0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Kedi Sağlığı  (Okunma Sayısı: 1286 Kere Okundu.)
« : Haziran 26, 2008, 11:47:36 ÖÖ »
Avatar Yok

FeMoX
*
Üye No : 570
Yaş : 34
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2803
Mesaj Sayısı : 5 853
Karizma = 39


Kornea Yaralanmaları:

Özellikle kedilerde tırnak gelmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında, çarpma, gözün kaşınması suretiyle zedelenmesi sonucunda ya da bazı hastalık kaynaklı durumlarda(herpes virüs, corona virüs vb.) yüzeysel, derin veya doku kayıplı yaralar ortaya çıkabilir. Yüzeysel yaralanmalarda basit tedavi şekilleriyle başarı sağlanır. Derin ve doku kaybı olan yaralanmalarda ise acil hekim müdahalesi ile detaylı tedavi gerekmektedir.


Katarakt:

Bazı kedilerde yaş ilerledikçe lens parlak doku halini kaybederek mat-açık gri bir renge dönüşmeye başlar.
Lensin renginin değişmesi eğer çok yaşlı kedilerde oluyorsa ve aşırı derecede bir görme kaybı yoksa normal sayılabilir. Lens'in grileşmeye başlaması kedilerde ortalama olarak 12-14 yaş civarında ve çoğunlukla her iki gözde birden başlar. Fakat sadece tek gözde olduğu zamanlarda olabilir. İlerlemiş vakalarda hasta çoğunlukla görme yetisini ya tamamen kaybeder yada çok az görebilir. Çok erken olaylarda katarakt'ın ilerlemesini durdurmaya veya yavaşlatmaya yönelik tedaviler uygulanabilir, ilerlemiş durumlarda ise operasyon gerekli olan durumlar ortaya çıkabilir.
Konjonktivit İltihabı:
Başlama nedeni olarak, allerjiye sebeb olan polenler, dolaşma ve koklamalar sırasında göze temas eden otlar, virüsler, bakteriler ve mantarlar sayılabilir. Hastalık kedilerde köpeklerden daha az görülür. Ancak İran kedilerinde oldukça yaygındır
Gözde, hafif bir pembelik ve damarların daha belirgin olması ile başlar. İlk önceleri akıntı şeffaf ve temizdir. Fakat, hemen tedavi olmazsa akıntı koyulaşır ve iltihaplı bir hal alabilir. Dikkat edilmesi gereken şey, mümkün olduğu kadar göz temizliğine dikkat etmek ve bir enfeksiyonun oluşmasını önlemektir. Hastalığın en kısa sürede hekim tarafından kontrol altına alınması basit tedavi yöntemleriyle iltihabik durumun ortadan kaldırılması gerekir.


KULAK:



Kulak Parazitleri:

Kedilere has kulağa yerleşen deri parazitlerinden kaynaklanan rahatsız edici bir kaşıntıyla karakterize olan bir rahatsızlıktır. Kaşıntıyla ortaya çıkan derideki kalınlaşma ve kanamaya varan tahribat ile fark edilebilen bu durum aynı zamanda bulaşıcıdır ve hekim müdahalesi gerektirir.



Sağırlık:

Hastalık veya genetik sebeplerden dolayı sonradan oluşabildiği gibi, sonradan da oluşabilen bir rahatsızlıktır. Kulak bakımının düzenli yapılması hastalık nedenliyle bağlı şekillenebilecek sağırlıkların önlenebilmesinde faydalı olabilir. Ancak doğumsal nedenlerle oluşan sağırlık tedavi edilemez. Bulguların belirginliği erken teşhiste kolaylık yaratır, çevreye karşı tepkisizlik, belirgin ses ve yönlendirmelere cevap alamamak tespit konusundaki ilk bulgulardır. Öncelikle bu durumun tespiti ve sonuç alınıp-alınamayacağı hekim tarafından incelenmelidir.


DERİ:


Deri Yangısı:

Nedenleri çeşitlidir. Genellikle travmalar, sıcak, soğuk, kimyasal maddeler, parazitler ve enfeksiyonlar gibi dış etkenlere bağlı olarak oluşabileceği gibi, bazı maddelerin toksik etki yapması, allerji, hormonal bozukluklar ve ilaç duyarlılığı gibi bir nedene bağlı olarak da oluşabilir.. Örneğin, sıyrıklar, yanıklar, yanma, donma, veya uyuz, bit, pire, kene yoğunluğuna bağlı olarak. Belirtiler, bölgede kızarıklık, lokal ısı artışı, ağrı, deride kalınlaşma ve tüy dökülmesidir. İlerlemiş dönemlerde içleri sıvı dolu olan kabarcıklar oluşabilir. Tüy bakımı sırasında tespit edilebilecek bu durum besin diyeti ve hekimin müdahalesiyle ortadan kalkacaktır.

Mantar:

Etkenin kıl köklerine yerleşerek ikinci bir bakteriyel enfeksiyon oluşmasıyla beraber ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. Bazı türleri insana dahi geçebilmektedir. Çoğunlukla baş, kulak, kuyruk ve bacaklarda yerleşen mantarda görülen ilk bulgu kılların kırılmasına bağlı olarak şekillenen bir tüy dökülmesidir. Dökülme sınırları belirgin ve ya belirgin olmayan bölgelerde açılma şeklindedir, kızarıklık görülebilecek ilk bulgulardandır. Zamanla tüysüz bölgeler iyileşerek bir iz bırakmaz. Hastalık kronik bir hale geldiğinde yıllarca sürebilir. Bu nedenle bu tür vakalarda erken müdahale önemlidir. İnatçı bir hastalık olan mantarın tedavisi uzun sürebilir. Tüylerin traş edilmesi fayda sağlayacaktır.


Egzama:

Derinin duyarlı hale gelmesine neden olan, tek yönlü beslenme, iç parazitler, sarılık, karaciğer ve böbrek hastalıkları, hormon yetersizlikleri ekzamaya yol açabilir. Deride kir birikimi, yetersiz tarama gibi deride tahrişe neden olan durumlarda ekzama oluşabileceği gibi aşırı sıcak ve soğuk, yağ tabakasına ve deriye zarar veren kimyasal maddeler, aşırı kaşınmaya bağlı sürtünmeler, pire ısırıkları da bu hastalığa neden olabilir.
Genellikle baş bölgesinde, göz, kulak çevresi, ayaklar ve kuyruk kökünde şekillenen lezyonlar uzun tüylü kedilerde yaygın olarak vücudun her yerinde oluşabilir. Tüy bakımının düzenli olarak yapılması, traşlama ve kontrol hastalığın önlenmesinde fayda sağlar.


ÜRİNER SİSTEM:


İdrar Kesesi Taşları:

Bu taşların yapısı genellikle strüvit taşı dediğimiz magnezyum amonyum fosfattan oluşur. Bunun dışında kalsiyum oxalat, amonyum ürate taşlarıda idrar kesesinde bulunabilir. Ancak en çok görülen taşlar strüvit taşlarıdır. Bu hastalık kedilerde,özellikle İran kedilerinde sıklıkla görülen bir durumdur. Bu taşların oluşmasındaki sebeb idrar ph'sının değişkenliğidir. Örneğin idrarın alkali oluşu strüvit taşlarının oluşumuna, asidik oluşu ise kalsiyum oxalat taşlarına sebeb olmaktadır. En belirgin bulgu idrar yapma sırasındaki zorluktur. Hasta idrarını tutuk tutuk yapar ve uzun bir süre idrar yapma pozisyonunda kalır. İdrarda kan görülebilir. Taş ve kumların idrar yollarını tıkaması, yoğun sancı yapar ve 1-2 gün sürebilecek idrar yapamama nedeniyle hasta, şoka girebilir. Bu gibi durumlara varmadan önce acil sondalama gerekir. Profesyonel Mama tabir ettiğimiz mamaların kullanımı bu rahatsızlığın oluşumunu önleyecek oranda etkilidir. İlerlemiş durumlarda uzun süreli Prescription mamaların kullanımı tavsiye edilecektir.

Böbrek Yetmezliği:

Böbreklerin asli görevi olan kanın filtre edilmesi ve tekrar dolaşıma verilmesi sırasında oluşan aksamalar olarak tanımlanabilir. Kan basıncının düşmesi, şok, kusma ve ishal gibi aşırı sıvı kaybına neden olan durumlar, kanama, ve kalp yetersizliği durumları da böbrek yetmezliğine sebeptir. Bunun dışındaki nedenler, idrar yolu tıkanmaları, taşları, yangıları ve idrar kesesi hastalıklarıdır. Bu hastalıklar idrarın dışarı atılımına engel olarak geri böbreğe dönmesine ve basınca neden olurlar. Buna bağlı olarak da böbreklerde hasar ve işlevsel bozukluklar gelişir. Ayrıca üre gibi dışarı atılması gereken maddeler birikerek pek çok sistem bozukluğuna neden olur. Akut ve kronik olarak gelişim gösterebilen börek yetmezliği, özellikle kronik durumlarda iyileşmedeki başarıyı oldukça düşürebilir. Erken teşhiste özellikle akut bulgularda tedavi oranlı başarı şansı yüksek olmakla beraber, tedavi süreklilik gerektirir. Prescription Mamaların kullanımı hekim tarafından önerilecektir. Bulgular az ya da uzun süreli idrar yapamama ve elle muayenedeki sancılardır. Labaratuvar tetkikleriyle çözümlenecek bulgular edinilmesi, hekimin hassas takibiyle kontrol edilebilir. Bu yoğun tedavi uzun süreli ve maddi ağırlığı olan bir tedavi olacaktır.


BESLENME:


Aşırı şişmanlık(Obezite):

Kedinin vücut ağırlığının cinsiyet ve yaşına göre normal sayılan ortalama ağırlığının % 15 ile % 25 üzerine çıkması obezite olarak tanımlanır. En önemli etken beslenme bozukluğudur. Aşırı miktarda mama tüketimi veya kalorisi yüksek gıdalarla beslenme nedeniyle oluşabilir. Bunların dışında aşırı şişmanlığın gelişmesine etki eden çeşitli faktörler vardır. Bu faktörlerin başında, yaşın ilerlemesi veya kısırlaştırma gibi aktivitenin azalmasına neden olan nedenler gelir.Bunlarla beraber gelişmiş metabolik hastalıklar da aşırı şişmanlıktaki nedenlerdendir. Şeker hastalığı, kabızlık, kalp yetmezliğine varan olumsuz etkileri gözlenebilir. Sürekli hekim kontrolünde olan hastalarda fazla gelişemeyen beslenmeye bağlı bu rahatsızlık, Prescription ve Profesyonel mamaların uzun süreli verilmesiyle büyük bir başarıyla düzelecektir.

Aşırı zayıflık:

Vücut ağırlığının cinsiyet ve yaşına göre normal sayılan ortalama ağırlığının % 15 ile % 25 altında olması aşırı zayıflık olarak tanımlanır. Nedenlerinin başında çeşitli metabolik hastalıklar,mide-bağırsak hastalıkları ve parazitler ile yetersiz ve kalitesi düşük gıdalar ile beslenmesi gelir. Protein yıkımlanması boyutlarına varabilecek bu hastalık, erkek teşhisle hekimin başlangıçta beslenme düzenini programlaması, ek gıda ve vitamin takviyeleri ile kontrol edilebilir
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Kedi Sağlığı
« Posted on: Nisan 23, 2024, 12:13:38 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Kedi Sağlığı e-book, Kedi Sağlığı programı, Kedi Sağlığı oyunları, Kedi Sağlığı e-kitap, Kedi Sağlığı download, Kedi Sağlığı hikayeleri, Kedi Sağlığı resimleri, Kedi Sağlığı haberleri, Kedi Sağlığı yükle, Kedi Sağlığı videosu, Kedi Sağlığı şarkı sözleri, Kedi Sağlığı msn, Kedi Sağlığı hileleri, Kedi Sağlığı scripti, Kedi Sağlığı filmi, Kedi Sağlığı ödevleri, Kedi Sağlığı yemek tarifleri, Kedi Sağlığı driverları, Kedi Sağlığı smf, Kedi Sağlığı gsm
Yanıtla #1
« : Haziran 26, 2008, 02:11:56 ÖS »

dwk53
*
Üye No : 6658
Yaş : 30
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 3
Mesaj Sayısı : 433
Karizma = 3


bilgiler için Sağol.
Yanıtla #2
« : Aralık 06, 2009, 06:28:37 ÖÖ »
Avatar Yok

Mavi_Kiyamet
*
Üye No : 26505
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 12251
Mesaj Sayısı : 47 783
Karizma = 55168


bilgiler icin teşekkürler.

Wmhocasi.com
Yanıtla #3
« : Aralık 06, 2009, 11:50:14 ÖÖ »

*-BrujA-*
*
Üye No : 12735
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 120
Mesaj Sayısı : 2 755
Karizma = 16128


Teşekkürler Gülmek :)

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
WeBCaNaVaRi - Msn Nick. x)!

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
WeBCaNaVaRi - Toolbar İndir. x)!

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
WeBCaNaVaRi - Arşiv. x)!

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
WeBCaNaVaRi - Wap. x)!
Yanıtla #4
« : Aralık 06, 2009, 12:03:53 ÖS »
Avatar Yok

Salvatore
*
Üye No : 20592
Nerden : Sinop
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 927
Mesaj Sayısı : 12 206
Karizma = 20483


Güzel Bilgiler Gülmek :) Teşekkürler.
Yanıtla #5
« : Aralık 06, 2009, 01:30:45 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 573
Karizma = 60064


Bilgi İçin Teşekkürler
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Ruh Sağlığı Uzmanları Kimlerdir?
Psikoloji ve Sosyoloji
Honey_Face 0 809 Son Mesaj Şubat 07, 2012, 07:04:46 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Dölüt Sağlığı 3
Kadın Hastalıkları
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 784 Son Mesaj Şubat 23, 2012, 07:48:39 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Dölüt Sağlığı 1
Kadın Hastalıkları
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 722 Son Mesaj Şubat 23, 2012, 07:49:18 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Dölüt Sağlığı 2
Kadın Hastalıkları
-o_o-GökhaNur-o_o- 0 667 Son Mesaj Şubat 23, 2012, 07:49:48 ÖS
Gönderen : -o_o-GökhaNur-o_o-
Likopen Ve Cilt Sağlığı
Cilt Hastalıkları
Asortik Hatun 0 764 Son Mesaj Ekim 23, 2012, 05:32:15 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular