0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Matematik Mühendisliği  (Okunma Sayısı: 1070 Kere Okundu.)
« : Temmuz 13, 2009, 05:57:35 ÖS »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13388
Mesaj Sayısı : 22 841
Karizma = 58066


Genel Bilgi Matematik Bölümü, endüstri, mühendislik ve ekonomi problemlerinin çözümü konularında eğitim ve araştırma yapmaktadır.

Mezunlar "Matematik Mühendisi" ünvanını alırlar. Matematik Mühendisleri, özel sektör kuruluşlarında sistem analisti ve bilgisayar programcısı olarak çalışabilirler.

Kuruluş Tarihi : 1971 Öğretim Üyesi Sayısı : 34 Araştırma Görevlisi Sayısı : 18 Alınacak Öğrenci Sayısı : 40 Toplam Öğrenci Sayısı : 301

Eğitim - Öğretim Matematik Bölümü, dört yıllık Matematik Mühendisliği Lisans Programını yürütmektedir. Bölümü kazanan öğrencilerden, İngilizce dil bilgilerinin yeterli olduğunu İTÜ Senatosu'nca kabul edilen herhangi bir dil sınavı belgesiyle kanıtlayamayanlar ile eğitim ve öğretim yılı başında yapılan İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olamayanlar İngilizce hazırlık öğretimine kabul edilirler. Eğitim programı %30 oranında İngilizce dersler içerir.

Bu programdaki eğitime Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Mühendislik Bilimleri Bölümü de katkıda bulunmaktadır. Matematik Mühendisliği Programı Matematik dersleri ve mühendislik formasyonunu sağlayacak zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır. Programda ayrıca bilgisayar uygulamaları ile ilgili dersler bulunmaktadır. Öğretim Ayazağa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi binasında yapılmaktadır.

Öğrenci Bilgisayar Laboratuvarları Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Matematik Bölümü'ne ait 40 ve fakülteye ait 100 adet bilgisayarın bulunduğu laboratuvarlar vardır. Bu bilgisayarlar üniversite bilgisayar ağına bağlı olup, her öğrenciye e-posta adresi ve internete erişim olanağı sağlanmaktadır.

Burs Programları İTÜ'de başarılı öğrenciler İTÜ Rektörlüğü, İTÜ Vakfı, İTÜ Geliştirme Vakfı, bazı özel kurum ve kişilerin verdikleri burslarla desteklenmektedir. Ayrıca, maddi ihtiyacı olan öğrencilerimize, yine aynı kaynaklarla "gereksinim bursu" adı altında maddi destek sağlanmaktadır. Burs programlarının ana amacı ise başarının teşvik edilmesi, öğrencilerimizin öğrenim hayatı boyunca maddi problemlerden uzak bir çalışma ve kendini geliştirme ortamına sahip olması olarak özetlenebilir.

2002-2003 öğretim yılında, Matematik Mühendisliği Bölümü'nde, İTÜ Rektörlüğü ve İTÜ Vakfı tarafından 19 öğrenciye gereksinim bursu, 12 öğrenciye yemek bursu sağlanmıştır. Gereksinim burslarının gelecek yıllarda devamı için, öğrencilerin yıl sonu ağırlıklı genel not ortalamalarının en az 2.00 olması, alttan en fazla bir başarısız derslerinin bulunması ve bursa ihtiyaç durumlarının devam ediyor olması gerekmektedir. Yine bu bölümde bazı özel kurumlardan burs alan öğrenci sayısı için 20 olarak belirlenmiştir. Bursların niteliği ve devam koşulları kurumlara göre değişmektedir.

Çift Anadal İstanbul Teknik Üniversitesi; başarılı öğrencilerine ikinci bir lisans diploması alarak kariyerlerini farklı boyutlara taşıma fırsatını sunmaktadır. Not ortalaması yüksek öğrenciler birinci veya ikinci sınıfın sonunda ÇAP başvurusu yapabilmekte belirli bir kontenjan dahilinde bu programlara kabul edilmektedirler. Çift Anadal programındaki öğrenciler program içerisinde ÇAP komisyonları tarafından belirlenen dersleri alarak ÇAP yapabilmektedirler,bu programlarda ortak mühendislik ve temel bilim dersleri tekrar alınmamaktadır.

İTÜ'nün herhangi iki bölümü arasında yapılabilen Çift Anadal Programını başarıyla bitiren öğrencilerimize iki lisans diploması verilmektedir.

Yatay Geçiş İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri; yatay geçiş esasları çerçevesinde İTÜ içerisinde bir bölüme yatay geçiş yapabilirler,Birinci sınıf veya ikinci sınıfın sonunda belirli bir başarıyı yakalayan öğrencilerimiz istedikleri diğer bölümlerin açtıkları yatay geçiş kontenjanlarına başvurabilmekte böylece üniversite eğitimi alırken kariyerini değiştirebilme şansını yakalamaktadır.

Öğrenci Etkinlikleri İTÜ Kültür ve Sanat Birliği'ne bağlı olan "İTÜ Matematik ve Bilgisayar Kulübü" nün merkezi İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi'ndedir. Kulübün amacı İTÜ lisans öğrencilerini mühendislik konusunda bilgilendirmek, meslek hayatını mezun olmadan önce tanıtmak, meslekle ilgili güncel gelişmeleri takip etmek, matematik mühendisliği bölümünü ve İTÜ'yü tanıtmak, kulüp olarak sosyal faaliyetler düzenlemek, üyelerin birarada çalışmasını sağlayarak tanışıklığı, birliği ve beraberliği arttırmaktır. 2002-2003 dönemindeki etkinlikleri arasında C/C++ uygulamaları,topografik harita çıkaran robot, kulüp sitesinin tasarımının ve içeriğinin yenilenmesi projeleri, video gösterimleri (PI, Artificial Intelligence, Beautiful Mind), internet haftası etkinlikleri, kulüp veritabanı çalışmaları, matematik grubu söyleşileri, forum ve seminerler (Kendi kendine yazan kod, Matematik Mühendisleri Nereye Gidiyor?) bulunmaktadır.

İş Olanakları Matematik gelişmeye devam eden en eski bilimlerden biridir. Matematiğin bilgisayar, fizik, biyoloji, sosyal bilimler ve ekonomi ile yakın ilişkisi olduğundan geniş uygulama alanları vardır. Bu yüzden de iyi yetişmiş matematik mühendislerine çeşitli iş alanlarında gereksinim duyulur.

Mezunlarımız bankacılık, sigortacılık, bilişim, gıda, giyim, ilaç gibi çeşitli sektörlerde çalışmaktadırlar. Firmaların muhasebe veya bilgi işlem bölümlerinde sistem uzmanlığı, web tasarımı, program yazılımı ve bilgisayar donanımı üzerinde görev alabildikleri gibi; uygulama ya da yazılım geliştirme üzerine de çalışabilirler. Bunun yanında eğitim sektöründe, istatistik ile ilgili bölümlerde, analiz yeteneklerinden dolayı borsada iş bulma imkanlarına sahiptirler. Ayrıca son zamanlarda gittikçe popüler bir meslek olan, istatistik ve veritabanı bilgisi gerektiren veri madenciliği de matematik mühendislerinin çalışabileceği bir alan olarak göze çarpmaktadır. Akademik kariyerlerine devam etmek isteyenler ise belirli şartları sağladıktan sonra araştırma görevlisi kadrosuna atanarak araştırmalarını sürdürmektedirler.

Araştırma Konuları Bölüm kadrosunda yer alan öğretim üyeleri İTÜ Araştırma Fonu ve TÜBİTAK kaynaklarından yararlanarak araştırma yapmaktadırlar. Ayrıca öğretim üyeleri, gerektiğinde öğrencileri ile yurtiçi ve yurtdışındaki sempozyumlara ve diğer etkinliklere katılırlar.

Matematik bölümünde çalışılmakta olan araştırma konuları şunlardır:

Lineer olmayan diferensiyel denklemler Lineer ve lineer olmayan dalgalar Sınır değer problemleri Cebir ve sayılar teorisi Klasik diferensiyel geometri Lokal diferensiyel geometri Global diferensiyel geometri Operatörler teorisi Spektral teori Fonksiyonel analiz Ölçü teorisi Harmonik analiz Optimal kontrol teori Lie grup teorisi Matematiksel fizik Sayısal metodlar İstatistik.

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Matematik Mühendisliği
« Posted on: Nisan 16, 2024, 08:38:58 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Matematik Mühendisliği e-book, Matematik Mühendisliği programı, Matematik Mühendisliği oyunları, Matematik Mühendisliği e-kitap, Matematik Mühendisliği download, Matematik Mühendisliği hikayeleri, Matematik Mühendisliği resimleri, Matematik Mühendisliği haberleri, Matematik Mühendisliği yükle, Matematik Mühendisliği videosu, Matematik Mühendisliği şarkı sözleri, Matematik Mühendisliği msn, Matematik Mühendisliği hileleri, Matematik Mühendisliği scripti, Matematik Mühendisliği filmi, Matematik Mühendisliği ödevleri, Matematik Mühendisliği yemek tarifleri, Matematik Mühendisliği driverları, Matematik Mühendisliği smf, Matematik Mühendisliği gsm
Yanıtla #1
« : Mayıs 02, 2010, 04:19:39 ÖS »

KaraElmas
*
Üye No : 34974
Yaş : 36
Nerden : Zonguldak
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 149
Mesaj Sayısı : 1 376
Karizma = 10067


bilgiler için sağol

Bir "parçam" vardı aynı ben gibi
Bir kalbim vardı camdandı sanki ...
İnsanı en çok en sevdiği acıtırmış ya hani
En çok sevdiğim incitirken beni...
 
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Php Ve Matematik
Php ve Asp Dilleri
By.TuRuT 3 1905 Son Mesaj Mayıs 10, 2013, 09:26:14 ÖS
Gönderen : sedag


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular