|
« : Aralık 11, 2008, 12:49:55 ÖS »
|
|
FeMoX
|
Üye No : 570
Yaş : 34
Nerden : Rize
Cinsiyet : Konu Sayısı : 2803
Mesaj Sayısı : 5 853
Karizma = 39
|
|
|
|
Vişneli Karaorman Pastasi
* 23 cm lik kakaolu pandispanya * 142 g kucuk parcalara kesilmis aci cikolata * 1 tatli kasigi badem esansi * Amerikan uzumu sekerlemesi (tarifi asagida) * 2 1/2 bardak creme fraiche (tarifi asagida) * 1/8 bardak seker (ya da arzuya gore daha fazla) * Cikolata bukleleri
Amerikan uzumu sekerlemelerini surubundan suzup kagit havlu uzerinde kurumaya birakin. Surubun icine badem esansini katin. Kakaolu pandispanyanizi enine 3 esit parcaya kesin. Bir parcayi servis tabaginiza yerlestirin. Surupla islatin. Cikolatayi ben mari usuluyle eritin ve biraz sogumaya birakin. Bu arada 1/2 bardak creme fraiche'i yumusak tepeler olusuncaya kadar cirpin. Dikkatlice cikolatanizi cirpilmis kremaya katip tek renk oluncaya kadar karistirin. Ilk kek katinin uzerine duzgunce yayin. Ikinci kek katini cikolatali kremanin uzerine yerlestirip hafifce bastirin. Bu kek katini da surupla islatin. Artik kurumus olan sekerlemelerden ust suslemesi icin 15 tane kadar ayirin; kalanlarini 2. kek katinin uzerine dagitin. 1/2 bardak daha creme fraiche cirpin. Sekerlemelerin arasini dolduracak sekilde 2. kek katinin uzerine yayin. (Ben az sekerli tatlilari tercih ettigim icin bu asamada seker katmadim; siz arzu ettiginiz miktarda ekleyebilirsiniz.) Son kek katini kremanin uzerine yerlestirip hafifce bastirin. Surupla islatin. Kalan 1 1/2 bardak creme fraiche'i 1/8 bardak seker ilavesiyle koyu bir kivama gelinceye kadar cirpin. Pastanizin kenarlarini ve ustunu bununla kaplayin. Pastanizin kenarlarini krema ile kaplarken daha comert davranabilirsiniz; pastanin ustu baska sekilde suslenecegi icin orada az krema kullanilmasinin ve alttaki kekin yer yer gorunmesinin onemi yok. Kalan kremanizi bir s1kma tupune doldurun. Kalinca bir uc kullanarak ust cevresi boyunca rozetler s1karak susleyin. Ucunuz inceyse benim yaptigim gibi 2 sira yapabilirsiniz suslemenizi. Ortada kalan boslugu cikolata bukleleri ile doldurun. Bunun icin blok cikolatanizi fon makinesi ile isitin, sonra genis agizli bir bicakla kendinizden uzaga dogru cikolatayi centerek bukleleri olusturun. (Ilk seferde basarili olmazsaniz muhim degil; denemeye devam edin. Cikolata buklesi yerine cikolata rendesi elde etseniz bile guzel duracaktir pastanin uzerinde. Birkac denemede iyi bir bukle elde etmek icin cikolatanin olmasi gereken isiyi, bicagi nasil tutmaniz gerektigini kesfedeceksiniz zaten.) Ayirdiginiz sekerlemeleri rastgele sekilde kenardaki krema suslemelerin uzerine serpistirin. Afiyet olsun!
Amerikan Uzumu Sekerlemesi (en az 3 gun onceden hazirlanacak) * 2 bardak Amerikan uzumu * 1 1/4 bardak seker * 3/4 bardak su
Amerikan uzumlerini yikayip copleyin ve agzi kapakli, reaktif olmayan (tercihan celik) kucuk bir tencereye alin. Bu tencerenin uzerine oturtulabilecegi buyuklukte bir sahanin icinde bir miktar su kaynatin. Baska bir sahanda 3/4 bardak suyunuza sekerinizi ekleyip karistirin. Orta ateste kaynama noktasina getirin ve sekerin eridigini gozleyin. Sonra bu surubu kucuk tenceredeki Amerikan uzumlerinin uzerine dokun. Bir tabak ya da (yine reaktif olmayan) ufak tencere kapagini uzumlerin uzerine bastirarak surubun icinde kalmalarini saglayin. Tencerenin kendi kapagini da kapatip, kaynayan su dolu sahaninizin uzerine oturtun. Orta ateste 45 dakika alttaki tencerenin buhariyla pisirin. (Bu yontemle uzumler piserken patlamiyorlar.) Sonra atesten alin ve icerdeki tabak ya da tencere kapagini cikarin. Hic karistirmadan surubu sogutun. Birkac gun oda sicakliginda bekletin. Bu sure icinde hafifce koyulasacaktir. Kullanimdan artan surubu meyvali soda olarak da degerlendirebilirsiniz.
Creme Fraiche (1 bardak icin)
Creme fraiche'de arzu ettigim kadar iyi bir sonuc alamayisimin sebebi sanirim kullandigim kremanin ultra pastorize olusuydu. Maalesef burada bulabildigim krema cesitleri ultra pastorize olanlar; sadece pastorize olani bile bulmak zor. Cocuklugumda sutu annem tencere ile alir, evde kaynatir ve siselere doldurarak buzdolabinda saklardi. Simdi artik sutun boylesi dunya kadar para vererek yerel ciftliklerden alinabiliyor. Biz her yaz (ancak birkac defa) esimin amcasinin ciftliginde sabah sagilip kaynatilan taze sutu iciyoruz sabah kahvaltilarinda. O sutun tadi tabii bambaska. Eger guvenilir bir kaynaktan boyle bir sute ulasabiliyorsaniz, creme fraiche yapmak icin saatlerce beklemenize gerek yok; arzu edilen tadi cok daha kisa surede elde edebileceksiniz. Ultra pastorizasyon surecinden gecmis sutlerle creme fraiche yapmak ise maalesef oldukca zor oluyor. Bununla ugrasmak yerine, arzu ederseniz cig kremanizi cirptiktan sonra icine bir miktar oda isisinda suzme yogurt katarak kisa yoldan benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz.
* 1 bardak cig krema (mumkunse ultra pastorize olmayanlardan) * 2 yemek kasigi suzme yogurt
Kremayi 38Cye ilitin. Yogurdu icine karistirin. Uzerini gevsekce kapatip ilik bir yerde tadi hafif donup mayhoslasincaya ve kivami koyulasincaya kadar bekletin. (Ben 9 saat beklettim.) Bekleme suresini cok fazla tutarsaniz da aci bir tad aliyor, onun icin s1kca tatmakta fayda var. Sonra s1k1ca agzini kapatip (koku cekmesin diye) buzdolabina alin. En az birkac saat soguttuktan sonra ayni cig kremayi cirptiginiz gibi (gerekiyorsa seker ilavesiyle) cirparak pastanizda kullanin.
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 15, 2011, 05:17:12 ÖS Gönderen : Liza »
|
|
|
|
|
WeBCaNaVaRi Botu
|
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)
Anahtar Kelimeler: Vişneli Karaorman Pastası e-book, Vişneli Karaorman Pastası programı, Vişneli Karaorman Pastası oyunları, Vişneli Karaorman Pastası e-kitap, Vişneli Karaorman Pastası download, Vişneli Karaorman Pastası hikayeleri, Vişneli Karaorman Pastası resimleri, Vişneli Karaorman Pastası haberleri, Vişneli Karaorman Pastası yükle, Vişneli Karaorman Pastası videosu, Vişneli Karaorman Pastası şarkı sözleri, Vişneli Karaorman Pastası msn, Vişneli Karaorman Pastası hileleri, Vişneli Karaorman Pastası scripti, Vişneli Karaorman Pastası filmi, Vişneli Karaorman Pastası ödevleri, Vişneli Karaorman Pastası yemek tarifleri, Vişneli Karaorman Pastası driverları, Vişneli Karaorman Pastası smf, Vişneli Karaorman Pastası gsm
|
|
|
Yanıtla #1
|
« : Aralık 11, 2008, 12:57:46 ÖS »
|
|
YsMn
|
Üye No : 13035
Nerden : Rize
Cinsiyet : Konu Sayısı : 7
Mesaj Sayısı : 762
Karizma = 129
|
oYYY SüPer.. Bi BeCerİkLi YaPsAda yEsEK xd Sağol. ..
|
|
|
|
Yanıtla #2
|
« : Aralık 11, 2008, 02:25:07 ÖS »
|
|
Musty*
|
Üye No : 2609
Yaş : 32
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Konu Sayısı : 2624
Mesaj Sayısı : 16 848
Karizma = 1552
|
Çok güzel görünüyor ya.Teşekkürler cnm.
|
Y.
|
|
|
Yanıtla #3
|
« : Aralık 11, 2008, 07:42:03 ÖS »
|
|
lonely
|
Üye No : 5510
Yaş : 31
Nerden : Rize
Cinsiyet : Konu Sayısı : 86
Mesaj Sayısı : 1 375
Karizma = 859
|
|
|
Yanıtla #4
|
« : Aralık 29, 2008, 12:34:39 ÖÖ »
|
|
blue_hyt
|
Üye No : 12134
Yaş : 34
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Konu Sayısı : 1312
Mesaj Sayısı : 4 938
Karizma = 7183
|
ellerine saglık
|
webcanavari - rapcanavari - rockcanavari - forum - film - mp3 - video - korku - sohbet - muhabbet - şiir - resim - makale - yazı
|
|
|
Yanıtla #5
|
« : Ocak 18, 2009, 12:25:49 ÖS »
|
|
hayRiy3
|
Üye No : 16194
Yaş : 30
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Konu Sayısı : 4
Mesaj Sayısı : 484
Karizma = 125
|
payLaşım içinn Sağol....
|
|
|
|
Yanıtla #6
|
« : Ocak 20, 2009, 07:22:47 ÖS »
|
|
MaViSh
|
Üye No : 3490
Yaş : 32
Nerden : Rize
Cinsiyet : Konu Sayısı : 777
Mesaj Sayısı : 8 087
Karizma = 16200
|
güzel görünüyo biri yapsada yesek
|
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım... Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum...
Ne Geçmişte Yaşadıklarımdan Huzursuzum... Ne Şu An Yaptıklarımdan Mutlu...
Sırlar İçinde Bir Dünyam Var Birde Sen Varsın İçinde...
Ne Seni Kaybedecek Kadar Cesurum... Ne De Seni Kazanacak Kadar Güçlü...
|
|
|
Yanıtla #7
|
« : Ocak 21, 2009, 07:59:58 ÖS »
|
|
dreamily
|
Üye No : 6603
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Konu Sayısı : 773
Mesaj Sayısı : 11 794
Karizma = 11817
|
pastanın her türlüsünü seviyorum ya çok güzel görünüyo bu da
|
|
|
|
Yanıtla #8
|
« : Ağustos 15, 2011, 05:18:20 ÖS »
|
|
Liza
|
Üye No : 5348
Nerden : Konya
Cinsiyet : Konu Sayısı : 3604
Mesaj Sayısı : 9 617
Karizma = 20178
|
Yapımı ne zormuş ya Hazırının tadı harikaydı
|
Velhasıl-ı Kelam; Namaz . Dua . Gayret . Sabır . Nasip .
|
|
|
Yanıtla #9
|
« : Ağustos 15, 2011, 05:18:55 ÖS »
|
|
busra*
|
Üye No : 81744
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Konu Sayısı : 4
Mesaj Sayısı : 341
Karizma = 43
|
çok güzel görünüyo teşekkürler
|
Bana geri gel,nerde olursan ol ruhumu okşasın yine periler, Kaybolan umutlarımı hayallerimi alama bana seni ver.. [/font]
|
|
|
|