0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Netsis Alış Faturası Toplamlar  (Okunma Sayısı: 2466 Kere Okundu.)
« : Nisan 29, 2012, 06:01:42 ÖS »
Avatar Yok

-o_o-GökhaNur-o_o-
*
Üye No : 17147
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2158
Mesaj Sayısı : 4 756
Karizma = 12093




İskonto ve Maliyet Toplamları

Brüt Toplam

Faturada kaydedilen malların tutarlarının, hiç bir iskonto düşülmeden önceki toplam brüt tutarıdır. Buraya gelen tutara bu sahada müdahale edilemeyecektir. Çünkü bu tutar, önceki ekranda girilen bilgilerden hesaplanarak oluşturulmaktadır. Bu tutarın yanlış olması durumunda önceki ekrana (kalem bilgileri) geçilerek gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Mal Fazlası İsk.

Alış Fatura Parametreleri ve Kalem Bilgileri bölümünde anlatıldığı şekilde mal fazlası uygulaması yapıldığı durumlarda, program öncelikle mal fazlalarının (hediyelerin) tutarlarını brüt toplam içinde hesaplayacak, daha sonra mal fazlası tutarını iskonto şeklinde brüt tutardan düşecektir. Bu sahada, fatura kaydında mal fazlası olarak girilmiş bütün malların toplam tutarı ekranda görüntülenecektir. Brüt tutardan ilk olarak düşülecek iskonto, mal fazlası iskontosudur. Buraya gelen tutara bu sahada müdahale edilemeyecektir. Çünkü bu tutar, önceki ekranda girilen bilgilerden hesaplanarak oluşturulmaktadır. Bu tutarın yanlış olması durumunda önceki ekrana (kalem bilgileri) geçilerek gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Satır İskontosu

Alış Fatura Parametreleri ve Kalem Bilgileri bölümünde anlatıldığı şekilde mal bazı iskontosu uygulaması yapıldığı durumlarda, program fatura kaydı sırasında satır bazında girilen bütün iskonto oran/tutarlarının toplamını hesaplayıp ekrana getirecektir. Brüt tutardan mal fazlası iskontosundan sonra düşülecek ikinci iskonto, satır iskontosudur. Satır iskontosu uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Alış Faturası/Kalem Bilgileri. Buraya gelen tutara, bu sahada müdahale edilemeyecektir. Çünkü bu tutar, önceki ekranda girilen bilgilerden hesaplanarak oluşturulmaktadır. Bu tutarın yanlış olması durumunda önceki ekrana (kalem bilgileri) geçilerek gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Fat.Alt. İsk 1, 2, 3

Alış Fatura Parametreleri girişinde Genel İskonto-1, 2, 3 parametreleri işaretlenmiş ise fatura altı iskontoları, yine fatura parametreleri girişinde belirlemiş olduğunuz isimleriyle ekrana getirilecektir. Fatura Altı İskonto-1’de, Üst Bilgiler sayfasında girilen cari hesap için, Cari Hesap Kayıtlarında girilen iskonto oranı varsa, bu oran ve üzerinden hesaplanan tutar görüntülenecektir. Hem tutar hem de oran değeri üzerinde istenen düzenleme yapılabilir. Tutar üzerinde yapılan düzeltme oran sahasına, oran üzerinde yapılan düzeltme tutar sahasına otomatik olarak hesaplanarak yansıtılacaktır. Genel İskonto-1-2-3, mal fazlası ve satır iskontolarından sonra, brüt tutardan düşülecek fatura altı iskontolarıdır. Genel İskonto-3 ayrıca Bölge Farkı İskontosu için de kullanılmaktadır. Bölge Farkı İskontosuna ilişkin detaylı bilgi için bakınız Fatura/Ek-2 (Bölge Farkı İskontosu)

Fat.AltM-1, 2

Alış Fatura Parametreleri girişinde Ek Maliyet-1 veya 2 parametreleri işaretlenmiş ise fatura altı ilave maliyetleri, yine parametre girişinde belirlemiş olduğunuz isimleriyle ekrana getirilecektir. Hesaplatılan bir değer yoksa kendiniz tutar girilebilirsiniz. Ek maliyet sahalarının kullanımlarına yönelik detaylı bilgi için bakınız Alış Fatura Parametreleri/Ek Maliyet.

ÖTV

Fatura kalemlerinde girilen stoklar için Stok Kartı Kayıtlarında gerekli tanımlamalar yapılmış ise, yani alışta ÖTV hesaplanacağı ve ÖTV oranı/tutarı belirlenmiş ise, hesaplanan toplam ÖTV tutarının izlendiği bölümdür. Bu sahaya müdahale edilemez.

Yuvarlama

Fatura genel toplamının yuvarlanması için kullanılan sahadır. Bu sahanın kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Alış Fatura Parametreleri/Ek Maliyet.

Br-1 Miktar, Br-2 Miktar, Br-3 Miktar

Kalem Bilgilerinde girilen tüm stokların toplam miktar bilgilerinin, Stok Kartı Kayıtlarında tanımlı birinci, ikinci ve üçüncü ölçü birimi cinsinden izlenebildiği sahadır.

Hediye Puan

Bu sahanın kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Ek-1 (Puan Uygulaması).

KDV’ler Toplamı ve Genel Toplam

Ara Toplam

Yukarıda anlatılan iskontolar toplamının brüt toplamdan düşülüp, ek maliyet toplamlarının eklenmesiyle oluşan toplamdır. İlgili sahalarda istenilen düzenlemeler yapıldıktan sonra program tarafından oluşturulacaktır. Müdahale edilemez. Bilgilendirmek açısından görüntülenir.

KDV1,2,3,4,5

Fatura kaydında girilen stok kalemlerinin, stok sabit kayıtlarında yazılı Alış KDV oranına göre, program tarafından otomatikman hesaplanan sahalardır. Eğer faturanızdaki mallarda birden fazla KDV oranı varsa bu sahalara KDV oranları bazında dağıtılarak hangi KDV oranından, hangi tutarlarda KDV hesaplandığı ekrana getirilir. Bu sahalara müdahale edilemez. KDV hesaplamaları, fatura kaydı sırasında karşınıza gelecek sorgulamalara vereceğiniz cevaplar ve parametre girişindeki KDV ile ilgili parametrelerin durumları göz önüne alınarak yapılacaktır.

KDV%

KDV hesaplamalarında kullanılan oranların izlendiği bölümdür.

Toplam KDV

Farklı KDV oranları üzerinden hesaplanan tutarların toplamının yazıldığı sahadır. Hesaplanan değer üzerinde ancak, çok küçük farklılık varsa düzenleme yapılması, aksi halde, bu değerin değiştirilmemesi tavsiye edilmektedir. Burada yapılacak düzeltme, yukarıda anlatılan KDV oranlarına göre hesaplanan KDV tutarları dağılım değerlerine yansıtılmayacaktır. Faturalarla ilgili KDV tutarlarının muhasebeleşmesi sırasında değişik oranlar, değişik hesaplarda muhasebeleştiriliyorsa, yukarıda hesaplanarak oluşturulan oranlar bazında tutarlar, muhasebeye olduğu gibi aktarılacak, dolayısıyla KDV toplamı sahasında yapılan düzenleme muhasebeye yansıtılmamış olacaktır. Yapılan değişiklik, sadece aşağıdaki genel toplam sahasına yansıyacaktır. Fatura/ Kayıt/Alış Fatura Parametreleri bölümünde “KDV Maliyete Eklensin” parametresi işaretlenmiş ise bu sahada oluşan tutar muhasebeye entegre olmayacak, stok fiyatlarına KDV tutarları eklenerek stok hareket kayıtlarına aktarılacaktır.

Genel Toplam

Yukarıda anlatılan işlemler sonucu oluşan son toplamdır. Bu tutar üzerinde değişiklik yapmak yerine Karşı Toplam sahası kullanılmalıdır.

Karşı Toplam

Alış Faturasının Genel Toplamının, istenen farklı bir değer ile değiştirilmesi isteniyorsa kullanılan sahadır. Yardımcı Programlar/Özel Parametre Kayıtları bölümünde, Grup Kodu sahası “FATURA”, Anahtar sahası “ALFATKARSITOPLAM” ve Değer sahası 0 olacak şekilde bir tanımlama yapılmış olması halinde, bu sahaya bilgi girişi yapılabilir. Bu sahaya girilecek tutar Genel Toplam sahasına aktarılacak, daha önceden Genel Toplam sahasındaki tutarla arasındaki fark ise Yuvarlama sahasında takip edilecektir.

Resim Alanı

Faturaya resim ya da doküman dosyası eklemek için kullanılan bölümdür. Bu bölümün nasıl kullanılacağı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Giriş/Resim, Dosya Ekleme.

Kayıt Sorgulamaları

Kasa Kodu

Fatura Üst Bilgiler sayfasında sadece Kapalı ve Muhtelif fatura tipleri seçildiğinde aktif olan sorgulamadır. Bu iki tip fatura, peşin fatura olarak kabul edilmekte ve kasa modülünde gider kaydı oluşturmaktadır. Bu sahada, çoklu kasa kullanılıyor ise, fatura toplamının hangi kasaya işleneceği sorgulanmaktadır. Tek kasa kullanımında, 00 kasa kodu program tarafından getirilecektir. Kasa kodu seçmek için sahanın sağ tarafında bulunan aşağı ok işaretine basılması yeterli olacaktır.

Kasa Adı

Kasa kodu seçilmesi halinde, ilgili kasaya ait açıklamanın program tarafından getirileceği sahadır.

Toplam Mal Ağırlığı

Faturada girilen stok kalemleri için Stok Kartı Kayıtlarında birim ağırlık girilmişse, program bu ağırlıkları, faturadaki miktarlarla çarparak toplam mal ağırlığını hesaplayacak ve ekranda görüntüleyecektir.

Vade Gün/Vade Tarihi

Fatura kaydının Cari Hareket Kayıtlarına ve Stok Hareket Kayıtlarına işlenecek vade tarihi için baz alınacak sahalardır. Stok hareketlerine işlenen vade tarihi, stok hareket girişleri ekranından görüntülenmez, raporlardan izlenebilir.

Alış Fatura Parametrelerinde bulunan “Faturada Vade Baz Tarihi Sorulsun Mu” parametresinin işaretlenmediği durumlarda, burada Vade Günü sahası sorgulanacak ve bu gün sayısı üzerinden, fatura tarihinden itibaren vade tarihi program tarafından hesaplanacaktır. Üst Bilgilerde sayfasında girilen cari kod için Cari Hesap Kayıtlarında vade günü girilmişse, bu değer ekrana getirilecektir. Bu değer üzerinde düzenleme yapabilir, değer girilmemişse burada yeni bir gün sayısı girilebilir. Alış Fatura Parametrelerinde bulunan “Faturada Vade Baz Tarihi Sorulsun Mu” parametresinin işaretlendiği durumlarda ise, burada Vade Tarihi sorgulanacaktır. Vade tarihinin doğru olarak girilmesi, cari modülündeki yaşlandırma raporlarının sağlıklı alınabilmesi açısından önemlidir. Alış Fatura Parametrelerinde bulunan “Satır Bazında Vade Günü Sorulsun” parametresi işaretlenmiş ise, fatura kaydı sırasında kalem bazında girilen farklı vade günlerinin ortalaması alınarak, bu sahaya getirilecektir.

Basım

Girilen faturanın basımı yapılacak ise işaretlenecek sahadır. Bu saha işaretlendikten sonra Tamam butonuna basıldığında Dizayn modülünden hazırlanan satış faturası dizaynı sorgulanacaktır. Alış faturalarında Basım sahasının sorgulanması için “İrsaliye/Fatura Basılsın Mı” parametresinin işaretlenmesi gerekmektedir.

Sıralama Seçeneği

Alış Fatura Parametrelerinde bulunan “Sıralama Seçeneği Faturada Sorulsun” parametresinin işaretlenmesi halinde aktif olan sahadır. Bu sahanın kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Alış Fatura Parametreleri/Genel 1.

Tamam

Bilgileri girilen faturanın kaydı için kullanılan butondur. Bu butona basıldığında, faturaya ilişkin kayıtlar ilgili entegre bölümlere aktarılacaktır.

Faturanızın daha önceden kaydedilmiş olması ve düzenlenip tekrar kaydedilmesi durumunda, entegre bölümlerden stok ve cari bölümlerine işlenen hareketler program tarafından düzenlenecektir. Bu kayıtlar, Entegrasyon/Entegrasyon Kayıtlarında “2” nolu (Düzeltilmiş Kayıt) ya da “4” nolu (Düzeltilmiş Bulunamadı) tipte izlenebilir. Kayıt tipleriyle ilgili daha detaylı açıklama için bakınız Entegrasyon/Entegrasyon Kayıtları.

Vadelere Bölme
Alış Fatura Parametrelerinde bulunan “C/H Vadelere Bölünerek Geçsin Parametresinin işaretli olduğu durumlarda, Toplamlar sayfasında Tamam butonuna basıldığında fatura kaydedilmeden önce Vadelere Bölme ekranı gelecek ve fatura tutarının Cari Hareket Kayıtlarına işlenirken vadeler bazında bölünerek işlenmesi için kullanılabilecektir. Fatura Üst Bilgiler ya da Koşul Bilgilerinde Ödeme kodu girilmiş olması halinde, vadeler bazında tutarlar program tarafından buraya getirilecektir. Ödeme Kodu sahası ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Fatura/Alış Faturası/Koşul Bilgileri.


WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Netsis Alış Faturası Toplamlar
« Posted on: Nisan 19, 2024, 10:27:51 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Netsis Alış Faturası Toplamlar e-book, Netsis Alış Faturası Toplamlar programı, Netsis Alış Faturası Toplamlar oyunları, Netsis Alış Faturası Toplamlar e-kitap, Netsis Alış Faturası Toplamlar download, Netsis Alış Faturası Toplamlar hikayeleri, Netsis Alış Faturası Toplamlar resimleri, Netsis Alış Faturası Toplamlar haberleri, Netsis Alış Faturası Toplamlar yükle, Netsis Alış Faturası Toplamlar videosu, Netsis Alış Faturası Toplamlar şarkı sözleri, Netsis Alış Faturası Toplamlar msn, Netsis Alış Faturası Toplamlar hileleri, Netsis Alış Faturası Toplamlar scripti, Netsis Alış Faturası Toplamlar filmi, Netsis Alış Faturası Toplamlar ödevleri, Netsis Alış Faturası Toplamlar yemek tarifleri, Netsis Alış Faturası Toplamlar driverları, Netsis Alış Faturası Toplamlar smf, Netsis Alış Faturası Toplamlar gsm
Yanıtla #1
« : Mayıs 08, 2012, 07:52:51 ÖS »
Avatar Yok

dursunsir
*
Üye No : 100692
Nerden : Uşak
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 8
Karizma = 0


teşekkürler
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Netsis Alış Faturası
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 2211 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 05:55:54 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Alış Faturası Üst Bilgiler
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 3990 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 05:58:06 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Alış Faturası Kalem Bilgileri
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 2791 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 06:00:11 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Alış Faturası Kaydı, Değişikliği, Iptali
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 10246 Son Mesaj Nisan 29, 2012, 06:02:16 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Netsis Alış Irsaliyesi Toplamlar
Muhasebe
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 2073 Son Mesaj Mayıs 08, 2012, 08:50:32 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular