0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Losefar Yan Etkileri  (Okunma Sayısı: 490 Kere Okundu.)
« : Ocak 30, 2013, 05:42:25 ÖS »
Avatar Yok

Honey_Face
*
Üye No : 1734
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 7695
Mesaj Sayısı : 13 155
Karizma = 86623



Losefar Kapsül
İlaç Etken Maddesi:
Sefaklor
İlaç Marka İsmi:
Losefar Kapsül
Losefar (Sefaklor) Nedir?

Sefaklor bir antibiyotiktir ve sefalosporin grubu antibiyotikler arasında yer alır. Sefaklor vücuttaki bakteriler ile savaşarak çalışır.

Sefaklor bakterilerin sebep olduğu birçok farklı türdeki enfeksiyonun tedavisinde kullanılır.

Sefaklor aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

alt solunum yolu enfeksiyonları (bronşit, zatürre gibi);

üst solunum yolu enfeksiyonları (bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı, farenjit gibi);

idrar yolu enfeksiyonları [sistit (idrar kesesi iltihaplanması), idrar kanalı iltihaplanması, böbrek iltihaplanması gibi];

deri ve yumuşak doku enfeksiyonları.

Sefaklor burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Losefar (Sefaklor) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Sefaklor'a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da sefalosporin grubu diğer antibiyotiklere* alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

(*sefalosporin grubu ilaçlar [sefaklor (Losefar); sefaklor monohidrat (Cec, Ceclor, Cefradur, Cekloteva, Duricef, Kefsid, Sanocef); sefaleksin monohidrat (Maksipor, Sef); sefprozil (Erasef, Prefix, Serozil); sefazolin sodyum (Cefamezin, Cefzin, Cezol, Eqizolin, İespor, Maksiporin, Rebasin, Sefazol); sefepim hidroklorür (Ekipim, Maxipime, Unisef); sefditoren pivoksil (Meiact, Spectracef); sefiksim (Suprax, Zimaks); sefiksim trihidrat (Cephix, Sancefix); sefodizim sodyum (Modivid); sefoperazon sodyum (Cefobid); sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon); sefotaksim sodyum (Betaksim, İeforan, Sefotak); seftazidim pentahidrat (Brospect, Fortum, İesetum, Zidim); seftizoksim sodyum (Cefizox); seftriakson sodyum (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin); sefuroksim sodyum (Aksef, Cefaks, Cefurol, Enfexia, Multisef, Sefuroks, Zinnat); sefuroksim aksetil (Cefaks, Enfexia, İnceptum, Oraceftin, Sefaktil, Sefuroks, Zinnat Forte); vb. ])

Bu ilacı kullanmadan önce, eğer herhangi bir ilaca (özellikle de penisiline) alerjiniz varsa doktorunuza söyleyiniz. Ayrıca herhangi bir böbrek hastalığınız veya bağırsak probleminiz varsa Sefaklor kullanmadan önce doktorunuza biliriniz.

Sefaklor kullanımından önceki ve / veya sonraki 1 saat içinde antiasit* kullanmaktan kaçınınız. Bu ilaçlar Sefaklor ile aynı zamanda alındığında Sefaklor’un etkisini azaltabilir.

(*antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); diğer kombine antasit preparatları (Bismomagnesie, Protab)])

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı size reçete edilen (doktorunuz tarafından belirtilen) sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamiyle temizlenmeden de belirtilerinizde iyileşme olabilir. Ancak, enfeksiyonun tamamiyle temizlenmesi için ilacı size belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanmalısınız.

Sefaklor genel soğuk algınlığı veya grip gibi virüs enfeksiyonlarını tedavi etmeyecektir.

Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Eğer sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
Losefar (Sefaklor) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Sefaklor’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıda sıralanan sefalosporin grubu diğer antibiyotiklere alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız, bunlar:

sefadroksil monohidrat (Cefradur, Duricef);

sefazolin sodyum (Cefamezin, Cefozin, Cezol, Eqizolin, İespor, Maksiporin, Rebasin, Sefazol);

sefprozil (Erasef, Prefix, Serozil);

sefepim hidroklorür (Ekipim, Maxipime, Unisef);

sefiksim (Suprax, Zimaks);

sefiksim trihidrat (Cephix, Sancefix);

sefotaksim sodyum (Betaksim, İeforan, Sefotak);

seftazidim pentahidrat (Brospect, Fortum, İesetum, Zidim);

seftizoksim sodyum (Cefizox);

seftriakson sodyum (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin);

sefodizim sodyum (Modivid);

sefoperazon sodyum (Cefobid);

sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon);

sefditoren pivoksil (Meiact, Spectracef);

sefaleksin monohidrat (Maksipor, Sef);

sefuroksim sodyum (Aksef, Cefaks, Cefurol, Enfexia, Multisef, Sefuroks, Zinnat);

sefuroksim aksetil (Cefaks, Enfexia, İnceptum, Oraceftin, Sefaktil, Sefuroks, Zinnat Forte);

sefdinir (Ceftinex);

sefpodoksim proksetil (İnfex, Sefpotec).

Sefaklor kullanmadan önce, eğer herhangi bir ilaca (özellikle de penisiline) alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz doktorunuza söyleyiniz:

böbrek hastalığı (veya diyaliz tedavisi görüyor olmak);

herhangi bağırsak bozukluğu (kolit; kalın barsak iltihabı gibi).

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, Sefaklor’u güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Losefar (Sefaklor) Kullanabilir miyim?

Sefaklor’un doğmamış bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Sefaklor anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Losefar (Sefaklor) Kullanabilir miyim?

Sefaklor’un araç ve makine kullanımı üzerine bilinen bir etkisi yoktur.
Losefar (Sefaklor’u) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Tablet formdaki ilacınızı bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Sefaklor yemeklerle birlikte veya yemeğin ilk 30 dakikasında alındığında en iyi şekilde etki gösterir.

Sefaklor’un kontrollü salım tableti olarak hazırlanan formunu kırmayınız, çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz. Hapı bir bütün olarak yutunuz. Hapı kırmak vücutta bir anda çok fazla ilacın salınmasına sebep olabilir.

Sefaklor’un efervesan tablet (kabararak köpükler çıkaran) olarak hazırlanan formunu ise bir bardak suda eritiniz ve bekletmeden içiniz.

Sefaklor’un kapsül olarak hazırlanan formunu ise bir bardak dolusu su ile birlikte, bütün olarak alınız. Kapsülü kırmayınız, çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz.

Süspansiyon formdaki ilacınızı ise aşağıda tarif edildiği şekilde hazırladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Sefaklor süspansiyonun hazırlanması:

Toz içeren ilaç şişesine bir miktar (şişenin üzerindeki çizgiye gelmeyecek şekilde) kaynatılmış soğutulmuş su ilave ediniz.

Şişenin ağzını sıkıca kapatınız ve tozun çözünmesi için iyice çalkalayınız.

Daha sonra şişenin üzerindeki işaretli yere kadar kaynatılmış soğutulmuş su ilave ediniz.

Şişenin ağzını tekrar sıkıca kapatınız ve tozun çözünmesi için iyice çalkalayınız.

Toz tamamen çözündüğü zaman (toz kısmın artık görünmediği zaman) ilacınız kullanıma hazırdır.

Bazı ilaç kutularında ilacı hazırlamak için saf su bulunur. Eğer ilacınızın kutusundan saf su çıkarsa; toz formdaki ilacınızı hazırlarken bu suyu kullanınız.

Süspansiyon formdaki (sıvı formdaki) ilacınızın her dozunu ölçmeden önce ilacı iyice çalkalayınız. Doğru miktarda dozu aldığınıza emin olmak için, sıvıyı işaretli bir ölçüm kaşığı veya ilaç kabı ile ölçünüz, normal bir yemek kaşığı kullanmayınız. Eğer herhangi bir doz ölçüm aletiniz yoksa eczacınızdan isteyebilirsiniz.

Bu ilaç belirli tıbbi testlerde anormal sonuçlar almanıza sebep olabilir, buna idrarda şeker tayini testi de dahildir. Sizi tedavi eden doktorlara Sefaklor kullandığınızı bildiriniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı size reçete edilen (doktorunuz tarafından belirtilen) sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamiyle temizlenmeden de belirtilerinizde iyileşme olabilir. Ancak, enfeksiyonun tamamiyle temizlenmesi için ilacı size belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanmalısınız.

Sefaklor genel soğuk algınlığı veya grip gibi virüs enfeksiyonlarını tedavi etmeyecektir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve ishal.
Losefar (Sefaklor) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Sefaklor kullanımından önceki ve/ veya sonraki 1 saat içinde antiasit* kullanmaktan kaçınınız. Bu ilaçlar Sefaklor ile aynı zamanda alındığında Sefaklor’un etkisini azaltabilir.

(*antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); diğer kombine antasit preparatları (Bismomagnesie, Protab)])

Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Eğer sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
Losefar (Sefaklor’un) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz Sefaklor kullanımını durdurunuz ve hemen acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık yardımı alınız:

kanlı veya sulu ishal;

kolay kanama ve çürük oluşumu, belirli bölgelerde ağır yanma hissi, hissizlik, ağrı, kaslarda güçsüzlük, halsizlik;

beklenmedik kanama;

ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar, sara gibi);

soluk veya saramış cilt, koyu renkli idrar, yüksek ateş, bilinç bulanıklığı veya güçsüzlük, halsizlik;

sarılık (ciltte veya gözlerde sararma).

Daha hafif yan etkilerin görülmesi daha muhtemeldir, bunlar:

mide bulantısı, kusma, hazımsızlık, hafif ishal;

uykusuzluk;

sinirlilik;

huzursuz veya hiperaktif hissetme;

hafif kaşıntı veya cilt döküntüsü (isilik, kabartı vb.);

baş dönmesi, uyuşukluk hali;

vajinal kaşıntı veya akıntı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Losefar (Sefaklor) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Sefaklor kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz:

antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); diğer kombine antasit preparatları (Bismomagnesie, Protab)];

aminoglikozidler [gentamisin (Genta, Genmisin, Gentamed, Genthaver, Gentreks, Getamisin); amikasin (Amiketem, Amikaver, Amikozit, Mikasin); isepamisin (Isepacine); netilmisin (Netromycine) vb. ];

eritromisin içeren ilaçlar (Erythrocin, Eritrosif, Eritro);

kloramfenikol (Kemicetine);

sülfonamid grubu ilaçlar (Bactrim, Metoprim, Septrin vb.);

tetrasiklinler [doksisiklin hiklat (Monodoks, Tetradoks); tetrasiklin (Tetra, Tetralet, Tetramin) ];

pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar [varfarin sodyum (Coumadin)].

Bu liste Sefaklor ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Sefaklor ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Bu ilaç belirli tıbbi testlerde anormal sonuçlar almanıza sebep olabilir, buna idrarda şeker tayini testi de dahildir. Sizi tedavi eden doktorlara Sefaklor kullandığınızı bildiriniz.
Losefar (Sefaklor’u) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Sefaklor tabletleri ve kapsülleri oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz. Sefaklor oral (ağızdan alınan) sıvıyı ise buzdolabında saklayınız. Donmasına izin vermeyiniz. 14 günden sonra kullanılmamış olan ilacı atınız.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Losefar Kapsül ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Losefar Kapsül ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Losefar Kapsül'ü asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Losefar Kapsül'ü sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Zamanının Fenomeni.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Losefar Yan Etkileri
« Posted on: Nisan 19, 2024, 01:29:19 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Losefar Yan Etkileri e-book, Losefar Yan Etkileri programı, Losefar Yan Etkileri oyunları, Losefar Yan Etkileri e-kitap, Losefar Yan Etkileri download, Losefar Yan Etkileri hikayeleri, Losefar Yan Etkileri resimleri, Losefar Yan Etkileri haberleri, Losefar Yan Etkileri yükle, Losefar Yan Etkileri videosu, Losefar Yan Etkileri şarkı sözleri, Losefar Yan Etkileri msn, Losefar Yan Etkileri hileleri, Losefar Yan Etkileri scripti, Losefar Yan Etkileri filmi, Losefar Yan Etkileri ödevleri, Losefar Yan Etkileri yemek tarifleri, Losefar Yan Etkileri driverları, Losefar Yan Etkileri smf, Losefar Yan Etkileri gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Türk kültürünü Dünya kültürüne etkileri
Türk Kültürü
Sahin07 6 3492 Son Mesaj Nisan 19, 2011, 11:37:02 ÖS
Gönderen : @sen@
Iklimin Etkileri
Dersler
By.TuRuT 0 1263 Son Mesaj Eylül 26, 2009, 08:16:10 ÖS
Gönderen : By.TuRuT
Sef Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1273 Son Mesaj Ocak 26, 2013, 06:47:47 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Pen - Os Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1346 Son Mesaj Ocak 26, 2013, 10:09:37 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Lev - End Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1272 Son Mesaj Ocak 29, 2013, 07:44:50 ÖS
Gönderen : Honey_Face


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular