0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Ralef Yan Etkileri  (Okunma Sayısı: 955 Kere Okundu.)
« : Ocak 26, 2013, 09:37:32 ÖS »
Avatar Yok

Honey_Face
*
Üye No : 1734
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 7695
Mesaj Sayısı : 13 155
Karizma = 86623


Ralef Yan Etkileri
Ralef Film Kaplı Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Leflunomid
İlaç Marka İsmi:
Ralef Film Kaplı Tablet
Ralef (Leflunomid) Nedir?

Leflunomid bağışıklık sistemini etkiler ve vücuttaki şişlik ve iltihapları azaltır.

Leflunomid aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

iltihaplı eklem romatizması (romatoid artrit);

psöriyatik artrit*.

( *psöriyatik artrit: Sedef hastalığı ve eklem iltihaplanmasının birarada görüldüğü, iltihaplı eklem romatizmasına benzeyen ancak özgül olduğuna inanılan hastalık.)

Leflunomid burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Ralef (Leflunomid) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Leflunomid doğum kusurlarına yol açabilir. Eğer hamileyseniz bu ilacı kullanmayınız. Leflunomid kullanmaya başlamadan önce doktorunuz hamile olmadığınızdan emin olabilmek için hamilelik testi isteyebilir. Eğer tedavi sırasında hamile kalırsanız ilacı kullanmayı bırakınız ve hemen doktorunuza başvurunuz. Bebeğiniz zarar görmeden vücudunuzdan ilacın atılması için hemen ilaçtan arınma tedavisi görmeniz gerekecektir.

Leflunomid kullanımı sırasında hem erkeklerin hem de kadınların etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanması gereklidir. Tedavi bittikten sonra ilacı vücuttan atma tedavisi (arınma tedavisi) bitene kadar doğum kontrol yöntemlerini kullanmaya devam ediniz. Aynı durum partneriniz için de geçerlidir. Eğer bir erkek Leflunomid kullanırken veya tedavi sonrasında (arınma işlemi tamamlanmadan) bir çocuk yaparsa bebekte doğum kusurları meydana gelebilir. Leflunomid kullanımı sırasında gebeliği önlemek için kondom (prezervatif) kullanınız. Tedavi bittikten sonra ilaç atma tedavisi (arınma tedavisi) ile Leflunomid vücudunuzdan tamamen atılana kadar da kondom kullanmaya devam ediniz.

Eğer herhangi bir enfeksiyon, kemik iliği bozukluğu, önceden geçirilmiş karaciğer hastalığı veya hepatit (karaciğer iltihabı) öyküsü gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz ya da bağışıklık sistemini zayıflatan herhangi bir ilaç kullanıyorsanız (kanser ilaçları veya steroidler [prednizolon (Deltacortil, Neocorten, Prednisolon); vb.]) Leflunomid kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Leflunomid daha kolay hasta olmanıza sebep olabilir. Soğuk algınlığı, grip veya diğer bulaşıcı hastalığı olan kişilerle yakın temastan kaçınınız. Eğer enfeksiyon belirtileri gelişirse hemen doktorunuza başvurunuz.

Leflunomid tedavisi sırasında ‘’canlı’’ aşı kullanımı uygun değildir ve yakın zamanda aşı olmuş kişilerden de uzak durmanız gerekir. Çünkü bu yakınlaşma virüsün size geçmesine sebep olabilir.

Leflunomid kullanımını bıraktıktan sonra, vücudunuzun Leflunomid’i çabuk atmasına yardımcı olabilmek için başka ilaçlar ile tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz. Leflunomid ilaç tedavisi ile vücuttan atılmaz ise 2 yıla kadar vücudunuzda kalabilir. İlacın vücuttan atılması ile ilgili doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Bu ilacın 18 yaşın altındaki hastalarda kullanımı önerilmez.

Leflunomid tedavisi süresince alkol kullanmayınız. Leflunomid ile birlikte alkol kullanımı karaciğerde hasar oluşma riskini arttırabilir.
Ralef (Leflunomid) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Leflunomid’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmamalısınız:

orta dereceli veya şiddetli böbrek hastalığı;

karaciğer hastalığı;

karaciğer fonksiyon bozukluğu;

bağışıklık sistemini etkileyen bir hastalık (örneğin AIDS varlığı);

ciddi bir enfeksiyon (bakteri, virüs, mantar ya da parazit enfeksiyonu gibi) varlığı;

hamile olmak veya hamile kalma riski taşımak;

kan hücrelerinin sayısının anormal derecede azalması;

kandaki protein düzeyinin normalin altında olması;

Steven – Johnson Sendromu.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Leflunomid kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

geçmişte yaşanmış karaciğer hastalığı veya hepatit (karaciğer iltihabı) öyküsü;

böbrek hastalığı;

herhangi bir tür enfeksiyon;

önceden geçirilmiş verem (tüberküloz) öyküsü;

zayıf bağışıklık sistemi veya kemik iliğinde herhangi bir fonksiyon bozukluğu;

bağışıklık sistemini zayıflatan herhangi bir ilaç kullanımı (kanser ilaçları veya steroidler [prednizolon (Deltacortil, Neocorten, Prednisolon); vb.]).

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, Leflunomid’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Ralef (Leflunomid) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi X. Bu ilaç doğum kusurlarına yol açabilir. Eğer hamileyseniz bu ilacı kullanmayınız. Leflunomid kullanmaya başlamadan önce doktorunuz hamile olmadığınızdan emin olabilmek için hamilelik testi isteyebilir. Eğer adet periyodunuz gecikirse (adet görmezseniz) veya tedavi sırasında hamile kalırsanız ilacı kullanmayı bırakınız ve hemen doktorunuza başvurunuz. Bebeğiniz zarar görmeden vücudunuzdan ilacın atılması için hemen ilaçtan arınma tedavisi görmeniz gerekecektir. Bu bebeğin zarar görme riskini azaltacaktır. Ayrıca eğer Leflunomid tedavisinden sonra hamile kalmayı planlıyorsanız vücudun ilaçtan arınma tedavisini sürdürmeniz gerekecektir. Aynı durum partnerinizin Leflunomid kullanması halinde de geçerlidir. Leflunomid kullanımı sırasında hem erkeklerin hem de kadınların etikili bir doğum kontrol yöntemi kullanması gereklidir. Tedavi bittikten sonra vücudun ilaçtan arınma tedavisi bitene kadar doğum kontrol yöntemlerini kullanmaya devam ediniz. Eğer bir erkek Leflunomid kullanırken veya tedavi sonrasında (arınma işlemi tamamlanmadan) bir çocuk yaparsa bebekte doğum kusurları meydana gelebilir. Leflunomid kullanımı sırasında gebeliği önlemek için kondom (prezervatif) kullanınız. Tedavi bittikten sonra ilaç atma tedavisi (arınma tedavisi) ile Leflunomid vücudunuzdan tamamen atılana kadar da kondom kullanmaya devam ediniz.

Leflunomid anne sütüne geçer. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Ralef (Leflunomid) Kullanabilir miyim?

Leflunomid düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
Ralef (Leflunomid) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Doktorunuz bu ilaçtan en etkin şekilde faydalandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla dozaj değişikliklerine gidebilir.

Bu ilacı aç veya tok karnına alabilirsiniz.

Tablet formdaki ilacınızı bir bardak dolusu su ile birlikte, bütün halde alınız. Tableti ezmeyiniz, çiğnemeyiniz, kırmayınız.

Leflunomid kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Bu durum çevrenizdeki hasta kişilerden daha kolay hastalık kapmanıza sebep olabilir. Leflunomid kullanımı sırasında kan değerlerinizin çok fazla düşmediğinden emin olabilmek için düzenli aralıklarla kan tahlilleri yaptırmanız gerekebilir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Leflunomid kullanımını bıraktıktan sonra, vücudunuzun Leflunomid’i çabuk atmasına yardımcı olabilmek için başka ilaçlar ile tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz. Leflunomid ilaç tedavisi ile vücuttan atılmaz ise 2 yıla kadar vücudunuzda kalabilir. İlacın vücuttan atılması ile ilgili doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İltihaplı eklem romatizması genellikle farklı ilaç kombinasyonları ile tedavi edilir. En iyi tedavi için, doktorunuzun direktifleri doğrultusunda tüm ilaçlarınızı düzenli şekilde kullanınız. İlacınız ile birlikte gelen ilaç prospektüsünü veya kullanma talimatını dikkatli şekilde okuyunuz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe ilacınızın dozunda veya tedavi planınızda herhangi bir değişiklik yapmayınız.

Bu ilacın 18 yaşın altındaki hastalarda kullanımı önerilmez.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: İshal, karın ağrısı, kolay kanama veya çürük oluşumu, koyu idrar, sarılık (ciltte veya gözlerde sararma).
Ralef (Leflunomid) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Soğuk algınlığı, grip veya diğer bulaşıcı hastalığı olan kişilerle yakın temastan kaçınınız. Eğer enfeksiyon belirtileri gelişirse hemen doktorunuza başvurunuz.

Leflunomid tedavisi sırasında ‘’canlı’’ aşı kullanımı uygun değildir ve yakın zamanda aşı olmuş kişilerden de uzak durmanız gerekir. Çünkü bu yakınlaşma virüsün size geçmesine sebep olabilir.
Ralef’in (Leflunomid) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki ciddi yan etkilerden herhangi birine sahipseniz Leflunomid kullanımını durdurunuz, hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

ateş, vücut ağrıları, grip belirtileri;

ağız içinde veya dudaklarda beyaz lekeler veya yaralar;

göğüs ağrısı, kuru öksürük, hırıltı, nefes darlığı hissi (ateş de olabilir);

soluk cilt, kolay kanama veya çürük oluşumu, alışılmadık güçsüzlük, halsizlik;

mide bulantısı, karın ağrısı, iştah kaybı, kaşıntı, koyu idrar, kil renkli dışkı, sarılık (ciltte veya gözlerde sararma);

ateş, boğaz ağrısı, ciltte soyulma, kırmızı cilt döküntüsü (ciltte kızarıklık, kabarcık).

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

hafif karın ağrısı, ishal, bulantı, kusma;

iştah kaybı, kilo kaybı;

baş ağrısı, halsizlik;

karıncalanma hissi;

saç dökülmesinde artış;

geçici kısırlık;

hafif kaşıntı veya cilt döküntüsü (ciltte kızarıklık, kabarcık, vb.).

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Ralef (Leflunomid) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Eğer kolestiramin (Kolestran) veya rifampin (Rifadin, Rifcap, Rifex) kullanıyorsanız, Leflunomid kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Eğer aşağıdaki gibi bağışıklık sistemini zayıflatabilecek ilaçlar da kullanıyorsanız doktorunuza bildiriniz:

siklosporin (Sandimmun, Sandimmun Neoral);

sirolimus (Rapamune);

takrolimus (Prograf);

metotreksat (Emthexate, Methotrexat, Trexan, Zexat);

basiliximab (Simulect);

mikofenolat sodyum (Myfortic);

etanersept (Enbrel);

azatioprin (Azathioprine, Azathioprine PCH, Imuran).

Ayrıca eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız da doktorunuza bildiriniz:

klorokin fosfat (Kutlu);

hidroksiklorokin sülfat (Plaquenil);

fenitoin sodyum (Epanutin, Epitoin, Phenhydan, Phenytoin, Epdantoin, Hidantin);

varfarin sodyum (Coumadin).

Bu liste Leflunomid ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Leflunomid ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Ralef’i (Leflunomid) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak bir ortamda muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Ralef Film Kaplı Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Ralef Film Kaplı Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Ralef Film Kaplı Tablet’i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Ralef Film Kaplı Tablet’i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Zamanının Fenomeni.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Ralef Yan Etkileri
« Posted on: Nisan 25, 2024, 09:51:19 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Ralef Yan Etkileri e-book, Ralef Yan Etkileri programı, Ralef Yan Etkileri oyunları, Ralef Yan Etkileri e-kitap, Ralef Yan Etkileri download, Ralef Yan Etkileri hikayeleri, Ralef Yan Etkileri resimleri, Ralef Yan Etkileri haberleri, Ralef Yan Etkileri yükle, Ralef Yan Etkileri videosu, Ralef Yan Etkileri şarkı sözleri, Ralef Yan Etkileri msn, Ralef Yan Etkileri hileleri, Ralef Yan Etkileri scripti, Ralef Yan Etkileri filmi, Ralef Yan Etkileri ödevleri, Ralef Yan Etkileri yemek tarifleri, Ralef Yan Etkileri driverları, Ralef Yan Etkileri smf, Ralef Yan Etkileri gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Türk kültürünü Dünya kültürüne etkileri
Türk Kültürü
Sahin07 6 3499 Son Mesaj Nisan 19, 2011, 11:37:02 ÖS
Gönderen : @sen@
Iklimin Etkileri
Dersler
By.TuRuT 0 1266 Son Mesaj Eylül 26, 2009, 08:16:10 ÖS
Gönderen : By.TuRuT
Iklimin Etkileri
Coğrafya
Hephaestus 3 1941 Son Mesaj Temmuz 10, 2012, 08:25:54 ÖS
Gönderen : Liza
Verginin Etkileri.
Maliye
[B]a[R]a[N] 1 1742 Son Mesaj Ocak 14, 2012, 02:50:38 ÖS
Gönderen : SheWolf
Sef Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1275 Son Mesaj Ocak 26, 2013, 06:47:47 ÖS
Gönderen : Honey_Face


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular