0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Sekonder Flöem  (Okunma Sayısı: 908 Kere Okundu.)
« : Aralık 29, 2011, 12:51:18 ÖS »

Anqel*
*
Üye No : 21465
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 5208
Mesaj Sayısı : 17 796
Karizma = 50130


Önce koniferlerin sekonder flöemine bir göz atacak olursak bunun oldukça basit bir yapıya sahip olduğu görülür. Dikey sistemde birbirleri ile uca yakın yan çeperlerden birleşen kalburlu hücreler ile parankima hücreleri ve ekseriya lifler bulunur. Arkadaş hücrelerine koniferlerde rastlanmaz.

Yatay sistemde bulunan ışınlar sadece parankima hücrelerinden veya parankima ve albuminli hücrelerden ibarettir. Işınlar enine kesitte bir hücre sırası halinde ve teğetsel kesitte de bir hücre kalınlığında görülür. Kalburlu alanlara kalburlu hücrelerin sadece radial yüzeylerinde ve üst üste olan iki kalburlu hücrenin birbirine temas eden yüzeylerinde rastlanır. Flöem parankima hücreleri nişasta ve bazı kristalleri depo edebilirler. Konifer flöeminde reçine kanallarına rastlanabilir.

Hücrelerin tanzim şekli ve ihtiva ettiği hücreler takımından farklılıklar gösteren dikotiledon flöemi dikey sisteminde kalburlu boru hücreleri, arkadaş hücreleri, lifler ve parankima hücreleri bulunduğu gibi, yatay sisteminde de ışın parankima hücreleri bulunur.

Her ne kadar liflerin esas görevi desteklik isede bazı dikotiledon bitkilerde mesela, Vitis’de lif içerisinde nişasta depo edilebilir. Kalburlu boru elementlerinin yanal çeper yüzeylerinde kalburlu alanlar bulunur. Diğer taraftan hem basit ve hem de bileşik kalburlu plaklara rastlanır. Her ne kadar bazı istisnalar olmakla beraber ekseri dikotiledonlarda bir senelik sekonder flöem halkası sadece bir vejetasyon süresince görev yapar.

Ondan sonra canlı hücreleri ölerek protoplastlarını kaybederler ve kalburlu alanlar kallus maddesi ile örtülür. Bundan sonra içeriden gelen basıncın tesiriyle faaliyetini kaybetmiş sekonder flöem hücreleri mantar kambiumunun durumuna bağlıdır. Eğer mantar kambiumu bir çok seneler sathi kalırsa, kalın bir flöem tabakası, fakat mantar kambiumu her sene daha derine inerse bu halde dar bir flöem tabakası görülür.

alıntı

WebCanavari
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Sekonder Flöem
« Posted on: Nisan 19, 2024, 03:00:44 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Sekonder Flöem e-book, Sekonder Flöem programı, Sekonder Flöem oyunları, Sekonder Flöem e-kitap, Sekonder Flöem download, Sekonder Flöem hikayeleri, Sekonder Flöem resimleri, Sekonder Flöem haberleri, Sekonder Flöem yükle, Sekonder Flöem videosu, Sekonder Flöem şarkı sözleri, Sekonder Flöem msn, Sekonder Flöem hileleri, Sekonder Flöem scripti, Sekonder Flöem filmi, Sekonder Flöem ödevleri, Sekonder Flöem yemek tarifleri, Sekonder Flöem driverları, Sekonder Flöem smf, Sekonder Flöem gsm
Yanıtla #1
« : Nisan 13, 2012, 07:56:38 ÖS »
Avatar Yok

fatih3324
*
Üye No : 98450
Nerden : Mersin
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 4
Karizma = 0


bu konu burada lise müfredatından çok daha ayrıntılı verilmiş
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Sekonder Metabolitler
Biyoloji
imge34 0 734 Son Mesaj Ekim 08, 2014, 08:49:40 ÖS
Gönderen : imge34


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular