0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir  (Okunma Sayısı: 1096 Kere Okundu.)
« : Şubat 23, 2012, 11:21:46 ÖÖ »
Avatar Yok

-o_o-GökhaNur-o_o-
*
Üye No : 17147
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2158
Mesaj Sayısı : 4 756
Karizma = 12093


Genel Bilgiler

18 Ağustos 1993 tarihinde 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Osmangazi Üniversitesi adı altında yeni bir kuruluş olarak faaliyete geçmiştir. Bu yeni oluşumda bünyesine Tıp, Mühendislik - Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakültesini almıştır. Bu fakültelerin yaklaşık 32 yıllık geçmişleri vardır.Ayrıca; kuruluş kanunu ile birlikte iki yüksekokul ve üç enstitü devredilmiş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılması öngörülmüştür.
Kuruluştan sonra ise Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ,Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sivrihisar Meslek Yüksekokulu, Eskişehir Sağlık Yüksekokulu ve Bilecik Sağlık Yüksekokulu eklenmiştir. Ayrıca on tane Araştırma Merkezi faaliyet göstermektedir.Bünyesinde 999 akademik, 1232 idari personel görev yapmaktadır.
Üniversitemiz Meşelik Yerleşkesi’ne bitişik Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 3000 yataklı Dumlupınar Yurdu bulunmaktadır. Aynı kuruma bağlı Yunusemre Yurdu ve Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu da şehrimizin değişik semtlerinde öğrencilere hizmet vermektedirler. Ayrıca özel yurtlar ve apart daireler de öğrencilerin barınma gereksinimlerine cevap verebilecek niteliktedir.Meşelik Yerleşkesi’nde tüm akademik, idari personel ve öğrencilerin yararlanabilecekleri Merkezi Yemekhane bulunmaktadır. Diğer tüm yerleşkelerde de öğrencilerin beslenme gereksinmelerini karşılamak üzere tabldot yemek çıkarılmaktadır.
Ayrıca üniversitemiz birimlerinde sıcak ve soğuk içeceklerin yanında fast food seçeneklerinin de sunulduğu öğrenci kafeteryaları, pastane ve salonlar da hizmet vermektedir.
Öğrencilerinin sağlık sorunlarıyla da yakından ilgilenen Osmangazi Üniversitesi bünyesinde bu amaçla bir Mediko-Sosyal Merkezi bulunmaktadır. Bu merkezde poliklinik düzeyinde verilen ilk hizmetten sonra ileri tetkiklerin gerekmesi halinde öğrenciler Üniversitemiz Hastanesi’ne sevk edilmektedir. 1000 yataklı bu modern sağlık kuruluşu, başvuranların tüm sağlık sorunlarına çağdaş yaklaşımlarla çözüm bulacak olanaklara sahiptir.

Akademik İmkanlar:
Osmangazi Üniversitesi’nin tüm fakülteleri ile Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan kütüphanelerde kaynak kitaplara ulaşma imkanının yanı sıra, Tıp Fakültesi’nde bulunan Elektronik Kütüphanede tümü internet bağlantılı çok sayıda bilgisayar ile kaynak kitapların CD versiyonları öğrencilerin kullanımına açılmıştır. Diğer fakültelerin kütüphanelerinde de çok sayıda kitap ve dergi yer almaktadır. Bütün kütüphanelerde Internet aracılığıyla bilgi tarama, ödünç kitap verme ve fotokopi hizmetleri sunulmaktadır.Üniversitemiz Merkezi Kütüphanesi’nin inşaatı tamamlanmıştır.
Osmangazi Üniversitesi’nin tüm fakülte ve yüksekokullarının bölümlerinde çok sayıda meslek laboratuvarı mevcuttur. Uygulamalı eğitime büyük önem verilen Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin alanlarında yetkin, pratik düşünen ve yaratıcı kişiler olarak yetiştirilmesi ve bu sayede iş dünyası tarafından tercih edilmeleri amaçlanmaktadır.
Ayrıca; Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun, protez ortez, göz protezi ve optisyenlik laboratuvarları’nda hem uygulamalı eğitim yapılmakta hem de Eskişehir ve çevre illerine hizmet verilmektedir.

Her yıl Mayıs ayında düzenlenen Bahar Şenlikleri’nde öğrenciler yıl sonu sınavları öncesinde çeşitli etkinliklerle stres atmakta, enerji ve moral toplamaktadırlar.Üniversitenin modern konferans salonunda kendi alanlarında söz sahibi değerli konuşmacıların katıldığı seminer, sempozyum, panel ve konferanslar düzenlenmektedir. OGÜ Sanat Galerisi’nde açılan çeşitli sergiler yıl boyunca sürmekte ve ilgiyle izlenmektedir.Üniversite içinde ve dışında iletişim sağlanması amacıyla kurulan Osmangazi Haber Gazetesi’nde Üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri gönüllü olarak çalışmaktadırlar. Sağlık, Ekonomi, Bilim-Teknik, Kültür-Sanat, Çevre-Yaşam ve Spor konularında Üniversitemizle ilgili haberlerin yayınlandığı gazetede öğretim üyelerinin ve öğrencilerin yazıları da yer almaktadır.

__________________________________FAKÜLTELER_____________________________

Eğitim Fakültesi:
Eğitim Fakultesi; 12.08.1999 tarih, 98/11641 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olup ilk olarak 1999-2000 öğretim yılında, eğitim-öğretime başlamıştır.
Eğitim Bilimleri Bölümü,İlköğretim Bölümü,Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü,Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
Fen Edebiyat Fakültesi:
Kurulan Fakültemiz, 1993’de öğretim elemanları, laboratuvarları ve demirbaşlarıyla birlikte Osmangazi Üniversitesi bünyesine geçmiştir. Halen; Biyoloji, Fizik, İstatistik, Karşılaştırmalı Edebiyat, Kimya, Matematik, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı bölümleri ile eğitim-öğretim devam etmektedir.Tüm bölümlerde isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunmaktadır. Fakülte bünyesinde yer alan bölümlerin içerisinde sadece Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Yabancı Dil Puanıyla (İngilizce, Almanca veya Fransızca) öğrenci kabul etmektedir. Bu bölümü kazanan öğrenci kazandığı yabancı dilin dışında (İngilizce, Almanca veya Fransızca) bir yıl zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında (İngilizce, Almanca veya Fransızca) öğrenim görmek zorundadır.
Fakültemiz öğrencilerine, bilgisayar laboratuvarları ve internet bağlantısıyla bilimsel ve teknoloji desteği sağlanmış durumdadır.Fakültemiz bölümlerinde alan bilgisi veren dersler yanında öğrencilerimizin kamu kuruluşlarında görev alabilmelerine, özel iş kurabilmelerine yardımcı olabilecek yetenekleri kazandırabilmek amacıyla çok sayıda seçmeli dersler açılmaktadır.
Öğrenci, öğretim elemanı ve araştırmacılarımız, üniversitemize bağlı 4 enstitü ve 6 Araştırma Merkezi’nden yararlanmaktadır.
1997 - 1998 eğitim - öğretim yılından itibaren Biyoloji, Fizik, Kimya Bölümleri; 1998 - 1999 Eğitim-Öğretim yılında da Matematik, Tarih, ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde II. Öğretim’e başlanmıştır.Öğrencileri her alanda aktif hale getirmek, öğrenci sorunlarının çözümlenmesinde yardımcı olmak amacıyla Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1998 yılında kurulan Bilim, Kültür, Sanat, Spor ve Çevre Kulübü, amaçları doğrultusunda bünyesinde birçok topluluk vardır. Halk Müziği Topluluğu, Satranç Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Biyoloji Öğrenci Topluluğu, Bülten Topluluğu, Öğrenci Dayanışma ve Yardımlaşma Topluluğu ve Şiir Dinleti Toplululukları oluşumlarını tamamlamış ve çalışmalarına başlamışlardır. Ayrıca 2001-2002 öğretim yılından itibaren de Genç Karşılaştırmalı Edebiyatçılar Kulübü de faaliyetlerine başlamıştır.Ayrıca; Futbol, Biriç, Gezi, Edebiyat, Fotoğrafçılık, Havacılık, Sportif amaçlı gezi toplulukları ve Tarih Bölümü bünyesinde de Bilimsel Seminer Topluluklar’ın oluşumları tamamlanmak üzeredir.

Fizik Bölümü,Kimya Bölümü,Biyoloji Bölümü,İstatistik Bölümü,Matematik Bölümü,Tarih Bölümü,Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü,Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü,Psikoloji Bölümleri ile eğitim vermektedir.

İlahiyat Fakültesi :

14.11.1995 tarih, 95/7515 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Üniversitemizde açılmasına karar verilmiş olup, eğitim-öğretim için kadro teminine çalışıldığından önümüzdeki yıllarda öğrenci alınması düşünülmektedir
Temel İslâm Bilimleri Bolumu, Felsefe ve Din Bilimleri Bolumu,İslâm Tarihi ve San’atları Bolumlerini bunyesinde bulundurmaktadır.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi:

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü,Makina Mühendisliği Bölümü,Endüstri Mühendisliği Bölümü,Kimya Mühendisliği Bölümü,İnşaat Mühendisliği Bölümü,Jeoloji Mühendisliği Bölümü,Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü,Maden Mühendisliği Bölümü,Mimarlık Bölümü,Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,Seramik Mühendisliği Bölümü ile gerekli insan gücünü yetiştirmektedir.

Tıp Fakültesi:

Fakültemiz 1970 yılında kurulmuş olup, yaklaşık 160.000 m² ’lik kapalı alanda Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri’ne bağlı 67 Anabilim ve Bilim Dalı’nda lisans ve uzmanlık eğitimi vermektedir.Ülkenin sağlık sorunlarını, bilen, iyi tanı koyup, iyi tedavi edebilen koruyucu hekimliği uygulayabilen ve uzmanlık eğitimine hazır hekim yetiştirme amacında olan Fakültemiz, 1105 öğrencimize tıp eğitimi vermektedir.
Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının 5 olduğu Fakülte’de, her öğrenci için çok amaçlı Merkezi Laboratuvar, isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı, kapalı devre video sistemli Anatomi ve Mikroskopi Laboratuvarı, kütüphane ve elektronik kütüphane vardır.Fakültemiz öğrencileri için Derslikler Bloku’nda 200 öğrenci kapasiteli kafeteryada yine öğrenciler için sigara içme salonu da açılmıştır.Öğrencilere yönelik sosyal olanakların da gelişmiş olduğu Fakültemiz’de Müzik Kulübü, Bilimsel Araştırma Topluluğu, Atatürkçü Düşünce Kulübü, Tıpta Açık Düşünce Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü, Gösteri Sanatları Kulübü, Çevre Kulübü, Kültürel Paylaşım Kulübü, Eğitim Gönüllüleri Kulübü, OBAT Kulübü, Psikososyal Dayanışma Kulübü, TurkMSIC Kulübü gibi sosyal topluluklarla, hemen her dalda faaliyet gösteren spor toplulukları vardır.
Bölgedeki referans hastane konumunda olan 1000 yataklı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanemiz 150.000 ’e yakın hastaya üst düzeyde sağlık hizmeti vermekte olup, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan araştırmalara destek olabilen yüksek teknoloji ürünü ekipman ile donatılmış durumdadır.

Bölümlerimiz:

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü,Anesteziyoloji ve Reanimasyon,Çocuk Cerrahisi,Genel Cerrahi,Kalp ve Damar Cerrahisi,Göğüs Cerrahisi,Göz Hastalıkları,Kadın Hastalıkları ve Doğum,Kulak Burun Boğaz Hastalıkları,Nöroşirürji,Ortopedi ve Travmatoloji,Patoloji,Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi,Üroloji,Dahili Tıp Bilimleri Bölümü,Aile Hekimliği,Adli Tıp,Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,Dermatoloji,Farmakoloji,Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon,Göğüs Hastalıkları,Halk Sağlığı,İç Hastalıkları,Kardiyoloji,Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları,Nöroloji,Nükleer Tıp,Psikiyatri,Radyoloji,Radyasyon Onkolojisi,Temel Tıp Bilimleri Bölümü,Anatomi,Biyofizik,Biyoistatistik,BiyokimyaD eontoloji, Fizyoloji,Histoloji,Mikrobiyoloji,Tıbbi Biyoloji,Mesleki Beceriler Laboratuarı bölümleridir.

Ziraat Fakültesi:

04.07.1995 tarih, 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile açılmış olan Ziraat Fakültesi, Kütahya yolu üzerinde Ziraat caddesi’nde Bağlar Kampüsünde bulunmaktadır. Fakülteye bağlı üretim ve deneme amaçlı kullanılabilir arazi varlığı 1000 dekar olup, bunun 400 dekarı Eskişehir- Sarıcakaya-Mayıslar köyünde (Mayıslar Kampüsü) bulunmaktadır. Bitkisel Üretim Programı, 2002-2003 öğretim yılında eğitim-öğretime açılmış olup 30 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlanmıştır.
Tarla Bitkileri Bölümü,Bahçe Bitkileri Bölümü,Bitki Koruma Bölümleriyle eğitim vermektedir.

________________________________ENSTİTÜLER______________________________

Fen Bilimleri Enstitüsü:

Yükseköğretim Kurumlarımız 6 Kasım 1981’de yayınlanan 2547 sayılı "Yükseköğretim Kanunu" ve bu kanunu değiştiren 17 Ağustos 1983 tarihli 2880 sayılı kanun ile yeni düzenlemeye tabi tutulmuşlardır. Bu düzenlemede yer alan değişikliklerden birisi de eskiden her fakültenin kendi bünyesi içinde yürütülen lisansüstü öğretim ve eğitim faaliyetlerinin, artık üniversite rektörlüklerine bağlı enstitüler tarafından yürütülmesi hususudur. Bu değişikliğe uygun olarak üniversitemiz bünyesinde Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri kurulmuş olup, 1993-1994 öğretim yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmektedir. 18 Ağustos 1993 tarih ve 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile oluşturulan Osmangazi Üniversitesi kapsamında yer alan enstitümüz, bu kurum içerisinde 6 yıldır


Metalurji Enstitüsü:

Çalışma konuları:
Gaz atomizasyonu ile metalik tozların üretimi (Ag, Au, Mg, Al, Sn, Cd, Cu tozları üretimi) ,Borlama çalışmaları (intermetalik ve bazı çelik malzemelerin borlanması) ,Metal matrisli kompozit malzeme üretimi ,Şekil bellekli alaşımların üretimi (alaşım ve ürün eldesi), Difüzyon kaynağı (Metal matrisli kompozitlerin ve intermetaliklerin kaynaklanması), Vakumlu vakumsuz ısıl işlem fırını tasarımı ve üretimi, SEM (taramalı elektron mikroskobu) ve TEM (geçirimli elektron mikroskobu) ile analiz, Vakum Metalurjisi, Hızlı soğutma ile metalik şeritlerin üretimi, Görüntü analizi (malzemeye ait faz, tane boyutu, küresellik, tayini), Alaşım tasarımı ve dökümü, Aşınma
Hassas Döküm dür.


Sağlık Bilimleri Enstitüsü:

Enstitümüz 1983 yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 3/1, 19, 50 ve 65 inci maddelerinde yer alan hükümler gereğince Tıp ve Eczacılık Fakültelerinin ilgili anabilim dallarında yapılacak lisansüstü öğrenimlerini düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulmuştur.
1993 yılında iki üniversite kurulmasıyla Anadolu Üniversitesi’nden ayrılan Enstitümüz, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı 13 Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora Eğitim ve Öğretimi yaptırmaya devam etmiştir. Kuruluşundan bu güne kadar 124 Yüksek Lisans ve 76 Doktora öğrencisi mezun eden Enstitümüz, Sağlık Bilimleri alanında ülkemize bilgili, araştırmacı ve yetenekli öğretim üyeleri yetiştirmiştir.


Sosyal Bilimler Enstitüsü:

Sosyal Bilimler Enstitüsü, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak 18/08/1993 tarihinde yürürlüğe giren 496 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. İlk olarak 1997-1998 öğretim yılında İşletme, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Eğitim Yönetimi, Planlaması, Teftişi ve Ekonomisi programlarında öğrenci alarak eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır.

Sosyal Bilimler Enstitüsü yürüttüğü Lisansüstü Eğitim Programları ile bugüne kadar birçok mezun vermiştir. Halen mevcut yüksek lisans programlarında bir çok öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca, Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi çıkarılmış ve 6. sayıya ulaşılmıştır.


_______________________________YÜKSEKOKULLAR____________________________

Eskişehir Sağlık Yüksekokulu:

1992-1993 öğretim yılında Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Ön Lisans Programı ile eğitime başlamış, 1997-1998 öğretim yılında ön lisans programının lisans programına dönüştürülmesi ile Eskişehir Sağlık Yüksekokulu adını almıştır.Eskişehir Sağlık Yüksekokulu: Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik programlarında 4 yıllık lisans eğitim programını sürdürmektedir.2002 yılında Yüksek Lisans Programı açılmıştır. Psikiyatri Hemşireliği ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanında yüksek lisans programı eğitimi sürdürülmektedir.ESYO Hemşirelik Lisans Programında ilk mezunlarını 1999 yılında vermiştir. 2002-2003 öğretim yılında 5. mezunlarını vermeye hazırlanmaktadır. 1998-1999 öğretim yılında Sağlık Memurluğu Programında lisans eğitimi verilmeye başlanmıştır. Sağlık Memurluğu Programında bu yıl (2002-2003) okulumuzun 2. mezunları verilecektir. Ebelik Programı ise 2000-2001 öğretim yılında lisans eğitimine başlamıştır ve ilk mezunlarını 2004 yılında verecektir.
Tüm Programlarda isteğe bağlı, kontenjan dahilinde İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır.Hemşirelik Sağlık Memurluğu ve Ebelik Programlarından oluşan Eskişehir Sağlık Yüksekokulu üniversite bölüm tercih sıralamalarında: Sağlık Memurluğu Programında 2. sırada ,Ebelik Programında 3. sırada, Hemşirelik Programında 4. sırada yer almaktadır.Bu durum Yüksekokulumuz ve Üniversitemiz için gurur vericidir.Bütün sınıflarımızda barkovizyon ile ders sunumu, beceri laboratuarı ile eğitim en iyi şekilde desteklenmektedir.Uygulama alanı olarak ISO 9001 belgeli OGÜ Hastanesi, SSK Eskişehir Bölge ve SSK Doğumevi Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı Devlet , Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastaneleri kullanılmaktadır. Ayrıca, Sağlık Ocakları ve Sosyal Hizmetlere bağlı kurumlardan yararlanılmaktadır.Yüksekokulumuzda farklı üniversitelerden kendi alanında uzman değerli öğretim elemanlarının katıldığı konferans, kurs ve paneller düzenlenmektedir.
Son sınıf öğrencilerimiz uygulamalarda araştırma ve çalışmalar yapabilmekte ve bu yapılan çalışmaları öğrenci kongrelerinde sunma olanağını bulabilmektedir.Bölümlerimizi başarıyla tamamlayan mezunlarımız ülkemizde sağlıkla ilgili kuruluşlarda iş bulma, yönetici ve yönetici adayı olma, kariyer yapabilme ve uzmanlaşma olanağına sahiptirler.


Bilecik Sağlık Yüksekokulu:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında teati edilen 22.11.1996 tarihli protokolle Bilecik Sağlık Meslek Lisesi Yüksekokula dönüştürülerek Üniversitemize bağlanmış olup, Hemşirelik Programına öğrenci alınacaktır.
Hemşirelik Programı ile eğitim vermektedir.

_________________________MESLEK YÜKSEKOKULLARI__________________________

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu :

1990 yılında kurulmuştur. Protez - Ortez, Radyoloji, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Ambulans ve Acil Yardım Teknikerliği programları ile eğitim - öğretime devam etmektedir.Yüksekokulumuz bugüne kadar 688 mezun vermiştir.Yüksekokulumuzda öğrencilere Bilgisayar Laboratuvarları olanağı sağlanmış durumdadır.Yüksekokulumuzda Protez - Ortez Atelyesi ve Göz Protez Atelyemiz mevcut olup, Eskişehir ve civar illerine hizmet vermektedir.
Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği,Protez ve Ortez,Radyoloji,Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik,Tıbbi Laboratuvar,Optisyenlik bölümlerini bünyesinde bulundurmaktadır.

Sivrihisar Meslek Yüksekokulu:

1994-1995 öğretim yılında, Bilgisayar programcılığı ve Tarım Alet ve Makineleri bölümleri ile eğitim-öğretime başlamıştır.Tarım alet ve makineleri bölümü kapatılıp 2000-2001 öğretim yılında 3 yeni bölüm daha açılmış toplam bölüm sayısı 4’e çıkarılmıştır.161 öğrenci ile öğretime devam etmektedir.
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Programı,Muhasebe Programı,Makine Programı,İnşaat Programı bölümleriyle eğitim yönünde hizmet vermektedir.



WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir
« Posted on: Mart 28, 2024, 11:48:07 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir e-book, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir programı, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir oyunları, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir e-kitap, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir download, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir hikayeleri, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir resimleri, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir haberleri, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir yükle, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir videosu, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir şarkı sözleri, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir msn, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir hileleri, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir scripti, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir filmi, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir ödevleri, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir yemek tarifleri, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir driverları, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir smf, Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Osmangazi Korusu
Marmara Bölgesi
Musty* 5 2080 Son Mesaj Haziran 22, 2009, 01:07:47 ÖÖ
Gönderen : Hephaestus
Bursa - Osmangazi Türbesi.
Tarihi Eserlerimiz
Honey_Face 0 1136 Son Mesaj Ocak 15, 2012, 04:05:51 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Uzunçiftlik Osmangazi Ilköğretim Okulu Izmit Kocaeli
Marmara Bölgesi
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1282 Son Mesaj Şubat 23, 2012, 10:54:05 ÖÖ
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Erdal Demirkıran Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Karışık Videolar.
mnıl 0 1122 Son Mesaj Kasım 27, 2012, 01:38:24 ÖÖ
Gönderen : mnıl
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi
Sağlık Kuruluşları
Honey_Face 0 988 Son Mesaj Ocak 21, 2013, 03:57:48 ÖS
Gönderen : Honey_Face


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular