0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın  (Okunma Sayısı: 634 Kere Okundu.)
« : Kasım 23, 2013, 12:26:20 ÖÖ »
Avatar Yok

Mavi_Kiyamet
*
Üye No : 26505
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 12251
Mesaj Sayısı : 47 783
Karizma = 55168


Mutfağınız ve beslenme alışkanlıklarınız hem vücut yapınızı hem de yaşam tarzınızı belirler. Çağımızın sorunu obezitenin arttığı bu dönemde sadece doktor ve diyetisyen değil birey olarak hepimize görev düşmektedir. Mutfağınızda yapacağınız küçük değişiklerle bile bu soruna ufak da olsa çözüm bulabiliriz.
 Mutfağınızdaki herşeyi 5 dakikalık gözden geçirerek ilk ufak değişikliğimize başlayabiliriz.
 Kızartma tenceresinden saksı yapın:
 Kabak, patlıcan, biber gibi sebzeleri kızartıp üzerine sos dökerek hazırlanan karışık kızartma, yaz günlerinin en sevilen yemeğidir kimileri için ?
 Sağlığınız için kızartmadan uzak durmanız gerekir. Çünkü kızartılan yiyeceğin kalori değeri çektiği yağdan dolayı artıyor ve vücudumuza almamız gerekenden fazla trans yağ giriyor. Bu nedenle kilo problemi, kalp - damar hastalığı, yüksek tansiyonu, şeker hastalığı olanlar için oldukça tehlikeli. Kızartılan besinin protein, vitamin, mineral içeriğinde de kayıplar oluyor. Ayrıca kızartma yağının defalarca kullanılmasının kanser yapıcı etkisinin olduğunu da sık sık dile getiriyoruz. Kızartma yapmak yerine fırında, buharda, ızgarada, teflon tavada yağsız olarak pişirmek alternatif yöntemler olarak kullanılabilir. Daha az kalori almış olarak.
Şeker kavanozunuzu süs eşyasına dönüştürebilir, renkli boncuklarla doldurabilirsiniz. Unutmayın Şekerli besinler kan şekerinin kısa sürede artmasına ya da düşmesine neden olur. Bu nedenle tatlı yedikten sonra tekrar tatlı yeme ihtiyacı duyarız. Ayrıca şekerin fazlası da vücutta yağ olarak depolanacaktır.
 Yaş pasta kabınızı meyve kabı olarak değerlendirin.
 Bu sayede posa ve C vitamini yönünden zengin meyve tüketiminiz artmış olacaktır.

 Çok delikli tuzluk ile tek delikli karabiberliğin yerlerini değiştirin.
 Yemeğin tadına bakmadan tuz atanlar için ya da tuzluğu mutfak masasından kaldıramayanlar için daha az kullanma konusunda farkındalık yaratacaktır. Dünya Sağlık Örgütü; günde 5-6 gram yani yaklaşık bir tatlı kaşığı tuz tüketilmesini öneriyor. Tuz tüketimindeki hafif bir düşüş bile; tansiyon, kalp krizi, inme ve kalp yetmezliği riskini azaltmaktadır.
 Bira bardağını su bardağı yapın.
 Genelde büyük olan kola, meyve suyu ya da bira bardağınızı su bardağı olarak değiştirin. Su bardaklarınızı alkol bardağı, alkol bardağınızı su bardağınız yapabilirsiniz. Günlük su tüketimizi rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.
 Kek kalıbınızı kek yapmak için değil sağlıklı ekmek yapmak için kullanın.
 Bir dilim cevizli kek (40 g) yaklaşık olarak beş dilim ( 5*25 g) ekmek kalorisine eş değerdir. Çay saatinizde kek yerine üzümlü cevizli ya da sebzeli olarak yaptığınız tam buğday ekmeğiniz daha doyurucu ve daha sağlıklı olacaktır.
 Büyük tencerelerinizi çatıya kaldırın.
 Yemeklerinizi büyük tencere yerine küçük tencerede yapın. Daha fazla yemenizi önleyip, her gün farklı bir besin grubundan yiyecek tüketmiş olacaksınız. tabağınızdakiler bittiğinde tenceredekiler bitsin baskılarından kurtulmuş olursunuz.
 Abur cubur dolabına dikkat edin !!!
 Abur cubur dolabınızdaki besinleri daha sağlıklı besinlere dönüştürün. Kepekli galeta, leblebi, kurutulmuş meyve ve çeşitli diyet bisküviler gibi sağlıklı yiyecek dolabı yaparak kendinizi formda ve sağlıklı hissedin.Bu şekilde kilo almanıza neden olan, sağlığınıza zarar veren son derece yağlı ve yoğun enerji içerikli yiyeceklerden sakınabilirsiniz.

 Tezgahın üzerini boşaltın
 Her an elinizin altında olacak ve atıştırmaya hazır; cips, kuru yemiş, bisküvi, kek, kurabiye gibi yiyecekler bulundurmayın. Meyve kasesi sizi oyalayacak güzel bir alternatiftir.

 Buzdolabınızı temizleyin,
 Buzdolabındaki aşırı kalorili yiyeceklerden kurtulun ve evinize tekrar almayın, abur cuburları görmediğinizde yeme isteğinizde azalacaktır. Dolabınızın kapağını açtığınızda iştah açıcı yiyeceklerle karşılaşmayacak şekilde yerleştirin.

 Mutfak alışverişi yapmadan önce alınacaklar listesi yapın ve asla aç gitmeyin.
 Açken daha çok alma ve yeme eğilimi oluşacağından alışverişlerinizde aç olmamaya özen gösterin. Alışverişlerinizi aylık değil haftalık olarak yapın. Daha az un, daha az yağ daha az pirinç, daha az beyaz…

SAĞLIKLI OLMANIN KEYFİNİ ÇIKARIN..
 DİYETİSYEN EBRU AYTEKİN

Wmhocasi.com
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın
« Posted on: Nisan 25, 2024, 08:22:12 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın e-book, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın programı, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın oyunları, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın e-kitap, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın download, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın hikayeleri, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın resimleri, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın haberleri, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın yükle, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın videosu, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın şarkı sözleri, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın msn, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın hileleri, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın scripti, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın filmi, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın ödevleri, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın yemek tarifleri, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın driverları, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın smf, Mutfağınızdaki Zararlıları Kaldırarak Zayıflayın gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Bahçe Zararlıları Ile Mücadele Yöntemleri
Bitki Dünyası.
SaviorAngel 3 2868 Son Mesaj Ekim 20, 2014, 09:11:08 ÖS
Gönderen : wiswis12
Incir Zararlıları
Ziraat
Anqel* 0 905 Son Mesaj Ağustos 26, 2013, 04:30:06 ÖS
Gönderen : Anqel*
Armut Yetiştiriciliği Hastalık Ve Zararlıları
Ziraat
Anqel* 0 869 Son Mesaj Aralık 12, 2013, 11:05:43 ÖS
Gönderen : Anqel*
Sebze Zararlıları - Apion
Ziraat
Anqel* 0 1060 Son Mesaj Ocak 18, 2014, 05:15:51 ÖS
Gönderen : Anqel*
Mutfağınızdaki Eczane
Alternatif Tıp
Bendis 0 1090 Son Mesaj Şubat 16, 2015, 11:51:39 ÖÖ
Gönderen : Bendis


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular