0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız  (Okunma Sayısı: 791 Kere Okundu.)
« : Temmuz 21, 2008, 02:37:52 ÖS »

YalnızHayat53
*
Üye No : 7715
Nerden : Antalya
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 2955
Mesaj Sayısı : 6 343
Karizma = 7085


Günümüzde ortaya çıkan ve önemi günden güne artan bir tıp dalı olan koruyucu hekimlik, insanları hastalıklardan korunmaları konusunda desteklemeye çalışıyor. Sağlıklı beslenme de hastalıklardan korunmanın önemli bir yolu. Çünkü beslenmeyle hastalıklar arasında doğrudan bir ilişki mevcut.

Toplumumuzun çok sık rastladığı şeker hastalığını ele alalım. Bu hastalık vücudun şeker kullanımındaki bozuklukla ortaya çıkar. O zaman 'çok şeker ve tatlı yersem şeker hastalığı yapar mı?' diye düşünebiliriz. Bu soruya kısmen 'evet' cevabını verebiliriz. Çünkü şeker hastalığı ırsî olarak ortaya çıktığı gibi, yanlış beslenmeden dolayı da ortaya çıkabiliyor. Şeker hastalığı iki şekilde meydana gelir: Ya kanda şeker yükselir ya da kanda şeker düşer. Tabii ki şeker hastalığının ilaçla tedavi edilmesi kaçınılmaz. Ama ilaçla beraber uygun bir diyetin yapılması da önemli. Diyette de şunlara dikkat edilmesi lazım.

-Yüksek kalorili hamur işlerinden, tatlılardan, meşrubat, kuru yemiş ve yağlı yemeklerden mümkün olduğunca uzak durup, taze sebze alımı yapılmalı,

-saf şekerler (şeker, şekerleme, tatlılar, pekmez, bal)'den kaçınmalı.

-beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, etin bir bölümü yerine kuru fasulye, nohut, mercimek yenmesi, pirinç yerine bulgur kullanımı şekeri kontrol etmede ve kalp-damar rahatsızlıklarının önlenmesinde yararlıdır.

-kırmızı et yerine tavuk, balık gibi beyaz etler tercih edilmeli.

-her gün belirli düzeyde bedensel hareket yapılmalı. Bu, alınan şekerin daha iyi kullanılması sağlayacaktır.

Gelelim başka bir sorunumuz olan böbrek hastalığına. Bu hastalıkta iştahsızlık baş gösterir. Böbrek hastalarına tuz zararlıdır. Böbrekler sorunlu olduğu zaman tuzu dışarı atamaz. Bu yüzden vücutta su toplanmaları (ödemler) oluşur. Tuzsuz yemekler limon sıkılarak ya da yoğurtla birlikte alınırsa daha kolaylıkla tüketilebilir. Hastaların dirençleri düştüğünden dolayı hastanın toparlanması için şeker-nişasta-yağ karışımı tatlılar yapılarak yedirilir. Hastalık ilerlediğinde protein atımı olacağından dolayı düşük kaliteli protein içeren kuru baklagiller ve tahıllar azaltılır.

Yumurta ve tereyağının kalp hastalıklarının otaya çıkmasında bir etken olduğu söylenilir. Gerçekten de etrafımıza baktığımız zaman bu düşüncenin doğru olduğu ortaya çıkıyor. Bizim köyümüzde 50 yaşlarında bir Veysel amcamız var. Bu amcamız tereyağını çok sever. Hep tereyağlı yumurta yemeklerini yer. Bir gün kalbinde sıkıntı hisseder ve doktora gider. Yapılan muayene ve tahliller sonucu kanın da kolesterolün yüksek olduğu ve rejim yapması gerektiği tavsiye edilir. Peki nedir bu kolesterol? Her zaman karşımıza çıkan bir kelime. Kolesterol hayvanların etinde, yağında, süt yağında, yumurta sarısında bulunan yağ sınıfı içinde yer alan bir maddedir. Tansiyona doğrudan etki ettiğinden dolayı kalbe zararlıdır. Kolesterolü birtakım önlemler alarak düşürebiliriz.

Koyun ve sığır eti yerine suda pişmiş beyaz tavuk eti ve ızgara balık tercih edilmelidir. Mercimek, fasülye, nohut, kepekli ekmek, bulgur, sebze ve meyvede posalı maddeler vardır. Bu maddeler bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi kan kolesterolünü düşürücü etki yaparlar. Et, balık, tavuk, yağlı peynirler yenmediğinde yumurta yenebilir. Yumurta sebzelerde, tahıl grubu besinlerle birlikte alınmalı, katı yağlarda kızartılmamalıdır. Menemen, yumurtalı patates salatası bu tür yemeklere örnektir.

Hayatta üç prensibim vardır her ne olursa olsun adaletten vazgeçmemek her ne olursa olsun acıda olsa dürüst olmak ve  her zaman kişilik sahibi olmak
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız
« Posted on: Nisan 26, 2024, 10:37:20 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız e-book, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız programı, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız oyunları, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız e-kitap, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız download, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız hikayeleri, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız resimleri, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız haberleri, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız yükle, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız videosu, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız şarkı sözleri, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız msn, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız hileleri, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız scripti, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız filmi, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız ödevleri, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız yemek tarifleri, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız driverları, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız smf, Hastalıklar Ve Beslenme Alışkanlıklarımız gsm
Yanıtla #1
« : Temmuz 21, 2008, 02:38:11 ÖS »

x[BLack RoSe]x
*
Üye No : 2816
Yaş : 34
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 901
Mesaj Sayısı : 12 413
Karizma = 13


teşekkürler..
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Kalıtsal Hastalıklar
Ödev İstekleri
rap_06_unzel 8 7640 Son Mesaj Nisan 20, 2011, 06:59:01 ÖS
Gönderen : rap_06_unzel
Zührevi Hastalıklar
Sağlık
||TeXaS|| 0 1028 Son Mesaj Ocak 24, 2012, 12:35:05 ÖÖ
Gönderen : ||TeXaS||
Konjonktiva Hastalıklar.
Göz Sağlığı
Honey_Face 0 572 Son Mesaj Ocak 05, 2013, 07:32:09 ÖS
Gönderen : Honey_Face


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular