0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri  (Okunma Sayısı: 1545 Kere Okundu.)
« : Mayıs 08, 2012, 08:35:10 ÖS »
Avatar Yok

-o_o-GökhaNur-o_o-
*
Üye No : 17147
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2158
Mesaj Sayısı : 4 756
Karizma = 12093




Kod

Teslimatı yapılan stok kalemlerinin, stok sabit kayıtlarında kaydetmiş olduğunuz kodudur. Eğer girişini yaptığınız stok için ilk defa işlem yapılıyorsa ve bunun kaydını daha önce, Stok Modülünden yapmadıysanız, yeni stok kodunu yazdığınızda, karşınıza “Stok Kodu Bulunamadı” uyarısı gelecektir. Stok modülünden stok kartını açmalısınız. Daha önceden tanımlanmış bir stok kodunu yazarak <Tab> tuşuna bastığınızda ise bir sonraki sahaya geçilecektir.

İsim

Stok kodunu girmiş olduğunuz malın, stok sabit kayıtlarında kaydettiğiniz stok ismi, program tarafından ekrana getirilecektir. İrsaliye basımısırasında, sadece bir kereye mahsus stok isminde bir düzenleme yapılması isteniyorsa, stok ismini fare ile seçerek, stok ismine müdahale edebilirsiniz. Bu bilgi anlık olup, irsaliye kaydına tekrar girildiğinde kaybolacaktır.

Yapılandırma Kodu

Esnek Yapılandırma uygulamasının kullanıldığı, yani uygulamanın yüklü ve Stok Parametre Kayıtlarında bulunan “Esnek Yapılandırma” parametresinin işaretli olduğu durumlarda ve stok kodu sahasına girilen stok için Stok Sabit Kayıtlarında “Yapılandırılacak Stok” seçeneğinin işaretlenmiş olması halinde, stoğa ait yapılandırma kodunun girileceği sahadır. Esnek yapılandırma uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Esnek Yapılandırma.

Yapılandırma Kodu Açıklaması

Yapılandırma Kodu sahasına girilen değere ait açıklama bilgisinin program tarafından getirileceği sahadır.

Yapılandırma Kod Sihirbazı

Belirli bir özellik kombinasyonunu içeren yapılandırma kodunun, sistemde tanımlı yapılandırma kodları arasında mevcut olup olmadığını saptamak, mevcutta tanımlı değilse de hızlıca tanımlayabilmek için kullanılan sihirbazdır. Bu sihirbazın kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Ek-3 (Esnek Yapılandırma Uygulaması).

Yapılandırılabilir Ürün Girişi

Birden fazla yapılandırma koduna ait çıkış miktarlarının tek seferde kaydedilmesi için kullanılmaktadır. Bu butonun kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Ek-3 (Esnek Yapılandırma Uygulaması).

Tes.Cari Kod (Teslim Cari Kodu)

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Satır Bazında Teslim Cari Kodu Sorulsun” parametresinin işaretli olduğu durumlarda sorgulanmaktadır. İrsaliyenin kesildiği cari hesap/adres ile, stokların teslim edileceği cari hesap/adresin farklı olması halinde, teslimat yapılacak cari hesabın stok bazında belirlenmesi için kullanılır.

Sipariş No

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Mal Bazında Sipariş Numarası”parametresinin işaretlenmiş olması halinde, her malın, ayrı ayrı bağlantılı olduğu sipariş numarasının girilebilmesi için bu saha sorgulanacaktır. Bu sahanın kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Sipariş Bağlantılı Satış İrsaliyesi İşlemleri.

Satır Açıklama

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Satır Bazında Ek Açıklama Sorulsun Mu” parametresinin işaretlenmesi halinde, her kalem için 10 ayrı açıklama girişinin yapılabileceği bölümdür.

D.KD. (Depo Kodu)

Stok Parametre Kayıtlarında bulunan “Lokal Depo Uygulaması” parametresinin işaretlenerek işlem yapılması halinde sorgulanan sahadır. Burada Stok Lokal Depo İşlemleri/Depo Tanımlama bölümünden tanımlanan lokal depolardan biri girilmelidir. Lokal depo uygulaması ilgili ayrıntılı açıklama için bakınız Stok/Lokal Depo İşlemleri/Depo Tanımlama. Depo kodu sahasında bulunan rehber tuşuna basılarak tanımlı lokal depolardan biri seçilebilir. Lokal depo sistemini kullanan firmalarda lokal depo kodu sahası boş geçilemez.

Ç.Değ (Çevrim Değeri)

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Farklı Birimlerden Mal Çıkışı Yapılsın Mı” parametresinin işaretlenmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Bu sahada, Stok Kodu sahasına girilen stoğa ait Stok Sabit Kayıtlarında birden fazla ölçü birimi tanımlanmışsa, hangi ölçü birimi üzerinden miktar girileceği belirlenmektedir. Sahanın sağ tarafında bulunan aşağı ok işaretine basılarak, o mal için Stok Sabit Kayıtlarında girilmiş olan ölçü birimleri izlenebilir ve seçilebilir. Daha sonra girilecek miktar değerinin bu ölçü birimi üzerinden olacağı kabul edilecektir. Girilen miktar otomatik olarak malın 1. ölçü birimi değerine çevrilecek ve ekranda görüntülenecektir. Basım sırasında ve diğer tüm raporlarınızda, miktarı tüm ölçü birimleri üzerinden izleyebilirsiniz. Sahanın sağ tarafında bulunan rehberin kullanım amacı ise, stoğun bir ölçü birimine ait birden fazla çevrim değerinin olması halinde, çevrimin hangi değere göre yapılacağının belirlenmesidir. Bununla ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/Ölçü Birimleri Tablodan Okunsun.

Ek Alan 1

Satış Fatura Parametreleri bölümünde “Ek Alan Kullanılacak Mı” parametresi işaretlenmiş ise sorgulanan ve basıma yönelik, anlık açıklamalar girebilecek sahadır. Aynı zamanda fatura parametrelerinde “Ebat Bilgisi Girilsin Mi” parametresinin işaretlenmesi ile ebat bilgilerinin girilmesi için kullanılacak sahadır.

Miktar

İlgili stok kaleminin teslimat miktarının yazılacağı bölümdür. Satış irsaliyesinde girilen stok kayıtları, aynı anda, irsaliye kaydı tamamlanmadan stok hareket kayıtlarına aktarılmaktadır. Bu fonksiyon ile diğer terminallerden stok kontrolleri, irsaliye kaydının bitirilmesi beklenmeden anında yapılabilecek, bakiyeleri izlenebilecektir. Eğer Fatura parametrelerinde “Miktar 0 (sıfır) Geçilmesin” parametresi işaretlenmiş ise miktar sahası 0 (sıfır) değeri ile bilgi girilmeden boş geçilemeyecektir. Bu parametrenin işaretlenmemesi durumunda ise stok hareketlerine maliyet girişi yapılabilmesi yani miktarsız tutar aktarımı yapılabilmesi için, miktar sahasına herhangi bir değer girilmeden boş geçilebilir.

Satış Fatura Parametrelerinde, “Mal Çıkışında Eksi Bakiye Göstersin” parametresi işaretlenmiş ise ve malın çıkış yapılan miktarı sonucunda stok bakiyesi 0 (sıfır)’ın altına düşüyorsa, “Eksik Bakiyeli Mal!” şeklinde uyarı gelecektir. Eğer parametre girişindeki “Eksi Bakiyede İşlem Durdurulsun” parametresi de işaretlenmiş ise otomatik olarak miktar sahasına dönülecek ve girilen miktara göre malın eksi bakiyeye düşmesine izin verilmeyecektir. Bu parametre işaretlenmemiş ise uyarıdan sonra işleme devam edilebilecektir.

İrsaliye Kalem Bilgilerinde mal fazlası miktarının sorgulandığı durumlarda ise, eksi bakiye kontrolü, Miktar sahası yerine Mal Fazlası sahasına bilgi girişi olduktan sonra yapılacaktır. Bunun sebebi ise, stok miktarlarından miktar ve mal fazlası toplamının düşülecek olmasıdır.

Seri Takibi

Şirket/Şube/Parametre Kayıtlarında, “Seri Takibi Var Mı?”parametresini işaretleyerek seri takibi uygulaması yapan firmalarda, stoklara ait giriş-çıkışın gerçekleştiği kayıt ekranlarında da Seri Takibi ekranı açılabilir. Stok/Seri Parametre Kayıtları ve Stok Kartı Kayıtlarında yapılan seçimlere göre seri sorgulaması yapılacaktır. Seri Takibi ekranının kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Ek-6 (Seri Takibi)

Miktar 2

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “İkinci Miktar Sorulsun” parametresi işaretlenmiş ise 2. miktarı sorgulayan bu saha açılacaktır. 2. miktar, ölçü birimleri arasındaki çevrimler dikkate alınmaksızın, sizin girebileceğiniz ve mal bazında takibini yapabileceğiniz miktar sahasıdır. Ayrıca karma koli uygulamasının kullanıldığı durumlarda, koli stoğuna ait miktar girişi için de kullanılmaktadır. Karma Koli ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Karma Koli Kayıtları.

M.Faz. (Mal Fazlası)

Satış Fatura Parametrelerinde, “Mal Fazlası İskontosu” parametresi işaretlenmiş ise irsaliye kaydı sırasında mal fazlası miktarının girilebileceği sahadır. Bu saha, satılan malın yanında verilen hediye malların irsaliyede gösterilmesi istendiği durumlar içindir. Buraya hediye verilen miktar girilmelidir. Eğer satılan malın yanında hediye verilen mal başka bir mal ise, satılan mal satırında miktar hanesine gerekli değer yazılacak, mal fazlası hanesi boş bırakılacak, bir sonraki satıra hediye olarak verilen malın kodu yazılacak, bu mal için de miktar hanesi 0 (sıfır) olarak geçilip, mal fazlası hanesine hediye miktarı girilecektir.

Fiyat Tipi



Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “İrsaliye/Fatura/Siparişte Satır Bazında Fiyat Sorulsun” parametresi işaretlenmiş ise Stok Sabit Kayıtlarında girilmiş olan 6 fiyattan birinin, fiyat hanesine yansıtılabilmesi için kullanılan sahadır. Burada yapılan seçime göre, stok sabit bilgilerinde girilen ilgili fiyat, Fiyat sahasına getirilecektir.

Sahanın sağ tarafında bulunan aşağı ok işaretine basılarak hangi sahaya girilen fiyatın kullanılacağı belirlenebilir. Bu sahanın ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/Genel 3.

F.Birim (Fiyat Birim)

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Fiyat Birimi Sorulsun Mu” parametresinin işaretlenmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Sahanın kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/Genel 1

DV. Tip (Döviz Tip)

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Döviz Takibi Yapılacak Mı?” parametresinin işaretlendiği ve Stok/Stok Kartı Kayıtları/Kart-2 bölümünden, Döviz Satış Tipi sahasına 0 (sıfır)’dan farklı döviz tipi girilmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Girilen stok kodu için Stok Sabit Kayıtlarındaki Döviz Satış Tipi sahasına girilen değer, program tarafından buraya getirilir. İstenilirse bu sahaya getirilen değer, farklı bir döviz tipi ile değiştirilebilir. Bu sahada döviz tipi olarak 0’dan farklı bir değer seçilirse, ilgili kalemin dövizli, döviz tipi 0 seçilirse de kalemin TL olarak satıldığı anlaşılacaktır.

Döviz Fiyat

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Döviz Takibi Yapılacak Mı?” parametresinin işaretlendiği ve Stok/Stok Kartı Kayıtları/Kart-2 bölümünden, Döviz Satış Tipi sahasına 0 (sıfır)’dan farklı döviz tipi girilmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Girilen stok kodu için Stok Sabit Kayıtlarındaki Döviz Fiyatı sahasına girilen değer, program tarafından buraya getirilir. İstenilirse bu sahaya getirilen fiyat değiştirilebilir.

Döv.Kur

İrsaliye Üst Bilgiler sayfasında sorgulanan Döviz Baz Tarihi sahasına girilen tarih için, Döviz Takibi/Günlük Kur Girişi bölümünden girilen kur tutarı bu sahaya atanacaktır. İstenilen değişiklik yapılabilir. Kur bilgisi ile Döviz Fiyatı sahasındaki değerin çarpımı sonucunda bulunan sonuç Fiyat sahasına aktarılacaktır.

Fiyat

İlgili malın birim fiyatıdır. Yukarıda belirlediğiniz seçenekler doğrultusunda, ilgili malın stok sabit kayıtlarındaki fiyat sahalarından birinde kaydedilmiş değer fiyat hanesine getirilmiş olacaktır. Eğer stok sabit kayıtlarında fiyat girilmemişse, fiyat 0 (sıfır) olarak gelecektir. Getirilen fiyat değeri üzerinde istenen değişiklik yapılabilir. Burada girilecek fiyat birim fiyattır.

Sevk irsaliyelerinin kaydı sırasında çıkış fiyatı belli olmayabileceğinden, fiyat sahası 0 (sıfır) olarak geçilerek, faturalaştırma sırasında zaman fiyatlandırma yapılabilir. Satış Fatura Parametreleri bölümünde “Faturada Fiyat 0 Geçilsin Mi” parametresi işaretlenmiş ise fiyat sahası sıfırlanarak geçilebilecektir. Bu tür durumlarda irsaliye tutarı oluşmayacak, stok hareket kayıtlarına sadece miktarsal değer aktarılacaktır. Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “İrsaliye/Faturada Fiyat Kontrolü Var Mı” parametresi işaretlenmiş ise girilen fiyatın belirlenen limitler dahilinde olup olmadığı kontrol edilerek, limitler dışındaysa “Fiyat hatalı olabilir!” uyarısı verilecektir. Bu parametre ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/Genel 3.

İsk.1-6

Satış Fatura Parametrelerinde “Mal Bazı İskontosu Var Mı” parametresi işaretlenmiş ise, kalem bilgilerinde iskonto sorgusu açılacaktır. Satış Fatura Parametrelerinde “Kademeli Kaç İskonto Sorulsun” sahasında belirtilen rakam kadar kademeli iskonto kullanılabilir. Satır bazında en fazla 6 tane kademeli iskonto uygulanabilir. Satır bazında uygulanacak iskonto oranlarını % olarak girilebilir. Eğer parametre girişinde satır bazı iskontosuyla ilgili olarak “Yüzde/ Tutar Sorulsun” parametresi işaretlenmiş ise burada öncelikle karşınıza Y/T şeklinde bir sorgu hanesi gelecektir. Tutar iskontosu girebilmek için Y/T sahasını işaretlenmeli ve iskonto sahasına iskonto tutarı girilmelidir. Yüzdesel iskonto uygulamak için ise, bu sorgulamanın işaretlenmemesi gerekmektedir. Tutarsal iskonto sadece 1. iskonto için verilebilir, diğer kademeli iskontolar sadece oran (%) bazında girilebilecektir. Hesaplamada malın brüt tutarından 1. iskonto düşüldükten sonra, kalan tutardan 2. iskonto düşülecektir. 2’den fazla iskonto kullanılması durumunda aynı mantıkla, kalan tutar üzerinden diğer iskontolar düşülecektir.

İsk. 1-6 Tip

Satır Bazında girilen iskontolar için, belirli tipler bazında farklı muhasebe hesap kodlarının çalışması için kullanılan sahadır. Bu uygulama hakkında detaylı bilgi için bakınız Cari/Koşul Kayıtları/İskonto Tip Kayıtları.

KDV

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Her Satırda KDV Sorulsun Mu” parametresinin işaretlenmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/KDV.

Muhasebe Kodu

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Hizmet Uygulaması” parametresinin işaretlenmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/Genel 1.

Hesap İsmi

Muhasebe Kodu sahasına girilen muhasebe hesap koduna ait isim bilgisinin program tarafından getirildiği sahadır.

Proje Kodu

Yardımcı Programlar/Şirket/Şube Parametre Kayıtları bölümünde bulunan “Proje Uygulaması Var” parametresinin işaretlenmiş olması halinde sorgulanan sahadır. İrsaliye Üst Bilgilerde girilen proje kodu kalem bilgilerine taşınacaktır. Kalem bilgilerine taşınan proje kodu istenirse değiştirilebilecektir.

Ek Alan-2

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Ek Alan-2 Kullanılacak Mı” parametresinin işaretlenmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/Genel 2.

Vade Tarihi

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Her Satırda Vade Tarihi Sorulsun” parametresinin işaretlenmiş olması halinde sorgulanan sahadır. Bu sahanın kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Fatura/Satış Fatura Parametreleri/Genel 4.

Fiili Tarih

Satış İrsaliyesi/Üst Bilgiler sayfasında bulunan Fiili Tarih sahasındaki tarih bilgisinin, Kalem Bilgilerinde yansıtıldığı sahadır. İstenirse değiştirilebilir. Bu sahanın kullanımı Üst Bilgilerdeki ile aynıdır.

Tutar

Stok miktarı ile birim fiyatın program tarafından çarpılıp, brüt tutar olarak yazıldığı bölümdür. Bu sahaya müdahale edilemez. Ancak, birim fiyat ve miktar hanelerinde yapılan değişiklikler, tutarın değişmesine sebep olacaktır. Belgede girilen tüm stok kalemlerinin tutarlarının toplamı, ekranın sağ alt köşesinde bulunan Toplam Tutar sahasında gösterilecektir.

Top.Mik (Toplam Miktar)

Sipariş bağlantılı irsaliye oluşturulduğunda, ilgili stok kalemi için seçilen sipariş kalemindeki miktar bilgisinin getirildiği sahadır. Sipariş bağlantılı irsaliye ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Sipariş Bağlantılı Satış İrsaliyesi İşlemleri.

Sip.Nolar (Sipariş Numaraları)

Sipariş bağlantılı fatura oluşturulduğunda, ilgili sipariş numarasının izlendiği bölümdür. Sipariş bağlantılı fatura ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Sipariş Bağlantılı Satış İrsaliyesi İşlemleri.

Bakiye

İrsaliyede girilen her stok kodu için de ekranın alt bölümündeki açıklama sahaları üzerinde ilgili malın stok hareket kayıtlarındaki bakiyesi bilgilendirilmek üzere ekrana yansıtılmaktadır.


WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri
« Posted on: Mart 28, 2024, 12:27:43 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri e-book, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri programı, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri oyunları, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri e-kitap, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri download, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri hikayeleri, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri resimleri, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri haberleri, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri yükle, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri videosu, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri şarkı sözleri, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri msn, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri hileleri, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri scripti, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri filmi, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri ödevleri, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri yemek tarifleri, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri driverları, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri smf, Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgileri gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Netsis Satış Irsaliyesi Sipariş Bilgileri
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1318 Son Mesaj Mayıs 08, 2012, 08:32:23 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Satış Irsaliyesi Koşul Bilgileri
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1297 Son Mesaj Mayıs 08, 2012, 08:33:57 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Satış Irsaliyesi Kalem Bilgilerinde Değişiklik Ve Iptal
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1433 Son Mesaj Mayıs 08, 2012, 08:35:44 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Satış Irsaliyesi Sipariş Bilgileri Sayfasını Kullanarak Irsaliyeleştirme
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 1 3239 Son Mesaj Temmuz 08, 2012, 05:55:53 ÖS
Gönderen : Mr.Reese
Netsis Alış Irsaliyesi Kalem Bilgileri
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1884 Son Mesaj Mayıs 08, 2012, 08:48:14 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular