0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend  (Okunma Sayısı: 3980 Kere Okundu.)
« : Mayıs 01, 2011, 11:52:44 ÖS »

[B]a[R]a[N]
*
Üye No : 4
Yaş : 33
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 5706
Mesaj Sayısı : 27 763
Karizma = 62877


Sınır Nedir?

Kişinin Kendisini Başkalarından Ayırt Eden Tüm Her Şeye "Sınır" Denir. Deri Sınırı, Kelimeler Sınırı, Zaman Sınırı v.b Başta Olmak Üzere Her Şey Sınırlara Dahildir.

Sınırlara Örnekler.

Deri Sınırı: Sizi Siz Yapan En Temel Sınırdır. Deri Sınırı, İyiliklerin içeri de Kötülüklerin ise Dışarıda Kalmasını Sağlar. Kemik, Organ ve Kanınızı Korur, Onları Bir arada ve İçeride Tutar. Mikropların ( kötülüklerin ) İçeriye Girmesine İzin Vermez. Yiyecek, İçecek Gibi ( iyilikleri ) İçeriye Alan Kapıları Olduğu Gibi, Madde Gibi ( kötülükleri ) Dışarıya Atan Kapılarıda Vardır.

Kelimeler Sınırı: Kelime Sınırlarını Belirleyen En Temel Sınır " Hayır " dır. Kişilerle, Farklı Düşüncelere Sahip Olduğunuzu ve Kontrol'ün Siz de Olduğunu Öğrenmelerini Sağlar. Hayır Kelimesi, Sınırları Yüksek Olan Kişilerin Daha Sıklıkla Kullandığı ve Sınırları Zayıf Olan Kişilerin Kullanmakta Güçlük Çektiği Kelimerin En Başında Gelir.

Zaman Sınırı: Herhangi Bir İşe ya da Verilmiş Bir Göreve ( kitap özetine ) Zaman Harcamayı Bırakmak, Kontrol'ün Elimizden Çıktığı Durumlar da Tekrar Elimize Almamızı Sağlar. Anne ve Babalarından Hiç Ayrılmamış, Daimi Olarak Birlikte Yaşamış Bireylerin Kendi Başlarına Geçirecekleri Zamana İhtiyaçları Vardır.

Sınırlara Karşı Sonuçlar.

Kapalı Alanlar da Sigara İçmenin Bazı Sonuçları Vardır. ( Burada Sigara İçmek Yasaktır. ) Not'unu Sınırları Aşıcak Kimseleri Düşünerek, Sınırı Aştıkları Takdir de Ceza Alacaklarını Bildirmek Amacıyla Yazılmış, Asılmıştır. Sınırlarımızı Bazı Sonuçlarla Desteklememiz Gerekir. Örneğin, Site'nizden Çalınmış Herhangi Bir Materyal'a Rastladığınız da, Bunu Çalan Kişi'ye Yaptığı Etik Dışı Davranışın Sonuçlarını Göstererek Tekrarlamamasına Neden Olabiliriz.

Sınırların Kapsadığı Bazı Haller.

Kişiler Arasında Duyulan ve Bilinen Yardımsever İnsanın Hikayesi Doğru Davranışlara Örnek Olacak Niteliktedir.

Duygular: Pek Çok Dinde Kötü Eleştirilere Maruz Kalmıştır. Önemsiz, Boş, Gereksiz Görülmüştür. Duygular, Davranışlarımız da Önemli Bir Etkiye Sahiptir. Duygular Ne Göz Ardı Edilmeli, Ne de Her şeyden Sorumlu Tutulmalıdırlar. Duygular, Kalpten Gelir ve İlişki Durumumuzdan Haberdar Olmamızı Sağlar. Bazı Şeylerin Yolun da Olduğunu ya da Yolunda Olmadığını Gösterirler. Sevdiğiniz Kişiye Yakınsanız, Her şey Yolun da Demektir. Kızgın iseniz, Bir Şeylerin Ters Gittiği Ap Açık Bellidir.

Tavırlar ve İnanışlar: Tavırlar, Bir Şeye Olan Eğişimimiz ile İlgilidir. Başkaları, Hayat, İş ve İlişkiler ile İlgili Duruşumuzdur. İnanışlar ise, Doğru Olduğunu Kabul Ettiğimiz Her şeydir. Sınır Sorunları Olan Kişiler, Sorumlulukları Hakkında Bozuk Tavırlara Sahiplerdir.

Davranışlar: Sınırların Sonuçları Vardır. ( Ne ekersen onu biçersin ) Çalışırsak, İyi Ekinler Elde Ederiz. İşe Gidersek İyi Maaş Alırız. Ders Çalışırsak Başarılı Bir Öğrenci Oluruz. Kitap Okursak Ufkumuz Genişler. Bunun Aksine, Tepkisizlik, Sorumsuzluk ya da Kontrol Dışı Hareketler de Bulunursak, Yokluk & Başarısızlık ve Kötü Bir Hayat Biçeriz..

Sınır Sorunları.

Sınırları Kavrayamayan ve Yanlış Bilen Kişilerin Yaşadığı, Bu Yüzden Çocuklarına ve Geleceklerinede Yanlış Örnek Olduğu Sorunlardır.

Çocuklar, Böyle Kötü Bir Dünya'da Kendilerini Güven de Hissedebilmek ve Kendilerine Güvenmek Adına Şunları Söyleyebilmelidir:

- Hayır,
- Olmaz,
- Sana Katılmıyorum,
- Getiremem,
- Bu Kötü,
- Yapmayacağım v.b

Bir Çocuğun Hayır Deme Gücünü Engellemek, O Çocuğu İçine Kapanıklığa ve Etrafındaki Herkesin Her Dediğini Yaptırmaya, Öz Güvenini Yitirmesine En Olağan Sebeptir.

Sınırlar Nasıl Geliştirilir?

Sınırlar, Birbirinden Ayrı Belirli Süreçler Halinde Gelişir. Çocuk Gelişiminde Özellikle Sınır Gelişimi Konusunda Ailenin Rolü Büyüktür.

Sınırların On Kuralı.

1. Kural Ektiğini Biçme Kuralı: Etki-Tepki Kuralı, Yaşamın Temel Kurallarından Birisidir. Ne Ekersen Onu Biçersin. Sigara İçersen, Öksürük Başta Olmak Üzere Bir Çok Hastalığa Kapılır ve Kansere Kadar Gidersin. Aşırı Para Harcarsan, Paran Bitebilir ve Yiyecek Bile Alma Sıkıntısına Girebilirsin. Diğer Yandan, Eğer İyi Beslenirsen Hastalanma Olasılığın Azalır ve Sağlıklı Bir Hayat Sürersin. Kısacası, İyi ya da Kötü Yaptığının Karşılığını Muhakkak Alırsın.

2. Kural Sorumluluk Kuralı: Sorumluluk Kuralı Başkalarını Sevmeyi Kapsar. Başkalarını Sevmediğiniz de, Kendiniz için Tam Sorumluluk Almamış Olursunuz. Kendinize Yapılmasını İstemediğiniz Şeyleri Karşınızdakine Yapmayın ve Size Davranılmasını İstediğiniz Gibi Karşınızdakine Davranınız.

3. Kural Güç Kuralı: Öncelikle, Güçsüz Olduğunuzu Kabul Etmeniz Gerekir. Tütün Bağımlısı Sigara'ya Karşı Güçsüz Olduğunu Kabul Ettiği Gibi, Alkol Bağımlısı da İçki'ye Karşı Güçsüz Olduğunu Kabul Etmiştir. Diğer Yandan Sınırlar Neler Hakkında Güç Sahibi Olmadığınızı Belirler. Yani ( sınırlarınız dışındaki her şeyin! ) Yalnızca Kendinizi Değiştirebilirsiniz. Hava'yı, Ekonomi'yi ya da Başkalarını Değiştiremezsiniz.

4. Kural Saygı Kuralı: Başkalarının Bize Karşı Yapmasını İstediğimiz Şeyleri, Onlara Karşı Yapmalıyız. Çevremizdekilerin Sınırlarına Saygı Göstermediğimiz Müddetçe, Bizim de Kendi Sınırlarımıza Karşı Saygı Beklememiz Ne Denli Doğru Olur ki? Önce Karşımızdaki İnsanın Sınırlarına Saygı Göstericez ve Sevicez ki, Karşımızdakide Aynı Şekil de Sınırlarımıza Saygı Göstersin ve Sevsin. Eğer, Bize Hayır Diyen İnsanların Düşüncelerini Yargılamaz ve Seversek, Onlar da Bizim Hayırlarımıza Saygı Göstericek ve Seviceklerdir.

5. Kural Motivasyon Kuralı: Bizler, Özgürlüğe Çağrıldık ve Özgürlük Şükranla ve Başkalarına Karşı Sevgi ile Sonuçlanmaktadır. Vermek Gerçekten de Almaktan Daha da Kutsaldır. Motivasyon Kuralı Şunu Çağrıştırmaktadır: Önce Özgür Ol, Sonra Hizmet Et. Eğer Korkunuzdan Kurtulmak için Hizmet Ederseniz, İlelebet Kaybetmeye Hazır Olun!

6. Kural Değerlendirme Kuralı: Sürekli Olarak Çeşitli Şeyleri Değerlendirmek Zorunda Kaldığımız Anlar Olmuştur ve Olacaktır da.. Seçimlerimizin Yol Açtığı Acıyı Değerlendirmemiz ve Kendimizi Karşımızda ki İnsanın Yerine Koymamız Gerekir. Değerlendirme Yaparken, Kendimizi Değil Genel'i Ele Alarak Yapmalıyız.

7. Kural İlerlemecilik Kuralı: Her Etki'ye Eş Büyüklükte ve Zıt Yönde Tepki Meydana Gelir. Yıllarca Pasif ama Bir den Patlamaya Hazır Bomba Haline Dönüşen Kişiler Tanır ve Neden Böyle Olduklarını Merak Ederiz. İlerlemeci Kişiler Hak Talep Etmez, Çünki; Onlar Haklarını Yaşarlar.

8. Kural Kıskanma Kuralı: Kıskanma Büyük Olasılıkla Sahip Olduğumuz En Temel Duygudur. Herkesin Kıskandığı ve Kıskanıldığı Yönleri Muhakkak Vardır. Kıskanma Duygusu Kimi Zaman İyi Olduğu Gibi, Kimi Zaman ise Kötü Olabilir. Sahip Olmadığımız Şeyleri Elde Etmeyi İstemek, Yanlış Anlamına Gelmez. O Anlar da, Sahip Olmadığınız Şeye Neden Sahip Olmadığınızı ve Olmak için Neler Yapmanız Gerektiğini Düşünün.

9. Kural Aktif Olma Kuralı: İnsanlar Hem Tepki Veren, Hem de Öncülük Ederek Eylemleri Başlatan Girişimci Canlılardır. Genellikle Gerektiği Zamanlar da Girişimci Olamadığımız için Sınırlarla ilgili Sorunlar Yaşarız. Başarıya Ulaşanlar, Aktif Olup Haklarını Savunan Kimselerdir. Aktif Olmak, Hayatımızın Her Köşesinde Gereken ve Tamami ile Sınırlar Dahilinde Elimizde Olan Bişeydir.

10. Kural Maruz Kalma Kuralı: Sınır Bir Mülkiyet Çizgisidir. Nerede Başlayıp, Nerede Bittiğini Tanımlar. Maruz Kalma Kuralı, Sınırlarınızın Başkaları Tarafından Görülebilmesi ve Onlara İlişkiler Aracılığı ile İletilmesi Gerektiğini Söyler.

Sınırlarla ilgili Yanlış İnanışlar.

Yanlış İnanışlar, Gerçek Gibi Görünen Fakat; Gerçek Olmayan Düşünceler ya da Kanılardır..

- Kendime Sınırlar Belirlesem Bencillik Etmiş Olurum,
- Sınırlar İtaatsizliğin İşaretidir,
- Sınırlar Koyarsam İnsanlar Beni Kırar,
- Sınırlar Koyarsam İnsanları Kırabilirim,
- Sınır Koymam Öfkeli Olduğum Anlamına Gelir,
- Başkalarının Sınırlar Koyması Beni Kırar,
- Sınırlar, Suçluluk Hissetmeme Yol Açar,
- Sınırlar Kalıcıdır, Bu Yüzden Köprüleri Yakmaya Korkuyorum.

V.b Düşüncelere Sahiplerdir. Aslında Bir Çoğu Değil, Hepsi Yanlıştır. Sınırlar, İnsan Hayatını Kolaylaştıran ve Nerede Ne Yapmanız Gerektiğini Belirleyen Çizgilerdir. Asıl, Hayatınızda Sınır Koyulmaz ise Bu Yukarıdaki Maddeleri Zamanla Yaşarsınız..

Sınırlarla İlgili Uyuşmazlıklar.

Aile, Arkadaş, Eş, Dost, İş ya da Kendimiz ile İlgili Sınır Uyuşmazlıkları Yaşamış Olabilir ya da Yaşayacak Olabiliriz. Düşünce Farklılığı Gibi, Sınırlarında Farklılığı Gözlemlenebilir. Sonuçta, Her İnsan Aynı Şeyi Düşünemez Ya da Her İnsan Aynı Şeyden Hoşnut Kalmaz. Bu ve Bunun Gibi Durumlar da, Karşımızdaki Kişi ve/veya Kişi'lerin Sınırlarına Saygı Göstermeli ve Kabullenmeye Çalışmalıyız. Çünki; Saygı Göstermeden Saygı Göremeyiz. Karşımızdaki İnsan'ı Değiştirmek Yerine, Kendimizi Değiştirmeliyiz. İnsan'ları Değiştirmek, Dışarıdan Bakıldığındakinden Daha da Zordur. Kimseyi Değiştirecek Güç, Kudret Yoktur. Sadece, Hareket ve Samimiliğimiz ile Bir Şeyleri Yoluna Koyma Şansımız Vardır. Bu Şansıda İyi Değerlendiremez isek İşleri Yoluna Koymaktan Fazla, Kötüye Yormamızda Olağandır. Sınır Uyuşmazlığının Karıştırılabileceği Bir İlişki Varsa, En Anlamlısı Evlilik İlişkisidir. Çünki; Evlilikte Eşler Birbirlerine Bağlanır ve Tek Kişi Haline Gelirler. Sınırlar ise Ayrı ve Bağımsız Olmamızı Destekler. Evliliğin Hedeflerinden Biri de Ayrı Olmaktan Vazgeçerek, İki Yerine " bir " Olmaktır. Zayıf Sınırlar Yüzünden Başarısızlığa Uğrayan Evliliklerin Sayısı Ne Yazık ki Oldukça Fazladır..

Sağlıklı Sınırlar Oluşturmak.

Sağlıklı Sınırlar Oluşturabilmek için İlk Yol, Karşımızdaki İnsanı Kırabilirim Düşüncesini Kafamızdan Silmektir. Sınırları Kendimiz ve Çevremiz için Koyarız. Kişiye Özel Koymak, Bencilce Bir Davranıştır. Yeri Geldiğin de Evet, Yeri Geldiğinde Hayır Diyebilmemiz için Hangi Kelime'nin Sonucu Bizim için Daha Önemli? Hangi Kararı Verince Mutlu Olacağımızı Düşünerek Adım Atmalıyız ki, Doğru Karar Verelim.

Ana Fikir: Sınırlar, İnsan Hayatını Kolaylaştıran ve Olması Gereken Çizgilerdir. Sınırları Olmayan Bir İnsan, Tembelliğe ve Başarısızlığa Mahkumdur. Sınırlara Her Çeşit ile Örnek Verebiliriz. Okul Hayatı, Ev Ortamı, Arkadaşlar ya da Duygusal Anlam da İlişki. Düşünde Tarzımızın Farklı Olduğu Durumlar da, Karşımızdakine Beklentisinin Aksini Söyleyemiyorsak isek Hala Sınırlarımızı Genişletememişiz Demektir. Eğer ki, Bunun Aksine " Hayır, Olmaz, Yapmayacağım " Diyebiliyorsak, Kendi Başımıza Kararlar Alabildiğimizi ve Kendi Kararlarımızın Önemli Olduğunu da Karşımızdakine Göstermiş Oluruz. Sınırlar, Çok Küçük Yaşta Aile Eğitimi ile Başlar ve Büyüdükçe ise Şekillenir. Bazı İnsanlar da İse Çok Geç Belirir ya da Belirmez ve Sınırlarını Koyamayan, Sorumsuz, Tembel İnsanlar Ortaya Çıkar. Sınırlarımızı Bilelim. Gülmek :)

Kitap: Sınırlar
Yayıncı: Koridor Yayıncılık
Yazarlar: Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend


Özeti Hazırlayan: Webcanavari.Net [ß][R][N]

LÜTFEN, Kaynak Belirtmeden Paylaşmayınız.
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2011, 06:54:45 ÖS Gönderen : SmBRN »

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: link (@) webcanavari . net Adresine İletebilirsiniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend
« Posted on: Nisan 19, 2024, 06:37:51 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend e-book, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend programı, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend oyunları, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend e-kitap, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend download, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend hikayeleri, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend resimleri, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend haberleri, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend yükle, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend videosu, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend şarkı sözleri, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend msn, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend hileleri, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend scripti, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend filmi, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend ödevleri, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend yemek tarifleri, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend driverları, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend smf, Sınırlar Kitabı Özet - Henry Cloud & John Townsend gsm
Yanıtla #1
« : Mayıs 01, 2011, 11:55:15 ÖS »
Avatar Yok

@sen@
*
Üye No : 74554
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 693
Mesaj Sayısı : 4 117
Karizma = 8


Kişisel gelişim için faydalı bir kitaba benziyor. Teşekkürler.

Webcanavari.Net
Rapcanavari.Net
Rockcanavari.Net
KadincaForum.Net
VideoCanavari.Net
Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
E-book
Film İndir, Film İzle
Albüm ve Parçalar
Rap Rock Genel
Diziler
Yerli Filmler
Yabancı Filmler
Tüm Oyunlar
Oyun İndir
Yanıtla #2
« : Mayıs 10, 2011, 08:23:43 ÖS »

[B]a[R]a[N]
*
Üye No : 4
Yaş : 33
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 5706
Mesaj Sayısı : 27 763
Karizma = 62877


Özetinide Kendi Ellerimle Yazdım. Nanik-Nanik :P Okumayanlar Özetindende Bir Çok Pay Çıkarabilir.
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  




Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular