0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Hukuksuzluklara Karşı Tarihi Açıklamalar .  (Okunma Sayısı: 442 Kere Okundu.)
« : Aralık 02, 2014, 10:57:21 ÖÖ »
Avatar Yok

-minel-
Üye No : 139378
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2459
Mesaj Sayısı : 4 725
Karizma = 5046

Hukuksuzluklara karşı Akın İpek’ten tarihi açıklamalar

Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek uğradığı hukuksuzluklar karşısında sessizliğini bozdu. “Yasalara hep uyduk, insan odaklı doğru işler yapmaya çalıştık. Devletten imtiyaz kullanmadık. Denetimler bizi daha güçlendiriyor ” dedi.

Son dönemde altın madenleri üzerinden hükümete yakın medya kuruluşlarının hedefi halindesiniz. Grubun büyüklüğünden, kriterlerinizden bahseder misiniz?

Bizim grubumuz yaklaşık 5 bin kişinin görev yaptığı bir grup. Çok farklı sektörlerde de faaliyetlerimiz var. Ticarete başladığım günden bugüne kadar yaklaşık 30 yıldan beri etrafımdaki insanların, dilini, dinini, ırkını, hangi siyasi partiye gönül verdiğini, hangi siyasi partiye oy verdiğini bilmem, merak etmem, sormam. Biz birlikte yaptığımız işi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işler de uluslararası yarışmalarda aldığımız ödüller de bunu gösteriyor. Bizim grubumuzun en büyük kriteri ahlaklı olması, insan olması ve işini düzgün yapması. Bunun dışında başka bir kriterimiz yok.

RİSK ALARAK ÇALIŞMAYI SEVİYORUZ

En son 2012 yılı itibariyle en çok vergi veren 3. özel sektördük ve şirketimiz gittikçe büyüyor. Şirketimizin son 10 yıl içinde önemli bir büyümesi oldu. Bu büyüme çalışma üslubumuzdan kaynaklanıyor. Biz risk alarak çalışmayı seven bir grubuz. Rahmetli babamdan beri böyle geldi ve hâlâ devam ediyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyorsak, bütün her şeyi yerine getiriyorsak neticesi Allah’tan deyip o işe giriyoruz. Mesela  4-5 yıldan beri petrol arıyorduk. Yaklaşık 50 milyon TL civarında para harcamışız aramalara. Son kuyumuzu açıyoruz. Ben 'Eğer arkadaşlar olmayacak ise artık nasip değilmiş' dedim. 'Daha fazla ileri gitmeyelim' diye karar aldık. En son açtığımız kuyudan petrol fışkırdı. Türkiye’nin en kaliteli petrollerinden birisi.

MADENCİLİK BALIKÇILIK GİBİ

Madencilik sektöründe de böyle. Madencilik nihayetinde balıkçılık gibi. Çıkıp nasip deyip aramaya başlıyorsunuz. Yıllarca arıyorsunuz. Bu aramanın neticesinde bir şey çıkıyorsa bu hemen işletme içine dönecek demek değildir. O çıkacak şeyin fizibilitesini yapıyorsunuz. Miktarını belirliyorsunuz. Hâlâ para harcamaya devam ediyorsunuz.

Bizim madenlerimizden mesela izin verilmeyen madenimizden bahsedeyim. 2005'te başlamışız aramaya. Yaklaşık 7 yıl boyunca aramaları, fizibiliteleri, ÇED raporları sürmüş. Ve biz bu ÇED raporları sonucunda işletmenin çevreye, insan sağlığına olacak bütün etkileri hesaplanmış. Bize bunlarla alakalı olumsuzluk olmayacağına dair belge verilmiş, ÇED raporları verilmiş, biz ondan sonra yatırıma başlamışız.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194

View Profile
Re: Hukuksuzluklara Karşı Tarihi Açıklamalar .
« Posted on: Mart 29, 2024, 03:05:38 ÖÖ »

Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.