0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım  (Okunma Sayısı: 1988 Kere Okundu.)
« : Mayıs 12, 2008, 02:19:10 ÖÖ »
Avatar Yok

seyyah
*
Üye No : 3239
Yaş : 33
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 2500
Mesaj Sayısı : 9 187
Karizma = 9172


Birden fazla farklı konfigürasyonlarda makinelere Windows XP veya 2003 kurmanın ne kadar büyük bir zaman kaybı olacağını hepimiz biliyoruz. Peki bu kurulumları daha kolay hale getirmek için, Windows XP veya 2003 kurulumunu, bizim belirlediğimiz programlar ve yamalarla birlikte, tamamen otomatikleştirmek işimizi kolaylaştırıp zaman kazanmamızı sağlamaz mı? Bu işlemi nasıl yapacağımızı şimdi birlikte görelim:

Gerekli olan programlar:

1 - Windows XP veya 2003 orjinal CD si.
2 - Kurulumunu otomatikleştireceğimiz programlar ve yamalar.
3 - IsoBuster veya WinIso gibi boot image alabileceğimiz bir program.
4 - NeroBurning Rom (en az 5.5.9 versiyonu).

Winnt.sif Yanıt Dosyasının Oluşturulması:

Winnt.sif dosyasını oluşturmaya başlamadan önce XP veya 2003 CD'sinin içerisinde bulunan \i386 klasörünü ve CD'nin rootunda bulunan bütün dosyaları  Harddisk içerisinde oluşturacağımız \XPCD klasörüne kopyalayalım. Kopyalama işlemi bittikten sonra yine orijinal XP veya 2003 CD'si içerisinde bulunan \support\tools\ klasöründeki "deploy" sıkıştırılmış dosyasını harddiskimizin içerisinde \deploy adında bir klasör oluşturarak içerisine açalım. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra artık winnt.sif dosyasını oluşturmak için hazırız.

Winnet.sif dosyası, kurulum aşamasında Windows XP veya 2003'ün bizden isteyeceği kriterleri girdiğimiz otomatik kuruluma cevap veren dosyadır.

Şimdi \deploy klasörünün altında bulunan "setupmgr.exe" programını çalıştıralım.

Hoş geldin ekranından sonraki ekranda, var olan bir yanıt dosyasını mı kullanacağımız,  yoksa yeni bir yanıt dosyası mı oluşturacağımız soruluyor. Biz yeni bir dosya oluşturacağımız için "Yeni bir yanıt dosyası oluştur" seçeneği ile devam ediyoruz.


Sonraki ekranda ne tür bir yanıt dosyası oluşturacağımız soruluyor. Biz CD setup için oluşturacağımızdan "Windows Katılımsız Yükleme" seçeneği ile devam ediyoruz.


İşlemin devamında hangi işletim sistemi için yanıt dosyası hazırlamak istediğimiz soruluyor. Biz Windows XP Professional için hazırlayacağımız için ilgili işletim sistemini seçerek devam ediyoruz. Siz kendinize göre seçim yapın.


Sonraki ekranda, oluşturulacak dosyanın yapacağı kurulum tipini seçmemiz gerekiyor. Biz tamamen otomatikleştirilmiş bir kurulumu hazırlayacağımız için "Tam otomatik" seçeneğini kullanıyoruz.


Sonraki ekranda yanıt dosyasının kullanılacağı yer sorulmaktadır. Biz CD setup yapacağımız için "Hayır, bu yanıt dosyası bir CD'den yüklemek için kullanılacak."  seçeneğini kullanıyoruz.


İşlemin devamındaki ekranda bize ilk kurulum ekranında karşımıza çıkan lisans sözleşmesini onaylayıp onaylamayacağımız soruluyor. Biz kurulum esnasında lisans sözleşmesi ile uğraşmak istemediğimiz için "Lisans Sözleşmesi'nin koşullarını kabul ediyorum" seçeneğini işaretliyoruz ve devam ediyoruz.


İşleme devam ettiğimizde karşımıza çıkan ekranda İsim ve Firma Adı bölümleri ile karşılaşıyoruz. Burada gerekli bilgileri girmemiz, kurulum esnasında bize bu bilgilerin tekrar sorulmasını engelleyecektir.


Gerekli bilgileri girdikten sonra devam ediyoruz ve karşımıza kurulum sonrasında display özelliklerini seçebileceğimiz bölüm geliyor. Bu bölümde kurulum sonrasındaki  ilk çalışma esnasında, görüntü özelliklerinin nasıl ayarlanacağını belirliyoruz.


Görüntü özelliklerine de karar verdikten sonra sıra geldi saat dilimi ayarlarını yapmaya. Bu bölümde hangi saat dilimini kullanıyorsak seçiyoruz ve devam ediyoruz.


Saat dilimini de ayarladıktan sonra Ürün Anahtarını girebileceğimiz ekrana geçiyoruz. Burada kullandığımız Ürün Anahtarını girerek, kurulum esnasında sorulmasını engelliyoruz.


İşlemin devamında "Bilgisayar Adları" bölümü ile karşılaşıyoruz. Bu bölümde dikkat etmemiz gereken kısım "Bilgisayar Adı" kısmına yazacağımız ismin, bu CD kullanılarak kurulan bütün makinalara aynı Bilgisayar adını atayacağıdır. Bu da ağ üzerinde isim çakışması sorunu ile karşılaşmamıza neden olabilir. Eğer böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorsak, bu bölümü boş bırakarak kurulum esnasında doldurmayı tercih edebiliriz.


Sonraki ekranda "Administrator Password" belirliyoruz. Bu bölümde "Yanıt dosyasında yönetici parolasını şifrele" seçeneğini işaretlersek, yazdığımız şifre yanıt dosyası içerisinde şifreli olarak gözükecektir.


İşlemin devamında Network bileşenlerini düzenleyebileceğiniz "Ağ Bileşenleri" bölümü ile karşılaşıyoruz bu bölümde yüklemek istediğimiz bilgisayarın ağ özelliklerini ayarlayabiliyoruz. Network Bileşenlerinin standart hali ile kalmasını istiyorsak "Normal Ayarlar" seçeneğini kullanıyoruz. Eğer Network bileşenlerinde değişiklik yapacaksak "Ayarları Özelleştir" seçeneği ile yapmak istediğimiz değişiklikleri yapabiliyoruz.


Network bileşenleri ayarlandıktan sonra sırada kurulum yaptığımız bilgisayarın "Workgroup" mu yoksa  "Domain" ortamında mı çalışacağını belirleyip, gerekli ayarları yapabileceğimiz "Çalışma Grubu veya Etki Alanı" bölümüyle karşılaşıyoruz. Bu bölümde Domain seçeneğinin altındaki "Etki alanında bir bilgisayar hesabı oluştur" seçeneğini kullanarak kurulum esnasında bilgisayarın domain ortamına katılmasını sağlayabilirsiniz.


Bu işlemi de tamamladıktan sonra sırada "Telefon" bölümü var. Bu bölümde modemimizin "Alan Kodu" ve "Ülke" seçimlerini gerçekleştiriyoruz.


Sonraki ekranda Bölgesel ayarlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu bölümde "Yüklediğiniz Windows sürümü için varsayılan bölgesel ayarları kullanın" seçeneğini kullanarak yüklemiş olduğunuz Windows verisyonunun standart bölgesel ayarlarını kullanabilirsiniz. Eğer bölgesel ayarları değiştirecekseniz, "Yanıt dosyasında bölgesel ayarları belirtin" seçeneğini kullanabilirsiniz.


Sonraki bölümde dil ayarlarını yapıyoruz. Burada, kurulumdan sonra kullanacağımız dilleri seçiyoruz.


Dil ayarlarımızı yaptıktan sonra sıra geldi Internet Explorer ve proxy ayarlarımızın yapılmasına bunun için "Tarayıcı ve Kabuk Ayarları" bölümünü kullanıyoruz. Bu bölümde "Varsayılan Internet Explorer ayarlarını kullan" seçeneğini kullanarak Internet Explorer ayarlarının standardını yüklemiş oluruz. Eğer proxy ayarlarını ve Internet Explorer'ın sayfa ayarlarını yapmak istiyorsak "Proxy ile varsayılan giriş sayfası ayarlarını tek tek belirle" seçeneğini kullanarak proxy ve Internet Explorer ayarlarını yapabiliriz.


Sonraki bölümde Windows'un yükleneceği klasörü belirliyoruz. Eğer yüklenecek olan klasör adını kendimiz belirlemek istiyorsak "Aşağıdaki klasör" seçeneğini kullanarak, yüklemek istediğimiz klasör adını giriyoruz.


İşlemin devamında "Yazıcıları Yükle" bölümü geliyor. Bu bölümde, eğer Network üzerinde tanıtılmış bir yazıcı varsa bu yazıcının yükleme esnasında kurulmasını sağlayabiliyoruz.


Sıra geldi Otomatik kurulum CD'mizin programlarını yüklememizi sağlayacak olan "Bir Kez Çalıştır" bölümüne. Burada, kurulum sonrasında  çalıştırılacak olan ilk komutu tanımlamamız gerekiyor, ama biz bu dosyayı daha sonra oluşturacağımız için bu bölümü geçiyoruz..


Bir Kez Çalıştır bölümünden sonra gelen "Ek Komutlar" bölümü, Bir Kez Çalıştır komutundan sonra çalıştırılacak komutları ayarlamamızı sağlar. İşlemi Son butonuna basarak bitirdiğimizde, karşımıza oluşturulan dosyanın disk içerisinde nereye ve hangi adla kaydedeceğimizi soran ekran geliyor. Bu bölümde dosyayı kayıt edeceğimiz yeri \XPCD\i386 olarak belirleyip dosya adını winnt.sif olarak değiştiriyoruz.


Winnt.sif dosyasını oluşturarak Windows XP veya 2003'ümüzün CD'den otomatik olarak kurulmasını sağlamış olduk. Şimdi sırada Programların ve Updatelerin yüklenmesi var. Bunun için RunOnce olarak çalışacak bir komut dosyası hazırlayacağız. Ama bundan önce CD'mizi kopyaladığımız klasöre,  \$oem$ adında (kurulum dosyalarını buraya kopyalayacağız) bir klasör oluşturalım. \$oem$ klasörünün içerisine, \$1, \$$, \$Docs ve \$Progs adında dört klasör daha oluşturalım. Ardından  \$1 klasörü içerisine, \install ve \drivers adında iki klasör oluşturalım. Ayrıca \$$ klasörü içerisine, \system32 klasörü oluşturalım. Oluşturduğumuz bu klasörlerin görevlerini aşağıda ki tablodan görebilirsiniz.


Oluşturduğunuz klasörlerin ağaç yapısı aşağıdaki gibi olmalıdır.


Klasör yapımızı oluşturduktan sonra, kurulmasını istediğimiz programları \$oem$\$1\install klasörüne kopyalayalım. Şimdi kurulumumuzu otomatikleştirecek olan RunOnce komut dosyasını oluşturabiliriz.

RunOnce Komut Dosyasının Hazırlanması

RunOnce komut dosyası batch dosyası mantığı ile hazırlanır. Komut dosyasını hazırlamaya başlamadan önce kullanacağımız komutları birlikte gözden geçirelim.


Kullanacağımız komutları gördükten sonra şimdi bu komutlarla batch dosyamızı oluşturalım. Aşağıda örnek olarak verilmiş olan batch dosyasını birlikte inceleyelim:

CLS
@echo off
TITLE Windows XP SP1 - Otomatik Kurulum

ECHO.
ECHO Windows Xp Pro SP 1 Program kurulumu Basliyor
ECHO Lütfen Bekleyin ....

ECHO.
ECHO Program Kurulumlari Basliyor
ECHO Lutfen Bekleyin

ECHO.
ECHO Flashget 1.4 Yukleniyor
ECHO Lutfen Bekleyin
start /wait %systemdrive%\install\flashget\setup.exe /S

ECHO.
ECHO Nero Burning ROM v6.0.0.19 Yukleniyor
ECHO Lutfen Bekleyin
start /wait %systemdrive%\install\Nero\Nero60019.exe /silent /noreboot

ECHO.
ECHO  Nero Burning ROM register ediliyor...
REGEDIT /S %systemdrive%\install\Nero\register.reg


Yukarda verilmiş olan örnekte "title" komutu kurulum penceresinin başlığını belirlemektedir. "start" komutu ise kurulum dosyasının çalıştırılmasını sağlayan komuttur. "start" komutunun "wait" parametresi, program kurulumu bitene kadar bir sonraki komuta geçilmesini engeller. "regedit /s" komutu ise kurulumu yapılan programın registry kaydının *.reg dosyası olarak elimizde olması halinde, bu registry kaydının kayıt defterine yazılmasını sağlar. Bu şekilde, kurulum sırasında kurulan parogramın register edilmesini sağlamış oluruz.
   
Kurulum dosyasını oluştururken dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta kuracağımız programların "silent" olarak kurulmasını sağlamaktır. Bunun için setup veya install programlarının sonuna parametreler eklememiz gerekir. En sık kullanılan install programlarının setup parametreleri aşağıda açıklanmıştır:

a-      *.MSI uzantılı paketlerin "silent" olarak kurulabilmesi için /QB parametresi kullanılır

Setup.msi /QB

b-     Inno Setup programı ile derlenmiş install programları için /SILENT veya /VERYSILENT parametreleri kullanılır. Inno Setup kurulum biçimi şekilde gösterilmiştir.

setup.exe /VERYSILENT /SP-

Burada kullanılan /SP- parametresi, kurulum esnasındaki mesajların geçilmesini sağlar.


a-      Nullsoft SuperPiMP Install System (NSIS) ile paketlenmiş kurulum dosyalarında, silent kurulum için /S (büyük) parametresi kullanılır. Kurulum biçimi aşağıda gösterilmiştir.

Setup.exe /S
 

d- Wise Installer ile paketlenmiş kurulum dosyalarının silent olarak kurulabilmesi için /s (küçük) parametresi kullanılmaktadır. Kurulum biçimi aşağıda gösterilmektedir.

Setup.exe /s


e- InstallShield ile paketlenmiş kurulum dosyalarının silent kurulması için, öncelikle programın install edilmesi gerekmektedir. Install sonrasında, C:\Windows klasörünün altına "setup.iss" adında bir dosya oluşturulacaktır. Bu dosya, silent olarak kurulacak programın kurulum dosyalarının bulunduğu klasöre kopyalanır ve /s parametresi kullanılarak silent kurulum gerçekleştirilir.

Setup.exe /s

Hazırlamış olduğumuz kurulum dosyasını "kurulum.cmd" olarak kaydedelim ve bu dosyayı \$oem$\$1\install klasörüne kopyalayalım. Hazırladığımız komut dosyasını RunOnce olarak çalıştırmak için daha önceden hazırlamış olduğumuz "winnt.sif" dosyasını, diskimizde bulunan \XPCD\i386\ klasöründen bulup, NotePad programı ile açalım ve dosyanın sonuna

[GuiRunOnce]

    %systemdrive%\install\kurulum.cmd


satırını ekleyip dosyayı kaydedelim. Artık kurulum CD'mizin programları otomatik olarak kurmasını sağlamış olduk. Şimdi de "Update"lerin nasıl otomatik olarak kurulucağını görelim:

Update Otomatik Yükleme:

Öncelikle updateleri C:\XPCD\i386\Update\ klasörüne kopyalayalım. Eğer \i386 klasörü içerisinde "update" klasörü yoksa oluşturalım. Ardından NotePad programını çalıştırıp "svcpack.inf" dosyası oluşturacağız. Dosyanın içeriği aşağıda verilmiştir:

[Version]
Signature="$Windows NT$"
MajorVersion=5
MinorVersion=1
BuildNumber=2600

[SetupData]
CatalogSubDir="\i386\Update"

[ProductCatalogsToInstall]

[SetupHotfixesToRun]
KB823980.exe /Q /N /Z /O
KB833330.exe /Q /N /Z /O
Q817787.exe   /Q:A /R:N
qchain.exe



Burada bulunan "Version" bölümü, version bilgilerini içerir.  "SetupData" bölümü ise yüklenecek updatelerin alınacağı klasörü belirler, "SetupHotfixesToRun"  bölümünde yüklenecek olan updateler gösterilir. Burada dikkat etmemiz gereken iki önemli nokta var: Birincisi updatelerin yüklenebilmesi için dosya adları 8 (sekiz) karakter olacak şekilde değiştirilmelidir. İkinci önemli nokta ise  \i386\update\ klasöründe "qchain.exe" dosyasının bulunması gerekir. Qchain.exe dosyasını aşağıdaki adresten indirebilirsiniz:

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Download details: Windows 2000 Patch: The Correct File is Not Installed When You Chain Multiple Hotfixes


Svcpack.inf dosyasını oluşturduktan sonra, \i386 klasöründe bulunan svcpack.in_ dosyasını silip yerine bizim oluşturmuş olduğumuz svcpack.inf dosyasını kopyalıyoruz. Ardından \$oem$\$1\install klasörüne, update veya hotfixes adında bir klasör oluşturup, update dosyalarını bu klasörün içerisine de kopyalıyoruz. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra update ve hotfixlerin yüklenmesini sağlayacak bir batch dosyası daha oluşturacağız. Bu batch dosyasının içeriği aşağıda gösterilmiştir:

ECHO.
ECHO  KB823980.EXE yukleniyor
start /wait %systemdrive%\install\hotfixes\KB823980.EXE /Q /O /N /Z
ECHO.
ECHO  KB823980.EXE yukleniyor
start /wait %systemdrive%\install\hotfixes\KB833330.exe /Q /O /N /Z
ECHO.
ECHO Q817787 yukleniyor
start /wait %systemdrive%\install\hotfixes\Q817787.EXE  /Q:A /R:N
EXIT


Update kurulum dosyasını oluşturduktan sonra bu dosyayı hotfixes klasörüne "hotfixes.cmd" olarak kaydediyoruz ve \i386 klasörünü açıp daha önce oluşturduğumuz winnt.sif dosyasının GuiRunOnce bölümüne aşağıdaki satırı ekliyoruz:

%systemdrive%\install\hotfixes\hotfixes.cmd

Bu işlemi de tamamladıktan sonra otomatik kurulum CD'miz kurulum esnasında bizim belirlediğimiz update ve hotfixleri yükleyecek duruma geldi. Şimdi sırada işlemin en eğlenceli bölümü var: kendi hazıladığımız logo ve destek bilgisinin, Bilgisayarım ikonunun özellikler bölümünde görüntülenmesi.

Logo ve Destek Bilgisi Hazırlama:

Öncelikle logomuzu hazırlayıp (160x114 piksel büyüklüğünde) "oemlogo.bmp" adıyla kaydediyoruz. Destek bilgisi hazırlamak için de "oeminfo.ini" adında bir dosya oluşturmamız gerekiyor. Dosyanın içeriği aşağıda gösterilmiştir:

[General]
Manufacturer=YYZ Unattended XP CD
Model=
[OEMSpecific]
SubModel= Model T
SerialNo= XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
OEM1=
OEM2=
[Support Information]
Line1=Support Contact: I find You


Dosyamızdaki gerekli bölümleri doldurduktan sonra, bu dosyayı "oeminfo.ini" adıyla logomuzun yanına kayıt ediyoruz ve oluşturduğumuz bu iki dosyayı \$oem$\$$\system32\ klasörünün altına kopyalıyoruz. Bu işlem, kurulumdan sonra \$oem$\$$\system32\  klasörüne attığımız dosyaların, \windows\system32\ klasörüne kopyalanmasını sağlayacaktır.[/SIZE][/COLOR][/B]

WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım
« Posted on: Mart 29, 2024, 04:49:33 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım e-book, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım programı, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım oyunları, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım e-kitap, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım download, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım hikayeleri, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım resimleri, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım haberleri, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım yükle, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım videosu, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım şarkı sözleri, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım msn, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım hileleri, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım scripti, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım filmi, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım ödevleri, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım yemek tarifleri, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım driverları, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım smf, Windows XP - 2003 Unattended (Katılımsız) Kurulum - Resimli Anlatım gsm
Yanıtla #1
« : Mayıs 24, 2008, 02:50:43 ÖÖ »
Avatar Yok

By.CeZa
*
Üye No : 293
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 12191
Mesaj Sayısı : 28 687
Karizma = 11179


emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım teşekkürler..
Yanıtla #2
« : Haziran 26, 2008, 03:47:26 ÖS »
Avatar Yok

ManOfSerious
*
Üye No : 6600
Yaş : 34
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 137
Mesaj Sayısı : 1 735
Karizma = 386


Elleri saGLık.
Yanıtla #3
« : Nisan 07, 2009, 02:32:13 ÖS »
Avatar Yok

leoparx
*
Üye No : 13997
Yaş : 37
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 6
Karizma = 0


eline saglıkı güzel olmuş Gülmek :)
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Windows Xp Professional: Login Ekranı ( Resimli Anlatım)
Program Anlatımları
By.TuRuT 2 3830 Son Mesaj Haziran 04, 2009, 08:35:31 ÖS
Gönderen : Salvatore
Winamp 5.56 & Dfx & Mp3 Dancer ™ Katılımsız Kurulum
W - Q - X
By.TuRuT 0 1188 Son Mesaj Kasım 04, 2009, 02:18:11 ÖÖ
Gönderen : By.TuRuT
Imacros Kurulum [ Resimli Anlatım ] « 1 2 »
F G H I İ
[B]a[R]a[N] 17 12890 Son Mesaj Ağustos 14, 2013, 12:53:55 ÖÖ
Gönderen : Kepo_Opet_Ozan
Libre Office V3.3 ( Lisans Gerektirmez - Katılımsız Kurulum )
J K L M N
By.CeZa 1 1300 Son Mesaj Haziran 15, 2011, 06:48:22 ÖÖ
Gönderen : mosesmoses
Hard Truck Haulin Kurulum Resimli Anlatım (türkçe, Otobüs, Tır Modu)
Program Anlatımları
SheWolf 1 3843 Son Mesaj Ağustos 14, 2013, 12:56:13 ÖÖ
Gönderen : Kepo_Opet_Ozan


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular