0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Genel Kimya Iı Ödevi  (Okunma Sayısı: 4265 Kere Okundu.)
« : Mart 27, 2011, 07:55:51 ÖS »
Avatar Yok

lediod4161
*
Üye No : 54208
Nerden : Kocaeli
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 2
Mesaj Sayısı : 5
Karizma = 0


Arkadaşlar ödevim, Pil potansiyelleri ve Nernst Denklemi.Yardımlarınızı bekliyorum...
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Genel Kimya Iı Ödevi
« Posted on: Mart 29, 2024, 01:23:15 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Genel Kimya Iı Ödevi e-book, Genel Kimya Iı Ödevi programı, Genel Kimya Iı Ödevi oyunları, Genel Kimya Iı Ödevi e-kitap, Genel Kimya Iı Ödevi download, Genel Kimya Iı Ödevi hikayeleri, Genel Kimya Iı Ödevi resimleri, Genel Kimya Iı Ödevi haberleri, Genel Kimya Iı Ödevi yükle, Genel Kimya Iı Ödevi videosu, Genel Kimya Iı Ödevi şarkı sözleri, Genel Kimya Iı Ödevi msn, Genel Kimya Iı Ödevi hileleri, Genel Kimya Iı Ödevi scripti, Genel Kimya Iı Ödevi filmi, Genel Kimya Iı Ödevi ödevleri, Genel Kimya Iı Ödevi yemek tarifleri, Genel Kimya Iı Ödevi driverları, Genel Kimya Iı Ödevi smf, Genel Kimya Iı Ödevi gsm
Yanıtla #1
« : Mart 27, 2011, 08:41:42 ÖS »
Avatar Yok

Mavi_Kiyamet
*
Üye No : 26505
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 12251
Mesaj Sayısı : 47 783
Karizma = 55168



Piller, Kimyasallar ve Potansiyel Farkı
Açıklama

İlk bölümde, araba akülerinin çalışma presibinden bahsedilir. İkinci bölümde, pildeki bakır ve çinko iyonlarının derişimleri bazı kimyasallar eklenerek değiştirilir. Bunun sonucunda, hücre potansiyelinin nasıl değiştiği, voltmetre ve ampulun parlaklığındaki değişime bakılarak gözlemlenir. Üçüncü bölümde, deney sonuçları bir animasyonla tekrar edilerek açıklanır ve Nernst denklemi hakkında bilgi verilir.
Kazanımlar

    Elektron alış-verişi ile yürüyen değişmelerde indirgeni ve yükseltgeni belirler.


WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.

bu sitede'de bazi bilgiler var,buraya paylastigimda yasaklanmis kelime olarak gözüktügünden link veriyorum kusura bakmayin.

bu bilgiler dogru mu bilemem ama Şaşkınım.
« Son Düzenleme: Mart 27, 2011, 08:52:39 ÖS Gönderen : Mavi_Kiyamet »

Wmhocasi.com
Yanıtla #2
« : Nisan 02, 2011, 11:24:12 ÖÖ »
Avatar Yok

SheWolf
*
Üye No : 52134
Nerden : Denizli
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 879
Mesaj Sayısı : 7 903
Karizma = 78384


Nernst Denklemi

Bir pil potansiyelinin hesaplanması her zaman standart sıcaklık ve basınç altında mümkün olmaz.Fakat 1900'lü yıllarda Alman kimyager Walther Hermann Nernst standart koşulların sağlanmadığı durumlarda da kullanılabilecek bir matematiksel formül önerdi.
1800'lü yılların ortalarında Williard Gibbs her koşulda işe yarayan ,kendiliğinde olan prosesler için bir denklem önerdi.
 


Burada;
ΔG = Gibbs serbest enerisi ndeki değişim, T = mutlak sıcaklık, R = gaz sabiti, ln = doğal logaritma, Q = reaksiyon katsayısı.
Wiillard Gibbs Q'nun reaktantların ve oluşan ürünlerin kimyasal aktivitesine bağlı olduğunu belirtmiştir.
Walther 19. yüzyılın ortalarında Williard Gibbs'in çalışmalarından yola çıkarak , 'nin değerinin hücrenin maksimum elektriksel iş değeri ile yer değiştiği yeni bir matematiksel eşitlik türetti.



Burada:
n =electron sayısı/Mol ürün, F = Faraday sabiti (coulomb/Mol), and ΔE = reaksiyonun elektriksel potansiyeli.
Son olarak  'i elektrokimyasal pil potaniyel değeri ile değiştirdi.Yeni çıkan eşitlik onun adını aldı.



Standat koşullar kabul edildiğinde () ve R = üstteki eşitlik aşağıdaki gibi gösterilebilir:


Konsantrasyon hücreleri [değiştir]
Konsantrasyon hücreleri elektrokimyasal hücrelerdir.Elektrodları aynı maddelerden yapılmış olsa da,her iki hücrede de iyonik derişimler farklıdır. Örneğin iki bakır elektrodun, 0.05 M ve 2 M'lık iki ayrı mavi vitriol çözeltisine daldırıldğı ve bunların tel ve tuz köprüsü ile bağlandığı bir sistem konsantrasyon tipi bir hücredir.


Le Chatelier prensibi'ne göreiyonlarının derişimin artmasıyla sistemin indirgenme yönüne kaydığı görülmektedir.İndirgenme hücrede konsantrasyonun yüksek olduğu yerde ve yükseltgenme de derişik kısımda olur. Aşağıdaki hücre diyagramı,az önce bahsedilen hücreyi gösterir.


Yarı reaksiyonlar da,




Hücrenin emk'sı da aşağıdaki Nernst denklemi ile hesaplanır:


Elektrotların ve iyonların buradaki gibi yarı hücrelerde aynı olduğu bu tür pillerde değeri sıfır olur.Bahsedilen değerler formülde yerine konulduğunda hücrenin potansiyeli hesaplanabilir.



Fakat genellikle bu sonuç derişimler arasındaki orana değil de iyonların aktivitelerinin oranına bağlıdır.
Konsantrasyon hücreleri biyolojik araştırmalar için sık sık kullanılmaktadır.Burada membran potansiyelleri, sinir sinapslarına ve kalp atışlarına duyarlıdır.










Pil

Bir pil,doğru akım veya sabit voltaj üretebilen bir veya birden fazla elektrokimyasal hücre içerebilen sistemdir.Elektrokimya kuralları ,elektrokimyasal hücrelerdeki gibi pillerde de geçerlidir.Hücreler ile arasındaki farklılık,pillerin tuz köprüsü gibi yardımcı öğelere ihtiyacının olmamasıdır.
Kuru pil [değiştir]


Çinko karbon pil şeması.
Kuru pillerde sıvı elektrolit bulunmaz. Bunun yerine nemli bir elektrolit pasta içerirler. Leclanché pilleri buna iyi bir örnektir. Bu tür hücrelerde anot, ince bir mangan dioksit tabakası ile çevrili bir bakır barındırıcıdır. Mangan dioksit tabakası ile beraber bakırı çevreleyen amonyum klorür, çinko klorür ve nişasta karışımı da bulunur. Bu karışım pilin sabit durmasını ve sızıntı yapmamasını sağlar. Katot genellikle ortada yer alan, karbon bir çubuğun elektrolit çözeltisine daldırılmasıyla oluşan kısımdır.
Leclanché yarı reaksiyonları aşağıdaki gibi birleştirmiştir:





Çinko-karbon pillerinden genellikle 1.5 V civarında bir voltaj elde edilir.


Cıvalı pil [değiştir]
Civalı piller , tıpta ve elektronikte bir çok uygulama alanı bulurlar. Pil, çelikten yapılmış silindir şeklinde katot görevi gören bir barındırıcı içerir. Anot bölümü de civa ve çinko amalgamından oluşan, etrafı alkali bir elektrolit, çinko oksit pastası ve civa(II) oksit karışımından oluşan bir madde ile sarılmıştır.
Civa pili yarı raksiyonları aşağıda gösterilmiştir:





Pil çalışırken elektrolit içeriğinde bir değişiklik olmaz. Civa pilleri 1,35 V'luk bir doğru akım üretir.
Kurşun asit pili [değiştir]
Kurşun asit pilleri sıralı altı adet hücre içerir ve otomobillerde kullanılırlar. Bu tür pillerde her hücrenin anodu kurşundan yapılmıştır. Katot kısmı da bir metal levha üzerine oturtulmuş kurşun dioksitten yapılmıştır. Katot ve anot, elektrolit görevi yapan sülfürik asit çözeltisine daldırılmıştır.
Kurşun asit pillerindeki yarı tepkimeler aşağıda gösterilmiştir:





Standart koşullarda, her hücre 2V'luk doğru akım üretebilir. Böylece toplam 12 V'luk bir voltaj üretilmiş olur. Civa ve çinko-karbon pillerinden farklı olarak, kurşun asit pilleri tekrar şarj edilebilirdirler. Eğer pile dışarıdan bir voltaj uygulanırsa, toplam reaksiyonda ürünlerin elektrolizi olur (deşarj). Bunun sonucunda pilin çalışmasını sağlayan maddeler yenilenir.
Katı hal Lityum pili [değiştir]
Katı hal pilinde, sulu bir elektrolit veya nemli elektrolit pastası yerine katı elektrolit kullanılır. Bu pillere örnek olarak katı hal lityum pilleri verilebilir, ki burada katı haldeki bir lityum çubuk anot, bir lityum sülfür veya vanadyum oksit çubuk katot, ve iyonların geçişine izin verip elektronların geçişine izin vermeyen bir polimer de elektrolit vazifesi görür. Bu pillerin avantajı, lityumun en yüksek negatif standart redüksiyon potansiyeline sahip olmasıdır. Lityumun aynı zamanda bir hafif metal olması sayesinde de daha az kütleyle 1 mol elektron üretmek mümkün olur. Bu piller yeniden doldurulabilen türden olmayıp 3 Volt gerilim altında doğru akım üretirler.
Akışlı pil [değiştir]
Hemen hemen tüm pillerde elektrotlar ve elektrolit tek bir kap içerisindedir. Akışlı pilde ise alışılagelmişin tersine, elektrolitin büyük kısmı (çözünmüş reaktifler de dahil olmak üzere) farklı kaplarda saklanırlar. Elektrolitler, elektrotları bulunduran bir reaktör vasıtasıyla pompalanır. Bu tür piller genellikle büyük ölçekli enerji depolamada kullanılırlar (kWh, hatta birkaç MWh gibi). Geliştirilmiş pek çok çeşidi arasında, ticari öneme sahip olanlar vanadyum redoks pili ve çinko bromür pilidir.

Yakıt hücreleri [değiştir]
Ana madde: Yakıt hücresi
Fosil hücreleri güç santrallerinde elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanılır.Fakat elektriğe dönüştürme işlemleri,yeterince etkili bir proses değildir.En etkili elektrik santralleri bile %40 oranında ,kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmektedir.
Elektrik üretimini artırmak için ,bilim adamları ,elektrokimyasal metodlarla yanma reaksiyonlarının oluştuğu yakıt hücreleri geliştirmişlerdir.Böylece ihtiyaç duyulan reaktantların tükedildikten sonra tekrar elde edilmesi sağlanmaktadır.
Bunalrdan en önemli olanı oksijen-hidrojen yakıt pilleridir.Bu pillerde iki inert elektrod ve nikel veye nikel oksit'den oluşan delikli bir elektrod bir elektrolit çözeltisine (öreneğin kostik potas) yerleştirilmiştir.Anod ve katod bölmelerinden de hidrojen ve oksijen gazı baloncuklar çıkartarak elektrolite karışır.
Oksijen-hidrojen yakıt pili reaksiyonları aşağıda gösterilmiştir:




Toplam reaksiyon hidrojen yanmasına benzerdir.Yükseltgenme ve indirgenme anot ve katotda ayrı ayrı yer alır.Bu, hücrede standart indirgenme potansiyeli ölçen elektroda benzer.Elektrod hm moleküllerin bozunması için yüzey oluşturur hem de elektriksel yalıtkan olarak görev yapar.Bu işlemler elektron transferinden önce olduğundan dolayı elektrokatalizleme adını da alır.Platin, nikel, rodyum iyi elektrokatlistlerdir.



bulabildiklerim bu kadar inş işine yarar (:















 


Kumrular Sakindir Bir Tek
Ben Kumru Değilim ...
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Ilker Uncuoğlu - Dönem Ödevi [full Albüm]
T-Rap Full Albüm
Robert 4 1827 Son Mesaj Şubat 09, 2021, 11:52:59 ÖÖ
Gönderen : mhmtfrkn
Dönem Ödevi Kapaklari
A B C D E
seyyah 5 2690 Son Mesaj Haziran 23, 2008, 10:02:00 ÖÖ
Gönderen : HuNTeR-DeViL
Dönem Ödevi Kapakları
A B C D E
By.TuRuT 0 1127 Son Mesaj Ocak 13, 2009, 06:02:31 ÖS
Gönderen : By.TuRuT
Genel Kimya Ödevi
Ödev İstekleri
lediod4161 1 2777 Son Mesaj Kasım 19, 2010, 03:00:48 ÖS
Gönderen : lediod4161
Almanca Ödevi Için
Ödev İstekleri
Salvatore 4 4333 Son Mesaj Şubat 27, 2011, 06:20:49 ÖS
Gönderen : Salvatore


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular