0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi  (Okunma Sayısı: 7525 Kere Okundu.)
« : Haziran 05, 2009, 04:07:20 ÖS »

asi_craL38
*
Üye No : 25059
Yaş : 33
Nerden : Giresun
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 70
Mesaj Sayısı : 173
Karizma = 4









Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 11.7.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur. 1992-1993 öğretim yılında daha önce Gaziantep Üniversitesine bağlı olan) Ziraat Fakültesi’nin Tarla Bitkileri ve Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu’nun Elektrik İklimlendirme-Soğutma, İnşaat, İşletmecilik, Makina, Otomotiv (motor), Muhasebe, Pazarlama, Tekstil Bölümleri ile eğitim-öğretime başlamıştır.
Anılan Kanun ile Üniversitenin akademik yapısı, Ziraat, eskilere ilave olarak Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Orman Fakülteleri, K.Maraş Meslek Yüksekokulu, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimleri Enstitüleri olarak belirlenmiştir.

Daha önce İnönü Üniversitesi’ne bağlı olan Elbistan Meslek Yüksekokulu Üniversitemize bağlanmıştır. Yine 1997-1998 öğretim yılında; Kahramanmaraş Merkezinde eski Sağlık Lisesi binası bünyesinde Yüksek Öğrenim Kurulunun onayı ile 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu kurulmuş ve aynı yıl öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanmıştır. Ayrıca Göksun, Afşin, Andırın ve İslahiye Meslek Yüksekokulları kurularak, Göksun ve Afşin Meslek Yüksekokullarına 1994-1995 öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Ancak Afşin ilçesinde fiziki altyapı oluşmadığı için eğitim-öğretim Kahramanmaraş’ta sürdürülmektedir. Üniversite Senatosu İslahiye ve Andırın Meslek Yüksekokullarına 1996–1997 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alınmasına karar vermiş, bu karar Yükseköğretim Kurulunca onaylandığı için bu okullara öğrenci alınmıştır. Anılan okulların, sözü edilen ilçelerdeki binaları halk devlet işbirliği ile tamamlanmış olduğu için, her iki okul 1996–1997 öğretim yılında bu ilçelerde öğretime başlamıştır.

Üniversitemiz 4.7.1995 tarih ve 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Mühendislik–Mimarlık ve İlâhiyat Fakültelerine kavuşmuştur. Daha sonra 09.05.1996 tarihinde Tıp Fakültesi kurulmuştur. Bu fakülteye 1998–1999 Öğretim yılında ilk defa öğrenci alınmıştır. Fakültenin fiziki alt yapısı ve Öğretim elemanı ihtiyacı karşılanıncaya kadar bu öğrenciler üç yıl süreyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim- öğretimlerini sürdüreceklerdir. Üniversite ve bağlı akademik birimlerinde, bir taraftan çağdaş eğitim-öğretim programları sürdürülürken, diğer taraftan da, başta araştırma potansiyelini güçlendirme olmak üzere yayım faaliyetlerine başlanmıştır. Halen 7 fakülte, 12 yüksekokulda ikinci öğretim ile 40 bölüm, Meslek Yüksekokullarında, 74 program, Fen Bilimleri Enstitüsünde 16 Bölüm, Sosyal Bilimler Enstitüsünde 9 bölüm ve Rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 145 adet bölüm ve program bulunmaktadır.
Ayrıca diğer ülkelerin üniversite ve araştırma kuruluşları ile yakın işbirliğine büyük önem verilmektedir. Bu arada İngiltere’deki Harper Adams, Almanya’daki Berlin Humbold ve Hannover Üniversiteleri Ziraat Fakülteleri ile Braunsch-Weig Yüksek Tarım Teknolojisi Enstitüleri ile işbirliğinin geliştirilmesi çalışmaları sürdürülmektedir. Üniversitemiz, personelimizin planlı ve verimli çalışmaları, Kahramanmaraş’lıların yardım ve ilgileri sayesinde modern bir anlayışla hızla büyüyüp gelişmektedir.

Halen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi çatısı altında, yedi fakülte, üç lisansüstü eğitim veren enstitü, iki Yüksekokul, on meslek yüksekokulu, altı araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı beş bölüm yer almaktadır. Üniversitede yaklaşık 11.000 öğrenci eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedir. Ayrıca ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Japonya’da toplam 32 öğrencimiz master ve doktora çalışmaları yapmaktadır. Tüm akademik birimlerimizde 28 profesör, 21 doçent, 137 yardımcı doçent, 218 öğretim görevlisi, 64 okutman, 176 araştırma görevlisi , 21 uzman olmak üzere toplam 655 akademik personel görev yapmaktadır. Bunun yanında, Üniversitemizde çeşitli sınıflarda toplam 501 idari personel çalışmaktadır.
Lisans programları, ilgili fakültelerce; lisansüstü programları ise Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerince yürütülmektedir. Ayrıca Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsünde 188, Sosyal Bilimleri Enstitüsünde 137 master öğrenci olmak üzere 325 gencimiz Yüksek Lisansa yönelik çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir. Yurt dışında ABD, Almanya ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerin üniversitelerinde doktoralarını tamamlayarak yurda dönen yaklaşık 75 öğrencimiz yardımcı doçent olarak görev yapmaktadırlar. Ayrıca halen ABD (10) ve İngiltere (1) olmak üzere toplam 11 öğrencimiz master ve doktora çalışmalarına devam etmektedirler.



______________________________FAKÜLTELER_________________________________

Fen Edebiyat Fakültesi:

Fakülte 10 bölümden oluşmaktadır. Bunlar, Biyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya Coğrafya, Beden Eğitimi ve Spor, Matematik, Eğitim Bilimleri ve Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümleridir. Sekiz bölümde lisans düzeyinde eğitim ve öğretim sürdürülmektedir. Fakültede halen 1636 öğrenci lisans eğitimi görmektedir.
Biyoloji Bölümü,Coğrafya Bölümü,Kimya Bölümü, Tarih Bölümü ,Fizik Bölümü,Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ,Matematik Bölümü,Sınıf Öğretmenliği Bölümbölümleriyle eğitimini sürdürmektedir.
  

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı yasanın 29. maddesi gereğince kurularak, 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında İşletme Bölümüne öğrenci alınmak suretiyle öğretime başlamıştır. Daha sonraki yıllarda İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerine öğrenci alınmıştır. Uluslararası İlişkiler Bölümüne ise henüz öğrenci alınmamıştır. Kuruluşundan bu yana, bir yandan kurulma çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da bölgenin ihtiyaç duyduğu konular doğrultusunda bilimsel araştırma ve faaliyetlere ağırlık verilmektedir. Fakültemizde çağdaş öğretime katkı yanında, çeşitli bilimsel proje araştırmalarına destek verilerek, konusunda uzman bilim adamlarının yetiştirilmesine çalışılmaktadır. Eğitim - Öğretim sürecinde; İşletme Bölümü’nde, ülke içinde ve dışında faaliyet gösteren kamu ya da özel sektör kuruluşlarının orta ve üst kademe yönetiminde çalışabilecek nitelikli yöneticiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bu çerçevede, öğrenciye işletmelerdeki sorunların tanımı ve çözüm yollarının bulunması konusunda araştırmacı özelliği yanında ülke sorunlarına çözümsel yaklaşımlar kazandıracak, girişimcilik niteliklerini, iş kurma ve yönetme becerilerini geliştirecek programlar uygulanmaktadır.İktisat Bölümü’nde, ekonomi konularına ek olarak, işletme ve finansal ekonomi de dahil olmak üzere ekonominin bütün yönlerini kapsayacak ve öğrencilere ekonominin temel konularını anlamada katkıda bulunacak modern bir eğitim sağlanmaktadır. Öğrencilerin ülke ekonomisinin sorunlarını belirlemede ve çözüm önerilerinde bulunurken küreselleşen dünyadaki gelişmeleri de dikkate almalarını gerektiren bir anlayışta olmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.
Kamu Yönetimi Bölümünün temel amacı ise, kamu yönetimi alanında yeterli bir eğitim vererek, kamu sektörüne nitelikli yönetici eleman yetiştirmektir. Kamu yönetimi eğitiminde, alanla ilgili sorunlar belirlemek ve çözümler üretmek amaçlanmaktadır. Öğretim programında, yerel, ulusal ve küresel politik ve yönetsel sorunlara ışık tutmak amacıyla bilgiler içeren siyaset, yönetim, hukuk, kentleşme ve çevre sorunları ile ilgili dersler yer almaktadır.Fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize hoş geldiniz derken, mezun olan öğrencilerimize de burada öğrenmiş oldukları teorik ve uygulamalı bilgileri hayata geçirerek başarılı olmalarını ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını ümit etmekteyim.
Bu bağlamda Ulu Önder Atatürk’ün özdeyişini bir kez daha yenilemekte yarar görüyorum: “Siyasi ve askeri zaferler, ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılamazlarsa kazanılacak başarılar sürekli olmaz, kısa zamanda söner. Parlak zaferimizi taçlandıracak olan ise ekonomik egemenliğimizin sağlanması ve güçlendirilmesidir" .

Bölümler:
İktisat ,İşletme ,Kamu Yönetimi ,Uluslararası İlişkiler bölümleridir.

 
İlahiyat Fakültesi:

 İlâhiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları bölümlerinden oluşmaktadır. Ancak, İlâhiyat Fakültelerindeki bu bölümler idarî maksatlı olup, eğitim-öğretim faaliyetleri "İlâhiyat Lisans Programı" şeklinde yürütülmekte ve tüm öğrenciler, bölüm farkı gözetmeksizin aynı dersleri almaktadır.
1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında (hazırlık sınıfı + dört yıl eğitim sistemiyle) eğitim-öğretime başlayan Fakültemiz, ilk mezunlarını 2001 yılında vermiştir. İlâhiyat Fakültelerinde hazırlık sınıflarının kaldırılmasıyla birlikte Fakültemizde halen 4 yıllık Lisans düzeyinde, ayrıca "Temel İslam Bilimleri" ve "Felsefe ve Din Bilimleri" alanlarında Yüksek Lisans düzeyinde eğitime devam edilmektedir.
Temel İslam Bilimleri,Felsefe ve Din Bilimleri,İslam Tarihi ve Sanatları bölümleriyle eğitimini sürdürmektedir.


Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi:

K.S.Ü. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Lisans, II. Öğretim Lisans ve Yüksek Lisans Eğitim/Öğretimi verilen Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği; Yüksek Lisans Eğitim/Öğretimi verilen İnşaat Mühendisliği ve Eğitim/Öğretime başlama çalışmaları süren Jeoloji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Makine Mühendisliği olmak üzere toplam 6 bölüm faaliyetlerini sürdürmektedir.
K.S.Ü. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 21 Temmuz 1995 tarih ve 22350 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 95/7044 Karar sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur.
Elektrik Elektronik Mühendisliği ,Tekstil Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Çevre Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği,Jeoloji Mühendisliği


Orman Fakültesi:

1992’de kurulmuştur. Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü 1996-1997, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 2001-2002 ders yıllarında eğitim-öğretime başlamış olup Peyzaj Mimarlığı Bölümü henüz öğrenci almamıştır. Fakültede Orman Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler ‘Orman Mühendisi”, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler “Orman Endüstri Mühendisi” ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde okuyacak öğrenciler “Peyzaj Mimari” olarak mezun olacaklardır. Fakülte öğretim üyeleri ve yardımcıları ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklere katılmakta ve zaman zaman üniversitemizde bu etkinliklere yer vermektedirler. Fakülte, bölgede tek Orman Fakültesi olması sebebiyle Orman Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüklerindeki elemanlara danışmanlık hizmetleri vermektedir. Ayrıca, orman ürünleri, kağıt sanayisi ve özel kuruluşların ağaç işleme tesisleri ile yakın bir ilişki içerisindedir.
Ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda gelişmesinde, doğal kaynaklarımızın verimli kullanılmasında, sürdürülebilir ormancılığın yaygınlaştırılmasında ve ormancılık sektöründe mal, hizmet ve bilgi üretiminde dünya ülkeleriyle ile rekabet eder düzeye ulaşılmasında orman fakültelerine çok büyük görevler düşmektedir. KSÜ Orman Fakültesi kurulduğu yer itibariyle, son derece önemli bir mevkide bulunmaktadır. Kahramanmaraş, Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer alan bir ilimiz olup, ilin doğusundaki bir bölümü Güney Doğu Anadolu, kuzeyindeki bir bölümü ise Doğu Anadolu bölgesi sınırları içersinde kalmaktadır. Bu yönüyle Kahramanmaraş, farklı iklim tiplerine sahip ve özellikle karasal iklime geçiş noktasında bulunması nedeniyle, bölgede son derece zengin bir bitki örtüsü mevcuttur. Ayrıca, KSÜ Orman Fakültesi, ülkemizin en büyük projelerinden biri olan GAP’ın yer aldığı bölgeye en yakın olan orman fakültesidir. Bu nedenle KSÜ Orman Fakültesi, bölge ormancılığı ve orman endüstrisi açısından büyük önem taşımaktadır. Orman Fakültesinin hedefi gelecek yıllarda ormancılık mesleğinin daha çağdaş ve bilgi toplumu ile uyum içerisinde bulunmasını ve KSÜ Orman Fakültesinin diğer Orman Fakülteleri arasında iyi bir yer edinmesini sağlamaktır.

Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı bölümleriyle eğitim vermektedir.
 

Tıp Fakültesi:

KSÜ TIP Fakültesi Bakanlar Kurulunca 9/5/1996 tarihinde kurulmuş, 26.5.1997 tarihinde Sağlık Müdürlüğünden alınan binasında, faaliyetlerine başlamıştır.Fakültemiz kuruluşundan itibaren poliklinik hizmetlerine başlamıştır. 2001 yılında yeni poliklinik binamız tamamlanarak hizmete sokulmuştur.110 yataklı hastanemiz 30.10.2000 tarihinde tamamlanarak hizmete girmiştir. Hastanemizde cerrahi yoğun bakım, koroner yoğun bakım, doğum salonu ve yeni doğan ünitesi mevcuttur.Hastanemizde verilen sağlık hizmetlerinin yıllara göre dağılımı tabloda gösterilmiştir.
 
Fakültemiz kuruluşundan itibaren anabilim dalları, bölümler oluşturulmaya başlanmış, gerekli atamalar yapılmıştır. Akademik ve idari kadroda bulunan personel sayıları aşağıdaki tablolarda gösterilmiştir. Şu an 3 bölümde toplam 26 anabilim dalı olarak hizmet verilmektedir.
 
Bölümler Cerrahi Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri, Temel Tıp Bilimleri dir.


Ziraat Fakültesi:

Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi, 18.06.1987 tarih ve 41 sayılı Kanun hükmünde kararnamenin Ek 2. Maddesi gereğince Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Fakültenin kuruluş aşamasında sadece Tarla Bitkileri Bölümüne 1988-1989 öğretim yılında lisans düzeyinde öğrenci alınarak öğretime başlanmıştır. 03.07.1992 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 3837 Sayılı Kanunun Ek 26. Maddesinin (a) bendine istinaden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ) kurulmasıyla, Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi Gaziantep Üniversitesi’nden ayrılarak 1993 yılı Ocak ayında KSÜ ye bağlanmıştır.

Ziraat Fakültesi tarımsal konulardaki araştırma, uygulama ve üretim faaliyetlerini kendisine ait arazilerde yapmaktadır. Kahramanmaraş’ın kuzeyinde Gafarlı’da yer alan yaklaşık 600 dekarlık arazide Hayvansal Üretim Tesisleri ve Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Hayvancılık, sebze ve meyvecilik ile ilgili araştırma ve öğrenci uygulamaları ve yaz staj çalışmaları burada sürdürülmektedir. Bu kampüste stajer öğrenciler için dersane, yemek ve yatakhaneler ile sosya laktivite olanaklarının bulunduğu bir staj tesisi yeralmaktadır. Ana kampüs alanı olan Avşar ve Karacasu kampüs alanları içinde yer alan yaklaşık 2000 da arazide buğday, arpa, mısır, silajlık mısır ve yonca üretimi yapılmaktadır. Kahramanmaraş Tarımsal Araştırma Enstitüsü içinde bulunan 60 da alanda tarla bitkileri araştırmaları yapılmaktadır. Bu araştırma ve üretim faaliyetlerinde öğrencilere uygulamalı öğretim olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca bitkisel ve hayvansal üretimin çeşitli dallarında (örneğin; buğday, pamuk, keçi) çevrede bulunan çiftçi tarla veya sürülerinde araştırmalar yapılmakta ve geliştirilen bilgi ve teknolojiler doğrudan çiftçiye aktarılmaktadır.

Bahçe Bitkileri,Tarım Ekonomisi,Bitki Koruma,Tarım Makinaları,Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Tarımsal Yapılar ve Sulama,Tarla Bitkileri,Su Ürünleri ,Toprak bölümleriyle eğitim ve öğretime devan etmektedir.
  

________________________________ENSTİTÜLER________________________________

Fen Bilimleri Enstitüsü:

BÖLÜMLER:
Bahçe Bitkileri,Bitki Koruma,Biyoloji,Elektrik-Elektronik Mühendisliği,Fizik,İnşaat Mühendisliği,Jeoloji Mühendisliği,Kimya,Matematik,Orman Endistri Mühendisliği,Orman Mühendisliği,Pamuk Eksperliği,Tarım Ekonomisi,Tarım Makinaları,Tarımsal Yapılar ve Sulama,Tarla Bitkileri,Tekstil Mühendisliği,Toprak,Zeootekni dir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu çerçevesinde doğrudan Rektörlüğe bağlı akademik birim olarak 03.07.1992 tarih ve 3837 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkındaki yasanın 26. maddesi hükümlerine göre, 1992-1993 akademik yılından bu yana eğitim-öğretimine 10 anabilim dalında devam etmektedir. KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde 10 anabilim dalında 52 adet öğretim üyesi görev yapmaktadır. 2003-2004 eğitim-öğretim yılı itibariyle, yüksek lisans öğrenimine devam eden öğrenci sayısı ise 219 adettir.
Türkiye’nin genç üniversitelerinden biri olan ve bu yıl kuruluşunun 10. kuruluş yılını kutlayan KSÜ, kısa zamanda büyük bir gelişme göstermiştir. 1996 yılında ilk mezunlarını vermiş olmasına rağmen, Enstitümüz 100’ün üzerinde yüksek lisans tezinin ve çok sayıda makale çalışmasının yapıldığı bir araştırma merkezi haline gelmiştir. Enstitümüzü, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daha da ileriye götürme, bölge, ülke ve dünya ölçütünde bilimsel çalışmaların yapıldığı bir bilim yuvasına dönüştürme yolunda kararlı adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz.
Enstitümüzün gerek akademik gerekse idari yönden işlevlerini yerine getirmesinde önemli katkılarını esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. A. Nafi BAYTORUN’a, İlgili Dekanlarımıza, Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarına ve Lisansüstü ders veren Öğretim Üyelerine, şükranlarımı sunarım.

 
Bunların dısında Sağlık Bilimleri Enstitüsünüde bunyesinde bulundurmaktadır.

_______________________________YÜKSEKOKULLAR____________________________

Beden Eğitimi ve spor Yüksekokulu:

1996 yılında Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı olarak Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği adı altında açılan bölümümüz, 2000 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna bağlanmıştır. 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında yüksekokulumuz bünyesine Öğretmenlik dışında Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği bölümleri de açılmıştır. Okulumuz özel yetenek sınavıyla öğrenci almaktadır.
Antrenörler (spor eğitimcileri) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda, üniversitelerde, okullarda, spor kulüplerinde görev alabilirler.
Beden Eğitimi ve Spor,Spor Yöneticiliği,Antrenörlük,Master Programı bölümleriyle eğitim vermektedir.
 

Kahramanmaraş sağlık Yüksekokulu:

02. Kasım 1996 tarih ve 22805 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 96/8665 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Üniversitemize bağlı olarak lisans düzeyinde Hemşirelik ve Ebelik Programı 1997-1998 öğretim yılında öğretime açılmıştır. İlk mezunlarını 2001 yılında vermiştir.
Yüksekokulumuzun amacı; Sağlık Hizmetlerinin verimli olarak yürütülmesinde ihtiyaç duyulan hemşire ve ebelerin nitelikli bir eğitim öğretimi sonucunda kaliteli ve iyi hizmet veren, hastalara şefkatle yaklaşan, mesleğine vakıf, bilgili ve uluslar arası normlara uygun hemşire ve ebe yetiştirmektir.
Hemşirelik ,Ebelik bölümleriyle eğitim vermektedir.


_____________________________MESLEK YÜKSEKOKULLARI_______________________

Afşin Meslek Yüksekokulu:

Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararıyla 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/b-2 ve 2809 sayılı kanunun 3. maddesi uyarınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu adıyla; Teknik Programlar Bölümünde “Elektrik”, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde “İşletmecilik” programlarıyla açılmıştır.
Bu programlara ilk defa 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanmıştır. Daha sonra Yükseköğretim Kurulunun 23.03.1999 tarihli Yürütme Kurulu Kararıyla, Yüksekokulumuzun İktisadi ve İdari Programlar Bölümü bünyesinde “Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” ile “Büro Yönetimi ve Sekreterlik” programları açılmış olup bu programlara 2000-2001 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Yine Yüksek Öğretim Kurulunun kararı ile Yüksek Okulumuz bünyesinde İktisadi ve İdari Programlar Bölümü bünyesinde Pazarlama Programı (I. Öğretim), Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (II. Öğretim), Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı (II. Öğretim) açılmasına, Teknik Programlar Bölümü bünyesinde ise Endüstriyel Elektronik Programı ile Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Programlarının açılmasına karar verilmiştir. Bu yeni açılan programlara 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında ek kontenjanla öğrenci alınması hedeflenmektedir. Yeni açılan programlarla beraber Yüksek Okulumuzun bölüm ve programları aşağıdaki şekilde oluşmuştur

Yüksekokulumuzda halen 5 Okutman, 12 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 17 öğretim elemanı vardır. 1 Yüksekokul Sekreteri, 4 Memur, 2 Hizmetli, 1 Şoför ve 5 Güvenlik Görevlisi olmak üzere 13 İdari personel mevcuttur. Elektrik bölümünün bazı dersleri için K.Maraş Meslek Yüksek Okulunun laboratuarlarından faydalanılmaktadır. Yüksek Okulumuzda eğitimin kalitesini en üst düzeye çıkartmak için çağdaş teknolojinin kullanılması yolunda önemli olanaklar sağlanmıştır. 30 bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuvarı ve bu laboratuvarda internet hizmetleri öğrencilerimizin çalışmalarına hazırdır. Yeni programların açılması ile ikinci bir bilgisayar laboratuvarı kurma çalışmaları devam etmektedir.

Elektrik,Büro Yönetimi ve Sekreterlik ,Bilgisayarlı Muhasebe ,İşletme bölümler ile bu alanlarda eleman yetiştirmektedir.
Adres: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu Adana Yolu 5. km. (Bölge Trafik Yanı) 46100 Kahramanmaraş

Andırın Meslek Yüksekokulu:

Andırın Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun 16.2.1996 tarih ve 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla Değişik 7/d-2 Maddesi uyarınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı olarak açılmıştır. Andırın Meslek Yüksekokulu 1996-1997 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmiş olup, şu anda 3 Programdan ibaret olan Yüksekokulumuz; 1. Sınıf 30, 2 Sınıf 30 olmak üzere toplam 180 öğrenci kontenjanı vardır.
Yüksekokulun amacı;
Atatürk İnkılapları ve İlkeleri doğrultusunda Atatürk Milliyetçiliğine bağlı.
Türk Milletinin milli, ahlaki,insani, manevi ve kültürel değerlerin taşıyan, Türk olmanın şeref ve mutluluğunu duyan,
Toplum yararını kişisel çıkarların üstünde tutan, aile, ülke ve millet sevgisiyle dolu,
Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren,
Hür ve bilimsel düşünce gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına sağılı,
Beden, zihin,ruh, ahlaki ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş,
İlgi ve yetenekleri yönünden yurt kalkınmasına ve ihtiyaçlarına cevap verecek, aynı zamanda kendi geçim ve mutluluğunu sağlayacak bir mesleğin bilgi, beceri,davranış ve genel kültürüne sahip vatandaşlar olarak yetiştirmek,
Bilgi düzeyi yüksek çağdaş, sosyal ve kültürel alanlarda,Türk Sanayisinin ihtiyacı ara insan gücünü yetiştirmek,bu alanlarda kendini yetiştirmek isteyen gençlere iş istihdamı yaratmak, yörenin iklim şartlarını ve var olan orman ürünlerini değerlendirmek, gelecekte ülke ekonomisinde katkıda bulunma,ayrıca yörede ihtiyaç duyuldukça yeni bölümler açarak yörenin gelişmesine katkıda bulunacak öğrenciler yetiştirmektedir.

Bahçe Meslek Yüksekokulu:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı olarak kurulan Yüksekokulumuz 2000-2001 Eğitim-Öğretim Yılında Başer Kimya A. Ş. tarafından öğrenci yurdu olarak inşa edilerek, Üniversitemize tahsis edilen 5 katlı bir binada çalışmalarına başlamıştır. 2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılında Teknik Programlar ile İktisadi İdari Programlar Bölümlerine bağlı Bilgisayar Pogramcılığı Programı ve İşletmecilik Programlarına 25’er öğrenci alınmıştır.
Rektörlüğümüzün, ilçe Kaymakamlığının, ilce Belediyesinin ve yöre halkının destek ve katkılarıykla gelişimini sürdüren Yüksekokulumuz, 2002-2003 Eğitim-Öğretim Yılına gelindiğinde, öğretim elemanı, öğrenci ve programlar acısından önemli düzeye ulaşmıştır.
Yüksekokulumuzda eğitim-öğretim faaliyetleri 1 Yrd.Doç.Dr., 8 Öğr.Gör.., 1 Okt ile sürdürülmektedir. Yüksekokulumuzda çağın gerektirdiği eğitim teknolojilerinden yararlanılmaktadır. 35 adet bilgisayarla donatılmış bilgisayar laboratuarında tüm bölümler için gerekli bilgisayar uygulamalı çalışmalar yapılabilmektedir. Yüksekokulumuzun yeni inşa edilmekte olan Tekfen Kampusune taşınması ile birlikte bilgisayar laboratuarı sayısı ikiye çıkartılacaktır.
Yüksekokulumuzun eğitim faaliyetlerini sürdürmekte olduğu binada 4 derslik bir bilgisayar uygulama salonu, bürolar, yemekhane, kantin 70 kişi kapasiteli konferans salonu ile kapalı mekanda 2 adet masa tenisi ve birer adet basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Beş katlı binanın 2 katı öğrenci yurdu olarak kullanılnmaktadır. Yurt 50 kız ve 50 erkek öğrenci kapasiteli olup, yurta halen 45 kız ve 17 erkek omak üzere toplam 62 öğrenci kalmaktadır. yurt için müracaat eden öğrencilerimizin tamamı yurda yerleştirilmiştir. Yüksekokulumuz yurdunda kalan öğrencilere sabah kahvaltısı ile öğle ve akşam yemekleri verilmektedir.
İşletmecilik ,Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Eğitimi,Kimya,Gıda Kalite ve Sağlığı Kontrolörlüğü bölümleri bulunmaktadır.



Düziçi Meslek Yüksekokulu:

KSÜ Düziçi Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında kurulmuş ve aynı yıl öğrenci alarak, Bilgisayar Programcılığı ve İşletme Programları ile eğitim-öğretim etkinliklerine başlanmıştır. 2002-2003 akademik yılında Muhasebe Programı da açılmıştır. Düziçi Meslek Yüksekokulunun kuruluş amacı; bölgede teknik ve idari konularda ara eleman ihtiyacının giderilmesine katkıda bulunmaktır.K.S.Ü. Düziçi Meslek Yüksekokulu, Düziçi Özel İdare Müdürlüğü’ne ait 4 derslik, bilgisayar laboratuarı, yemekhane, kantin ve idari bürolardan oluşan bir binada eğitimi öğretim faaliyetlerini geçici olarak sürdürmektedir. Yüksekokula ait bir basketbol (voleybol) sahası bulunmaktadır.  
Yirmibeş kız ve yirmibeş erkek öğrenci kapasiteli yurt binasında öğrencilerin barınma işlemi sorunsuz olarak yürütülebilmektedir. Yüksekokula tahsis edilmiş olan 70 dekar alan üzerinde yapılmak üzere projelendirilen, 6 derslik, 2 laboratuar, 16 oda, 1 seminer salonu, kantin ve kütüphaneden oluşan bir eğitim binasının yapımının 2004 yılı içinde tamamlanması için çalışmalara başlanmıştır. Tenis, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan spor tesisinin projesinin de 2004-2005 akademik yılı açılışından önce bitirilmesi hedeflenmiştir.

İktisadi ve İdari Programlar Bölümü,Teknik Programlar Bölümleriyle eğitim vermektedir.


Elbistan Meslek Yüksekokulu:

Elbistan Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 03.08.1988 tarihli kararı ile İnönü Üniversitesine bağlı olarak kurulmasına karar verilmiştir. Yükseköğretim Kurulunun 18.05.1995 tarihli toplantısında ise Elbistan Meslek Yüksekokulunun, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlanmasına karar verilmiştir.
Elbistan Meslek Yüksekokulunda amaç; çağdaş eğitim için mevcut bilgileri verimli ve etkin şekilde yeni nesillere aktarmak ve onlara yakın gelecekte çağı yaratacak bilgi ve teknolojiler üretmeye sevk eden politikalar üretmektir.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı olan 702 kişi kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Kız ve erkek öğrenci yurdu yüksekokul kampusu içerisindedir.
%60’ı tamamlanmış Kapalı Spor Salonu yapımı devam etmektedir.
Kampus alanı içerisinde turnuvalarda kullanılan standart Futbol Sahası mevcuttur.
2002 yılında komple hizmete girecek, ileride fakülte veya yeni bir yüksekokul kurulmasına yetecek kapasitedeki ikinci binanın yapımına devam edilmektedir.
10 adet Memur Sitelerinde ve 40 adet İşçi Sitelerde olmak üzere toplam 50 adet akademik ve idari personel lojmanları mevcuttur.
İhtiyaç sahibi öğrencilerimize üniversite rektörlüğümüz ve yüksekokul müdürlüğümüz tarafından burs imkanı sağlanmaktadır.
Kültürel ve sosyal faaliyetlerimizin yapıldığı ve öğrencilerimize kantin hizmeti veren 300m2 ‘lik kapalı salonumuz mevcuttur.

Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu:

Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu 3 Mart 1976 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Öğretim Daire Başkanlığına bağlı olarak açılmıştır. 1983 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesine, 1987 yılında da 3387 Sayılı yasa ile Gaziantep Üniversitesine Bağlanmıştır. Yüksek Okulların Üniversitelerin Bünyesine katılmasıyla birlikte, gelişimleri de hızlanmış ve yüksek okulumuz diğer yüksek okullar arasında ilk sıralarda yerini almıştır.
1988 yılında YÖK – Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesi Kapsamına Alınan Yüksek Okulumuz İki ana bölüm ve bunlara bağlı, 9’u proje kapsamına bağlı olmak üzere 13 programda 1200 öğrencisiyle eğitim-öğretimini başarıyla sürdürmektedir. Proje kapsamına alınması sonucunda okulumuz, modern teknolojik imkanlara sahip atölye ve laboratuarlara, günün koşullarına uygun müfredat programlarına, yurt içi ve yurt dışı eğitimlerle bilgi ve deneyimleri arttırılmış öğretim elemanları,tekniker-teknisyen kadrosuna kavuşmuştur.

Temel amacımız, sahip olduğumuz modern teknolojik olanak ve bilgi birikimlerimizi kullanarak, endüstriyel sektör için eğitimli, gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, gerekli bilgi ve tecrübeye sahip tekniker ve meslek elemanları yetişmektedir.Bunun yanı sıra çevremizde hızla gelişen sanayi sektörüne okul – sanayi işbirliği çerçevesinde, teknolojik danışmanlık hizmeti vermek, sanayide mevcut personelin eğitimine katkıda bulunmak, teknolojik alanda – geliştirme çalışmaları ile gelişimlerine destek olmak da amaçlarımız arasında dır.

Bil. Teknolojileri Ve Programlama,Elektrik,Elektronik, İklimlendirme ve Soğutma, İnşaat, Otomotiv, Tekstil, Bilgisayarlı Muhasebe,Büro Yönetimi,İşletme,  Pazarlama  


Kahramanmaraş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu:

Yükseköğretim Kurulunun 22.02.2000 tarihli Yürütme Kurulu toplantısı ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2, 7/h ve 3843 Sayılı Kanunun 4. Maddesi uyarınca, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi Laboratuar ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları açılmıştır. İlk mezunlarını 2002 yılında vermiştir.
Yüksekokulumuzun amacı; Sağlık hizmetlerinin verimli olarak yürütülmesinde ihtiyaç duyulan laborant ve tıbbi sekreterlerin nitelikli bir eğitim-öğretimin sonucunda kaliteli ve iyi hizmet veren, mesleğine vakıf, bilgili, uluslararası normlara uygun olarak yetiştirmektir.
Tıbbi Laboratuar,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümleriyle eğitim vermektedir.



Ayrıca Pazarcık Meslek Yüksekokulu,Göksun Meslek Yüksekokulu,İslahiye Meslek Yüksekokullarınıda bünyesinde bulundurmaktadır.


« Son Düzenleme: Eylül 15, 2011, 01:26:58 ÖÖ Gönderen : SagittariuS »
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi
« Posted on: Mart 28, 2024, 04:33:41 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi e-book, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi programı, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi oyunları, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi e-kitap, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi download, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi hikayeleri, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi resimleri, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi haberleri, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi yükle, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi videosu, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi şarkı sözleri, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi msn, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi hileleri, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi scripti, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi filmi, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi ödevleri, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi yemek tarifleri, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi driverları, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi smf, Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi gsm
Yanıtla #1
« : Haziran 05, 2009, 04:10:00 ÖS »
Avatar Yok

Salvatore
*
Üye No : 20592
Nerden : Sinop
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 927
Mesaj Sayısı : 12 206
Karizma = 20483


Baya uzunmuş Gülmek :) BilgiLer için teşekkürler Gülmek :)
Yanıtla #2
« : Haziran 06, 2009, 11:08:23 ÖÖ »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220


Cok Büyük 1 Üniversite Zuhahaha

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
Yanıtla #3
« : Şubat 13, 2010, 08:46:20 ÖS »
Avatar Yok

cadı_kız
*
Üye No : 28085
Yaş : 30
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 378
Mesaj Sayısı : 3 855
Karizma = 13164


Teşekkür Ederim Zuhahaha

*Her yaranın bedeLini gözLer çeker..!
GözLer ağLar, gözLer sevdiğni görmk ister..!
Her gece uykuLarn böLünür , hayaLi hep gözLerinin önündedir , kör oLmak istersn bazen , birdaha görmemek , güLüşLerini görmemek ..! KaLP AğLarken onun güLüşLerini görmemek..!

iMza : 'cadı_kız  *
Yanıtla #4
« : Ağustos 16, 2010, 03:40:53 ÖS »

[B]a[R]a[N]
*
Üye No : 4
Yaş : 33
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 5706
Mesaj Sayısı : 27 762
Karizma = 62877


Güzel Bir Üniversitesi, Tavsiye Edilir.

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: link (@) webcanavari . net Adresine İletebilirsiniz.
Yanıtla #5
« : Ağustos 16, 2010, 03:57:33 ÖS »
Avatar Yok

Mavi_Kiyamet
*
Üye No : 26505
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 12251
Mesaj Sayısı : 47 783
Karizma = 55168


biLgiLer için teşekkürler Gülmek :) bizim köye yakinmis Gülmek :)

Wmhocasi.com
Yanıtla #6
« : Aralık 05, 2012, 10:34:08 ÖS »

mnıl
*
Üye No : 52532
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 632
Mesaj Sayısı : 3 595
Karizma = 8097


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 11.7.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur. 1992-1993 öğretim yılında daha önce Gaziantep Üniversitesine bağlı olan) Ziraat Fakültesi’nin Tarla Bitkileri ve Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu’nun Elektrik İklimlendirme-Soğutma, İnşaat, İşletmecilik, Makina, Otomotiv (motor), Muhasebe, Pazarlama, Tekstil Bölümleri ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Anılan Kanun ile Üniversitenin akademik yapısı, Ziraat, eskilere ilave olarak Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Orman Fakülteleri, K.Maraş Meslek Yüksekokulu, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimleri Enstitüleri olarak belirlenmiştir.

Daha önce İnönü Üniversitesi’ne bağlı olan Elbistan Meslek Yüksekokulu Üniversitemize bağlanmıştır.

Yine 1997-1998 öğretim yılında; Kahramanmaraş Merkezinde eski Sağlık Lisesi binası bünyesinde Yüksek Öğrenim Kurulunun onayı ile 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu kurulmuş ve aynı yıl öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanmıştır.

Ayrıca Göksun, Afşin, Andırın ve İslahiye Meslek Yüksekokulları kurularak, Göksun ve Afşin Meslek Yüksekokullarına 1994-1995 öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Ancak Afşin ilçesinde fiziki altyapı oluşmadığı için eğitim-öğretim Kahramanmaraş’ta sürdürülmektedir. Üniversite Senatosu İslahiye ve Andırın Meslek Yüksekokullarına 1996–1997 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alınmasına karar vermiş, bu karar Yükseköğretim Kurulunca onaylandığı için bu okullara öğrenci alınmıştır. Anılan okulların, sözü edilen ilçelerdeki binaları halk devlet işbirliği ile tamamlanmış olduğu için, her iki okul 1996–1997 öğretim yılında bu ilçelerde öğretime başlamıştır.


Üniversitemiz 4.7.1995 tarih ve 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Mühendislik–Mimarlık ve İlâhiyat Fakültelerine kavuşmuştur. Daha sonra 09.05.1996 tarihinde Tıp Fakültesi kurulmuştur. Bu fakülteye 1998–1999 Öğretim yılında ilk defa öğrenci alınmıştır. Fakültenin fiziki alt yapısı ve Öğretim elemanı ihtiyacı karşılanıncaya kadar bu öğrenciler üç yıl süreyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim- öğretimlerini sürdüreceklerdir. Üniversite ve bağlı akademik birimlerinde, bir taraftan çağdaş eğitim-öğretim programları sürdürülürken, diğer taraftan da, başta araştırma potansiyelini güçlendirme olmak üzere yayım faaliyetlerine başlanmıştır.


Halen 7 fakülte, 12 yüksekokulda ikinci öğretim ile 40 bölüm, Meslek Yüksekokullarında, 74 program, Fen Bilimleri Enstitüsünde 16 Bölüm, Sosyal Bilimler Enstitüsünde 9 bölüm ve Rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 145 adet bölüm ve program bulunmaktadır.


Ayrıca diğer ülkelerin üniversite ve araştırma kuruluşları ile yakın işbirliğine büyük önem verilmektedir. Bu arada İngiltere’deki Harper Adams, Almanya’daki Berlin Humbold ve Hannover Üniversiteleri Ziraat Fakülteleri ile Braunsch-Weig Yüksek Tarım Teknolojisi Enstitüleri ile işbirliğinin geliştirilmesi çalışmaları sürdürülmektedir.


Üniversitemiz, personelimizin planlı ve verimli çalışmaları, Kahramanmaraş’lıların yardım ve ilgileri sayesinde modern bir anlayışla hızla büyüyüp gelişmektedir.















İKİ KODA HÜKMEDEMİYORSAN EMEKLİ KUYRUĞUNA GİR



1-0




Simsiyah kaderimin Bembeyaz umudusun.
Yanıtla #7
« : Şubat 04, 2014, 11:55:27 ÖS »
Avatar Yok

TheCaptainATX
*
Üye No : 165967
Nerden : Mersin
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 7
Karizma = 0


Yapi Bakimindan cok iyi
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Kahramanmaraş Kahramanmaraş Sütçü Imam Olayı
Akdeniz Bölgesi
mEkansIz_qEnc 7 3128 Son Mesaj Aralık 17, 2012, 07:56:07 ÖS
Gönderen : munal
Kopyacı Imam « 1 2 »
Komik Resimler
By_Seytan 13 2851 Son Mesaj Mayıs 06, 2010, 10:17:41 ÖS
Gönderen : Mavi_Kiyamet
Imam
İ - J - K
-LoSS AnGeL- 1 1090 Son Mesaj Haziran 13, 2010, 01:06:57 ÖÖ
Gönderen : Yıldızım
Sütçü
R - S - Ş
By.TuRuT 1 891 Son Mesaj Eylül 24, 2010, 12:35:16 ÖS
Gönderen : Anqel*
Uzm.dr. Ayşegül Sütçü Yıldırım
Doktorlar
Asortik Hatun 0 754 Son Mesaj Aralık 13, 2013, 11:40:17 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular