0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Izmir Üniversitesi Tanıtımı  (Okunma Sayısı: 1199 Kere Okundu.)
« : Aralık 05, 2012, 11:10:02 ÖS »

mnıl
*
Üye No : 52532
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 632
Mesaj Sayısı : 3 595
Karizma = 8097




Tarihçe



İzmir Üniversitesi, Doğanata Şirketler Grubu'nun desteği ile 1995 yılında Necdet Doğanata tarafından kurulan Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı'nın "Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği" çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, 18 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. 2008-2009 akademik yılında üniversitemiz 526 öğrenci ve 60 öğretim elemanıyla eğitime başlamıştır.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı'nın kuruluş amacı, başta yüksek öğrenim alanında olmak üzere ülkemize eğitim alanında hizmet etmek ve ülkemize erdemli, çalışkan, nitelikli yönetici ve elemanlar yetiştirmektir.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı‘ nın “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği” çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar ve hazırlıklar 2007 yılında sonuç vermiş ve “İzmir Üniversitesi” nin kuruluşu 18 Mayıs 2007 tarihli, 26526 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan 5656 sayılı Kanun ile gerçekleşmiştir.

İzmir Üniversitesi, temelinde yaklaşık yarım asırlık eğitim kurumlarının sağladığı bilgi ve tecrübe birikimi olan Doğanata Şirketler Grubu‘ nun desteği ve çalışmaları ile kuruluş aşamasına gelmiştir.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı kurulduğu günden beri gerek ilköğretim, gerekse yüksek öğretim düzeyinde maddi durumu elverişsiz öğrencilere, öğrenim barınma ve yiyecek gibi burslar sağlamış, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerin organizasyon ve sunumunda çeşitli destekler vermiştir.




İzmir Üniversitesi, İzmir'de bulunan bir vakıf üniversitesidir ve İzmir'in 6.üniversitesidir. Üniversite 2007 yılında Doğanata Grubu'nun önderliğinde Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı (DEKVA) tarafından kurulmuş olup 2008-2009 öğretim yılında eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlayacaktır.

Üniversitenin yerleşkesi, Üçkuyular mevkiinde bulunmaktadır.Yerleşkenin merkezi bir konumda bulunması sebebiyle metro , deniz ve karayolu ile ulaşım kolaydır.
YÖK tarafından başvurusu tamamlanmış ve açık olan bölümler: Fen - Edebiyat Fakültesi (Matematik Bilgisayar Bilimleri Bölümü), İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası İlişkiler Bölümü ve İşletme Bölümü), Mühendislik Fakültesi (Bilgisayar Mühendislği Bölümü, Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü), Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu (Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü, Elektronik Haberleşme Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü) dur. (
Üniversitenin dört yıllık lisans bölümlerinde hazırlık eğitimi zorunludur.Hazırlık sınıfından muaf olmak için üniversitenin kendi yapacağı yeterlilik sınavından muaf olmak ya da TOEFLIELTS (International English Language Testing System), CAE (Certificate in Advanced English), CPE (Certificate of Proficiency in English), FCE (First Certificate in English), KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) gibi resmi kurumlarca yapılan sınavlardan gereken başarı şartlarını sağlamak gerekir. (Test of English as a Foreign Language),





Fakülteler


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü

İŞLETME BÖLÜMÜ

Bölümün Amaçları: İşletme bilimi, mal ya da hizmet üreten kurumlarda verim artışları sağlayabilmek için planlama, yönetme ve denetleme konularında bilgi ve beceri sağlamaya yönelik bir daldır. Üretimin artmasında maddi kaynakları, insan gücünü en etkin ve en verimli şekilde kullanmak için çalışmaları planlamak ve denetlemek işletmede temel prensiptir.

İşletme Bölümünün amacı; 2000’li yılların getirdiği müşteri odaklı, işletmelerin dinamiklerine ilişkin en güncel bilgilerle işletme eğitimini vererek, öğrencileri; takım çalışmasını benimsemiş, yaratıcı çözümler önerebilen, küresel düşüncelere sahip, işletmenin verimliliğini arttırmaya yönelik planlama, koordinasyon ve denetleme mekanizmalarını ve insan kaynaklarını en etkin şekilde kullanabilen mezunlar olarak yetiştirip; onları ulusal ve uluslararası platformda rekabet edebilen entelektüel ve profesyonel yeteneklere sahip girişimci, lider ve yönetici kadrolarına birer ideal aday haline getirmektir.


Mezunların İstihdam Olanakları: Bölüm mezunları, kamu ya da özel sektör ile ulusal ya da uluslararası şirketlerde Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama, Üretim ve Yönetim, İnsan Kaynakları, Örgütleme ve Denetim gibi departmanlarda uzman, araştırmacı, denetçi ve yönetici olarak çalışabileceklerdir.








ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ


Bölümün Amaçları: Uluslararası İlişkiler Bölümü, küreselleşmenin ve bölgeselleşmenin bir arada yaşandığı günümüz Bilgi Çağında dinamik ve yeniliğe açık bir bilim dalıdır. Bu bölümün amacı; uluslararası sistemin tarihi, geçirdiği evreler, sisteminin ekonomik, siyasi ve hukuki yapısının nasıl işlediği; bu sistemi oluşturan devletlerin birbirleriyle olan ilişkileri ve ülkemizin bu sistem içerisindeki konumu ve ilişkileri konularında eğitim-öğretim verip, araştırma yaparak entelektüel donanıma sahip diplomatlar yetiştirmektir.

Mezunların İstihdam Olanakları: Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan öğrenciler; Dış İşleri Bakanlığının açtığı sınavı kazandıkları takdirde diplomat olarak görev alabilecekleri gibi; Turizm ve Kültür Bakanlığında ve uluslararası kuruluşlarda uzman, danışman ve yönetici olarak çalışabileceklerdir.


Fen-Edebiyat Fakültesi

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü

MF Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Bölümün Amaçları: Günümüzde işyerlerinden evlere hatta yanımızda taşınabilir hale gelen bilgisayarlar; üretimden pazarlamaya, ürün tasarımından ürün satışına kadar her alana girerek hayatımıza yön vermektedir. Bilgisayar kullanımının bu denli yaygınlaşması, bu alanda kaliteli emek gücüne duyulan ihtiyacı artırmıştır. Bilgisayar Mühendisliği; bilgisayar sistemleri üzerinde teorik çalışarak bu sistemleri geliştiren ve bunlarla ilgili teknoloji üreten bir daldır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü; artan bu talebi karşılamaya yönelik olarak bilgisayar sistemlerinin yapısı, işleyişi, tasarımı ve kullanımı hakkında öğrencilere eğitim ve öğretim vererek; teknolojinin gelişimine ayak uydurabilen, bilginin ve bilgi paylaşımının gücünü bilen ve bunu etkin bir biçimde kullanabilen, bilgi ve teknolojinin yayılmasına yardım edecek araştırmacı ve çağdaş bilgisayar mühendisleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu Mühendislik dalı , çağımızda öğrencilerin tercih ettikleri gözde mesleklerden biri olmaya devam etmektedir. Böyle bir programla endüstrinin ihtiyaç duyduğu donanım ve yazılım projelerinde çalışabilecek, araştırma-geliştirme yeteneğine sahip bilgisayar mühendislerinin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Programda başlıca, teorik (matematiksel temeller ve algoritmalar), donanım; sistem ve bilgisayar ağları ve yazılım mühendisliği olmak üzere dört temel konuya önem verilmiş, dersler bu dört konuya dengeli olarak dağıtılmıştır. Bu konulardan hangisine daha fazla odaklanacakları ise öğrencilere sunulan teknik seçmeli dersler yoluyla sağlanmıştır. Bu programdan mezun olacak mühendisler bilgisayar mühendisliği ile ilgili teorik alt yapılarını oluşturmuş olacaklar, sistem mühendisliği konusunda gerekli bilgi ve deneyime sahip olacaklar ve yazılım mühendisliği yapabilecek yeteneklerini geliştirmiş olacaklardır.


Mezunların İstihdam Olanakları: Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olan öğrenciler; sistem analisti, sistem mühendisi, tasarım mühendisi, web tasarımcısı, bilişim teknolojileri uzmanı, uygulama programcısı olarak hemen her kurum ve kuruluşun çeşitli departmanlarında geniş bir iş yelpazesine sahip olacakları gibi; bilgisayar donanımı ve yazılımı üreten şirketlerin bilgi işlem merkezlerinde yönetim, veri yönetimi, bilgisayar destekli endüstriyel tasarım ve gerçekleştirilmesinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak görev alabileceklerdir.
Programdan mezun olacak bilgisayar mühendisleri, bilgisayarın kullanıldığı herhangi bir endüstri dalında, donanım, sistem ve bilgisayar ağları konularında çağdaş bilgilere sahip ve yazılım mühendisliğinde herhangi bir ölçekte proje tasarımı yapabilecek, bu projeleri uygulamaya geçirebilecek, test ve entegrasyon adımlarını başarıyla gerçekleyebilecek özelliklere sahip olacaklar, bu konularda ülkemizde ihtiyaç duyulan yetişmiş insan gücüne önemli katkılarda bulunabileceklerdir. Programımızdan mezun olacak mühendisler, başlıca yazılım projeleri gerçekleyen kuruluşlarda yazılım mühendisleri olarak, bilgisayar ağları üzerine çalışan kuruluşlarda araştırma-geliştirme elemanı veya sistem/yazılım mühendisleri olarak, savunma sanayi ve elektronik cihaz üretimi yapan kuruluşlarda donanım ve araştırma-geliştirme mühendisleri olarak istihdam edilebileceklerdir.
Ders İçerikleri ve Kaynaklar ( 1 Öğe )
Akademik Kadro ( 1 Öğe )

MF Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü
Bölümün Amaçları: Elektrik ve Elektronik, günlük hayatı doğrudan etkileyen ve yüksek teknoloji ile bütünleşmiş bilim dallarıdır. Uygulama alanları çok geniş olan, diğer bilim ve teknoloji alanları ile organik bağıntısı bulunan Elektrik ve Elektronik, pek çok yenilik ve buluşların itici gücü durumundadır. Kontrol-kumanda, otomasyon, iletişim, bilgi depolama ve aktarım vb. konuların temelini Elektrik ve Elektronik oluşturmaktadır Günümüzde çok kullanılan mobil haberleşme ve hesaplamalar, elektronik ticaret uygulamaları da bu bilim dallarının ana konuları arasındadır. Diğer taraftan, savunma sanayisinde Elektrik ve Elektroniğin yeri tartışma götürmez konumdadır.

Tıbbi cihazların geliştirilmesi ve etkin kullanımında da elektrik ve elektronik en önemli elemanlardır. Modern teşhis ve tedavi yöntemleri bu yolla daha güvenilir ve başarılı sonuçlar vermektedir. Pek çok endüstri alanlarında otomasyon ve robotlar olmadan üretim yapmak nerdeyse imkânsız hale gelmiştir. Robot ve otomasyon teknolojilerinin donanım temelleri büyük ölçüde elektroniğin uygulama alanıdır.

Mezunların İstihdam Olanakları: Elektrik ve Elektronik hâlihazırda istihdam imkânları en yüksek alanlar arasındadır. Ülkemizin artan nüfusu, gelişme potansiyeli, Avrupa birliği üyelik süreci mevcut istihdam imkanlarını daha da geliştirecektir. Elektrik ve Elektronik Mühendisleri; haberleşme hizmetini sağlayan kuruluşlar (Türk Telekom, Telsim, Turkcell, İnternet Servis Sağlayıcıları vb.), bilgisayar, bilgisayar hizmetleri ve bilgi teknolojileri geliştiren firmalar (Microsoft, IBM, Cisco, Oracle vb.), savunma sanayi için araç gereç üreten kuruluşlar (Aselsan, Alcatel vb.), dayanıklı tüketim malı üreten kuruluşlar (Arçelik, Beko, Profilo, Vestel, vb.) ve üretim kuruluşlarına makine üreten pek çok küçük ölçekli elektronik firmalarında çalışabilirler. Bilgisayar ağlarında kullanılan cihazların kurulması ve bakımı için elektrik ve elektronik mühendislerine ihtiyaç vardır.

Diğer taraftan, günümüzde hemen hemen bütün endüstri kuruluşlarında (otomotiv, petro-kimya, medikal, ilaç, tekstil, vb.) elektronik sistemler vardır. Bu tesislerin kesintisiz üretim yapmaları için denetim ve bakımlarının elektrik ve elektronik mühendisleri tarafından yapılması gerekmektedir. Bu gibi kuruluşlarda teknolojik gelişmelerin yönü dikkate alındığında elektrik ve elektronik mühendislerine ihtiyaç giderek artacaktır.
Ders İçerikleri ve Kaynaklar ( 1 Öğe )
Akademik Kadro ( 1 Öğe )

Hukuk Fakültesi







Meslek Yüksek Okulları

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü
Elektronik Haberleşme Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü

MYO Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü
Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama MYO Programı, bilgi teknolojileri konusunda endüstrinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmeyi amaçlar. Böyle bir programla endüstrinin ihtiyaç duyduğu donanım ve yazılım projelerinde çalışabilecek, gerektiğinde araştırma-geliştirme yapabilecek kişilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Programda başlıca, donanım, sistem ve bilgisayar ağları ve yazılım mühendisliği konularına önem verilmiştir. Bu programdan mezun olan kişiler, endüstrinin ihtiyacı olan bilgi teknolojileri konusunda donanım ve yazılım geliştirecek özelliklerle donanmış olarak ülkemiz işgücüne katkıda bulunacaklardır.
İlk yılda öğrenciler, donanım, algoritma ve teorik konularda dersler, daha sonra bilgisayar ağları, bilgisayar mimarisi, ağ programlama gibi dersler alarak sistem ve bilgisayar ağları konularında gerekli bilgi ve becerileri kazanmış olacaklardır. Ayrıca, endüstriyel süreçler konusunda kalite kontrol ve işletme yönetimi dersleri de alarak bilgi sahibi de olacaklardır. Program amaçlarının ne ölçüde başarılı olduğunu izleyebilmek amacıyla
— Öğrencilerin hazırlayacağı seminer ve dönem çalışmaları,
— Endüstri ve işletmelerde yapılacak staj çalışmaları,
— Öğrenci bitirme tezleri
gibi yararlı ve yol gösterici bilgiler sağlayacaktır. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki çalışma ortamlarındaki uyum ve başarı düzeyleri de programın gelecekteki yapısının belirlenmesinde yardımcı olacaktır.
Programdan mezun olabilmek için gerekli koşullar(ders, kredi sayısı, staj, vb)
Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama MYO Programına kaydolan öğrenciler, programdan mezun olabilmek için öngörülen müfredatta toplam 101 kredi saatlik 31 ders yer alacaktır. Bunlara ek olarak, lisans programının 2. yılında meslekleri ile ilgili 30 günlük Meslek Stajı’nı başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Öğrenciler ayrıca son sınıfta birer bitirme tezi yapmak ve başarı ile savunmak zorundadırlar.
Akademik Kadro ( 1 Öğe )

MYO Elektronik Haberleşme Bölümü

Elektronik Haberleşme MYO Programı, elektronik haberleşme konusunda endüstrinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmeyi amaçlar. Böyle bir programla, elektronik haberleşme projelerinde çalışabilecek, gerektiğinde araştırma-geliştirme yapabilecek kişilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Programda başlıca, elektronik, haberleşme ve bilgisayar ağları konuları vurgulanmıştır. Bu programdan mezun olan kişiler, elektronik haberleşme konusunda ülkemizde bilgi birikimine ve gelişme faaliyetlerine katkıda bulunacaklardır.

Program başlatıldığı takdirde, ilk yılda öğrenciler, analog ve sayısal elektronik, bilgisayar donanımı konularında dersler, daha sonra mikroişlemciler, sayısal haberleşme, telefon haberleşmesi, fiber optik ve uydu haberleşmesi gibi dersler alarak elektronik haberleşme konusunda gerekli bilgi ve becerileri kazanmış olacaklardır. Program amaçlarının ne ölçüde başarılı olduğunu izleyebilmek amacıyla

— Öğrencilerin hazırlayacağı seminer ve dönem çalışmaları,
— Endüstri ve işletmelerde yapılacak staj çalışmaları,
— Öğrenci bitirme tezleri

gibi yararlı ve yol gösterici bilgiler sağlayacaktır. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki çalışma ortamlarındaki uyum ve başarı düzeyleri de programın gelecekteki yapısının belirlenmesinde yardımcı olacaktır.

Programdan mezun olabilmek için gerekli koşullar(ders kredi sayısı, staj, vb)
Elektronik Haberleşme programına kaydolan öğrenciler, programdan mezun olabilmek için öngörülen müfredatta toplam 115 kredi saatlik 37 ders yer alacaktır. Bunlara ek olarak, programın 2. yılında meslekleri ile ilgili 30 günlük Meslek Stajı’nı başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Öğrenciler ayrıca son sınıfta birer bitirme tezi yapmak ve başarı ile savunmak zorundadırlar.
Ders İçerikleri ve Kaynaklar ( 2 Öğe )
Akademik Kadro ( 1 Öğe )

MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Programının hedefi yetiştireceği orta düzey yönetici özelliklerine sahip turizmcilerle, ülkemiz ekonomisi için kritik önem arz eden sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaktır. Hazırlanan program sektöre teorik olduğu kadar uygulama tecrübeleri de edinmiş meslek elemanları kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu programdan mezun olan kişiler sektöre temel ürün ve hizmetler konusunda danışmanlık hizmeti sunabilecek, bunun yanı sıra yönetim, pazarlama, yabancı dil ve bilgi teknolojileri ile donanmış insan kaynakları sağlayacaklardır.

Program başlatıldığı takdirde, ilk yılda öğrenciler, işletme, iktisat, pazarlama, yöneticilik ve bilgi teknolojileri gibi konularda dersler alacak, daha sonra ise muhasebe ve çeşitli ara konularda yönetim becerileri kazanmış olacaklardır. Program amaçlarının ne ölçüde başarılı olduğunu izleyebilmek amacıyla
— Öğrencilerin hazırlayacağı seminer ve dönem çalışmaları,
— Turizm işletmelerde yapılacak staj çalışmaları,
gibi yararlı ve yol gösterici bilgiler sağlanacaktır. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki çalışma ortamlarındaki uyum ve başarı düzeyleri de programın gelecekteki yapısının belirlenmesinde yardımcı olacaktır.
Programdan mezun olabilmek için gerekli koşullar(ders kredi sayısı, staj, vb)
Turizm ve Otel İşletmeciliği programına kaydolan öğrenciler, programdan mezun olabilmek için öngörülen müfredatta toplam 88 kredi saatlik 30 ders alacaktır. Bunlara ek olarak, lisans programının 1. ve 2. yılında meslekleri ile ilgili 30’ar günlük Meslek Stajı’nı başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.
Programdan mezun olabilmek için staj veya benzer çalışma yapılması gerekiyorsa, bunun nasıl gerçekleşeceği ve bu amaçla herhangi bir kuruluşla işbirliğine gidilip, gidilmeyeceği.
Öğretim üyeleri gözetiminde 2. yılda 30 iş günlük staj öngörülmektedir. Bu amaçla özel sektörle işbirliği içinde, staj yerleri temin edilecektir.
Ders İçerikleri ve Kaynaklar ( 1 Öğe )
Akademik Kadro ( 1 Öğe )


İÜ Fakültelerine ve MYO' na Bağlı Bölümler ve Öğretim Ücretleri


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme Bölümü

12.000.-YTL
Uluslararası İlişkiler


HUKUK FAKÜLTESİ

12.000.-YTL
Fen Edebiyat Fakültesi

Mat.-Bilg. Bilimleri Bl.
12.000.-YTL
Mühendislik Fakültesi

Elektronik ve Haberleşme Müh.

13.500.-YTL
Bilgisayar Mühendisliği

13.500.-YTL
2 Yıllık Meslek Yüksekokulları

Bilgisayar Tekno. ve Prog. Bl.

8.000.-YTL
Elektronik Haberleşme Bölümü

8.000.-YTL
Turizm ve Otel İşl. Böl.

8.000.-YTL
Hazırlık Sınıfları - Tüm Bölümler

10.000.-YTL


Yukarıdaki liste tam yıl ücretlerini içermektedir.

Ücretler 4 eşit taksitte ödenir.
Tamamını kayıt anında peşin ödeyenlere %10 indirim yapılır.






Burs İmkanları


Burs başvuru şartları neler ?
Vakfımız Mütevelli Heyeti tarafından burs kontenjanı ayrılmasına karar verilen üniversite öğrencilerine burs sağlanır. Her yıl kararlaştırılan bu burslar üniversiteye yeni yerleştirilen öğrencilere sağlanmaktadır. Burstan yararlanabilmek için öğrencinin Öğrenci Yerleştirme Sınavında üstün başarı göstermesi (belirlenen en az taban puanı sağlaması) gereklidir. Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir. Yurt dışındaki öğretim kurumlarında öğrenim görenlere burs verilmez



Üniversiteye yerleştikten sonra burs kazanma imkanı varmı?
Evet, belli başarı sağlayan öğrencilerimize akademik başarı bursu verilecektir.



Bursu alan öğrenciler eğitim sonrasında geri ödeyecekler mi?
Şu anda verilmekte olan burslar karşılıksızdır.



Bursun kesilmesi hangi şartlarda gerçekleşir?


BURS KESİLMESİ

Mezun olan öğrencilerin burs ödemeleri otomatik olarak sona erdirilir.
Ayrıca, aşağıda belirtilen durumdaki öğrencilerin de bursları kesilir:
Sınıfta kalan veya dönem tekrarı yapan
Üniversiteden kayıt sildiren, üniversite ile ilişkisi kesilen veya Vakıf Yönetiminin onayını almaksızın öğretim kurumunu değiştiren
Vakıf tarafından istenen bilgi ve belgeleri zamanında Vakfa iletilmeyen
Vakıf'tan burs aldığı süre içinde başka bir kurum, kuruluş veya şahıstan aylık nakit yardımı şeklinde burs alan (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenim kredisi hariç)
Her ne sebeple olursa olsun yanlış beyanda bulunan
Öğrenimi geçici bir süre için öğretim kurumunca dondurulan veya dönem izni alan
Disiplin suçu işleyen

Misyonumuz ve Vizyonumuz



Üniversitemizin hedefi dünyada ve ülkemizde bilim ve teknolojideki gelişmelere katkılar sağlamak ve bu gelişmelere teorik ve pratik çalışmaları ile destek olacak bilim insanları yetiştirmektir.

Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine bütün Türkiye olarak ulaşmamız planlı ve disiplinli akademik çalışmalar ve bu çalışmaların ülkemiz genelinde uygulanması ile mümkün olabilir.

Üniversitemizde öğrenim görecek gençlerin bilimsel ve hür düşünceye sahip, ülkemizin insani ve kültürel değerlerine saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, vizyonu ve ufku geniş, insan haklarına ve çevreye saygılı olması için çalışmayı ilke edindik.

Üniversitemizden yetişen gençlerimiz bir mesleğin bilgi, beceri, davranış ve genel kültürüne sahip olmalı dünya çapında bu dalın gelişimini takip edebilecek yabancı dil seviyesine ve bu mesleği dünya standartlarında ve hatta üstünde bir seviyede uygulayabilecek yetenek ve bilgi birikimine ulaşmalıdır.

Üniversitemizin araştırma hedefi bilimsel ve teknolojik bilgiyi üretip geliştirerek insanlığın hizmetine sunmaktır. Ekonomik gelişmeye ve doğal kaynakların etkili kullanımına katkı sağlayan yeni teknolojilerin keşfi ve yaygınlaştırılması İzmir Üniversitesi' nin araştırma yönünü oluşturmaktadır.


Neden İzmir Üniversitesi ?



İngilizce ağırlıklı öğretim sayesinde uluslararası alanda kavramlara hakim olacaksınız.
Deniz-metro-karayolu ile İzmir’in her semtine kolay ulaşım imkanına sahip olacaksınız.
Türkiye’nin en büyük kültür merkezlerinden biri olan Adnan Saygun Kültür merkezine, Göztepe Spor Kompleksine ve İzmir’in en büyük alışveriş merkezlerine ve sinemalarına yürüme mesafesinde sosyal çevreye yakın olacaksınız.
Seçkin öğretim kadrosunun deneyimlerinden yararlanacaksınız.
Gelişmiş elektronik alt yapısıyla her öğrencinin kullacağı bir bilgisayar ve sürekli, hızlı internet bağlantısından yararlanacaksınız.
Hızla gelişen toplum gereksinimlerine duyarlı geniş bir program yelpazesiyle dilerseniz çift anadal ve yandal yapabilecek iki diploma edinebileceksiniz.
Sanayi kuruluşları ile iç içe uygulamalı eğitim görecek, ders yılı içinde yapılan seminer ve konferanslara katılabileceksiniz.
Öğrenci kulüplerine katılarak veya ilgi alanlarınıza göre yeni kulüpler oluşturarak boş zamanlarınızın zevkle değerlendirilmesini sağlayabileceksiniz.
Çeşitli spor sahalarında basket ve voleybol oynayacak, Yarı olimpik yüzme havuzunda antrenmanları ve müsabakaları yapabileceksiniz; kapalı tenis kortu, kapalı spor salonu, 400 kişilik tiyatro salonu üstelik sporda başarı gösterenler(dereceye girenler) için burs olanakları da var.
Lisans eğitimini başarı ile tamamladığınızda ileri ki yıllarda açacağımız geniş yüksek lisans ve doktora programlarından yararlanabileceksiniz.



Akademik Kadro


Üniversitemizde 5 fakülteye bağlı 15 adet 4 yıllık lisans derecesi veren bölüm, Sağlık Yüksekokulu'na bağlı 4 yıllık lisans derecesi veren 2 bölüm ve Meslek Yüksekokulu'na bağlı 2 yıllık önlisans derecesi veren 6 program vardır.

Derslerin eğitim dili en az %30 İngilizce olan bölümlerimiz için bir yıllık İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Üniversitece kabul edilen uluslararası ve ulusal İngilizce dil sınavlarından birine girerek yeterli notu aldığını belgeleyen öğrencilerimiz zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı'ndan muaf olurlar.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı olan bölümleri kazanan %100 burslu öğrencilerimiz bir yıllık zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı için ücret ödemez, %50 burslu öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Sınıfı ücretinin yarısını öder..

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı olmayan bölüm veya programlardan birini kazanan öğrencilerimiz, istedikleri takdirde, ücretini ödeyerek İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimi alabilirler. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı olmayan bölüm veya programı kazanıp, İngilizce Hazırlık eğitimi almak isteyen %100 ve %50 burslu öğrencilerimiz de isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı için ücretin tamamını öderler.


Kütüphane


Kütüphanemiz 2009-2010 eğitim/öğretim döneminde toplam 330 m2 alan üzerinde, 60 kişilik oturma kapasitesi ve 2 personel ile hizmet vermeye başlamıştır.

Gelişen teknolojiye paralel olarak değişen hizmet anlayışı kapsamında kurumsal belleği oluşturmak, Üniversitemizin bilgi ve belge birikimini gelecek nesillere aktarabilmek için Açık Erişim Uygulamalarına geçilmiştir. Bu kapsamda MİTOS Açık Erişim Sistemi satın alınmıştır.   

Eğitim öğretim faaliyetlerinin en iyi bir şekilde yürütülmesi amacıyla elektronik yayıncılık kapsamında 2010-2011 eğitim öğretim dönemimde TÜBİTAK EKUAL bünyesinde EBSCOhost veritabanları, IEEE/IEE Electronic Library, Elsevier ScienceDirect, Taylor & Francis, WOS (Art & Humanities Citation Index, Science Citation Index, Social Science Citation Index), ANKOS Kapsamında HukukTürk Veritabanına erişim sağlanmıştır




İKİ KODA HÜKMEDEMİYORSAN EMEKLİ KUYRUĞUNA GİR



1-0




Simsiyah kaderimin Bembeyaz umudusun.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Izmir Üniversitesi Tanıtımı
« Posted on: Nisan 20, 2024, 08:16:31 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Izmir Üniversitesi Tanıtımı e-book, Izmir Üniversitesi Tanıtımı programı, Izmir Üniversitesi Tanıtımı oyunları, Izmir Üniversitesi Tanıtımı e-kitap, Izmir Üniversitesi Tanıtımı download, Izmir Üniversitesi Tanıtımı hikayeleri, Izmir Üniversitesi Tanıtımı resimleri, Izmir Üniversitesi Tanıtımı haberleri, Izmir Üniversitesi Tanıtımı yükle, Izmir Üniversitesi Tanıtımı videosu, Izmir Üniversitesi Tanıtımı şarkı sözleri, Izmir Üniversitesi Tanıtımı msn, Izmir Üniversitesi Tanıtımı hileleri, Izmir Üniversitesi Tanıtımı scripti, Izmir Üniversitesi Tanıtımı filmi, Izmir Üniversitesi Tanıtımı ödevleri, Izmir Üniversitesi Tanıtımı yemek tarifleri, Izmir Üniversitesi Tanıtımı driverları, Izmir Üniversitesi Tanıtımı smf, Izmir Üniversitesi Tanıtımı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Ege Üniversitesi - Izmir « 1 2 3 »
Üniversiteler
xxRuzqaRxx 21 9188 Son Mesaj Ağustos 28, 2014, 12:18:23 ÖS
Gönderen : teknolojik70
Izmir Ekonomi Üniversitesi
Üniversiteler
[MasaL] 3 1627 Son Mesaj Şubat 13, 2010, 08:45:14 ÖS
Gönderen : cadı_kız
Pamukkale Üniversitesi Tanıtımı
Üniversiteler
mnıl 1 2640 Son Mesaj Kasım 27, 2012, 04:01:39 ÖS
Gönderen : SheWolf
Çankırı Karatekin Üniversitesi Tanıtımı
Üniversiteler
mnıl 0 1255 Son Mesaj Kasım 27, 2012, 02:16:22 ÖS
Gönderen : mnıl
Balıkesir Üniversitesi Tanıtımı
Üniversiteler
mnıl 0 994 Son Mesaj Aralık 05, 2012, 11:12:02 ÖS
Gönderen : mnıl


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular