0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı?  (Okunma Sayısı: 2394 Kere Okundu.)
« : Nisan 19, 2009, 02:08:51 ÖS »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13388
Mesaj Sayısı : 22 841
Karizma = 58066


Panik atak ile mücadele etmenin en etkin yolu; atağı olduğu gibi kabul etmektir. Bırakın panik atak gelsin ve yapabileceği en kötü şeyi yapsın. Panik atak artmayacaktır ve en korkunç kısmını zaten yaşamıştınız. Bir daha yaşamak sizi öldürmeyecek ve silinmez yaralar oluşturmayacaktır.

Rahatlama teknikleri düzenli ve günlük olarak yapıldığında çok yarar sağlar. Özellikle uzun dönemde, daha sakin ve az tepkili olduğunuzu fark edeceksiniz.

a. Karından nefes alma tekniği
b. QR - Altı saniyelik rahatlama molası
c. Sakinleştirici bir taş
d. İki dakikalık rahatlama molası
e. Beş dakikalık rahatlama molası
f. Yarım saatlik rahatlama molası
g. Sesli meditasyon
h. Derin rahatlama denetimi
i. gibi rahatlama teknikleri uygulanabilmektedir.
Kendinizle; şu anda panik atak var mı? Olursa ne olur ve nasıl olur? Hadi şu anda yaşayayım! Ne tür belirtiler oluşuyordu? gibi soruları yaşamalı ve cevaplamalıyız.

Panik anında kişinin kendini gevşetmesi veya rahatlatması, panik atağın oluşmasını engeller. Bunun için de kaçmamayı, gelen atağı göğüslemeyi öğrenmeliyiz. Bunun için de:

a. Yavaşlayın ve durun, nefes egzersizleri yapın.
b. Bedeninizin ağırlığını hissedin.
c. Sağlığınız üzerine düşünün. Bunun sadece bir şartlanma olduğunu, aslında fiziksel hiçbir şeyinizin olmadığını düşünmeye çalışın.
d. Sonra da kendinize zaman tanıyın.
Sizin yapabileceğiniz bedensel egzersizler; yüzme, yürüyüş, yerinde koşma, ip atlama, jogging, jimnastik hareketleri, bisiklete binme ve kürek çekme olarak sıralanabilir.

Egzersize başlarken, ısınma hareketlerini tercih edip, bitirirken günlük işlerinize dönmek için kendinize 5 dakika dinlenme zamanı ayırın.

Yine ağırlık kaldırarak yapabileceğiniz kuvvet antremanları, farklı davranışlardan seçebileceğiniz hareketler de bedensel egzersizler içinde yer alır.

Sinirli ve öfkeli olduğunuz zamanlarda, öfkenizi bir başka objeye (örneğin, yastığı yumruklamak, bir resme bağırıp çağırmak, hayali objesine bağırmak) çevirerek rahatlayabilirsiniz.

Geçmişi analiz ederek, şu ana kadar yapmak isteyip de, korkup yada çekinip yapamadığınız şeyleri bir düşünün. Sizleri bundan alıkoyan ne idi? Bundan sonraki davranışlarınızı bu sonuca göre yönlendirmemeniz gerekir.

Yeni bir şey yapmak, genellikle olaylara yeni bir bakış açısı geliştirmenizi gerektirir. Genellikle insanlar belirli bir kalıba yapışır kalır, onun dışına çıkamazlar. Bu sabit bir bakış açısı ve değişime karşı direnç demektir.

Panik Atak Düşüncesinde Uzaklaşmak İçin 2

Eskiden yapmak isteyip de, korktuğunuz yada çekindiğiniz için yapmadığınız şeyleri yapabildiğinizde (örneğin, bisiklete ilk defa binmeye çalıştığınızda veya araba kullanmayı öğrenirken) herhangi bir şekilde her yapışınızda, bunun sizi derin ve içsel olarak doyurduğunu hissedersiniz. Çünkü mücadele etmekle tanışmış, başarı hissini tatmışsınızdır ve bu da sizi mutlu etmiştir.

İçinizdeki cesur ben'i yüceltin ve sesini daha fazla açın.

Düşünceler zinciri ile panik duygularını tırmandırabilir veya onların önemini azaltabilirsiniz. Bu düşüncelerimizi nasıl yönlendirdiğinize bağlıdır.

Kendinizle konuşurken, seçtiğiniz kelimelere dikkat edin. Kati, olumsuz ve sert kelimeler (ben bir işe yaramam, bu mümkün değil, bunu asla yapamam, kendimi berbat hissediyorum vb.) yerine; daha esnek ve ılımlı hatta olumlu kelimeler seçmeye çalışın (benim için zor olacak, ne kadar heyecanlandım, vb.).

Kendinize sihirli ve rahatlatıcı kelimeler seçip, bunları zihinsel olarak anlamlandırmalısınız (ben iyiyim, yapabilirim, hayatım harika gidiyor, iyi şeylerle karşılaşacağım, güzel şeyler olacak, vb.).

Bir şeye inanırmış gibi davranmanız bile, sizde bir etki oluşturur. O halde yapmak istediğiniz imge oluşturun. Cesaretliymiş gibi, korkmuyormuş gibi hayal edin, olmak istediğiniz gibi davranmayı düşünün.

Bu durumda korkuyu bastırmıyor veya karşılaşmayı reddetmiyorsunuz. Tam tersine bir korkunuz olduğu gerçeği ile yüzleşiyor, bunu kabul ediyorsunuz. (Korkak davranırsanız, korkunuz büyük olasılıkla yoğunlaşacak; cesaret gösterirseniz bu size güç verecek ve hayatınızdaki önemini azaltacak).

Bir şeyden vazgeçmek istediğinizde yada korktuğunuz bir şeyden kaçındığınızda, aslında sadece korkunuzu daha çok pekiştiriyor ve büyütüyorsunuz. Tam tersine eğer üstüne üstüne giderseniz, daha fazla yapmaya çalışırsanız, büyük olasılıkla problemi ve sorunu azaltacaktır. Örneğin; yutkunma sorunu olan kişiye, yemeği yutmamaya çalışarak çiğnemesi söylendiğinde, yutmayı başaracaktır. Veya bayılmaktan korkan birine, hemen ayağa kalkıp bayılması istendiğinde, bunun olmadığını görebilirsiniz. Hatta biraz da mizah katarak, ?hadi bakalım ne kadar iyi bayılabileceksin' şeklinde alaya da alınabilir.

Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak İçin 3

Otonom sinir sistemini kontrol etmeye çalışmanın bir yolu da, onun zorlanmayacağını bilmek, zorlamadan kaçınmak ve ona tersini yapmaktadır.

Hayal gücünüzü kullanarak (örneğin, rayların üzerinde yürürken aniden size yaklaşmakta olan bir treni, veya bir otobüse yetişmek için koştuğunuzu hayal ederek) otonom sinir sisteminin etkilerini (hızlı nefes alıp - verme, hızlı kalp atışı, göz bebeklerinin büyümesi, vb.) oluşturabileceğiniz gibi; tersi durumda da azaltabilirsiniz.

Sizler onaylanmaya susadıkça, azarlanmak sizi dehşete düşürür.

Ancak reddedilme, başarısız olmakla eş anlamlı değildir. Yeni bir şeyler için risk alırız, tehlikeyi ve değişimi göze aldığımızda reddedilebiliriz.

Sadece monoton ve tekdüze yaşayan insanlar reddedilmeyi yaşamaz. Reddedilme aslında sizin kişiliğinize değil; yapmak istediklerinize ve değişime yöneliktir.

Geri çekilme, hayattan kaçış, sosyal ilişkilerden kaçınma ve teslim olma daha az acı verecek bir çözüm gibi görünse de; sonunda bu tür davranışlara ödeyeceğiniz bedel çok ağır olacaktır.

Kendi dikkatinizi; kendi içinizden ve kendiliğinizden dışarıya yöneltmek (diğer insanlara, kitaba, müziğe, vb.) yalnızca panik ataklardan kurtulmanıza yardımcı olmaz; aynı zamanda birlikte vakit geçirilecek çok daha ilginç bir kişi haline gelirisiniz.

Okşarken ve okşanırken, olumlu sosyal ilişkiler yoluyla endişelerinizi, gerginliğinizi ve korkularınızı giderirsiniz. Okşanmak için okşamanız, verici de olmanız gerekir, en azından kendi sağlığınız için...

Başkalarına güvenme ve ait olma sosyal bir ihtiyaçtır ve doyurulmalıdır.

Bir başkasını sevmek ve ona aşık olmak, hayatı daha güzel görmenizi, neşelenmenizi sağlayacaktır.

Panik atak geçirdiğini diğerlerinin öğrenmemesi için, genelde insanlar eve kapanarak, sosyal ortamlardan kendilerini soyutlarlar. Bu ise panik atakları daha fazla arttırmaktan ve hayatınızı çekilmez kılmaktan başka bir işe yaramaz.

Çevrenizde bir sosyal ağ oluşturmaya çalışın. Bu size hem kendi problemlerinizden uzaklaşmayı, hem de hayatı daha pozitif değerlendirmenizi sağlayacaktır.

Unutulmaması gereken bir prensip de; panik atak geçiren tek kişi siz değilsiniz. Etrafınızda haberiniz olmasa da veya size söylemeseler de, aynı problemi yaşayan birçok kişi vardır.

Pozitif gruplar içinde yer almaya çalışın. Etkili ve başarılı bir grup için olumlu enerji üretimi gereklidir. İnsanlar birbirlerinin daha iyi olduklarını gördükçe, umut olduğunu fark ettikçe, yalnız olmadıklarını ve kendilerinin de o grubun üyesi olduğunu gördükçe hem grupta, hem de kendilerinde olumlu gelişmeler olmaya başlayacaktır.

Panik ataklarına duyarlı olan kişiler genelde, çok kolay etki altında kalır. Bu nedenle etrafınızda veya bulunduğunuz grupta olumsuz insanları barındırmayın.
« Son Düzenleme: Mart 10, 2012, 02:28:59 ÖÖ Gönderen : SmBRN »

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı?
« Posted on: Nisan 24, 2024, 10:00:43 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? e-book, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? programı, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? oyunları, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? e-kitap, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? download, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? hikayeleri, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? resimleri, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? haberleri, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? yükle, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? videosu, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? şarkı sözleri, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? msn, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? hileleri, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? scripti, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? filmi, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? ödevleri, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? yemek tarifleri, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? driverları, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? smf, Panik Atak Düşüncesinden Uzaklaşmak Için Ne Yapmalı? gsm
Yanıtla #1
« : Haziran 21, 2009, 11:13:11 ÖS »

x[BLack RoSe]x
*
Üye No : 2816
Yaş : 34
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 901
Mesaj Sayısı : 12 413
Karizma = 13


bir çok kişinin problemi Teşekkkürler..
Yanıtla #2
« : Temmuz 09, 2009, 12:38:33 ÖÖ »
Avatar Yok

dreamily
*
Üye No : 6603
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 773
Mesaj Sayısı : 11 794
Karizma = 11817


gitdikçe sıklaşıyo bu hastalık.teşekkürler
Yanıtla #3
« : Temmuz 09, 2009, 12:41:11 ÖÖ »
Avatar Yok

yalnısslık
Üye No : 0
Nerden :
Konu Sayısı : 750
Mesaj Sayısı :
Karizma = 0

Sağol. ..
Yanıtla #4
« : Aralık 14, 2012, 04:04:46 ÖS »
Avatar Yok

hosbess
*
Üye No : 119965
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 3
Karizma = 0


çok zor bir hastalık ama insan bunları deneyerek kendi kendinin doktoruda olabilir.
Yanıtla #5
« : Ekim 16, 2013, 07:27:01 ÖS »
Avatar Yok

kabullenmek
*
Üye No : 150719
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 6
Karizma = 0


O an yasadiklarini senin gibi binlerce insanin da yasadigini, o an hissetigin duygularin kalici olmadigini insan kendi kendine bunlari dusunup aklinda tutarsa, bunu bir mantra gibi tekrarlarsa panik atagi atlatmak daha kolay oluyor.. Acil sifalar dilerim..
« Son Düzenleme: Ekim 16, 2013, 07:28:37 ÖS Gönderen : kabullenmek »
Yanıtla #6
« : Haziran 28, 2014, 05:35:34 ÖS »
Avatar Yok

sevl_ylmaz
*
Üye No : 185546
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 6
Karizma = 0


teşekkürler
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Panik Atak Ve Hipnoz
Psikoloji ve Sosyoloji
Asortik Hatun 4 1621 Son Mesaj Ekim 09, 2014, 05:10:57 ÖS
Gönderen : ayko2370
Panik Atak Belirtileri
Psikoloji ve Sosyoloji
Asortik Hatun 2 1154 Son Mesaj Temmuz 11, 2009, 08:37:26 ÖS
Gönderen : labonde
Cocuklarda Panik Atak
Çocuk Gelişimi
labonde 1 877 Son Mesaj Temmuz 05, 2009, 12:32:13 ÖS
Gönderen : SeytaN
Panik Atak Tedavisi
Ruh Sağlığı
Asortik Hatun 0 617 Son Mesaj Ocak 21, 2013, 11:58:05 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Panik Atak Nedir?
Kalp ve Damar Hastalıkları
Asortik Hatun 0 518 Son Mesaj Mart 14, 2013, 04:23:40 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular