenoller bulunur. Antiaging ve antikanser etkileri vardır. Kanserojen nitrozaminlerin oluşumunu bloke ederler.

Domates, kayısı, kırmızı greyfurt, karpuz:

Çok güçlü bir antioksidan olan likopenden zengindirler. Likopen meme, prostat kanseri gibi bazı kanser türlerinin riskini azaltır. Kalp-damar sistemi hastalıklarına karşı koruyucudur.

Yabanmersini, çilek, ahududu, böğürtlen, frambuaz:

Güçlü bir antioksidan olan antosiyanin ve flavonoidleri içerir. İnflamasyonlara (yangı) karşı koruyucu olup, lutein içerikleriyle katarakt ve retinopati gibi göz ile ilgili hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir.
Silmarin denilen bir kimyasal bileşik içerir. Antioksidandır. Karaciğer hücrelerini kimyasal hasardan korur. Safra üretimini ve bağırsağa akışını artırır. Kronik inflamatuar hepatitlerde (karaciğer iltihabı) ve karaciğer yağlanmasında tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Sirozda inflamasyonu azaltabilir.

Turunçgiller:

Limonen, fenolik asit gibi antioksidanları içerirler. Deri, meme ve akciğer kanserleri başta olmak üzere kanser riskini azaltırlar. C vitamini kaynağı olmaları ile cildin elastikiyetini korurlar. Vücutta bazı besin öğelerinin (demir gibi) emilimini artırırlar.

Dr. Hasan İnsel

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler
« Posted on: Mart 19, 2024, 05:23:54 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler e-book, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler programı, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler oyunları, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler e-kitap, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler download, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler hikayeleri, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler resimleri, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler haberleri, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler yükle, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler videosu, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler şarkı sözleri, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler msn, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler hileleri, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler scripti, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler filmi, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler ödevleri, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler yemek tarifleri, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler driverları, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler smf, Yaşlanmayı Yavaşlatan Bitkiler gsm
Yanıtla #1
« : Kasım 28, 2014, 01:29:39 ÖÖ »
Avatar Yok

zebercett
*
Üye No : 201484
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 5
Karizma = 0


ekinezyanın  faydaları
Yanıtla #2
« : Kasım 28, 2014, 10:58:40 ÖÖ »
Avatar Yok

questa34
*
Üye No : 149004
Nerden : Antalya
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 6
Karizma = 0


Teşekkürler..
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2014, 11:32:10 ÖÖ Gönderen : -minel- »
Yanıtla #3
« : Kasım 28, 2014, 06:20:05 ÖS »
Avatar Yok

andayc
*
Üye No : 201535
Nerden : Mersin
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 7
Karizma = 0


teşekkürler
Yanıtla #4
« : Kasım 29, 2014, 05:20:05 ÖS »
Avatar Yok

ibos07
*
Üye No : 78903
Nerden : Antalya
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 7
Karizma = 0


teşekkürler.
Yanıtla #5
« : Kasım 29, 2014, 08:21:44 ÖS »
Avatar Yok

NilSusuz
*
Üye No : 201666
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 6
Karizma = 0


teşekkürler.
Yanıtla #6
« : Aralık 01, 2014, 11:18:16 ÖS »
Avatar Yok

kivanctu
*
Üye No : 201806
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 2
Karizma = 0


Hz. peygamberimiz çörek otunun ölümden başka herşeye deva olduğunu söylemiştir.
Yanıtla #7
« : Ağustos 22, 2015, 02:29:26 ÖS »
Avatar Yok

Yunusa
*
Üye No : 209528
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 5
Karizma = 0


Teşekkürler!
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Bilgisayarınızı Yavaşlatan Dosyaları Silin..!
A B C D E
By.CeZa 5 1869 Son Mesaj Nisan 18, 2008, 08:51:32 ÖS
Gönderen : xxRuzqaRxx
Bilgisayarınızı yavaşlatan 5 program
Network ve İnternet
seyyah 5 1573 Son Mesaj Mayıs 05, 2009, 11:01:50 ÖS
Gönderen : BemaGül
Pc'nizi Yavaşlatan 10 Büyük Hata
Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
Asortik Hatun 1 866 Son Mesaj Ekim 18, 2008, 12:52:33 ÖÖ
Gönderen : seyyah
Bilgisayarınızı Yavaşlatan Sebebler ?
Donanım
By.TuRuT 1 1456 Son Mesaj Nisan 28, 2010, 04:15:58 ÖS
Gönderen : Anqel*
Diş Çürümesini Yavaşlatan Bakteri Bulundu
Ağız ve Diş Sağlığı
S.e.s 0 1605 Son Mesaj Mart 14, 2016, 04:35:21 ÖS
Gönderen : S.e.s


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular