0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı  (Okunma Sayısı: 824 Kere Okundu.)
« : Ocak 27, 2010, 01:07:55 ÖS »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220






- AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI -



SORU:Biberon çürüğünden korunmak için ne yapmak gerekir?

CEVAP:Biberonla tüketilen gıdaların mutlaka şekersiz olması gerekir.Şeker konulmadan tüketilen sütün içindeki laktoz bile biberon çürüğü oluşturabilmektedir.Çocuğun biberonla beslendikten sonra su tüketmesi sağlanmalıdır ve ağız 0-6 ay'a kadar bezle 6 ay'dan sonra özel diş fırçalarıyla temizlenmelidir.


SORU:Çapraşık dişler her yaşta düzeltilebilir mi?

CEVAP:Dişler de ki çapraşıklık görüldüğü an da düzeltilmelidir.

SORU: Çarpma-düşme sonucu çocuğun dişleri yerinden çıkarsa ne yapmak gerekir?

CEVAP:Öncelikle diş hekimine gitmek gereklidir.Eğer düşen diş süt dişi ise yer tutucu uygulanabilir.Daimi diş ise ve zedelenmeden yuvasından çıktıysa kazadan hemen sonra kanal tedavisi yapılıp yerine implante edilmesi denilebilir ; Kırıklar da ise kırığın etkilediği dokulara bağlı olarak dolgudan kanal tedavisine kadar varan çeşitli tedaviler gerekebilir.

SORU:Çocuğumun tel takmaya ihtiyacı olduğunu nasıl anlarım?

CEVAP:Çocuk 2 yaşından itibaren Diş Hekimi kontrollerine düzenli gitmeye başlamalıdır.Ortodontist kontrollerinde karar verilebilir.

SORU:Çocuklar için nasıl bir diş fırçası seçilmelidir?

CEVAP:Pek çok firmanın belli yaş grubundaki çocuklar için ürettikleri fırçalar var.Fırça ile çocuğun yaşının uyumlu olmasına dikkat ederek bunları satın almak yeterlidir.
Çocukta özel bir durum varsa (örnek: ortodontik aperey kullanımı gıbı ) diş hekimi daha özel fırçalar önerebilir.


SORU:Çocuklara diş fırçalama nezaman başlatılmalıdır?

CEVAP:Çocuk diş fırçasıyla dişleri sürmeye başladığında (6ay) tanışabilirler (macunsuz).Bu dönemler için piyasa da özel diş fırçaları var.Çocuk bu dönemde diş sürmesi sırasında görülen kaşıntıları da bu fırçalarla rahatlatabiliyor.
Ama çocuk bu işi yaparken yanlız bırakılmamalı,büyüklerin gözetiminde elşne fırça verilmemeli.
En etkili sonuç,bu fırçalarla macun koymadan büyüklerin mekanik temizlemeyi yapmasıyla alınabilir.

SORU:Çocukları Diş Hekimine alıştırmak için neler yapmak gerekir?

CEVAP:Herşeyden önce çocuğun 6 ayda bir defa diş hekimine gelmesi onu Diş Hekimine alıştırır.Çocuğun bu ziyaretlerinde uygulanan koruyucu önlemler onu inciltmeyeceği için hekimle çocuk arasındaki uyum iyi olacaktır.Büyükler kendi korkularını çocuğa asla yansıtmamalıdırlar

SORU:Çocukların dişleri için nasıl beslenmeleri gerekir?

CEVAP:Diş Sağlığının kuvvetli olması için mineral dengesi yüksek besinlerle beslenmesi gerekir.süt,yoğurt,peynir,yumurta ve sebzeler düzenli tüketmelidir

SORU:Çürük oluşumunu engellemek için alınması gereken bireysel önlemler nelerdir?

CEVAP:Eğer çürük oluşmadıysa azı dişlerinin çiğneyici yüzlerine uygulanacak fisür örtücü çürük başlangıcını engellediği gibi flourlu gargaralarla çürük sıklığında düşüşe neden olmaktadır.Ama başlamış olmakta olan çürüğü durduramamaktadır.


SORU: Diş Beyazlatma Herkese Uygulanabilir mi?

CEVAP:Diş minelerinde gelişimsel defektler yoksa ve renkleşmeler yüzeysel olarak ortadan kaldırılamadığı durumlarda diş beyazlatma herkese uygulanabilir.

SORU:Diş beyazlatma nedir?Nasıl yapılır ?

CEVAP:Diş beyazlatma,dişlerinin yapısından memnun olmayan kişilere önerebileceğimiz dental uygulamalardan bir tanesidir.Muayenehanede veya evde uygulanabilmektedir.
Muayenehane ortamında uygulanan diş beyazlatma işlemi bir saat içerisinde tamamlanmaktadır.Evde yapılan diş beyazlatma işleminde hasta,kendisi için özel hazırlanan şeffaf vinil kılıf içine beyazlatma jelini uygulayarak günde 4-8 saat süre ile takmaktadır.Ortalama 6-10 gün içinde istenilen beyazlatma sağlanmaktadır.

SORU:Diş çekimi sonrasında nelere dikkat etmeliyiz?

CEVAP:a- sıcak yiyecek ve içecek tüketilmemeli
b-2 saat hiçbirşey yememek
c-sigara içmemek
d-ağız hijyenine dikkat etmek

SORU: Diş eksikliğini gidermek için köprü protezin alternatifi var mı?

CEVAP:Evet,Köprüler bizim sabit dediğimiz protezler.Bunlar hastanın kendi dişleri veya gerekiyorsa implantlar üzerine uygulanabiliyorlar.Bir de hareketli protezler vardır.Bunları daha çok diş eksikliğinin fazla,ağızda kalan dişlerin köprü taşıyamayacak durumda olduğu,implantların uygulanamadığı ağızlar da tercih ediyoruz.

SORU: Diş eti hastalığının belirtileri nelerdir?

CEVAP:Diş eti hastalığının belirtileri ;
Diş eti kanaması
Ağız Kokusu
Diş etlerinde renk değişikliği
Diş eti büyümesi ve çekilmesi'dir.


SORU: Diş eti kanamalarının sebepleri nelerdir?

CEVAP:Diş Taşı, Düzenli fırçalamama, Epilektik ilaçlar, Kötü yapılmış dolgu, Ara yüz çürükleri, Ağız solunumu gibi etkenler diş eti iltihaplanmasına sebep olur.İltihaplanan diş etinde kanama meydana gelir.

SORU:Dış Faktörlere Bağlı Lekelenmeler Nelerdir?

CEVAP:Dış faktörler ; sigara , çay,kola ve çeşitli renklendirici yiyecekler ve oluşan diş taşı içerisinde bu renkleşmenin birikmesi.

SORU:Diş röntgeni zararlı mıdır?

CEVAP:Gebeler de önerilmemektedir.Gerekli önlemler ( kurşun önlük,kurşun odalar,doz ayarı v.s ) alındıktan sonra diğer hastalarımızda zarardan çok yarar sağlar.Çünkü Diş Hekimleri için önemli bir yardımcı methodtur.


SORU:Diş sıkma - gıcırdatma alışkanlığının sonuçları ?

CEVAP:Gözle görülür bir zarar vermeyebileceği gibi uzun süreli diş sıkma ve gıcırdatmalar diş yüzeyinde aşınmalara,çene eklemin de oluşacak zararlarla sonuçlanır.

SORU: Diş Sıkma - Gıcırdatma Tedavisi nedir?

CEVAP:Öncelikle sebebin ortaya çıkartılması gerekir.Stres ve alışkanlığa bağlı ise ancak bunlar giderilemiyorsa ısırma plağı denen ve gece takılan bir apereyle dişlerin aşınması engellenir ve alışkanlık ortadan kaldırılmaya çalışır.

SORU:Dişler Neden Çürür?Önlenebilir mi?

CEVAP: En önemli etken gıda atıklarının ağız ortamında kalmasıdır.Ağızdaki bakteriler gıda atıklarını tükettiklerinde açığa çıkan asit dişlerde çürümeye neden olur.
Diş çürümesi önlenebilir.Şekerli gıdaların öğün aralarında tüketilmemesi,şekersiz veya tadlandırıcılı sakızların çiğnenmesi,asitli içeceklerin tüketilmemesi,düzenli fırçalama,fisür örtücüler,florlamalar,gerek olursa 3 yaşından sonrası için kullanılacak flor tabletleri dişleri çürümelerden korur.

SORU:Dişlerimi nasıl fırçalamalıyım?

CEVAP:Çeşitli teknikler olmakla beraber fırça kıllarının diş etine temas ettiği bir bölge de 10 kez tekrarlayan dairesel ovma ve titreşim hareketleriyle yapılan fırçalama genellikle iyi bir bakteri plağı eliminasyon sağlar

SORU: Hamilelik döneminde diş tedavileri yapılabilir mi?

CEVAP:Hamilelik döneminde dental müdahaleler için en uygun dönem ikinci üç aylık dönem yani 4,5,6. aylardır. Eğer ağrıya sebep olan diş çekimi , kanal tedavisi gibi acil tedaviler gerekiyorsa gerçekleştirilmeli ; bu tedaviler doğum sonrasına ertelenmemelidir.

SORU:İmplant ağrılı bir işlem midir?

CEVAP:Ameliyat anında kişinin ağrı duyması olası değil.Ameliyat sonrasında şiş ve ağrı görülebilir ama bu normal bir diş çekimi sonrasında hissedilenden daha fazla değil.Yani abartılı bir ağrı yok.

SORU:Kaç çeşit dolgu vardır?

CEVAP:En çok kullanılanlar ;
Amalgam , Kompozit , Porselen dolgu ,Cam iyomer ve Kompomer'dir.

SORU:Ortodontik tedavi ile çeneler nasıl düzeltilebilir?

CEVAP:Önce Dişler düzeltilip daha sonra çeneler düzeltmek için yüz kaslarının kuvvetiyle ya da tellere daha fazla kuvvet veren çeneler arası elastiklerden yararlanılarak düzeltilebilir

SORU: Protezler nekadar zamanda yenilenmelidir?

CEVAP:Bu konu kişinin ağız hijyeniyle ilgili olarak değişebilir.Hijyene özen gösteren hastalar protezlerini çok uzun kullanabiliyorlar.Bu,kişinin periyodik kontrollerinde hekim tarafından belirlenip hastaya söylenebilecek ve hastaya göre değişen bir durumdur.

SORU:Protezlerin temizliği nasıl olmalıdır?

CEVAP:Sabit protezler diş fırçalanması sırasında temizlenirler.Bazen köprü altı bölgeleri için özel diş fırçaları,diş iplerini,ağız duşlarını kullanmak gerekebilir.
Hareketli protezleri çıkarıp fırçalamak gerekir.Ayrıca bunların temizliğinde protez temizleme tabletlerini de kullanmak gerekir.

SORU:Teller takıldıktan sonra ağrı yapar mı ?

CEVAP:Teller takıldıktan sonra ilk 48 saat içerisinde ağrı hissedilmesi normaldir.Ağrının sebebi tellerin ve braketlerin yumuşak dokuları rahatsız etmesinden kaynaklanır.Ancak bu ağrılar dayanılmayacak ölçüde değildirler.


İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı
« Posted on: Nisan 25, 2024, 08:29:16 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı e-book, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı programı, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı oyunları, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı e-kitap, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı download, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı hikayeleri, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı resimleri, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı haberleri, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı yükle, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı videosu, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı şarkı sözleri, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı msn, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı hileleri, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı scripti, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı filmi, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı ödevleri, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı yemek tarifleri, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı driverları, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı smf, Sb- Sağlığınızla Ilgili Soru Ve Cevaplar:agız Ve Diş Saglıgı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular