0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Kış Turizmi  (Okunma Sayısı: 889 Kere Okundu.)
« : Mayıs 12, 2010, 04:38:03 ÖS »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220


Sanayileşme ve hızlı gelişmenin bir sonucu olarak, kişiler sıkıcı ve sağlıksız bir ortamdan kurtulmak için yazın deniz kıyılarına, kışın ise; karlı, dağlık ve ormanlık bölgelere gitmektedirler. Böylece dağ ve kış turizmi doğmuş ve gelişmiştir. Dünyada dağ ve kış turizmine öncülük eden çalışmaları, özellikle Orta ve Kuzey Avrupa ülkeleri yapmış, bunları Amerika, Kanada ve Japonya gibi ülkeler izlemiştir.

Türkiye kış turizmi cenneti

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, en çok turist çeken ülkeler arasında 9, en çok gelir elde eden ülkeler arasında 8. sırada yer alan Türkiye, coğrafyası, iklimi ve turizm alanındaki atakları ile kış turizminde de iyi bir potansiyel sunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, Türkiye’de şu anda Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilmiş, “Kayseri Erciyes, Aksaray Hasan Dağı, Gümüşhane Zigana Dağı, Kocaeli Kartepe, Bayburt Kop Dağı, Erzurum Palandöken, Bitlis Sapgör, Antalya Alanya Akdağ, Isparta Davraz, Bolu Köroğlu Dağı, Kastamonu-Çankırı-Ilgaz, Bursa Uludağ (2 Gelişim Bölgesi), Kars Sarıkamış, Muğla Seki Erendağ, Samsun Ladik Akdağ, Çankırı Ilgaz Kadınçayırı, Antalya Akseki, Gümüşhane Çakırgöl ve Erzincan Ergan Dağı”nda olmak üzere 19 kış sporları turizm merkezi bulunuyor.

Bu turizm merkezlerinden gerek altyapı ve donanım, gerekse turist sayısı açısından özellikle Bursa-Uludağ, Erzurum-Palandöken, Kayseri-Erciyes, Bolu-Köroğlu-Kartalkaya dikkat çekerken, Kars-Sarıkamış ve Antalya-Alanya-Akdağ da gelişen bölgeler arasında görülüyor.

Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün, mevcut kış turizm merkezlerinin yanında, kış turizmini geliştirmek ve merkezlerin sayısını artırmak amacıyla, “Denizli-Tavas, Van-Gevaş, Sivas-Yıldızdağ, Giresun-Sis Dağı, Mersin Karboğazı, Adana Elmalı Pozantı Yaylası, Artvin-Saçinka, Gümüşhane-Selimiye ve Bolu-Gerede” olmak üzere 9 merkezde çalışma yaptığı belirtildi.

Sivas-Yıldızdağı’nın turizm merkezi ilan edilmesi için etüt çalışmalarının başlatıldığı bildirilirken, Giresun-Sis Dağı, Mersin Karboğazı, Adana Elmalı Pozantı Yaylası ve Bolu-Gerede’nin kış turizmi alanı olarak uygun görülmediği kaydedildi. Mersin Karboğazı ve Adana Elmalı Pozantı’nın Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesinin planlandığı da belirtildi.

Tescilli iki pist Palandöken ' de
Türkiye’nin, Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescillenmiş iki kayak pisti, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak Erzurum Palandöken’de bulunuyor.

Bursa-Uludağ ise kışın tatil yapmak ve kayak için en uygun yerlerden biri olarak görülüyor. Bursa’nın 36 km güneyinde olan ve yaklaşık 40 dakikada ulaşılabilinen merkez, İstanbul’dan ise sadece 150 kilometre uzakta.

2. Gelişim Bölgesi Kış Sporları Turizm Merkezi olan Bursa-Uludağ’da kayak alanı 1750-2543 metre yükseklik kuşağında ve Batı Anadolu’nun en yüksek doruğu Kara Tepe de burada bulunuyor.

Normal kış koşullarında 3 metre civarında kar yağışı alan bölgede, yılın 120 gününde kayak yapılabildiği belirtiliyor.

“TUR KAYAĞI” VE “HELİKOPTERLİ KAYAK”
Merkezindeki pist sayısı 11, en uzun pisti ise 2000 metre ve dağdaki pistlerin toplam uzunluğu 20 kilometreyi bulan Uludağ’da, “Tur kayağı” ve “Helikopterli kayak” da yapılabiliyor. Merkezde, kayak dışında snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleri için de imkanlar bulunuyor.

Kayak merkezinde 1. gelişim bölgesinde 17, 2. gelişim bölgesinde de 2 adet olmak üzere yaklaşık 4800 yatak kapasiteli 19 otel, ayrıca, 17 farklı kamu kurumuna ait 1690 yatak kapasiteli tesisler yer alıyor.

BEYAZ VE YEŞİLİN EŞSİZ UYUMU: BOLU-KÖROĞLU
Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki Bolu Köroğlu Kış Sporları Turizm Merkezi, hem yeşil ormanları hem de karı bir arada sunuyor.

Normal kış koşullarında 3 metre kar yağışı görülen ve mevsim başında “toz kar”, mevsim sonunda ise “ıslak kar” özellikleri gösteren bölgede, yılın 120 günü kayak yapılabiliyor.

Toplam 20 kilometreyi bulan 12 pisti bulunan merkezde, mekanik tesislerin toplam taşıma kapasitesi saatte 6000 kişi. Merkezde, 2 telesiyej, 6 teleski ve 3 baby liftle hizmet veriliyor.

Yaz-kış üzerinde kar eksik olmayan yüksek dağlarıyla ve bu dağlarda kurulan kayak tesisleriyle Türkiye önemli bir kış turizmi merkezidir



Bursa - Uludağ


Bursa'nın 36 km. güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. Flora ve faunasının zenginliği ile 1961 yılında Milli Park ilan edilen Uludağ, sadece kış turizmine değil, yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır. Antik dönemde Olympos Misios adıyla tanınan Uludağ, tanrıların Troya Savaşını izlediği yer olarak mitolojideki yerini almıştır.

Uludağ Kayak Merkezi I. ve II. Gelişim Bölgeleri olmak üzere iki ayrı bölgeden oluşmaktadır. I. Gelişim Bölgesi yatırımlarını tamamlamış durumdadır. 1986 tarihinde turizm merkezi ilan II. Gelişim Bölgesinde 3300 yatak kapasiteli 11 adet turistik tesis parseli düzenlenmiş olup 3300 yatak kapasiteli 11 adet parsel yatırımcıya tahsis edilmiştir.

Uludağ kayak merkezi Alp ve Kuzey disiplini ile "Tur kayağı" ve "Helikopterli kayak" uygulamaları bakımından uygun coğrafya şartlarına sahiptir. Kayak dışında snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleri bulunabilir.

Ulaşım: Uludağ Milli parkına hem karayolu ile hem de teleferik ile ulaşım sağlanabilmektedir. Kayak Merkezi Bursa'ya karayolu ile 40, havaalanına 60 dakikadır.

Uludağ yolu şehir merkezinden Milli Parkın girişine kadar 22 km., Milli Park Oteller Bölgesi arası 12 km.dir. Özel araç ile gidiliyorsa Bursa'dan en uygun Çekirge yolundan çıkılabilir. Kış aylarında arabada da zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulmalıdır. Yol üzerinde zincir alınacak ya da kiralanacak yerler bulunmaktadır.

Özellikle kış aylarında günün her saatinde Bursa kent merkezinden (Tophane semti) minibüs bulunabilir. Kayak merkezine çıkmak ortalama 1.5 saat sürmektedir.

Uludağ'a teleferikle çıkılabilir. Bursa Kadı Yayla (1235 m) arasında iki, Kadı Yayla Sarı Alan (1621 m.) arasında iki, toplam dört hat vardır. Her hatta 30 kişi taşıyan bir kabin çalışır. Ancak kayak takımlarını teleferikle taşımak yasaktır. Teleferik Bursa'nın Teleferik semtinden 20 dakikada bir kalkar. Teleferik önce Kadı Yaylaya çıkar. Orada kabin değiştirip, Sarı Alana çıkan kabine binilir. Yolculuk yaklaşık 25 dakika sürmektedir. Buradan Oteller Bölgesine ulaşmak için minibüs bulunmaktadır. Sarı Alanla Oteller Bölgesinin arası 7 km.dir. Yazın ayrıca Sarı Alandan Çoban Kayaya (1750 m) telesiyejle gidilebilir.

Coğrafya: 2543 metreye ulaşan doruğu (Kara Tepe) ile Batı Anadolu'nun en yüksek dağıdır. Çevre, orman örtüleri ile kaplıdır. Uludağ yöresi yarı ılıman iklim kuşağı üzerindedir. Hakim rüzgar yönü güneybatı-güney yönlerindedir.

Kayak alanı 1750-2543 m. yükseklik arasındadır. Kayak için uygun zaman 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındaki dönemdir. Normal kış koşullarında üç metre dolayında kar yağışı alan yöre, mevsim başında toz kar, sonunda ise ıslak kar niteliği gösterir.

Konaklama ve Diğer Hizmetler : On ikisi kamu kuruluşuna, 15'i özel sektöre ait toplam 27 konaklama tesisinde 3000'in üzerinde yatak kapasitesi bulunmaktadır. Alışveriş merkezleri, yeme-içme-eğlence yerleri, sağlık ocağı hizmet vermektedir. Kayak malzeme satış ve kiralık yerler ile kayak hocaları bulunabilir.

Mekanik Tesisler ve Pistler : Oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 telesiki olmak üzere 15 mekanik tesiste 11.000 kişi/saat kapasite mevcuttur. 13 farklı pist vardır

Erzurum - Palandöken


3185 m. zirveye sahip Palandöken dağları, Erzurum'un güneyinde yer alır ve doğu-batı yönünde uzanır. Türkiye'de kış turizmi için yapılan ilk ciddi ve kapsamlı proje Erzurum-Palandöken Kış Sporları ve Turizm Mastır Plan Çalışmasıdır. Yapılan çalışmada Palandöken Dağlarının doğal yapısı ve iklimi ile uluslararası kış sporları merkezi niteliğine sahip olduğu tespit edilmiştir. Projede, üç alan üzerinde gün toplam 32 bin kişinin kayak yapabileceği, uluslararası yarışmalar hatta kış olimpiyatlarının düzenlenebileceği, 6 bin kişinin doğrudan istihdam edilebileceği öngörülmektedir.

Ulaşım: Erzurum'a Ankara ve İstanbul'dan her gün uçak seferleri bulunmaktadır. Kayak Merkezi Erzurum Şehir Merkezine 5 km. uzaklıktadır. Hava alanına ise yalnızca 10 dakika mesafededir. Kış mevsimi boyunca şehir merkezinden halk otobüsü seferleri bulunmaktadır.

Coğrafya : Erzurum Türkiye'nin en yüksek ve soğuk illerinden biridir. Sert kara iklimi hüküm sürer. Yılın 150 günü karla örtülüdür. Normal kış koşullarında 2-3 metre kar yağışı almaktadır. Hakim rüzgar yönü güney ve batı yönlerindedir.

Kayak alanı 2200 - 3176 m. yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır. Karasal iklim nedeniyle, mevsim boyunca "toz kar" üzerinde kayak yapılmaktadır. 10 Aralık-10 Mayıs arasındaki dönem kayak etkinlikleri için en uygun zamandır.

Konaklama ve Diğer Hizmetler : 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri, kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunmaktadır. Kayak dersi ve malzeme kiralama hizmetleri verilmektedir.

Mekanik Tesisler ve Pistler : Palandöken Kayak Merkezindeki pistler dünyanın en uzun ve dik kayak pistleri arasında yer almaktadır. En uzun pisti 12 km. olan kayak pistlerinin toplam uzunluğu 28 km.yi bulmaktadır. Başlangıç yeriyle varış noktası arasındaki yükseklik farkı 1000 m. olan Palandöken'de Slalom ve Büyük Slalom yarışmaları için 2 adet tescilli Kayak Pisti mevcuttur. (Ejder Pisti ve Kapıkaya Pisti)

Kayak Merkezinde 5 adet telesiyej (toplam 4500 kişi/saat kapasiteli), 1 adet teleski (300 kişi/saat kapasiteli ), 2 adet baby lift ( toplam 1800 kapasiteli ) ve 1 adet gondol lift (1500 kişi/saat kapasiteli) hizmet vermektedir.


Erciyes Kayak Merkezi


Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kayseri şehir merkezine 25 km. uzaklıktadır. Yol asfalt olup, yıl boyunca sürekli ulaşıma açık tutulmaktadır.

Erciyes Kayak Merkezi, ülke düzeyinde dağ Turizmi ve özellikle kış sporları turizmi açısından, geliştirilmesi gereken bir kaynak özelliği taşımaktadır. Kayseri ili'nin güneyinde Erciyes Dağının doğu ve kuzeybatı yamaçlarında 1800 metre ile 3000 metre arasında yer alan kayak merkezimizden kayak mevsimi uzun, kar ka*Iitesi olumlu, pist uzunlukları ve meyiller kitle sporu turizmi açısından elverişli olup, çeşitli disiplinlerde kayak yarışlarına olanak tanımaktadır. Kayak alanları % 30 ile % 10 arasında değişiklik gösteren eğime sahiptir. Kayak sezonu 15 Kasım* 1 Mayıs arasında yaklaşık 5 ay sürmektedir.
Erciyes Kayak Merkezinde şu anda Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne ait 140 yataklı Kayakevi, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü'ne ait 100 yataklı, Dsi 12. Bölge Müdürlüğü'ne ait 100 yataklı Dinlenme Tesisleri ile Kayseri il Özel idare Müdürlüğü'nce yaptırılıp kiraya verilen üç yıldızlı 106 yatak kapasiteli otel mevcuttur.

Kartalkaya kayak merkezinde Kartal Otel pistlerinde 2 adet telesiyej, 6 adet teleski ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 lift bulunmaktadır. Kartal otel ve Grand Kartal otel Mekanik tesislerinde toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saattir. Kartalkaya Kayak merkezinde Kartal otelin12 adet pistinde toplam uzunluk 20 km.yi bulmaktadır. Yeşil Lift (Chairlift - 700 m) Çamçukuru Lift (Chairlift - 650 m) İnekçayırı 1-2 (Ski-Lift - 900 m) Resuldede 1-2 (Ski-Lift - 600 m) Kazankaya (Ski-Lift - 650 m) Köroğlu Lift (Ski-Lift - 1200 m) 2 Baby Lift
Kartalkaya kayak merkezindeki diğer otel olan Dorukkaya Otel Pistlerinde ise 8 adet ski-lift, (2 adet 240 m. 1 adet 600 M.- 1 adet 750 m. 1 adet 1080 m. 1 adet 1100 m. 1 adet 1200 m. 1 adet 1500 m.) 11 adet kayak pisti ve ayrıca Dorukkaya Otelinde Türkiye'de ilk defa Avusturya'dan gelen mühendisler tarafından projelendirilmiş Türkiye'nin ilk profesyonel snowparkı bulunuyor. Dorukkaya Otel Snowparkında, 3 ana Rampa, 1 Corner, 3 Handrail (6 metre, 4 metre ve 3 metre) ve 3 Box (6 metre, 3 metre ve 3 metre) mevcut
Kartalkaya Konaklama
Kartalkaya Kayak Merkezinde 160 odalı Kartal Otel, 500 yatak kapasiteli Grand Kartal Otel ve 800 yatak kapasiteli Dorukkaya Otel olmak üzere 3 konaklama tesisi bulunmaktadır. Kartalkaya kayak merkezindeki oteller her türlü konfora sahip olup, otellerde lokanta, yüzme havuzu, disko-bar-oyun salonu mevcuttur. Kartalkaya kayak Merkezinde Kayak ve snowboard hocası ve kayak malzemeleri temin edilebilmektedir.



İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Kış Turizmi
« Posted on: Nisan 19, 2024, 03:47:31 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Kış Turizmi e-book, Kış Turizmi programı, Kış Turizmi oyunları, Kış Turizmi e-kitap, Kış Turizmi download, Kış Turizmi hikayeleri, Kış Turizmi resimleri, Kış Turizmi haberleri, Kış Turizmi yükle, Kış Turizmi videosu, Kış Turizmi şarkı sözleri, Kış Turizmi msn, Kış Turizmi hileleri, Kış Turizmi scripti, Kış Turizmi filmi, Kış Turizmi ödevleri, Kış Turizmi yemek tarifleri, Kış Turizmi driverları, Kış Turizmi smf, Kış Turizmi gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular