0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun  (Okunma Sayısı: 577 Kere Okundu.)
« : Ocak 25, 2010, 12:08:47 ÖÖ »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220


Makarnaya ya da sosisli sandviçe koyduğunuz ketçap aslında bir sağlık deposu. İçindeki likopenin daha yararlı hale gelmesini isteyenler ketçabı evlerinde yapmalı.

Ketçap şişenizden daha çok yarar sağlayabilirsiniz. Bunun tek yolu, eski şişeyi ters çevirip içinde kalan birkaç damlayı yeni şişeye aktarmak değil! Organik ketçap tüketerek, kalp hastalıkları riskini düşüren likopen alımını artırabilirsiniz. Son araştırmalar, organik ketçabın diğerlerine oranla üç kat fazla likopen içerdiğini gösteriyor. Organik ketçabın her gramında 183 mikrogram likopen var. Diğerlerinde ise 59 mikrogram...

YAĞLA BİRLİKTE YİYİN
Peki bu maddeye niçin ihtiyacınız var. Likopenin işlerinden biri de hücrelerle kromozomlara zarar veren serbest radikalleri kelepçelemesidir. Ayrıca vücudu terk edene kadar onlara eşlik ederek, kalp hastalıkları gibi rahatsızlıklara yol açmalarını da engeller. Likopen; guava meyvesi, karpuz, pembe greyfurt ve domateste bulunur ama domatesten şırıl şırıl akmaz! Onu elde etmek için uğraşmak gerekir. Bunu yapmanın üç yolu vardır.
1. Domatesi kesin, küp küp doğrayın ve püre yapın: Bu işlemler domatesten likopen elde etmeyi kolaylaştırır.
2. Bir miktar yağla yiyin: Likopen yağda çözülen bir besindir. Bağırsaklarda emilebilmesi için biraz yağa ihtiyaç vardır. Bu yüzden salatalarınızda zeytinyağı, ceviz yağı ya da kanola yağı kullanın. Karışıma biraz da avokado ekleyin.
3. Isıtın: Isı, likopeni vücudun 16 kat daha kolay emebileceği bir forma sokar.

BEL ÇEVRESİNDEKİ YAĞLAR YÜKSEK TANSİYON YAPAR
Aynaya bakın. Görüntünüzün tam ortasına... Bir şeyler görüyor musunuz? Belinizin çevresinde fazlalığa ister aşk simidi deyin, ister bira göbeği; gördüğünüz şeye şükretmelisiniz. Çünkü hemen belinizin çevresindeki bu çıkıntı, yüksek tansiyon ve diğer hastalıkların bir ön belirtisi olabilir; kilonuz son derece normal olsa bile...

HORMON POMPALAR
Belinizdeki yağlanma, aynı zamanda karaciğerinizin yağlandığı anlamına da gelebilir. Bu yağlanma karaciğere baskı yapmaya başlayınca, fasulyeye benzeyen bu organa kan akışı yavaşlar. Sonucunda da kan akışını sağlamak için tansiyonunuzu yükselten hormonları pompalar. Belinizin çevresindeki yağ ayrıca; iştahınızı açan, kötü kolesterolünüzü, trigliseriti, kan şekerini yükselten hormonların salgılanmasına neden olur. Tabii 'yağlı bel'in sayamadığımız daha pek çok zararı var.

KURTULABİLİRSİNİZ
Şanslısınız ki; belinizin çevresindeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Stres, şeker, doymuş ve trans yağlar bu yağların kalıcı olmasına ve artmasına neden olur. Bunları tüketmekten vazgeçin ve sağlıklı besinlere yönelin, özellikle yüzde 100 tam tahıl ürünlerini yiyin. Ayrıca her gün 30 dakika yürüyün, bir ağırlık kaldırma programına ve alışverişe başlayın. Çünkü normalde giydiğiniz bedenden daha küçük bedende bir pantolonları giyebileceğiniz günler çok uzakta değil.

SİNÜZİTİ PÜSKÜRTME ÖNERİLERİ
Sinüzit sıkıntısını azaltmak için doktora gidene kadar yapacağınız birkaç öneri:
• Nem makinesi veya buhar makinesi kullandıktan sonra sıcak bir duş alarak sinüslerinizi rahatlatın. Sıcak ve nem, sinüslerinizin açılmasını sağlar.
• Yastıktaki tozlardan korunmak için yastığınıza iki kılıf birden geçirin. Ayrıca suyu klorlanmış havuzdan ve ısı değişikliklerinden uzak durun. Başkasının içtiği sigaraya devam etmeyin.
• Akan sinüslerinizin yol açtığı boğaz ağrısından kurtulmak için tuzlu suyla gargara yapın.
• Tıkanmanın yol açtığı basınçla savaşmak için, buz veya sıcak havlu kullanın. Gerekirse ağrı kesici alın.

TUZLU SU İYİ GELİR
Burnunuzu bir tüp yardımıyla temizleyin. Tüpün içini tuzlu suyla doldurun ve bu suyu tüp yardımıyla burnunuza çekerek, sinüslerinizi temizleyin. Ama unutmayın ki; bunlar sadece sıkıntınızı hafifletmeye yardımcı olur. Sorununuzu kökünden çözmek için mutlaka doktora gitmeniz gerekir. Bu önlemler, doktora gidinceye kadar kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır...

82 SANTİMİ GEÇMEMELİ
Bir mezura alın ve göbek deliğinizin çevresinden göbeğinizi ölçün. Kadınsanız, bel ölçünüz 82 cm ve altında olmalı. Beliniz 92 santimden kalınsa, sağlığınız açısından tehlike çanları çalıyor olabilir. Erkeklerin bel ölçüsü ise 87 cm'in altında olmalı. Eğer 100'ün üzerine çıkarsanız, başınız belada demektir!

Ketçapı evde yapın kalbinizi koruyun

 

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun
« Posted on: Nisan 30, 2024, 08:45:55 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun e-book, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun programı, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun oyunları, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun e-kitap, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun download, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun hikayeleri, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun resimleri, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun haberleri, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun yükle, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun videosu, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun şarkı sözleri, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun msn, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun hileleri, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun scripti, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun filmi, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun ödevleri, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun yemek tarifleri, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun driverları, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun smf, Ketçapı Evde Yapın Kalbinizi Koruyun gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular