0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Netsis Detay Koşul Kayıtları  (Okunma Sayısı: 2715 Kere Okundu.)
« : Nisan 19, 2012, 09:11:36 ÖS »
Avatar Yok

-o_o-GökhaNur-o_o-
*
Üye No : 17147
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2158
Mesaj Sayısı : 4 756
Karizma = 12093


Detay Koşul Kayıtları
Genel Koşul Kayıtlarındaki tanımlamalar dışında bir takım detay tanımlamalara ihtiyaç duyuluyor ise bu bölüm kullanılacaktır. Bir stok veya bir grup stok için satır bazında farklı iskonto oranları tanımlamak, mal fazlası miktarları tanımlamak veya satır bazında iskonto aralıkları tanımlamak detay tanımlamalar içinde sayılabilir. Detay Koşul Kayıtları; Detay Koşul Bilgileri, Detay Koşul Bilgileri–2, Geçerli Stoklar, Mal Fazlası bölümlerinden oluşmaktadır.

Detay Koşul Bilgileri



Koşul Kodu

Koşul Sabit Kayıtları bölümünden kaydedilmiş ve detay koşulları tanımlanacak bir koşul kodu bu sahaya girilir.

Kayıt Tarihi

Detay koşulunun tanımlandığı tarihtir. Günün tarihi olarak program tarafından getirilir.

Başlangıç Tarihi

İlgili detay koşulun, başlama tarihidir. Program tarafından günün tarihi olarak getirilmekte, istenirse kullanıcılar tarafından değiştirilebilmektedir. Bu saha boş geçilemez.

Stok Kodu

Bazı stokların satılmasında veya alınmasında, Genel Koşul Kayıtlarında girilen standartlar dışında bir uygulama yapılacak ise bu saha kullanılmalıdır. Bu saha boş geçilebilir. Yani, birçok stok için Genel Koşul Kayıtlarında girilen özellikler (iskonto oranı, vade günü, iskonto aralıkları vs.) kullanılacak, fakat bazı stoklar da farklı koşullar uygulanacak ise bu saha kullanılır. Örneğin; Elimizde A, B ve C mallarının olduğunu varsayalım. Genel koşul kayıtlarında bu malların satışı sırasında vade günü olarak 30, iskonto oranı ise %10 girilmiş olsun. Eğer elimizdeki C ürünü için satır bazında farklı iskonto oranları veya mal fazlası tanımlanacak ise mutlaka Detay Koşul tanımlaması yapılmalıdır.

Koşul Rapor Kodu

Koşul sabit kayıtları bölümünde belirlenen rapor kodudur. Koşul Sabit Kayıtlarında belirlenen rapor koduna göre tanımlama yapılabilir. Eğer Koşul Sabit Kayıtlarında, rapor kodu olarak Stok Grup Kodu seçilmiş ise bu sahada, grup kodları rehberi getirilecektir. Bu durumda ilgili sahada stok grup kodları dışında bir bilgi girilmesine izin verilmeyecektir. Bu sahanın boş geçilmesine, ancak stok kodu sahası dolu ise izin verilecektir. Hem stok kodu hem de koşul rapor kodu sahalarının aynı anda hem dolu veya boş olmasına izin verilmeyecektir. Herhangi birinin dolu olması gerekmektedir.

Bitiş Tarihi

Detay koşulun bitiş tarihidir. Boş geçilebilir. Eğer kullanıcılar tarafından bir tarih girilir ise bu tarihin başlangıç tarihine eşit veya büyük olması gerekmektedir.

Tutar / Oran

İlgili detay koşulunda tanımlı stok kodu veya koşul rapor kodundaki stoklar için uygulanacak satır iskontosunun tutarsal mı, oransal mı olacağının belirlendiği sahadır. Örneğin; Yapılmak istenen iskonto %10 değerinde ise bu sahada Oran, 1.000.000._TL.lık bir iskonto ise Tutar işaretlenmelidir.

Değer

Yukarıdaki seçime göre tutar veya oran olarak iskonto değerinin girileceği sahadır. Örneğin; %10’luk bir iskonto yapılacak ise bir önceki sahada oran seçilmeli ve bu sahaya da 10 girilmelidir. Eğer, 1.000.000.TL.’lık bir iskonto uygulanacak ise bu durumda, tutar/oran sahasında tutar işaretlenmeli ve bu sahaya 1.000.000._girilmelidir.

İsk 2,3,4,5,6

İlgili koşulla işlem gören cari hesaplar için satır bazı 2,3,4,5,6 iskontolarına verilecek oranın girileceği alanlardır.

Vade Gün

Fatura modülünde her satırda vade günü sorulsun parametresi açık olduğu zaman bu alanda girilen vade günü, fatura modülünde kalemlerdeki vade günü alanına getirilecektir.

Sabit Vade Tarihi

Fatura modülünde her satırda vade tarihi sorulsun parametresi açık olduğu zaman bu alanda girilen vade tarihi, fatura modülünde kalemlerdeki vade tarihi alanına getirilecektir.

Vade Kodu

Vade bazında iskonto belirleme uygulamasıyla bağlantılı olarak ilgili detay koşul kullanıldığında geçerli olacak vade kodudur. Buraya girilecek kodun daha önceden Vade İskonto Kayıtlarında tanımlanmış olması gerekmektedir. Vade İskonto Kayıtları ile ilgili detay bilgi için bakınız Cari/Kayıt/Koşul Kayıtları/Vade İskonto Kayıtları.

Vade Hangi İsk.

Vade bazında iskonto belirleme uygulaması ile bağlantılı olarak faturada satır bazında girilecek vade gününe göre getirilecek satır iskontosunun kaçıncı iskontoya yazılacağının belirlendiği alandır. Bu sahaya 1 girilmesi vade iskontosu için 1. satır iskontosu kullanılacak demektir. Bu bölümde dikkat edilmesi gereken nokta, burada belirtilen iskonto sahasının farklı bir uygulama için kullanılmaması gerektiğidir. Vade İskonto Kayıtları ile ilgili detay bilgi için bakınız Cari/Kayıt/Koşul Kayıtları/Vade İskonto Kayıtları.

Vade İsk. Tipi

Vade iskontosu için hangi iskonto tipinin kullanılacağının belirlendiği sahadır. Bu sahaya İskonto Tip Kayıtlarında tanımlanan iskonto tiplerinden biri girilebilir. Bu alanda Vade iskonto kayıtları ile ilgili bir alandır. Vade İskonto Kayıtları ile ilgili detay bilgi için bakınız Cari/Kayıt/Koşul Kayıtları/Vade İskonto Kayıtları.

Fiyat Miktar Aralığı

Miktar

Sipariş, irsaliye ve fatura kayıtlarında girilen stok miktarına göre fiyat listesindeki kaçıncı fiyatın kullanılacağının önceden belirlenmesi ve bu fiyatın program tarafından getirilmesi için kullanılan bölümdür.

Detay Koşul Kayıtlarında Fiyat Miktar aralığında Miktar alanına 10<20<30 gibi bir aralık tanımlandığında, detay koşulun geçerli olduğu stok için faturada girilen miktar 10’ dan küçük ise 1. liste fiyatı, 10 – 20 arasında ise 2. liste fiyatı, 20 – 30 arasında ise 3. liste fiyatı, 30’ dan büyük ise de 4. liste fiyatı program tarafından getirilecektir.

Detay Koşul kaydı sırasında Fiyat Miktar Aralığı girilmesi halinde Liste Fiyatı sahası pasif olacaktır. Bunun sebebi, faturaya getirilecek olan fiyatın, Liste Fiyatı sahası yerine girilen miktar aralığına göre belirlenecek olmasıdır.

Liste Fiyatı

Fiyatların, hangi liste fiyatından alınarak hesaplanacağının belirlendiği sahadır. 1..4 arası bir değer girmek gerekmektedir. Eğer Stok Modülü parametrelerinde, “Özel Fiyat Sistemi” parametresi işaretli ise bu durumda, tanımlanan listelerdeki fiyat dikkate alınmaktadır. İlgili parametre işaretlenmemiş ise stok kartlarındaki fiyatlar baz alınarak alış veya satış fiyatları getirilecektir. Örneğin; Özel Fiyat sistemi kullanılmıyor ve bu sahaya 2 girilmiş ise, bu durumda satış ve alış işlemlerinde stok kartlarındaki satış fiyatı–2 veya alış fiyatı–2 sahası getirilecektir.

Fiyat Tarihi

Stok Modülünde, “Özel Fiyat Sistemi” parametresi işaretlenmiş ise bu sahaya girilen tarih, liste fiyatlarındaki geçerli tarih olarak kabul edilecektir. Yani ilgili tarih için belirlenmiş fiyat baz alınarak hesaplamalar yapılacaktır. Özel fiyat sisteminin kullanılmadığı durumlarda boş geçilebilir bir sahadır.

Fiyat Grubu

Özel Fiyat Sisteminin kullanıldığı durumlarda, cari hesap için geçerli fiyat grubu Cari Hesap Kayıtlarındaki Cari Kart 2 sayfasında bulunan Fiyat Grubu sahasında belirtilmektedir. Fiyat Grubu sahası Detay Koşul Kayıtların da bulunmaktadır. Bu durumda, cari hesapların hangi fiyat listesi ile çalışacağı belirlenirken ilk önce fatura kaydında girilen koşula ait Detay Koşul Kayıtlarındaki tanımlamaya bakılmaktadır. Ancak burada herhangi bir bilgi bulunmuyorsa, Cari Hesap Kayıtlarında girilen Fiyat Grubu bilgisine göre işlem yapılacaktır.

Ölçü Birimi

Satış Fatura Parametrelerinde bulunan “Farklı birimlerden mal çıkışı yapılsın mı” parametresinin işaretli olması halinde, fatura kaydı sırasında stoğa ait farklı ölçü birimlerinden çıkış yapılabilmektedir. Detay koşulun geçerli olduğu stokların kartlarında girilmiş farklı ölçü birimleri olması halinde, fatura kaydı sırasında, detay koşulda seçilen ölçü birimi program tarafından getirilecektir. Bu sahada 5 adet ölçü birimi desteklenmektedir. Bunlar Stok Kartı Kayıtları/ Ölçü Birimleri sayfasında Sabit Tanımlamalar bölümünde bulunan 3 ölçü birimi ile Çoklu Ölçü Birimi bölümünde tanımlanarak Birim Seçimi sahalarına girilmiş 2 ölçü birimidir.

Koşul Kapatılsın Mı?

Bu sahanın işaretlenmesi, tanımlanan koşul detay bilgilerinin artık geçerli olmadığı anlamına gelecektir.

Grup Koşul

Fatura belgelerinde girilen tüm kalemlerin toplamı üzerinden iskonto ve/veya mal fazlası hesaplaması yapılması istendiğinde işaretlenmesi gereken alandır.

Bu alan Grup koşul uygulaması ile ilgili bir alandır. Grup Koşul Uygulaması ile ilgili detay bilgi için bakınız Cari/Ek–5 (Koşul Uygulamalarında Grup Desteği).

Detay Koşul Bilgileri–2



İsk.Aralığı Var mı?

İskonto aralığı kullanılacak ise işaretlenmesi gereken parametredir. Belli miktar veya tutar limitleri kontrol edilerek satır iskontosu yapılacağı durumda işaretlenmelidir. Örneğin; A malından bir siparişteki alış miktarı 1000’in üzerinde olanlara satır bazında %10 iskonto yapılmak istenebilir. Veya A malından 50._TL. ve üzerinde alışveriş yapanlara %10 satır iskontosu yapılabilir.

Tutar/ Miktar

Detay Koşul Kayıtlarında,“İskonto Aralığı Var Mı” parametresi işaretlendiğinde aktif olan parametredir. Yapılacak iskontonun miktarlar kontrol edilerek mi, yoksa tutarlar kontrol edilerek mi olacağı bu sahada belirlenmektedir.

! Eğer bu bölümde miktar seçilir ise, kullanılacak stok kodlarının birim ağırlık sahalarına bir değer girmek gerekmektedir. Program faturalarda girilen miktar ile birim ağırlık sahasında girilen değeri çarparak, bulunan bu yeni miktara göre iskonto oranını bulmaktadır.

Değer–1, 2, 3

Tutar/ Miktar sahasında yapılan seçime göre değerlerin girileceği sahadır. Örneğin; A malından 1000 ile 2000 tane alanlara %10 satır iskontosu yapılmak istendiğinde, Değer–1 sahasına 1000, Değer–2 sahasına 2000 girilmelidir.

İskonto 1, 2, 3

Yapılacak iskonto değerinin girileceği sahadır. Değer–1,2,3 sahasında verilen örneğe göre İskonto 1 sahasına 10 girmek gereklidir.

Miktar kontrolü yapıldığı durumda iskonto oranının nasıl hesaplanacağını bir örnekle açıklayalım. Değer 1,2 ve 3 sahalarına 100,200 ve 300 girmiş olalım. Buna karşılık iskonto 1,2,3 sahaları da 10,20,30 olsun. İşlem yapılacak olan stok kodunun birim ağılık sahasına da 2 girelim. Bu durumda, faturada miktar sahasına 100 girilir ise bu değer, stok kartında birim ağırlık sahasına girilen 2 değeri ile çarpılarak 200 bulunacaktır. Bulunan 200 miktarına karşılık gelecek iskonto oranı da 20 olacaktır.

Hangi Satır İskontosu

Yapılacak iskontonun faturada hangi satır iskontosuna atılacağının belirlendiği sahadır. Boş geçilemez.

30 Gün İçin Peşin İskonto Oranı

Koşul Sabit Kayıtları bölümünde, “Vade İskontosu Veya Faiz Uygulaması" parametresi işaretlenmiş ise aktif olan parametredir. Bu bölüme, 30 gün için erken ödemelerde baz alınacak iskonto oranının girilmesi gereklidir. 30 günden erken yapılacak ödemelerde girilen değer oranlanarak iskonto oranı hesaplanacaktır.

30 Gün İçin Fiyata Ekleme Katsayısı

Koşul Sabit Kayıtları bölümünde, “Vade İskontosu Veya Faiz Uygulaması" parametresi işaretlenmiş ise aktif olan parametredir. Bu bölüme, 30 gün için geç ödemelerde fiyata eklenecek faiz oranının girilmesi gereklidir.

Dönem Sonu Ciro/ Mik. Hesaplamasına Dahil Edilsin

Ciro Primi uygulaması ile ilgili bir alandır. Dönem Sonu Ciro ve Hakediş Hesaplama işleminin yapılabilmesi için işaretlenmesi gereken alandır.

Ciro İskontosuna Dahil Edilsin

Ciro Primi uygulaması ile ilgili bir alandır. İlgili cari hesaplar için ciro iskontosu hesaplaması yapılmak istendiğinde işaretlenmesi gereken alandır. Ciro Primi Uygulaması ile ilgili detay bilgi için bakınız Ekler/Ciro Primi Uygulaması.

Fire Hangi İsk.

Bazı sektörlerde, malların nakliyesi sırasında ağırlıklarında azalma olmaktadır. Örneğin, tavuk veya et gibi ürünlerin nakliyesi sonrasında, nakliye süresinde yaşanan su kaybından dolayı ağırlıkları azalmaktadır. Bu gibi durumlarda oluşan firenin, faturada iskonto olarak gösterilmesi için kullanılan sahadır. Oluşan firenin faturada kaçıncı satır iskontosuna yazılacağı bu sahada belirlenmektedir.

Fire İsk. Tipi

Fire iskontosunun takip edileceği iskonto tipinin girileceği alandır. Buraya girilecek iskonto tipinin daha önceden İskonto Tip Kayıtlarından tanımlanması gerekmektedir.

Fire İskontosunun uygulanabilmesi için burada yapılan tanımlamalar dışında başka tanımlamaların da yapılması gerekmektedir. İlk olarak Yardımcı Programlar/ Özel Parametre Tanımları menüsünde aşağıdaki 2 tanımlamanın yapılması gerekmektedir. Bu tanımlama ile fire iskontosunun cari ve stok kartlarındaki hangi sahadan kontrol edileceği belirtilmektedir.



Ekranda değer sahalarında KULL1N girilmiştir. Bu, fire iskontosun kullanıcı tanımlı sahalardaki 1. sayısal sahaya girileceği anlamına gelmektedir. Ancak istenirse kullanıcı tanımlı sahalardaki farklı bir sayısal saha da belirlenebilir.

Daha sonra stok ve cari kartta bulunan Kullanıcı Tanımlı Sahalar sayfasında, Özel Parametrede belirtilen sahaya, stok ve cari hesap için fire iskonto oranları girilmelidir. Şöyle ki, fire uygulamasında stoğa ait fire oranı sabit iken cari hesaplara göre değişiklik gösterebilir. Bunun sebebi de fire oranının cari hesapların uzaklıklarına göre değişkenlik göstermesidir. Yakın mesafedeki cari hesaba mal gönderilirken fire daha az olmakla birlikte, daha uzak cari hesaba gönderilen malda daha fazla fire olacaktır. Dolayısıyla stok kartlarına girilen fire oranı ve cari karta girilen fire oranı beraber dikkate alınacak ve fatura kaydında, detay koşulda belirlenen iskonto sahasına, bu iki oranın çarpımı getirilecektir.

Örneğin, nakliyesi sırasında fire oluşan stoğa ait fire iskontosu oranı 2 olsun. Bu oran özel parametrede belirtilen kullanıcı tanımlı sahaya girilecektir. Ayrıca mesafe olarak biri yakın biri uzak 2 müşteri olsun. Fire iskontosunun, yakın olan müşteri için 3, uzak olan müşteri için de 5 olması halinde, bu oranların cari karttaki kullanıcı tanımlı sahalara girilmesi gerekecektir. Böylece, mesafesi yakın olan cari hesaba ilgili stok için fatura kaydı girildiğinde fire için detay koşulda belirtilen iskonto sahasına 6(2*3)getirilecektir. Ancak uzak olan müşteriye aynı stok için getirilecek iskonto oranı 10 (2*5) olacaktır.

Geçerli Stoklar
Geçerli Stoklar ekranı, Koşul Sabit Bilgilerinde, ilgili stok için yapılan tanımlamada Çoklu Seçim işaretlenmesi halinde gelmektedir. Burada, tanımlanan detay koşul bilgilerinin hangi stoklar için geçerli olduğu belirlenmektedir.

Örneğin, tanımlanan koşulun, sadece Grup Kodu 6 olan stoklar için geçerli olması istendiğinde, Koşul Sabit Kaydı sırasında Koşul Rapor Kodu olarak Stok Grup Kodu seçilmesi ve ilgili grup kodunun Detay Koşul Bilgileri sahasında belirtilmesi yeterli olacaktır.

Ancak koşulun geçerli olacağı stokları belirlerken birden fazla sahaya ihtiyaç duyuluyorsa Koşul Sabit Kayıtlarında Çoklu Seçim işaretlenerek Geçerli Stoklar sayfasında birden fazla saha için kısıt verilebilir.



Örneğin, tanımlanan koşulun, Grup Kodu 6 ve Kod-1’i K1 olan stoklar için geçerli olması isteniyorsa yukarıdaki ekrandaki gibi bir tanımlama yapılması gerekmektedir.

Bu ekranda, Saha Adı üzerinde iken klavyede “Ara Çubuğu”’ na basıldığında bilgi girişi yapılması mümkün olacaktır. Örneğin Grup Kodu için kısıt verilmesi isteniyorsa, Saha Adı sütununda ara çubuğuna basılması ve aşağı ok tuşuna basarak Grup Kodu sahasının seçilmesi gerekmektedir. Daha sonra “Enter” tuşuna basıldığında girilen bilgi saklanacak ve sağdaki hücreye geçilecektir. Bu bölümde birden fazla saha için kısıt verilecek ise klavyede bulunan “Insert” tuşuna basarak yeni satır eklenebilmektedir. Eklenmiş bir satırın silinmesi için de, ilgili satırı seçildikten sonra yine klavyedeki “Delete” tuşuna basılması gerekmektedir. Operatör, Değer 1 ve Değer 2 alanlarında kısıtın hangi alanlara ve koşullara göre verileceği seçilmektedir. Ve seçeneği seçilirse iki kısıtları da aynı anda sağlayan kayıtlar dikkate alınacak Veya seçeneği seçilirse, iki kısıttan biri bile koşulu sağlıyorsa dikkate alınacaktır.

Detay koşul kayıtlarındaki, çoklu seçim uygulaması ile, bir stok için, aynı koşul koduna ait birden fazla detay koşul kaydı geçerli olabilmektedir. Örneğin bir detay koşul kaydında, grup kodu ‘A’ olan stoklar, diğer detay koşul kaydında ise, kod-1’i ‘001’ olan stoklar dahil edildiğinde, grup kodu ‘A’ olup da kod-1’i ‘001’ olan bir stok, bu durumda her iki detay koşul kaydı için geçerli olacaktır. Ancak faturalama belgelerinde, program ilk sıradaki detay koşul kaydına göre işlem yapacaktır.

Mal Fazlası
Yapılan detay koşul tanımlamasının geçerli olacağı stoklar için mal fazlası verilecek ise kullanılacak bölümdür.

Mal Fazlası Grup Mu

Geçerli Mal Fazlası Stoklarının belirlenebilmesi için işaretlenmesi gereken alandır. Örneğin makarna ve salça satan bir firma, makarna grubundan alım yapan müşterilerine salça grubuna ait ürünlerden mal fazlası veriyor olsun. Bu durumda koşul tanımlamasını makarna grubunu kapsayacak şekilde yapmalıdır. Daha sonra da Mal Fazlası Grup Mu seçeneğini işaretleyerek Geçerli Stoklar sahasında Salça grubuna ait stokları için kullanılan rapor kodlarına göre kısıt vermelidir.

Mal Fazlası Stok Kodu

Mal Fazlası Stok Kodu sahasına mal fazlası olarak verilecek stok kodu girilmelidir. Bu durumda koşulun geçerli olduğu stokların satışında, bu sahaya girilen stok mal fazlası olarak verilecektir.

Faturada girilen stok kodu ile mal fazlası stok kodu aynı olursa, stok kodu ile mal fazlası aynı satırda gösterilecektir. Eğer faturada kullanılan stok kodu ile mal fazlası stok kodu farklı olursa, bu durumda mal fazlası ayrı bir satırda gösterilecektir.

Miktar–1

Hangi miktarda mal için mal fazlası iskontosu verilecek ise ilgili miktarın girileceği sahadır. Örneğin; 100 adet mal için mal fazlası verilecek ise bu sahaya 100 değerinin girilmesi gerekecektir.

Mal Fazlası–1

Miktar–1 sahasında girilen miktar için ne miktarda mal fazlası verileceği bu sahaya girilmelidir. Örneğin; 10 girildiğinde 100 adet için 10 adet mal fazlası verileceği anlaşılacaktır.

Miktar–2

Yukarıda girilen oranların dışında farklı bir mal fazlası uygulaması yapılacak ise kullanılacak olan sahadır. Örneğin; 200 adet mal için 25 adet mal fazlası girilecek ise bu sahaya 200 girilmelidir.

Mal fazlası–2

Miktar 2 sahasında girilen değer için verilecek mal fazlası miktarının girileceği sahadır. Yukarıdaki örneğe göre bu miktar 25 olmalıdır.

WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Netsis Detay Koşul Kayıtları
« Posted on: Mart 29, 2024, 04:37:56 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Netsis Detay Koşul Kayıtları e-book, Netsis Detay Koşul Kayıtları programı, Netsis Detay Koşul Kayıtları oyunları, Netsis Detay Koşul Kayıtları e-kitap, Netsis Detay Koşul Kayıtları download, Netsis Detay Koşul Kayıtları hikayeleri, Netsis Detay Koşul Kayıtları resimleri, Netsis Detay Koşul Kayıtları haberleri, Netsis Detay Koşul Kayıtları yükle, Netsis Detay Koşul Kayıtları videosu, Netsis Detay Koşul Kayıtları şarkı sözleri, Netsis Detay Koşul Kayıtları msn, Netsis Detay Koşul Kayıtları hileleri, Netsis Detay Koşul Kayıtları scripti, Netsis Detay Koşul Kayıtları filmi, Netsis Detay Koşul Kayıtları ödevleri, Netsis Detay Koşul Kayıtları yemek tarifleri, Netsis Detay Koşul Kayıtları driverları, Netsis Detay Koşul Kayıtları smf, Netsis Detay Koşul Kayıtları gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Netsis Cari Hesap Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 9193 Son Mesaj Nisan 19, 2012, 08:45:52 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Cari Hareket Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 2 6885 Son Mesaj Mart 19, 2014, 12:12:05 ÖÖ
Gönderen : sanane_61
Netsis Koşul Sabit Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 2343 Son Mesaj Nisan 19, 2012, 09:05:24 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Genel Koşul Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1734 Son Mesaj Nisan 19, 2012, 09:06:59 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Ek Koşul Kayıtları
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 1819 Son Mesaj Nisan 19, 2012, 09:15:15 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular