0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Sinüzit Hastalığı  (Okunma Sayısı: 694 Kere Okundu.)
« : Ocak 24, 2013, 09:48:25 ÖS »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13388
Mesaj Sayısı : 22 841
Karizma = 58066


Sinüzit hastalığı; kafatasının ön yüzünde bulunan ve sinüs denilen hava boşluklarının iltihaplanması olarak tanımlanıyor. Bu hastalık virüslerden ve bakterilerden kaynaklanıyor. Sinüslerdeki iltihaplanma daha fazla salgılanma yapılmasına yol açar ve sinüs dediğimiz hava boşluklarının ağzını tıkayarak drenajı bozuyor.

Dr. Turgay Çelikel, soğuk algınlığının, alerjik hastalıkların, burun eğriliğinin, burun içi polip denilen şişmelerin ve sigara dumanının, sinüs drenajını bozup sinüzite yol açtığını belirtiyor.

Dr. Süha Alzafer ise hastalıkla ilgili şunları söylüyor; “Sünizit, sıklıkla rinit ve diğer viral üst solunum yolu infeksiyonlarının seyri esnasında ortaya çıkar. Başlıca etkenleri streptococcus pneumoniae, hemaphilus influenzae ve moraksella catarrhalistir. Hastaların bir kısmında anaerobik bakterilerin eşlik ettiği miks infeksiyon şeklinde görülür. Yüz ve baş ağrısı, ateş, inatçı geniz akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürükle kendisini gösterir.”

Tedavide Hangi İlaçlar Kullanılır?
Solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde ağrı kesiciler, aspirin, dekonjestanlar, serum fizyolojikli burun damlaları ile öksürük ilaçları kullanılıyor. Ancak ilaç kullanımında dikkat edilecek önemli noktalar var.

Prof. Dr. Turgay Çelikel, “16 yaşından küçük hastalarda viral üst solunum yolu infeksiyonlarında Reye Sendromu gelişebileceğinden aspirin verilmemelidir. Dekonjestanlar; hipertansiyon, guatr ve diabetli hastalarda ve gebelerde sakıncalı olabilir. Antibiyotikler, sadece bakteriyel infeksiyonlarda kullanılır” diyor. Viral infeksiyonların iyileşmesinde veya sürenin kısalmasında antibiyotiklerin yeri bulunmuyor. Prof. Dr. turgay Çelikel, şöyle devam ediyor:

“Antibiyotiklerin, ishal, alerjik reaksiyon ve vücudun çeşitli yerlerinde mantar infeksiyonu oluşması gibi yan etkileri vardır. Gereksiz yere antibiyotik kullanmak antibiyotiklere dirençli bakterilerin ortaya çıkmasına neden olur.”

Koruyucu önlemler şart!
Dr. Süha Alzafer, solunum yolu infeksiyonlarından korunulması için, ellerin sık sık yıkanmasını, düzenli beslenilmesini ve sigara içilmemesini öneriyor ve şöyle devam ediyor; “Salgın dönemlerinde kalabalık ve kapalı mekanlardan uzak durmalı. 3 ile 5. günden sonra hastanın şikayetlerinde artma olursa, 14. günde hala yakınmalar sürüyorsa, nefes darlığı, şiddetli baş ağrısı, ense sertliği, şuur durumunda değişiklik, nörolojik bulgular, fışkırır tarzda kusma ortaya çıkarsa, mutlaka doktorla tekrar temasa geçilmeli.”

Prof. Dr. Turgay Çelikel ise koruyucu önlemlerle ilgili şu bilgiyi veriyor: “Grip için en iyi önleyici grip aşısıdır. Yüzde 80 - 90 gribe karşı koruyucudur. Bu, grip nedeniyle oluşan hastalıkların ve ölümlerin çoğunu önleyebilir. Herkes aşıdan faydalanabilir, ancak özellikle komplikasyonların görülebileceği kişiler aşılanmalıdır. Grip sezonunda gebeliğin ikinci ve üçüncü döneminde olanlarda aşılanmalıdır. 6 ay üzerindeki çocuklara grip aşısı yapılabilir. Aşı yumurta içinde hazırlandığından, yumurtaya ciddi alerjisi olanlar yaptırmamalıdır. Grip aşısı için en ideal zaman, aşının o yılın en aktif 3 grip mikrobuna göre hazırlanıp çıktığı eylül - ekim aylarıdır. Ancak grip mart - nisan aylarına kadar uzadığından, eğer yapılmadıysa daha sonra da yapılabilir. Çocuklarda bir ay arayla iki kez, erişkinlerde yılda bir yapmak yeterlidir. Başka bir aşı da, en sık zatürree nedeni pnömokoka karşı hazırlanmış zatürree aşısıdır. 50 yaş üzeri veya kronik hastalığı olanlara, dalağı çıkmış olan kişilere 5 yılda bir yapılması önerilir.”

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Sinüzit Hastalığı
« Posted on: Nisan 24, 2024, 05:15:37 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Sinüzit Hastalığı e-book, Sinüzit Hastalığı programı, Sinüzit Hastalığı oyunları, Sinüzit Hastalığı e-kitap, Sinüzit Hastalığı download, Sinüzit Hastalığı hikayeleri, Sinüzit Hastalığı resimleri, Sinüzit Hastalığı haberleri, Sinüzit Hastalığı yükle, Sinüzit Hastalığı videosu, Sinüzit Hastalığı şarkı sözleri, Sinüzit Hastalığı msn, Sinüzit Hastalığı hileleri, Sinüzit Hastalığı scripti, Sinüzit Hastalığı filmi, Sinüzit Hastalığı ödevleri, Sinüzit Hastalığı yemek tarifleri, Sinüzit Hastalığı driverları, Sinüzit Hastalığı smf, Sinüzit Hastalığı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Sinüzit Testini Kendiniz De Yapabilirsiniz
Sağlık
-LoSS AnGeL- 0 707 Son Mesaj Kasım 18, 2008, 07:03:32 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Sinüzit Agrılarına Balonla Elveda
Kulak Burun Boğaz
-LoSS AnGeL- 0 772 Son Mesaj Nisan 30, 2009, 03:00:21 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Sinüzit Ve Öksürük
Kulak Burun Boğaz
Asortik Hatun 0 744 Son Mesaj Ocak 24, 2013, 10:26:33 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Sinüzit Belirtisi
Kulak Burun Boğaz
Asortik Hatun 0 712 Son Mesaj Ocak 24, 2013, 11:04:20 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Sinüzit Nasıl Boşaltılır
Kulak Burun Boğaz
Asortik Hatun 0 952 Son Mesaj Ocak 24, 2013, 11:05:21 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular