0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Hicreti Yaşamak  (Okunma Sayısı: 575 Kere Okundu.)
« : Şubat 12, 2010, 05:47:03 ÖÖ »
Avatar Yok

Mavi_Kiyamet
*
Üye No : 26505
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 12251
Mesaj Sayısı : 47 783
Karizma = 55168


Mü’minlerin imanını olgunlaştıran ve övülmeye değer bir eylem olan hicret; kişinin Allah’ın dinini daha iyi yaşayıp tebliğ edebileceği bir ortama sadece Allah için göç etmesidir.


Mü'minlerin imanını olgunlaştıran ve övülmeye değer bir eylem olan hicret; kişinin Allah'ın dinini daha iyi yaşayıp tebliğ edebileceği bir ortama sadece Allah için göç etmesidir. Hicretin şartını hicretin bu tanımından yola çıkarak bulabiliriz. Hicret; kişinin inancını hiçbir baskı ve zulme maruz kalmadan yaşayabileceği ve yayabileceği bir ortama yönelmenin adı iseHicreti Yaşamak hicretin şartı da kişinin böylesine bir ortamdan mahrum kalmasıdır. Hicretin şartları oluşmadan kaçıp-gitmenin ve görev yerini izinsiz terk etmenin adı hicret olamaz.


Hicrete zorlama; alayHicreti Yaşamak küçümsemeHicreti Yaşamak tacizHicreti Yaşamak ithamHicreti Yaşamak şantajHicreti Yaşamak uzlaşmaHicreti Yaşamak tehditHicreti Yaşamak işkenceHicreti Yaşamak tuzakHicreti Yaşamak öldürmeHicreti Yaşamak baskı ve sindirme politikaları sonuç vermeyince zalimlerin başvurdukları ve kesin sonuç alacaklarını zannettikleri yöntemlerden biridir ve davetleri muhatapları tarafından olumsuzlanan nice elçilerin ve bu yolun yolcularının hayatlarının bir döneminde karşılaştıkları işkenceHicreti Yaşamak zindanHicreti Yaşamak cihad ve şehadet gibi imtihanlardan biridir. Bu imtihan ebedi rahatı elde etmek içinHicreti Yaşamak geçici rahatlarına kıyanlarlaHicreti Yaşamak ebedi rahatlarını kaybetme pahasına dünyadaki rahatlarını bozmayanlarınHicreti Yaşamak diğer bir ifade ile Ashab-ı Kehf olmayı göze alanlarla Ashab-ı Keyf olarak kalmaya razı olanların ayırt edilmesi içindir.


HicretHicreti Yaşamak sıradan bir göç olmayıp cahiliye toplumunu hem zihinsel hem de fiziksel anlamda terk etmektir. Rasulullah'ın tüm zorluklara göğüs gererek müşriklerle uzlaşmaya yanaşmaması ve öncelikle zihinsel olarak Allah'a hicret etmesiHicreti Yaşamak bugün bizim de örnek almamız gereken bir sünnettir. Müslümanların düşünsel ve eylemsel olarak müşrik düzenden ayrılmalarıyla tırmanan sindirme politikaları hicreti getirdi. Katlanılmaz zulümlereHicreti Yaşamak dayanılmaz baskılara karşı dininden döndürülmeye zorlananlar için hicret izni verildi. Bu hicretle müslümanlar sahip olduklarının tümünü inançları uğruna bir kenara bırakmışlardı. Asıl vatanın ancak sahip oldukları değerlerin yaşandığı yer olduğu bilinciyleHicreti Yaşamak nelerle karşılaşacaklarını bilmeden hem zihinselHicreti Yaşamak hem de bedenen Allah ve Resulüne hicret ediyorlardı. Ve bu fedakârlığı öven ve onları cennetle müjdeleyen onlarca ayet inmişHicreti Yaşamak müslümanların yüreklerine su serpmişti.


HicretHicreti Yaşamak ilk önce nefislerimizdeki her türlü gayri İslami anlayış ve duygulardan arınmakHicreti Yaşamak amellerimize yerleşen İslam dışı davranış ve alışkanlıkları terk etmektir. HicretHicreti Yaşamak insanın en çok sevdiğiHicreti Yaşamak fakat Allah'ın dininin yaşanmasına engel olduğu zamanHicreti Yaşamak içinde yaşadığı yurdunHicreti Yaşamak toplumunHicreti Yaşamak aileninHicreti Yaşamak sosyal sınıfın ve makam-mevkiinHicreti Yaşamak Allah'ın dinine hizmet etmek için terk edilmesidir. Hicret bir kaçış değildir. Aksine kâfirlere ve zalimlere terk edilen mevkii ve haklarımızı geri almakHicreti Yaşamak mücadelenin şartlarını yaşanır hale getirmek için hazırlanmaktır. Yani "geri dönüş ve hesap sorma eylemidir" hicret. Hicrete giden yoldaki engeller karşısında yarı yolda kalmamak için nefislerimizde olan hicreti bir an önce gerçekleştirmeliyiz. UnutmayalımHicreti Yaşamak hicrete giden yolda ilk önce vazgeçmemiz istenen şeyHicreti Yaşamak sahip olduğumuz dünyalık kazançlarımızdır. Aslında kaybetmesinden korktuğumuz şeylerin aynı zamanda zincirlerimiz olduğunun farkına varsak bu imtihanı yüz akıyla verebiliriz. Nelerin esiri olduğunu bilenlerHicreti Yaşamak özgürlüğe daha yakındırlar.


Hicret öncelikle insanın düşünce dünyasını oluştururken vahiy dışı unsurları terk etmesi anlamına gelmektedir. Cahili değerlerden hicret etmek için müslümanların sürekli bir çaba içinde olmaları gerekir. Fikri hicreti gerçekleştirmemiş kişilerin cahili değerleri beraberinde taşıyarak sadece fiziksel anlamda hicret etmesinin bir anlamı ve değeri yoktur. Ancak zihinsel hicreti gerçekleştirdikten sonra gerek zulümden kurtulmaHicreti Yaşamak gerekse İslam mesajının yayılması amacıyla hicret etmenin anlamı ve önemi vardır. İşte bu yüzden tüm dünya müslümanlarının egemen şirk sisteminden esaslı bir hicretle kopmaları ve hicret edilecek mekânlar oluşturmaları gerekmektedir.


Hicretin şartlarının oluşmadığı günümüzde böyle bir konunun gündeme getirilmesi gereksiz gibi görülebilir. Ancak hicretin sadece tarihin bir döneminde yaşanmış ve sona ermiş bir eylem olduğunu düşünmek yanlıştır. Aksine peygamberlerin yolunu izleyen herkes hayatının bir döneminde benzer bir hicret durumuyla karşı karşıya kalabilir. Kuşkusuz hicretin şekli farklı olacaktır. Mutlaka aynen peygamber dönemindeki gibi olması gerekmez. Daha farklı şartlardaHicreti Yaşamak daha farklı mekânlarda gerçekleşebilir. Önemli olan hicret ruhunun yaşanmasıdır. Daha Mekke döneminde inen ilk ayetlerde peygambere ve mü'minlere cahiliye toplumunu öncelikle zihinsel anlamda terk etmeleri emri verilmişti. Bu emri alan mü'minler de öncelikle zihinsel anlamda bir hicreti gerçekleştirerek cahiliye toplumuyla ayrışıyorlardı. Zaten bu ayrışmayı ve zihinsel hicreti gerçekleştiremeyenlerHicreti Yaşamak fiziksel anlamdaki hicret emrinden sonra yerlerine çakılıp kaldılar. Mekânsal anlamdaki bu hicreti gerçekleştirebilenler bir zamanlar zihinsel hicretlerini gerçekleştirebilenlerdi.


Kaldı ki kavrama kelime anlamıyla yaklaştığımızda hicret her mü'minin her zaman gerçekleştirmesi gereken bir eylem olmalıdır. Her mü'min her gün şirkten Tevhid'eHicreti Yaşamak küfürden imanaHicreti Yaşamak delaletten hidayeteHicreti Yaşamak haramdan helaleHicreti Yaşamak günahtan sevabaHicreti Yaşamak kötülükten iyiliğeHicreti Yaşamak ifsaddan ıslahaHicreti Yaşamak fasık ortamlardan Allah'ın razı olduğu mekânlaraHicreti Yaşamak televizyonun olduğu odadan kitaplığının olduğu odaya hicretini gerçekleştirmek zorundadır.


Son sözü Mustafa İslamoğlu Hocaya bırakalım: "Hicret imkânların tükendiği yerden imkânların üretilebileceği bir ortama yönelmektir. HicretHicreti Yaşamak elde etmek ve sahip olmak için feda etmekHicreti Yaşamak bulmak için yitirmekHicreti Yaşamak almak için vermekHicreti Yaşamak kavuşmak için terk etmektir. HicretHicreti Yaşamak düşmanla sınanmakHicreti Yaşamak dostu sınamaktır. HicretHicreti Yaşamak medeniyettir. bedeviyetten medeniyete yürüyüştür. HicretHicreti Yaşamak bir kaçış ve sığınıştır; Küfürden imanaHicreti Yaşamak şirkten tevhideHicreti Yaşamak şeytandan Rahman'aHicreti Yaşamak günahtan sevaba… Umudun olduğu yerde hicretHicreti Yaşamak hicretin olduğu yerde de umut var demektir. Sözün özü: Hayat hicrettirHicreti Yaşamak mü'min ise müebbet muhacir."

Wmhocasi.com
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Hicreti Yaşamak
« Posted on: Nisan 23, 2024, 08:16:46 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Hicreti Yaşamak e-book, Hicreti Yaşamak programı, Hicreti Yaşamak oyunları, Hicreti Yaşamak e-kitap, Hicreti Yaşamak download, Hicreti Yaşamak hikayeleri, Hicreti Yaşamak resimleri, Hicreti Yaşamak haberleri, Hicreti Yaşamak yükle, Hicreti Yaşamak videosu, Hicreti Yaşamak şarkı sözleri, Hicreti Yaşamak msn, Hicreti Yaşamak hileleri, Hicreti Yaşamak scripti, Hicreti Yaşamak filmi, Hicreti Yaşamak ödevleri, Hicreti Yaşamak yemek tarifleri, Hicreti Yaşamak driverları, Hicreti Yaşamak smf, Hicreti Yaşamak gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular