0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Opon Yan Etkileri  (Okunma Sayısı: 593 Kere Okundu.)
« : Ocak 28, 2013, 03:30:59 ÖS »
Avatar Yok

Honey_Face
*
Üye No : 1734
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 7695
Mesaj Sayısı : 13 155
Karizma = 86623


Opon Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Asetilsalisilik asit
İlaç Marka İsmi:
Opon Tablet
Opon (Asetilsalisilik asit) Nedir?

Bu ilaç ateş düşürücü, ağrı kesici, iltihabı azaltıcı bir ilaçtır. Asetilsalisilik asit vücutta ağrı, iltihap ve ateşe yol açan maddeleri azaltarak çalışır.

Asetilsalisilik asit salisilat grubu ilaçlar kategorisinde yer alır.

Asetilsalisilik asit aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

hafif ve orta şiddetteki ağrılar (örneğin: baş ağrısı, diş ağrısı, kas ağrısı, romatizma ağrıları);

soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda görülen ağrı ve ateş;

romatizmal hastalıklar.

Asetilsalisilik asit burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Asetilsalisilik asit bazen kalp krizi, felç ve göğüs ağrısının (anjina pektoris*) önlenmesinde veya tedavisinde kullanılır. Asetilsalisilik asit kalp ve kan damarlarıyla ilgili olan (kardiyovasküler) durumlarda yalnızca hekim denetimi altında kullanılmalıdır.

( *anjina pektoris: Kalbi besleyen damarların tıkanmasına bağlı olarak nöbetler şeklinde gelen göğüste şiddetli ağrı veya baskı hissi ile birlikte nefes almada güçlük ve sıkıntı durumunun da eşlik ettiği klinik bir durum.)

Opon Tablet hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Opon (Asetilsalisilik asit) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Asetilsalisilik asit ateşi olan çocuk ve ergenlik dönemindeki gençlere özellikle bir de grip ya da su çiçeği rahatsızlıkları varsa doktor tavsiyesi olmadan verilmemelidir. Asetilsalisilik asit çocuklarda, Reye Sendromu olarak adlandırılan oldukça ciddi, bazen ölümcül olabilen bir duruma yol açabilir.

Eğer mide ya da bağırsaklarınızda kanama olduğunu gösteren belirtilere rastlarsanız ilacı kullanmayı bırakınız ve bir an önce doktorunuzu arayınız. Bu belirtiler arasında siyah, kanlı - katranımsı dışkılama; öksürürken kan tükürme; kahve telvesi görünümünde kusma sayılabilir.

Asetilsalisilik asit bazen kalp krizi, felç ve göğüs ağrısının (anjina pektoris*) önlenmesinde veya tedavisinde kullanılır. Asetilsalisilik asit kalp ve kan damarlarıyla ilgili olan (kardiyovasküler) durumlarda yalnızca hekim denetimi altında kullanılmalıdır.

( *anjina pektoris: Kalbi besleyen damarların tıkanmasına bağlı olarak nöbetler şeklinde gelen göğüste şiddetli ağrı veya baskı hissi ile birlikte nefes almada güçlük ve sıkıntı durumunun da eşlik ettiği klinik bir durum.)

Bu ilacı alırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol mide kanaması riskinizi arttırabilir.
Opon (Asetilsalisilik asit) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Asetilsalisilik asit ateşi olan çocuk ve ergenlik dönemindeki gençlere özellikle bir de grip ya da su çiçeği rahatsızlıkları varsa doktor tavsiyesi olmadan verilmemelidir. Asetilsalisilik asit çocuklarda, Reye Sendromu olarak adlandırılan oldukça ciddi, bazen ölümcül olabilen bir duruma yol açabilir.

Eğer Asetilsalisilik asit’e ve/veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

yakın zamanda geçirilmiş mide veya bağırsak kanaması;

mide – oniki parmak bağırsağı ülseri;

kanama düzensizliği (hemofili hastalığı gibi);

glukoz – 6 – fosfat dehidrojenaz (G6PDH) enzimi eksikliği;

non-steroidal antiinflamatuar grubu ilaçlara* alerji.

( *non-steroidal antiinflamatuar grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar); ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb.])

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Asetilsalisilik asit kullanmaya başlamadan önce hekiminize bildiriniz:

karaciğer hastalığı;

böbrek hastalığı;

astım ya da mevsimsel alerji;

mide ülseri;

kanama ya da kan pıhtılaşma düzensizliği;

kalp hastalığı, yüksek tansiyon (yüksek kan basıncı) veya konjestif kalp yetmezliği;

gut (damla hastalığı);

burunda polip varlığı.

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz Asetilsalisilik asit’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Eğer Asetilsalisilik asit’i inme ya da kalp krizi ataklarını engellemek amacıyla kullanıyorsanız, aynı zamanda ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen, Advil, Motrin) almaktan sakınınız. İbuprofen Asetilsalisilik asit’in kalp ve kan damarlarınız üzerindeki koruyucu etkisini azaltabilir. Eğer hem Asetilsalisilik asit hem İbuprofen’in ikisini birden kullanmanız gerekiyorsa; İbuprofen’i, Asetilsalisilik asit’i (enterik kaplı olmayan Asetilsalisilik asit türevleri için bu durum geçerli) aldıktan 30 dakika sonra veya almadan en az 8 saat önce alınız.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Opon (Asetilsalisilik asit) Kullanabilir miyim?

Asetilsalisilik asit anne karnındaki bebeğin kalbi için sakıncalı olabilir ve aynı zamanda düşük doğum ağırlığına ya da daha farklı tehlikeli etkilere yol açabilir. Eğer hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız mutlaka doktorunuza bildiriniz.

Asetilsalisilik asit anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Opon (Asetilsalisilik asit) Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
Opon (Asetilsalisilik asit) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

İlacınızı bir bardak dolusu su ile birlikte, tercihen yemekten sonra alınız. Asetilsalisilik asit’i yemekle veya süt ile birlikte almak, ilacın midenizde oluşturması muhtemel tahrişleri azaltabilir. Enterik kaplı formdaki Asetilsalisilik asit mideniz için özel olarak formüle edilmiştir ancak dilerseniz yiyecek veya süt ile birlikte alabilirsiniz. Kontrollü salım veya enterik kaplı formda hazırlanan tabletleri ezmeyiniz, çiğnemeyiniz veya parçalamayınız. Hapı bir bütün olarak yutunuz. Kontrollü salım formda hazırlanan tabletler ilacın vücudunuza yavaşça salınması için özel olarak yapılmıştır. Hapı kırmak çok fazla ilacın bir kerede hızlı bir şekilde salınmasına sebep olacaktır. Enterik kaplı haplar ise midenizi korumak için özel bir kaplamaya sahiptir, dolayısıyla hapı kırmak bu kaplamaya zarar verir.

Asetilsalisilik asit’in çiğneme tableti olarak hazırlanan formunu yutmadan önce çiğneyiniz.

Ağızda dağılan tablet formunda hazırlanan Asetilsalisilik asit’i ise doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe aşağıda tarif edildiği şekilde alınız:

İlacı almaya hazır oluncaya kadar paketinden çıkartmayınız. İlacı ambalajından çıkartmak için iterek zorlamayınız.

Kapak folyosunun kullanılacak tablete ait kısmını kaldırınız ve yavaşça yerinden çıkartınız. Bu sırada ellerinizin kuru olmasına dikkat ediniz. Tableti ağzınızın içine yerleştiriniz. Tablet suya gerek kalmadan birkaç saniye içinde çözünmeye başlayacaktır.

Tableti bütün olarak yutmayınız. İlacı çiğnemeyiniz ve tamamen çözünmesini bekleyiniz.

Tablet tamamen çözününce yutunuz.

Eğer herhangi bir ameliyat geçirmeniz gerekirse cerrahınıza belirli bir süre önceden Asetilsalisilik asit kullandığınız süreyi tam olarak bildiriniz. İlacı kullanmayı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.

Eğer Asetilsalisilik asit’in şişesinde güçlü bir sirke kokusu duyarsanız bu ilacı kullanmayınız. İlaç artık tesirini kaybetmiş olabilir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Asetilsalisilik asit genellikle ihtiyaç duyulduğunda kullanıldığından ilacı kullanırken herhangi bir zaman planlaması yapmamış olabilirsiniz. Ancak ilacı düzenli olarak kullanıyorsanız ve eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Kulaklarda çınlama, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, halüsinasyon, hızlı soluma, ateş, irade dışı kasılmalar ve koma.
Opon (Asetilsalisilik asit) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Öncelikle doktorunuza veya eczacınıza danışmadan reçetesiz satılan başka bir ilaç kullanmayınız. Asetilsalisilik asit birçok farklı kombinasyon haldeki ilacın içeriğinde bulunur. Eğer belirli bazı ilaçları birlikte kullanırsanız yanlışlıkla aşırı dozda Asetilsalisilik asit kullanımına maruz kalabilirsiniz. Kullandığınız diğer ilaçların etiketlerini veya prospektüslerini okuyarak Asetilsalisilik asit içerip içermediğini kontrol ediniz.

Asetilsalisilik asit alırken alkol kullanmaktan sakınınız. Alkol mide kanaması riskinizi arttırabilir.

Eğer Asetilsalisilik asit’i inme ya da kalp krizi ataklarını engellemek amacıyla kullanıyorsanız, aynı zamanda ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen, Advil, Motrin) almaktan sakınınız. İbuprofen Asetilsalisilik asit’in kalp ve kan damarlarınız üzerindeki koruyucu etkisini azaltabilir. Eğer hem Asetilsalisilik asit hem İbuprofen’in ikisini birden kullanmanız gerekiyorsa; İbuprofen’i, Asetilsalisilik asit’i (enterik kaplı olmayan Asetilsalisilik asit türevleri için bu durum geçerli) aldıktan 30 dakika sonra veya almadan en az 8 saat önce alınız.

Asetilsalisilik asit kullanırken, non-steroidal antiinflamatuar grubu ilaçları* almaktan kaçınınız.

( *non-steroidal antiinflamatuar grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar); ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb.])
Opon’un (Asetilsalisilik asit) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki ciddi yan etkilerden herhangi birine sahipseniz Asetilsalisilik asit kullanımını durdurunuz, hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

siyah, kanlı, katranımsı dışkı;

kanlı öksürük veya kahve telvesi şeklinde kusma;

aşırı mide bulantısı, kusma veya mide ağrısı;

duyma problemleri, kulaklarda çınlama.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir :

mide bozukluğu, hazımsızlık, midede yanma;

bulantı, kusma;

baş dönmesi.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Opon (Asetilsalisilik asit) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Asetilsalisilik asit kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar [varfarin sodyum (Coumadin)];

heparin (Calciparine, Heparine Sodium Panpharma, Liquemine, Nevparin);

ağız yoluyla alınan diyabet ilaçları [glibenklamid (Dianorm, Diyaben, Gliben); glibornurid (Glutril); gliklazid (Betanorm, Diamicron, Glumikron, Oramikron); glikidon (Glurenorm); glimepirid (Amaryl, Diaglin, Diameprid, Glimax, Glirid, Sanprid); glipizid (Glucotrol XL, Minidiab); metformin hidroklorür (Glifor, Glucophage, Gluformin, Glukofen); gliburid (Dianorm, Diyaben, Gliben); vb.];

insülin [insülin aspart (Novomix 30); insülin lispro (Humalog); insülin detemir (Levemir); insülin glarjin (Lantus Optipen); izofan insülin (Humulin, Insulatard); bifazik insülin lispro (Humalog); bifazik izofan insülin (Humulin, Mixtard 30 Innolet, Mixtard Penfill)];

kortikosteroidler [prednizolon (Deltacortril, Prednisolon); betametazon (Celestone, Diprospan); deflazakort (Flantadin); deksametazon (Dekort, Onadron); metilprednizolon (Depo-Medrol, Prednol); vb.];

metotreksat (Emthexate, Methotrexat, Trexan, Zexat);

antidepresanlar [sitalopram (Cipram, Eslopram); esitalopram (Cipralex, Eslorex); fluoksetin (Depreks, Depset, Fulsac, Prozac); fluvoksamin maleat (Faverin); paroksetin (Paxil, Seroxat); sertralin (Lustral, Seralin); milnasipran (Ixel); mirtazapin (Remeron, Mirtaron); reboksetin (Edronax); venlafaksin (Efexor); hiperikum (Felis); amitriptilin hidroklorür (Laroxyl, Triptilin); imipramin hidroklorür (Laroxyl, Tofranil); klomipramin hidroklorür (Anafranil); opipramol hidroklorür (Deprenil, İnsidon, İnsomin); vb.].

Bu liste Asetilsalisilik asit ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Asetilsalisilik asit ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Opon’u (Asetilsalisilik asit) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz. Eğer Asetilsalisilik asit’in şişesinde güçlü bir sirke kokusu duyarsanız bu ilacı kullanmayınız. İlaç artık tesirini kaybetmiş olabilir.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Opon Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Opon Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Opon Tablet’i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Opon Tablet’i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Zamanının Fenomeni.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Opon Yan Etkileri
« Posted on: Nisan 24, 2024, 08:04:55 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Opon Yan Etkileri e-book, Opon Yan Etkileri programı, Opon Yan Etkileri oyunları, Opon Yan Etkileri e-kitap, Opon Yan Etkileri download, Opon Yan Etkileri hikayeleri, Opon Yan Etkileri resimleri, Opon Yan Etkileri haberleri, Opon Yan Etkileri yükle, Opon Yan Etkileri videosu, Opon Yan Etkileri şarkı sözleri, Opon Yan Etkileri msn, Opon Yan Etkileri hileleri, Opon Yan Etkileri scripti, Opon Yan Etkileri filmi, Opon Yan Etkileri ödevleri, Opon Yan Etkileri yemek tarifleri, Opon Yan Etkileri driverları, Opon Yan Etkileri smf, Opon Yan Etkileri gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Türk kültürünü Dünya kültürüne etkileri
Türk Kültürü
Sahin07 6 3497 Son Mesaj Nisan 19, 2011, 11:37:02 ÖS
Gönderen : @sen@
Iklimin Etkileri
Dersler
By.TuRuT 0 1264 Son Mesaj Eylül 26, 2009, 08:16:10 ÖS
Gönderen : By.TuRuT
Verginin Etkileri.
Maliye
[B]a[R]a[N] 1 1742 Son Mesaj Ocak 14, 2012, 02:50:38 ÖS
Gönderen : SheWolf
Sef Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1275 Son Mesaj Ocak 26, 2013, 06:47:47 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Pen - Os Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1348 Son Mesaj Ocak 26, 2013, 10:09:37 ÖS
Gönderen : Honey_Face


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular