0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Vitaminler Ve Diş Sağlığı  (Okunma Sayısı: 878 Kere Okundu.)
« : Temmuz 21, 2008, 01:56:02 ÖS »

YalnızHayat53
*
Üye No : 7715
Nerden : Antalya
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 2955
Mesaj Sayısı : 6 343
Karizma = 7085


Vücudun ihtiyacı olan vitaminleri, meyve ve sebzeden almak mümkün. Portakaldaki C vitamini, gribe karşı haplardan daha iyi koruma sağlıyor.

Meyve ve sebze tüketimine dayalı doğal beslenme sağlıklı bir hayatın kapılarını açıyor. Çünkü taze meyve ve sebzeler, bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanser riskini azaltan antioksidan, lif, mineral ve pigmentlerden oluşan fitokimyasalları da içeriyor.

Eğer C vitamini gibi bazı takviyeler alınmazsa, A, D ve E gibi diğer antioksidan vitaminler toksik etki yaratabilir. İşte doğal beslenme yoluyla vücudun alması gereken vitaminler:

A VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemi için önemli. Deri, diş ve kemikleri güçlendirir. Ciğer, peynir, balık yağı ve yoğurt gibi besinlerde bulunur.

B6 VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemi için yararlı. Cinsiyet hormonlarını dengeler. Ayrıca adet öncesi sendromunu azaltır. Muz, tavuk, balık, yeşil yapraklı sebzeler ve fırında pişmiş fasulye gibi besinlerde bulunur.

B12 VİTAMİNİ: Despresyonu yatıştırır ve enerji verir. Ciğer, biftek, yumurta, süt gibi besinlerde bulunur.

C VİTAMİNİ: Sağlıklı bir cilt için gereklidir ve bağışıklık sistemine faydalıdır. Vücudun demir tüketimine yardım eder. Çilek, kuşüzümü, biber, portakal, domates, patates ve brokolide bulunur.

KALSİYUM: Güçlü dişler ve kemikler için bire birdir ve kemik erimesinin önüne geçer. Kalp atışlarını da düzenler. Süt, peynir ve yoğurtta bulunur.

D VİTAMİNİ: Güçlü kemikler ve dişler için birebirdir ve kalsiyum tüketimini ayarlar. Uskumru ve sardalye balıkları ile beyaz peynirde bulunur.

E VİTAMİNİ: Sağlıklı bir cilt için gereklidir. Parkinson hastalığının tedavisinde de kullanılır. Ay çiçeği tohumu ve yağında, badem, çamfıstığı, yer fıstığı ve avokadoda bulunur.

FOLİK ASİT: Bebeklerde doğum kusurlarını önler ve kalp krizi riskini azaltır. Ispanak, brokoli, muzda bulunur.

GLUKOSAMİN: Kıkırdağın önemli bir yapıtaşı. Romatizma ve kireçlenmeye karşı bire birdir. Vücut kendisi üretir.

DEMİR: Alyuvar üretimine katkıda bulunur. Eksikliği anemi hastalığının habercisidir. Regl kanamaları nedeniyle kadınların erkeklerden daha çok ihtiyacı vardır ama takviye olarak doktor tavsiyesiyle alınmalıdır. Tahıl, ciğer, kuru meyve, yumurta, yağsız kırmızı et ve yeşil sebzelerde bulunur.

K VİTAMİNİ: Kan pıhtılaşmasını önler ve kemikleri güçlendirir. Tüm yeşil sebzelerde bulunur.

MAGNEZYUM: Vücuttaki her türlü biyokimyasal faaliyet için zorunlu bir mineral. Özellikle dişler ve kemikler için önemli. Fındık, çamfıstığı, mısır patlağı, beyaz balık ve yumurtada bulunur.

NİASİN (B3 VİTAMİNİ): Vücudun yemeği enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur. Ayrıca sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir, deri ve sinirlere de iyi gelir. Gündelik yiyeceklerde, balık, biftek, fındık ve yumurtalarda bulunur.

OMEGA-3: Yararlı yağlardan biridir ve çalışmalar kalp krizi riskini önemli ölçüde azalttığını kanıtladı. Eksikliği düşük IQ ve davranış problemlerine yol açabilir. Balık yağı, lahana, ıspanak, brokoli, yeşil sebzelerde bulunur.

POTASYUM: Böbrek faaliyetlerini düzenler, kalp atışı ve su seviyesini ayarlar. Birçok meyvede, muz, fındık, domates ve tavukta bulunur.

RİBOFLAVİN (B2 VİTAMİNİ): Sağlıklı bir cilt, göz ve sinir sistemine yardımcı olur, ayrıca metabolizmanın demir tüketimini de ayarlar. Mantar, peynir, yeşil sebzelerde bulunur.

SELENYUM: Pek çok kanser riskini azaltmanın yanında bağışıklık sistemi için önemli bir mineraldir. Brezilya fıstığı, ceviz, balık, biftek, yumurtada var.

TİAMİN (B1 VİTAMİNİ): Depresyon ve uyku bozukluklarına karşı bire birdir. Tahıllar, bezelye, yer fıstığı ve bakliyatta bulunur.

ÇİNKO: DNA'yı korur ve tamir eder, hormonları düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yaraları kapatır. Pek çok et çeşidinde, balkabağı çekirdeğinde, Brezilya fındığı ve yumurtada bulunur.

Hayatta üç prensibim vardır her ne olursa olsun adaletten vazgeçmemek her ne olursa olsun acıda olsa dürüst olmak ve  her zaman kişilik sahibi olmak
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Vitaminler Ve Diş Sağlığı
« Posted on: Nisan 20, 2024, 05:12:42 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Vitaminler Ve Diş Sağlığı e-book, Vitaminler Ve Diş Sağlığı programı, Vitaminler Ve Diş Sağlığı oyunları, Vitaminler Ve Diş Sağlığı e-kitap, Vitaminler Ve Diş Sağlığı download, Vitaminler Ve Diş Sağlığı hikayeleri, Vitaminler Ve Diş Sağlığı resimleri, Vitaminler Ve Diş Sağlığı haberleri, Vitaminler Ve Diş Sağlığı yükle, Vitaminler Ve Diş Sağlığı videosu, Vitaminler Ve Diş Sağlığı şarkı sözleri, Vitaminler Ve Diş Sağlığı msn, Vitaminler Ve Diş Sağlığı hileleri, Vitaminler Ve Diş Sağlığı scripti, Vitaminler Ve Diş Sağlığı filmi, Vitaminler Ve Diş Sağlığı ödevleri, Vitaminler Ve Diş Sağlığı yemek tarifleri, Vitaminler Ve Diş Sağlığı driverları, Vitaminler Ve Diş Sağlığı smf, Vitaminler Ve Diş Sağlığı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Vitaminler Ve Vitamin Ihtiyaçları « 1 2 »
Şifalı Bitkiler
iBRaHiMiNe 18 3193 Son Mesaj Nisan 01, 2013, 01:43:45 ÖS
Gönderen : ecngzn
Mineral Ve Vitaminler.
Beslenme & Supplement ve Yağ Yakıcılar
[B]a[R]a[N] 2 1840 Son Mesaj Mart 16, 2013, 12:24:16 ÖÖ
Gönderen : kemalgencer
Ruh Sağlığı Uzmanları Kimlerdir?
Psikoloji ve Sosyoloji
Honey_Face 0 808 Son Mesaj Şubat 07, 2012, 07:04:46 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Suda Çözünen Ve Vücudun Depolamadığı Vitaminler
Alternatif Tıp
dangeraus1 0 960 Son Mesaj Ağustos 14, 2012, 03:21:38 ÖÖ
Gönderen : dangeraus1
Likopen Ve Cilt Sağlığı
Cilt Hastalıkları
Asortik Hatun 0 764 Son Mesaj Ekim 23, 2012, 05:32:15 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular