0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Reseptör Tahrip Fazı  (Okunma Sayısı: 807 Kere Okundu.)
« : Temmuz 29, 2008, 03:58:33 ÖÖ »
Avatar Yok

seyyah
*
Üye No : 3239
Yaş : 33
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 2500
Mesaj Sayısı : 9 187
Karizma = 9172


Reseptör Tahrip Fazı
            Eritrositlerden virusun ayrılmasında bir tek viral enzim rol oynar. Aynı virus ile hücreler, elüsyona uğrayabilir.Bu elüte edici virus paartikülleri yin eeritrositleri aglutine edebilir. Adsorbsiyon ve hemaglütinasyon en iyi 40 de görülür ve daha yüksek sıcaklıkta özellikle 370 C de enzimatik aktivite artacağından elüsyon daha hızlı olur. Elüsyon ve enzimatik aktivitenin hızlı olması virustan virusa değişmektedir. 

            Kırmızı hücre reseptörleri N-asetil neuraminik asit(NANA) ve polipeptitler, oligosakkaritler ile kompleks oluşturmuş şekildedir.  Nana ve diğer küçük molekül ağırlıklı amino şekerlerin kompleksleri, nöraminidaz adı verilen viral enzimin etkisi ile ayrılır (71)

            Hemaglütinasyon yapan virüslarla enfekte olmuş kişilerin serumlarında virusun hemaglutinasyon yapma özelliğini engelleyen antikorlar meydana gelir. Bu özellikten yararlanarak, hemaglütinasyon yapan viruslarla enfekte olmuş şahıslarda hastalık tanısı koymak amacı ile hemaglütinasyon önlenim testinden yararlanılır. Hemaglütinasyonu önlenen antikorlar, aynı zamanda nötralizan antikorlardır. Hemaglütinasyon ve nötralizasyon testleri, eşit duyarlılığa sahiptir (47,57) 

            Virus nötralizasyon testi kopmlike bir test olmasına rağmen hemaglütinasyon önlenim testinin uygulanışı daha kolay ve pratiktir. Kompleman birleşmesi testinden daha fazla ancak ELISA’dan daha az duyarlı olduğu bildirilmiştir.(14,57)

            Çoğu virus hemagllütininlerin etkisi, spesifik antikor dışında birçok faktörler tarafından da, nonspesifik olarak inhibe edilmektedir. Serumdaki bu nonspesifik inhibitörlerin varlığı, hemaglutinasyon önlenim testinin duyarlılığını azaltmaktadır. (15,67,76). Bu nedenle nonspesifik inhibitörlerin ortadan kaldırılması gerekir(39,100)

            Serumlarda bulunan bu nonspesifik inhibitörlerin bir kısmı ısıya dayanıksızdır.Serumların 560 de 30 dakika  ısıtılmasıyla ortadan kaldırılabilmektedir. (32,42,47,73).

            Isıya dirençli nonspesifik inhibitörler ise Vibrio cholerae kültür süzüntülerinden elde edilen Reseptör Tahrip Edici Enzim (RDE),tripsin,heparin,MnCl2, CO2, periodat, kaolin veya bunların kombinasyonu ile ortadan kaldırılabilir. (4,25,42,82,94,99,100)

            Aynı serumda bulunan heterofil antikorlar için de eritrosit ile absorbsiyon işlemi uygulanır. Eritrosit absorbsiyonu için % 50 eritrosit süspapnsiyonunun 0,1 ml.si ile serum 40C de 1 saat tutulur. Daha sonra santrifüj edilir(39,47).

            Schnidt, Lennette ve King (66), nonspesifik inhibitörlerin ortadan kaldırılmasında, pseudomonas filtratlarının kaolinde daha etkili olduğunu bildirmişlerdir. 

            Albrecht ve arkadaşları (4) 1981 yılında yaptıkları bir çalışmada Mumps virus antikorlarının saptanmasında hemaglutinasyon önlenim testinin yüksek derecede spesifik ve duyarlı olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca bu araştırıcılar Mumps antijen ve antikoru arasındaki reaksiyonu güçlendirmak için,insan IgG sine karşı tavşandan elde ettikleri heterolog antikoru kullanmışlardır. 

            Seropozitifliği ve serokonversiyonu saptamak üzere, hemaglutinasyon önlenim testi oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak bu test, total antikor düzeyini belirleyebilen bir testtir ve bu testin kullanımı sırasında IgM antikorlarının saptanması için farklı yöntemlere gereksinim vardır.(64)

            Ancak Albrecht ve arkadaşları yaptıkları çalışmalarda insan IgG sine karşı kullandıkları Anti IgG nin uygun olarak kullanılması ile,IgG ve IgM’nin ölçümünün de yapılabileceğini göstermişlerdir(4).

            Nonspesifik inhibütörler ve nonspesifik hemaglutininlerden arındırılmış serum kullanılarak yapılan hemaglutinasyon önlenim testi ile güvenilir sonuç alınmaktadır.

            Hemaglütinasyon önlenim testi daha önce de belirtildiği gibi, hemaglutinin içeren viruslerle uygulanabilmektedir. Adenoviruslar, Enteroviruslar, Reoviruslar, Myxoviruslar, Poxviruslar ve bazı hayvan virusları için bu testten yararlanılabilmektedir (34,47).

            Hemaglutinasyon önlenim testinde antijen hazırlamak için virus, embriyonlu yumurta ve doku kültüründe üretilmektedir. Virusun hemaglutinasyon yapabilmesi için ortamda en az 104 -105 virus partikülü bulunmalıdır.

            Hemaglutinasyon testinde kullanılan viral antijen Tween 80 ve eter ile yapılan işleme alınıp test uygulandığında, antikor titresinde iki kat artış gözlenmiştir. (7) Bu işlem ile virusun hemaglütinin subünitleri açığa çıkmaktadır. Mumps virus hemaglütininleri nukleokapsisi çevreleyen zarfta lokalize olmuştur. Tween 80 ve eter ile yapılan işlem lipit zarfı çözmekte ve hemaglütininlerin ortaya çıkmasına yol açmaktadır.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Reseptör Tahrip Fazı
« Posted on: Nisan 27, 2024, 05:51:34 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Reseptör Tahrip Fazı e-book, Reseptör Tahrip Fazı programı, Reseptör Tahrip Fazı oyunları, Reseptör Tahrip Fazı e-kitap, Reseptör Tahrip Fazı download, Reseptör Tahrip Fazı hikayeleri, Reseptör Tahrip Fazı resimleri, Reseptör Tahrip Fazı haberleri, Reseptör Tahrip Fazı yükle, Reseptör Tahrip Fazı videosu, Reseptör Tahrip Fazı şarkı sözleri, Reseptör Tahrip Fazı msn, Reseptör Tahrip Fazı hileleri, Reseptör Tahrip Fazı scripti, Reseptör Tahrip Fazı filmi, Reseptör Tahrip Fazı ödevleri, Reseptör Tahrip Fazı yemek tarifleri, Reseptör Tahrip Fazı driverları, Reseptör Tahrip Fazı smf, Reseptör Tahrip Fazı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular