0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü  (Okunma Sayısı: 1179 Kere Okundu.)
« : Ocak 24, 2010, 08:25:19 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 574
Karizma = 60064


Doğustan veya sonradan herhangibi bir nedenle sakatlanan ve hekim tarafından teşhisi konup tedavisi belirlenen hastalara,gerekli fizik tedavi rehabilitasyon programını planlayıp uygulayacak sağlık personelinin yetiştirilmesi alanında eğitim ve araştırma yapılır.Ayrıca bu alanda çalışacak kişiler, hastalara güç verme durumunda oldukları için sabırlı, hoşgörülü ve zayıf insanlara yardımdan hoşlanan, sorumluluk sahibi kimseler olmalıdır. Hastanelerin fizik tedavi, otopedi, nöroloji,yanık kardiyoloji, pediadri, kadın-doğum kliniklerinde rehabilitasyon merkezlerinde çalışılabilir. Ayrıca fizyoterapist bir uzman hekimle birlikte klinik açılabilir.

Programın Amacı:
Fizik tedavi ve rehabilitasyon programı, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle sakatlanan ve hekim tarafından tanısı konup tedavisi belirlenen hastalara gerekli fizik tedavi ve rehabilitasyon programını planlayıp uygulayacak sağlık personelini yetiştirir ve bu alanda araştırma yapar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Fizik tedavi ve rehabilitasyon programında biyoloji (insan anatomisi ve fizyoloji) fizik, kimya alanlarına ilişkin derslerin yanında mesleğe yönelik kuramsal ve uygulamalı dersler de okutulmaktadır. Bu uygulamalarda öğrenciler, tıbbi, bilimsel dayanağı olan beden hareketlerini, elektrik akımları, ısı-ışık, parafin, mekanik aletler gibi fiziksel araçlarla yapılan tedavi yöntemlerini, masaj ve su tedavilerini öğrenirler. Kuramsal ve uygulamalı derslerin eşit oranlı olduğu okulda, tatil dönemlerinde kliniklerde staj yaptırılmaktadır.

Gereken Nitelikler:
Fizik tedavi ve rehabilitasyon programına girebilmek için ortalamanın üzerinde genel akademik yeteneğin yanı sıra, fen derslerinde başarılı olmak gerekir. Ayrıca, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında çalışacak kişiler, tam olarak iyileşemeyecek bir hastaya bazı ihtiyaçlarını karşılaması için yeni beceriler kazandırmak, ona güç vermek ve ailesinin anlayışlı davranmasını sağlamak durumunda oldukları için, sabırlı, hoşgörülü, güleryüzlü ve zayıf insanlara yardımdan hoşlanan, sorumluluk sahibi kimseler olmalıdırlar.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
Fizik tedavi ve rehabilitasyon programını bitirenlere "Fizyoterapist" denir. Fizyoterapist, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedende ve buna bağlı olarak psiko-sosyal yapıda oluşan sakatlığı gidermek veya minimum seviyeye indirmek için kesin tanısı ve tedavisi hekim tarafından belirlenen hastaya fizik tedavi ve rehabilitasyon programını bizzat uygulayan kişidir. Bu amaçla fizyoterapistler kas, hareket ve elektrik testleriyle hastaların değerlendirmesini yaparlar, elde edilen sonuçlara göre tıbbi bilimsel hareketler, güç geliştirme, düz, alçak, orta, yüksek frekanslı akımlar; ısı, ışık, parafin, mekanik araçlar ile değişik masaj ve su tedavisi yöntemlerini uygular. Ayrıca fonksiyon yetersizliği giderilemeyen veya tümüyle yok olan uzuvların desteklenmesi için uygulanan yardımcı cihaz ve protezlerin kullanma eğitimini yapabilirler. Tam fonksiyon kazanamayıp, normal yaşantılarına dönemeyen hastalara uygun yöntemleri öğreterek günlük yaşam aktivitelerini kolaylaştırmak, eski mesleğine veya yeni yapabileceği bir mesleğe yöneltmek ve yeni yaşam koşullarına uyum sağlamasına yardımcı olmak da görevleri arasındadır.

Çalışma Alanları:
Bir fizyoterapist, tıp ekibinin bir üyesi olarak hastanelerin fiziktedavi, ortopedi, nöroloji, yanık, kardiyoloji, pediatri, kadın-doğum kliniklerinde görev yapabilir. Ayrıca büyük kentlerde rehabilitasyon merkezi olan sağlık kuruluşlarında görev alabilir.Fizyoterapist bir uzman hekimle özel klinik açarak çalışabilir. Resmi kliniklerde ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan fizyoterapistler Devlet Memurları Yasasına göre maaş alırlar ve sağlık personeline tanınan yan ödemelerden yararlanırlar.


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri

HACETTEPE -FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU

DOKUZ EYLÜL- FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU

İSTANBUL- FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU

PAMUKKALE- FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON

ABANT İZZET BAYSAL- KEMAL DEMİR FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU

DUMLUPINAR- KÜTAHYA SAĞLIK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL- ISPARTA SAĞLIK YÜKSEKOKULU

BAŞKENT- SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

GÜRCİSTAN DEVLET BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR AKADEMİSİ -GÜRCİSTAN DEVLET BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR AKADEMİSİ
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü
« Posted on: Nisan 26, 2024, 02:08:06 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü e-book, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü programı, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü oyunları, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü e-kitap, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü download, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü hikayeleri, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü resimleri, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü haberleri, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü yükle, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü videosu, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü şarkı sözleri, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü msn, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü hileleri, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü scripti, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü filmi, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü ödevleri, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü yemek tarifleri, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü driverları, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü smf, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümü gsm
Yanıtla #1
« : Haziran 02, 2010, 07:16:54 ÖS »

Anqel*
*
Üye No : 21465
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 5208
Mesaj Sayısı : 17 796
Karizma = 50130


Bilgi için teşekkürler. ettim..

WebCanavari
Yanıtla #2
« : Haziran 05, 2010, 03:56:57 ÖS »

Yıldızım
*
Üye No : 31517
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2947
Mesaj Sayısı : 11 568
Karizma = 20133


Paylaşım için Teşekkürler
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular