0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Hiperaktif  (Okunma Sayısı: 723 Kere Okundu.)
« : Haziran 15, 2015, 12:20:31 ÖÖ »

pineapple
*
Üye No : 132308
Nerden : Balıkesir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 736
Mesaj Sayısı : 1 189
Karizma = 73


Hiperaktif, çocuğun yaşına ve gelişim düzeyine uygun olmayan aşırı hareketlilik ve dikkat eksikliği belirtileri olan bir bozukluk durumudur. Hiperaktiflik genellikle 3-4 yaş çocukluk döneminde başlasa da bebeklik döneminde de görülebilir. Hiperaktif bebeklerde fazla uyuma, huysuzluk, huzursuzluk, sürekli ağlama gibi belirtiler görülmektedir. Ayrıca erkeklerde görülme olasılığı kızlara oranla 3-4 kat daha fazladır.

Hiperaktivite değişik nedenlerle olabilir. Bunlar arasında; beyinde bazı yapısal işlevsel bozukluklar, kalıtım etkisi, çevre etki görülmektedir. Hiperaktiflik gebelik döneminde tespit edilememektedir. Bu yüzden doğum öncesi herhangi bir önlem yada tedavi yoktur. Ancak ilaç, alkol ve sigara kullanımından kaçınarak önlem alınabilir.

Hiperaktif çocuklar çoğunlukla yaramazlık ile karıştırılmaktadır.


Hiperaktif Çocukların Özellikleri Nelerdir?

•Dikkat eksikliği ve aşırı hareketlilik belirtilerinin dış uyaranlara bağlı olmadan geliştiği görülür.
•İlgileri kısa süreli olduğu için çabuk sıkılıp başladığı bir işi yarım bırakırlar.
•Yaşıtları ile veya kardeşler ile ilişki sorunları görülür.
•Saldırgan davranışlar yaparlar.
•Heyecan ve adrenalin arayan davranışları vardır.
•Hayallere dalma ve koordinasyon eksikliği görülmektedir.
•Çocuk çok hareketlidir, olduğu yerde duramaz. Oturduğu yerde uzun süre duramaz hemen kalkar.
•Kendilerini kontrol etmelerindeki güçlük nedeniyle nerede durmaları gerektiğini bilemezler. Korkusuzca davranmaları çeşitli tehlikelerle karşılaşmalarına neden olur.
•Tehlikeyi kavrayamaz, birden atılır. Soru bitmeden cevap verir, konuşma aralarına girer. Başladığı bir işi bitiremez.
•Dikkat eksikliğinden dolayı dersleri anlayamaz. Okul hayatında başarısızlık görülür


Hiperaktivite Tedavisi ve Önemi


Hiperaktiviteden şüpheleniliyorsa hiç paniğe kapılmadan uygun bir teşhis için uzman doktora danışılmalıdır. Bunun bir rahatsızlık olduğu ancak çözülebilir bir problem olduğu bilinmelidir. Sevgi, saygı ve şefkat ile hiperaktif çocuklar a diğer sağlıklı çocuklara yakın bir büyüme ve gelişme gösterebilirler. Genelde aileler de ilaç kullanımını alışkanlık yapacağı zannedilir ve ilaç kullanmaktan kaçınırlar. Oysa ilaç kullanmak alışkanlık yapmaz. İlaç kullanması gerektiği halde ilaç almayan çocuklarda bu rahatsızlık ilerleyerek madde kullanımı gibi daha kötü alışkanlıklara sebep olabilir. Bundan dolayı uzman doktorun önerdiği tedavi uygulanmalıdır.

Bu çocukları ortama uydurmak zordur ama ortam bu çocukları kabul etmeli ona göre davranılmalıdır. Onlara kural koyarken uzman önerisi göz önünde tutularak anlayışlı bir şekilde davranılmalıdır. Hiperaktivite teşhisi koyulduktan sonra hekim, aile ve öğretmen birlikte bir tedavi stratejisi belirlemelidir. Aile ve öğretmenin yaklaşımı da en az uzman hekimin tedavisi kadar önemlidir. Hiperaktif çocuğun öğrenme stratejisi diğer çocuklardan farklıdır. Bu çocuklarda dikkat eksikliği göz önünde tutularak, onların da katılımını sağlamak eğitim materyalleri kullanarak dikkatini çekmek gibi yöntemler kullanılabilir.

Bu zorlu süreçte elbette ki en büyük zorluk ve sabır gerektiren görev anne ve babaya düşmektedir. Çocuğa karşı bir anlık öfke iyileşme sürecini etkileyeceği için oldukça sakin ve sabırlı olmalıdırlar. Çocuğun sinirlenip kontrolden çıkacağını anlayınca ona derin derin nefes almasını söylemek aynı zaman da kendisi de yaparak örnek olmalıdır. Birlikte yürüşe çıkmak, oyunlar oynamak yanında olduğunu hissettirmek gerekir. Çocuğun odasını açık renklerde boyamak, dikkatini dağıtacak fazla eşya koymamak gerekir. Çocuğu günlük tutmaya teşvik etmek, hissettiklerini özgürce yazmasını sağlamak gerekir. Hiperaktif çocuklarda beslenme de son derece önemlidir. Özellikle tatlı ve kalorisi yüksek gıdalara dikkat edilmelidir. Dengeli ve düzenli bir beslenme programı uygulanmalıdır
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Hiperaktif
« Posted on: Nisan 26, 2024, 12:28:23 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Hiperaktif e-book, Hiperaktif programı, Hiperaktif oyunları, Hiperaktif e-kitap, Hiperaktif download, Hiperaktif hikayeleri, Hiperaktif resimleri, Hiperaktif haberleri, Hiperaktif yükle, Hiperaktif videosu, Hiperaktif şarkı sözleri, Hiperaktif msn, Hiperaktif hileleri, Hiperaktif scripti, Hiperaktif filmi, Hiperaktif ödevleri, Hiperaktif yemek tarifleri, Hiperaktif driverları, Hiperaktif smf, Hiperaktif gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Hiperaktif Çocuğun Okul Çizelgesi
Çocuk Gelişimi
FeMoX 0 770 Son Mesaj Kasım 14, 2008, 09:23:48 ÖS
Gönderen : FeMoX
Çizgi Filmler 'hiperaktif' Yapabilir
Sağlık
-LoSS AnGeL- 0 730 Son Mesaj Kasım 18, 2008, 07:02:53 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Hiperaktif Çocuklar Için Program
Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
-LoSS AnGeL- 0 918 Son Mesaj Kasım 23, 2008, 10:53:00 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Depresyonlu Annenin Çocukları Hiperaktif Olur
Ruh Sağlığı
Asortik Hatun 0 665 Son Mesaj Ocak 24, 2013, 02:23:19 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular