0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması  (Okunma Sayısı: 733 Kere Okundu.)
« : Ocak 23, 2010, 09:15:10 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 573
Karizma = 60064


Süs Bitkisi - Süs Bitkileri

Doğada bulunan veya tarla ve seralarda yetiştirilebilen bütün bitkiler değişik yerlerde ve değişik amaçlar için süs bitkisi olarak kullanılabilir. Daha iyi anlaşılması açısından bunları 4 bölümde toplayabiliriz :

* Kesme çiçekler
* İç mekan süs bitkileri
* Dış mekan süs bitkileri
* Doğal çiçek soğanları

1. Kesme Çiçekler

Buket sepet çelenk yapımında kullanılan bitkilerdir. Karanfil Gerbera Kesme Gül Kasımpatı Glayöl gibi genellikle uzun saplı çiçeklerdir. Dünya da ve Türkiye de ticareti en fazla yapılan çiçeklerdir. Serada veya tarlada yetiştirilirler .

Kesme çiçekler kendi aralarında üçe ayrılır:

* Soğanlı rizomlu kesme çiçekler (LaleGlayöl Frezya)
* Aşı veya çelikle çoğaltılan kesme çiçekler (Gül Karanfil)
* Tohumdan üretilen kesme çiçekler (Şebboy Aster Hüsnüyusuf)

Tohumdan yetişen kesme çiçek şebboy serası

2. İç Mekan (Saksı-Salon) Süs Bitkileri
Salon oda ve büro gibi iç mekanların dizaynında kullanılan bitkilerdir. Yaprak güzelliği dekoratifliği veya çiçek özellikleri için yetiştirilir. Deve Tabanı Kauçuk Fil Kulağı Aralya Şeflera Afrika Menekşesi Onbiray vb. gibi binlerce bitkiyi bu grupta kullanabiliriz.

4. Doğal Çiçek Soğanları

Türkiye�nin doğası bitki çeşidi bakımından çok zengindir. Sadece ülkemizde yetişen ve ülkemiz orijinli bir çok endemik bitki türleri vardır. Kardelen Safran Sıklamen ve Göl Soğanı kanuni izinler alınarak doğadan sökülerek yurtdışına ihraç edilmektedir. Ancak bunların doğal dengeyi bozmamaları için tarlada yetiştirilmesinde fayda vardır. Örnek olarak Mis Zambağı (Lilium candidum) gösterilebilir.

Soğanı ihraç edilen Mis Zambağı (Lilium candidum)

1.3. Süs Bitkileri yetiştirme Alanları

Süs bitkileri genel olarak cam veya plastik örtülü seralar büyük tarlalar veya küçük arazilerde yetiştirilebilirler. Eğer iç mekan süs bitkisi yetiştirilecek ise ısıtma sistemi iyi olan plastik veya cam seralar kullanılır. Kesme çiçek yetiştirilecek ise özellikleri iyi olan tarlalar veya bu tarlalar üzerinde kurulmuş seralar gerekir. Kesme çiçek yetiştirilecek olan tarla veya sera toprağının süzek verimli ve taban suyu derinde olmalıdır. Dış mekan süs bitkisi yetiştirilecekse de aynı durum gerekmektedir. Toprak drenajı iyi olmalı verilen fazla su akıp gitmelidir. Dış mekan süs bitkisi yetiştirilecek olan yerlerde torbalama için toprak temini kolay olmalıdır. Çünkü dış mekan bitkilerinin çoğu teneke ve torbalarda yetiştirilir
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması
« Posted on: Nisan 19, 2024, 12:29:09 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması e-book, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması programı, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması oyunları, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması e-kitap, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması download, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması hikayeleri, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması resimleri, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması haberleri, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması yükle, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması videosu, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması şarkı sözleri, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması msn, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması hileleri, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması scripti, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması filmi, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması ödevleri, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması yemek tarifleri, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması driverları, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması smf, Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular