0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı  (Okunma Sayısı: 729 Kere Okundu.)
« : Şubat 24, 2012, 08:29:35 ÖS »

Arshavin
*
Üye No : 70236
Nerden :
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 736
Mesaj Sayısı : 3 432
Karizma = 4646


Trafikte geçirilen sürenin uzamasının birçok hastalığa neden olduğunu belirten uzmanlar bunun ayrıca mevcut hastalıkların da şiddetlenmesine neden olduğunu bildirdi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan kalp ve şeker hastalarının yoğun bayram trafiğinden uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

Uzun sürecek kurban bayramı tatili bugün itibariyle başladı. Birçok kişi tatilin uzun olmasını fırsat bilip gurbetteki yakınlarının yanına gitmeyi planlıyor. Uzmanlar özellikle kalp ve şeker hastalarını stres yüklü yoğun trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.. Doç. Dr. Öcal Berkan karbonmonoksit içeren egzoz gazlarının yarattığı hava kirliliğinin baş ağrısı boğazda yanma öksürük gibi bulguların ortaya çıkmasına yol açtığını belirtti.

Strese bağlı olarak panikatak astım ve epilepsi nöbetlerinin şiddetlenerek stres hormonlarının artmasının kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliğine sebep olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Berkan yüksek tansiyona bağlı olarak ortaya çıkan beyin kanaması aort anevrizma yırtılmasının ise ölümcül sonuçlara yol açabildiğinin altını çizdi.

Berkan "Hava kirliliği stres gürültü gibi etkenlere bağlı olarak trafikte kalp krizi vakaları oldukça yüksek oranlarda görülmektedir. Pıhtılaşma mekanizmasının tetiklenmesi ile oluşan pıhtı tıkacı ve koroner damarların kasılmasına bağlı olarak ortaya çıkan kalp krizi ciddi hayati tehlike oluşturmaktadır. Kalp krizi vakaları trafiğin yoğun olduğu ana caddelerde oturanlarda veya iş yeri olanlarda daha sakin bölgelerde yaşayan insanlara göre daha sık görülmektedir. Özellikle gürültüye bağlı olarak ortaya çıkan kalp krizi vakaları erkeklerde kadınlara oranla daha fazladır." dedi.

"RİSK GRUBUNDA BULUNANLAR GÜRÜLTÜDEN UZAK DURSUN"
Daha önce kalp krizi geçirmiş olan veya şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara sahip olan kişilerde kalp krizi geçirme riskinin daha yüksek olduğunu belirten Berkan bu tür hastaların yoğun trafikten kaçınması gerektiğini söyledi.
Bunun yanında ortaya çıkabilecek sorunları azaltmak veya önlemek amacı ile bazı koruyucu tedbirler alınması gerektiğini de kaydeden Berkan bu tedbirlerin başında tansiyon hastaları kalp ritim problemi yaşayanlar ile çarpıntısı olan hastaların sabah evden çıkmadan önce ilaçlarını düzenli olarak alması gerektiğini vurguladı.
Berkan şöyle devam etti: "Ayrıca şüpheli göğüs ağrısı olanların kalp muayenesi yaptırmadan yoğun trafiğe çıkmamaları uzun süreli direksiyon başına geçmemeleri gerekir. Büyük araçlarda ve toplu taşıma araçlarında özellikle ayakta seyreden kişilerde sürekli yüksek titreşime bağlı olarak kılcal damarlarda yırtılmalar olabilmektedir. Bunun sonucunda kas içi kanamalara bağlı olarak ağrı şikâyetleri ortaya çıkmaktadır. Ayrıca büyük şehirlerde her gün uzun süre ayakta yolculuk yapmak durumunda kalan kişilerde ciddi boyutlara varabilen varisler görülmektedir. Uzun süren şehirlerarası yolculuklarda aralıkları dar olan koltuklarda hareketsiz oturmak bacak toplardamarlarında pıhtılaşmaya yol açabilir. Bu pıhtılardan kopan parçalar ise akciğer damarlarını tıkayarak ölümcül sonuçlara yol açabilir. Bundan dolayı yolculuk sırasında sık mola verilmelidir. Yolcuların mola sırasında yürüyüş yapmaları otururken ise bacakları geren bazı hareketleri yapmaları tavsiye edilir. Ayakkabıların gevşetilmesi veya çıkarılması da önerilir. Ancak alınacak en önemli tedbir varis çorabı giyilmesidir. Özellikle gebelik aşırı kilo yaşlılık vücudun susuz kalması gibi toplardamarlarda kanın pıhtılaşma olasılığının yüksek olduğu durumlar daha fazla önem taşımaktadır. Pıhtılaşma eğilimi yüksek olan kişilerin önlem olarak düşük molekül ağırlıklı heparin adı verilen ilaçları kullanmaları önerilmektedir."

Within Temptation
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı
« Posted on: Nisan 25, 2024, 10:55:15 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı e-book, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı programı, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı oyunları, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı e-kitap, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı download, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı hikayeleri, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı resimleri, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı haberleri, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı yükle, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı videosu, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı şarkı sözleri, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı msn, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı hileleri, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı scripti, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı filmi, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı ödevleri, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı yemek tarifleri, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı driverları, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı smf, Kalp Ve Şeker Hastalarına Uyarı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Tansiyon Hastalarına Uyarı
Sağlık
-LoSS AnGeL- 0 720 Son Mesaj Aralık 02, 2008, 06:35:42 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Kalp Hastalarına Uyarı
Kalp ve Damar Hastalıkları
-LoSS AnGeL- 0 813 Son Mesaj Aralık 28, 2008, 10:20:24 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Ramazanda Kalp Ve Damar Hastalarına Uyarı
Kalp ve Damar Hastalıkları
Asortik Hatun 0 656 Son Mesaj Mart 04, 2013, 08:16:03 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Kalp Ve Tansiyon Hastalarına Uyarı
Kalp ve Damar Hastalıkları
Asortik Hatun 0 609 Son Mesaj Mart 05, 2013, 03:10:22 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Kalp Ve Şeker Hastalarına Bayram Uyarısı
Kalp ve Damar Hastalıkları
Asortik Hatun 0 563 Son Mesaj Mart 14, 2013, 07:32:45 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular