0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Ixel Yan Etkileri  (Okunma Sayısı: 813 Kere Okundu.)
« : Ocak 30, 2013, 09:10:58 ÖS »
Avatar Yok

Honey_Face
*
Üye No : 1734
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 7695
Mesaj Sayısı : 13 155
Karizma = 86623


İxel Kapsül
İlaç Etken Maddesi:
Milnasipran hidroklorür
İlaç Marka İsmi:
İxel Kapsül

Bilgi:
Her bir İxel 25 mg kapsül; 21.77 mg Milnasipran baza eşdeğer 25 mg Milnasipran hidroklorür içerir. Her bir İxel 50 mg kapsül; 43.55 mg Milnasipran baza eşdeğer 50 mg Milnasipran hidroklorür içerir.

Milnasipran Nedir?

Milnasipran selektif serotonin - noradrenalin geri alım inhibitörü grubundan bir antidepresandır. Milnasipran beyinde dengesizleşebilecek ve depresyona sebep olabilecek kimyasalları etkiler.

Milnasipran aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

depresyon, ağır depresif bozukluklar.

Milnasipran burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Milnasipran Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Milnasipran’ı rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) gibi MAO inhibitörleri* grubuna ait bir ilaç ile birlikte kullanmayınız. Herhangi bir MAO inhibitörü* ilaç kullanıyorsanız ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra Milnasipran’ı kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz. Milnasipran kullanımını bıraktıktan sonra ise herhangi bir MAO inhibitörü* ilaç kullanabilmeniz için en az 1 hafta beklemelisiniz.

{ *MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) }

İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihar ile ilgili düşünceler oluşabilir, özellikle de 24 yaşından küçüklerde bu durum görülebilir. Doktorunuzun tedavinizin en az ilk 12 haftasında sizi düzenli olarak kontrol etmesi gerekecektir.

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz: Ruh halinde veya davranışlarda değişiklikler, anksiyete (endişe, kaygı), panik ataklar, uyku sorunları; düşüncesiz, alıngan, telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz, hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; veya intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

Alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol Milnasipran’ın yan etkilerini arttırabilir.

Soğuk algınlığı veya alerji ilaçları, narkotik ağrı kesiciler, uyku hapları, kas gevşeticiler, nöbetler için kullanılan ilaçlar ve depresyon veya anksiyete ilaçları Milnasipran’ın sebep olduğu uykulu hali daha da arttırabilir. Milnasipran kullanırken bu ilaçlardan herhangi birini kullanmak zorundaysanız mutlaka doktorunuza bildiriniz.

Yaşlı bireyler ilacın yan etkilerine karşı daha hassas olabilirler.

Doktor tarafından aksi belirtilmedikçe Milnasipran 18 yaşından daha genç kişilerde kullanılmamalıdır.

Milnasipran Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Milnasipran’ı rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) gibi MAO inhibitörleri* grubuna ait bir ilaç ile birlikte kullanmayınız. Bu ilaçların Milnasipran ile kullanılması ciddi hatta bazen ölümcül sonuçlara sebep olabilir. Herhangi bir MAO inhibitörü* ilaç kullanıyorsanız ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra Milnasipran’ı kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz. Milnasipran kullanımını bıraktıktan sonra ise herhangi bir MAO inhibitörü* ilaç kullanabilmeniz için en az 1 hafta beklemelisiniz.

{ *MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) }

Eğer Milnasipran’a veya ilacın bileşiminde bulunan maddelerden birine alerjiniz varsa, bu ilacı kullanmayınız.

Eğer aşağıdaki durumlardan bir yada birkaçına sahip iseniz Milnasipran kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

karaciğer veya böbrek hastalığı;
nöbet geçirmek veya epilepsi;
hemofili (kan pıhtılaşma bozukluğu) gibi herhangi bir kanama veya pıhtılaşma bozukluğu;
göz tansiyonu (glokom);
bipolar bozukluk (manik depresif bozukluk);
geçmişte çok fazla alkol kullanımı öyküsü;
kalp hastalığı, yüksek tansiyon, kalp ritim bozuklukları;
prostat büyümesi, idrar yapma problemleri
intihar düşünceleri veya teşebbüsleri öyküsü.

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, Milnasipran’ı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Milnasipran kullanan kişilerde intihar ile ilgili düşünceler oluşabilir, özellikle de 24 yaşından küçüklerde bu durum görülebilir. Tedavinin ilk birkaç haftasında ya da doz değişimlerinde ağırlaşan depresyon ya da intihar düşünceleriniz oluşuyorsa doktorunuza başvurunuz.

Aileniz ya da sizinle ilgilenen kişiler de ruh halinizdeki değişimler veya belirtiler konusunda dikkatli olmalıdırlar. Doktorunuzun tedavinizin en az ilk 12 haftasında sizi düzenli olarak kontrol etmesi gerekecektir.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Milnasipran’ı Kullanabilir miyim?

Milnasipran'ın doğmamış bebeğe zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz. Milnasipran anne sütüne geçer ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Milnasipran’ı Kullanabilir miyim?

Milnasipran düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.

Milnasipran‘ı Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Doktorunuz bu ilaçtan en iyi faydayı sağlayabilmeniz için bazen dozaj değişikliklerine gidebilir.

Milnasipran’ı tercihen yemeklerle birlikte alınız.

Kapsül formdaki ilacınızı açmayınız, çiğnemeyiniz; bir bardak su ile birlikte bütün olarak yutunuz.

Doktorunuz ile görüşmeden Milnasipran’ı kullanmayı bırakmayınız. Eğer ilacı birden Eğer ilacı birden keserseniz hoş olmayan yan etkiler ile karşılaşabilirsiniz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer bu ilaçtan çok fazla miktarda aldığınızı düşünüyorsanız hemen acil servisi arayarak yardım alınız. Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: bilinç bulanıklığı, bulantı, aşırı terleme, kabızlık, yüksek kalp ritmi, uyuşukluk ve solunum zorluğu.

Milnasipran’i Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol Milnasipran’ın yan etkilerini ve karaciğeriniz üzerindeki hasar riskini arttırabilir.

Milnasipran düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir Eğer araç veya makine kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.

Milnasipran’ın Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz:

ruh halinde veya davranışlarda değişiklikler, anksiyete (endişe, kaygı), panik ataklar, uyku sorunları; düşüncesiz, alıngan, telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz, hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; veya intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

hızlı veya çarpıntılı kalp atışı;
ağrılı veya zor idrar yapma;
kolay kanama ve çürük oluşumu.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

kabızlık;
ağız kuruluğu, mide bulantısı, kusma;
baş dönmesi, başağrısı;
ani sıcaklık hissetme, aşırı terleme, kaşıntı, hafif cilt döküntüsü (isilik vb.);
testislede ağrı, boşalma bozuklukları.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili detaylı tıbbi tavsiyeler için doktorunuza danışınız.

Milnasipran ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Soğuk algınlığı veya alerji ilaçları, narkotik ağrı kesiciler, uyku hapları, kas gevşeticiler, nöbetler için kullanılan ilaçlar ve depresyon veya anksiyete ilaçları Milnasipran’ın sebep olduğu uykulu hali daha da arttırabilir. Milnasipran kullanırken bu ilaçlardan herhangi birini kullanmak zorundaysanız mutlaka doktorunuza bildiriniz.

Ağrı, eklem iltihabı, ateş veya şişlikler ile ilgili bir ilaç almadan önce doktorunuza bildiriniz. Bunlar asetilsalisilik asit (Aspirin, Asinpirine, Babyprin, Coraspin, Dispril, Ecopirin vb. ); non-steroidal antiinflamatuar grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar);ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol, Endomet); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb] olabilir. Milnasipran ile birlikte bu ilaçların alınması kolay kanamalara ve çürüklere sebep olabilir.

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Milnasipran kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

lityum karbonat (Lithuril);
sumatriptan (Imigran);
MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect Tablet); selejilin hidroklorür (Moverdin)];
digoksin (Digoxin-Sandoz).

Bu liste Milnasipran ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Milnasipran ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Milnasipran’ı Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Milnasipran’ı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

İxel Kapsül ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! İxel Kapsül ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; İxel Kapsül'ü asla başkalarıyla paylaşmayınız ve İxel Kapsül'ü sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Zamanının Fenomeni.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Ixel Yan Etkileri
« Posted on: Mart 28, 2024, 03:26:47 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Ixel Yan Etkileri e-book, Ixel Yan Etkileri programı, Ixel Yan Etkileri oyunları, Ixel Yan Etkileri e-kitap, Ixel Yan Etkileri download, Ixel Yan Etkileri hikayeleri, Ixel Yan Etkileri resimleri, Ixel Yan Etkileri haberleri, Ixel Yan Etkileri yükle, Ixel Yan Etkileri videosu, Ixel Yan Etkileri şarkı sözleri, Ixel Yan Etkileri msn, Ixel Yan Etkileri hileleri, Ixel Yan Etkileri scripti, Ixel Yan Etkileri filmi, Ixel Yan Etkileri ödevleri, Ixel Yan Etkileri yemek tarifleri, Ixel Yan Etkileri driverları, Ixel Yan Etkileri smf, Ixel Yan Etkileri gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Türk kültürünü Dünya kültürüne etkileri
Türk Kültürü
Sahin07 6 3483 Son Mesaj Nisan 19, 2011, 11:37:02 ÖS
Gönderen : @sen@
Iklimin Etkileri
Dersler
By.TuRuT 0 1258 Son Mesaj Eylül 26, 2009, 08:16:10 ÖS
Gönderen : By.TuRuT
Sef Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1267 Son Mesaj Ocak 26, 2013, 06:47:47 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Pen - Os Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1339 Son Mesaj Ocak 26, 2013, 10:09:37 ÖS
Gönderen : Honey_Face
Lev - End Yan Etkileri
İlaç Yan Etkileri
Honey_Face 0 1269 Son Mesaj Ocak 29, 2013, 07:44:50 ÖS
Gönderen : Honey_Face


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular