0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Fidan Yetiştiriciliği  (Okunma Sayısı: 859 Kere Okundu.)
« : Mayıs 01, 2013, 10:04:30 ÖS »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13388
Mesaj Sayısı : 22 841
Karizma = 58066


toprakların cinsine göre fidan yetiştirmek - fidanların topraklarının değiştirilmesi - hangi toprak fidan için iyidir
Toprakların her cinsinde fidan yetiştirilebilir, ancak bazı fidanlar vardır ki her Toprakta kolay büyüyemez. Bitkiler doğada kendi kendilerine yaşarken hangi cins toprakta bulunmuş ise, her vakit o cins toprakta yetiştirilmesi gerekir. Bazı bitkiler de vardır ki karışık topraklan sevmez. Salon çiçekleri için toprağın çok önemi vardır. Zaten sık ve doğal olmayan bir yerde büyümek zorunda bırakılan fidanlar, toprağındaki besleyici maddeleri kullanınca ve bu toprak değiştirilemeyince bu fidanları güzelce yetiştirmek olanaksızdır, meğer ki her yıl gübrelenebilsin.

Bundan dolayı her yıl şubat ayından nisana dek geçen zaman arasında saksıları değiştirmek ve toprağı yenilemek gereklidir. Bunu yapmak kolaydır. Saksıyı fidanıyla birlikte baş aşağı çeviriniz, fidanı sol elinizin iki parmağı arasına alınız ve üç parmakla toprağını tutunuz. Sağ el ile saksıyı da tutarak sert ve’ yüksek bir yere saksının kenarını hafifçe vuracak olursanız fidan toprağıyla beraber saksıdan kalıp gibi çıkar. Fakat bu işi yapacağınız zaman, saksı bir iki gün önce sulanmış olmalıdır ki toprak dağılmasın.

Böylece çıkarılan fidanın kökleri toprağı tamamen sarmış ise dibindeki toprağın yarısı çıkarılır ve saksı deliği, bir saksı kırığı ile . kapandıktan sonra hazırlanmış olan harçtan, çıkarılan toprağın bir misli fazlası saksıya konur, fidan yine dikilir. Üst tarafta sulana sulana zayıflayan toprağı da biraz kaldırılıp yerine yeni harçlı toprak konur. Bu toprağın saksj kenarlarına girmesi ve köklere değmesi için bir tahta parçasıyla toprak sıkıştırılır ve bolca sulanır. Verilecek su miktarı da suyun, saksının altından sızmaya başladığı zamana kadar azar azar verilen su miktarıdır. Bazı fidanlar çabuk büyüdüğü için saksıları dar gelebilir, bu gi-

bileri biraz daha büyük saksılara koymak, ya da çok büyük saksı bulunamazsa, tahta kasalara yerleştirmek gerekir.
.Bazı bitkiler yalnız funda toprağından hoşlanırlar. Funda toprağı salon bitkilerinin birçoğuna yarar. Bazıları da kumlu toprağı sever, bir kısım fidanlar da bahçe toprağından fayda görür. Bunun için kullanılacak harçları on bölüme ayırarak, birer sayı ile aşağıda saptanmıştır. Her bitkinin hangi toprakta yetiştirileceği konu açıklamalarında bu sayılarla işaret edilecektir.

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Fidan Yetiştiriciliği
« Posted on: Nisan 26, 2024, 01:46:53 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Fidan Yetiştiriciliği e-book, Fidan Yetiştiriciliği programı, Fidan Yetiştiriciliği oyunları, Fidan Yetiştiriciliği e-kitap, Fidan Yetiştiriciliği download, Fidan Yetiştiriciliği hikayeleri, Fidan Yetiştiriciliği resimleri, Fidan Yetiştiriciliği haberleri, Fidan Yetiştiriciliği yükle, Fidan Yetiştiriciliği videosu, Fidan Yetiştiriciliği şarkı sözleri, Fidan Yetiştiriciliği msn, Fidan Yetiştiriciliği hileleri, Fidan Yetiştiriciliği scripti, Fidan Yetiştiriciliği filmi, Fidan Yetiştiriciliği ödevleri, Fidan Yetiştiriciliği yemek tarifleri, Fidan Yetiştiriciliği driverları, Fidan Yetiştiriciliği smf, Fidan Yetiştiriciliği gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Soğan Yetiştiriciliği
Şifalı Bitkiler
Asortik Hatun 2 2194 Son Mesaj Mayıs 02, 2010, 12:42:51 ÖS
Gönderen : Anqel*
Şeftali Yetiştiriciliği
Şifalı Bitkiler
Asortik Hatun 7 2967 Son Mesaj Mayıs 02, 2010, 01:03:19 ÖS
Gönderen : sibeL*
Zeytin Yetiştiriciliği
Ziraat
Anqel* 1 1398 Son Mesaj Temmuz 02, 2013, 05:14:38 ÖS
Gönderen : hhlevent
Mantar Yetiştiriciliği
Ziraat
Anqel* 0 1108 Son Mesaj Şubat 23, 2012, 03:59:46 ÖS
Gönderen : Anqel*
Domates Yetiştiriciliği
Ziraat
Anqel* 0 980 Son Mesaj Şubat 23, 2012, 04:00:53 ÖS
Gönderen : Anqel*


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular