0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle)  (Okunma Sayısı: 737 Kere Okundu.)
« : Mayıs 04, 2008, 05:38:01 ÖS »
Avatar Yok

By.CeZa
*
Üye No : 293
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 12191
Mesaj Sayısı : 28 687
Karizma = 11179



CHIP Online, Windows XP'nin çoğu kullanıcının farkında olmadığı özelliklerini bir araya topladı.

Windows XP, çoğu kullanıcının bildiğinden daha fazla fonksiyona sahip. Bunlar, çoğu zaman "Başlat" menüsü veya Denetim Masası'nda gizlenmiş durumdadır, çoğu kullanıcının dikkatini çekmezler. CHIP Online, sizler için bu araçları araştırdı ve her kullanıcının ihtiyacı olabilecek araçları bir araya getirdi.

Windows XP'nin dahili bir yedekleme aracı olduğunu biliyor muydunuz? EFS veya NTFS Hakları hakkında ne biliyorsunuz? Standart aramadan çok daha yetenekli olan dosya indeksleme özellikli arama fonksiyonundan haberiniz var mı? Hayır mı? O halde doğru yerdesiniz.

Microsoft, Windows XP'ye bolca işe yarar program ve fonksiyon ekledi. Ancak çoğu yararlı araç, yazılım devi tarafından Windows'un içine gizlenmiş. CHIP Online sizlere, bu araçları nerede bulabileceğinizi ve nasıl kullanabileceğinizi anlatıyor.
Windows İçin İnce Ayar: Msconfig ve Performans
Piyasada kendini 'PC Hızlandırıcı' veya 'RAM Optimizer' olarak adlandıran, bilgisayar performansını artırmayı vaat eden birçok yazılım mevcut. Ancak Windows'ta ince ayarlarla hız kazanmak için ihtiyacınız olanlar, zaten XP'nin içinde mevcut. Birkaç tıklama ile bilgisayarınızın açılışını hızlandırabilir ve sistem belleğini (sanal da olsa) artırabilirsiniz.

Başlangıçta Çalışan Gereksiz Programlardan Kurtulun

Çoğu üretici, yazılımlarına o kadar değer verir ki, yazılımlarının yüklendikten sonra her sistem başlangıcında çalışmasını isterler. Zamanla bu programların sayısı, kullanıcı onları artık kullanmıyor olsa dahi, sistem açılışını ciddi anlamda etkileyecek kadar artar. Windows'un "Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı" ile başlangıçta çalışan gereksiz programlardan kurtulabilir ve sistem açılışını hızlandırabilirsiniz.

"Başlat" menüsünde, "Çalıştır"a tıklayın ve "msconfig" komutunu girin. Açılan pencerede "Başlangıç" sekmesine geçin. Burada, Windows başlangıcında açılan programların bir listesini görebilirsiniz. İhtiyacınız olmayan programların yanındaki kutucuğu boşaltarak, sistem başlangıcında bunların çalışmasını engelleyebilirsiniz. Çoğu öğenin ismi ilk bakışta fazla anlam ifade etmeyecek kadar karmaşıktır. Bunların detaylarını dosyanın konumu veya ufak bir Google araştırması ile bulmanız mümkündür. Kutucukları kaldırdığınızda, bu dosyalar silinmeyecek, yalnızca devredışı kalacaklardır. Yanlışlıkla devredışı bıraktığınız programları yine bu yol üzerinden kolayca eski haline getirebilirsiniz.

Daha Az Görsel Efekt, Daha Yüksek Performans

Performans seçenekleri menüsü ile Windows'unuzu donanımlarınıza uygun biçimde ayarlamanız mümkün. Özellikle eski bilgisayar sahipleri, "Performans Seçenekleri" menüsünü dikkatle incelemeliler. Bu menüye, masaüstünde "Bilgisayarım" simgesine sağ tıkladıktan sonra "Özellikler - Gelişmiş" yolu ile ulaşabilirsiniz. "Performans" bölümündeki "Ayarlar" butonuna tıkladığınızda, karşınıza "Performans Seçenekleri" menüsü gelecektir. Bu menüden, pencerelerin animasyonla küçülüp büyümesini, fare işaretçisinin gölgesini, veya sürükleme esnasında pencere içeriğinin görüntülenmesi gibi birçok efekti açıp kapatabilirsiniz. Esasında üstteki butonlardan "En iyi performans için ayarla" tuşu yeterli olacaktır, ancak dileyenler alttaki kutucukları kullanarak efektleri tek tek açıp kapatabilir.

Sanal Hız: Daha Fazla Sanal Bellek

"Performans Seçenekleri" bölümünde "Gelişmiş" sekmesinde yer alan "Sanal Bellek" değeri dikkate değer. Burada Windows'un, sabit diskinizden RAM olarak kullandığı alanın büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. Windows tarafından kullanılmayan program ve sistem dosyaları, sabit diskte depolanarak sistem belleği boşaltılır. Sanal bellek değeri, bilgisayarınızda yer alan bellek (RAM) miktarının en az 1.5 katı büyüklüğünde olmalıdır. Listeden sanal belleğin kurulacağı diski (tercihen ikincil, daha hızlı bir sabit disk) seçin. "Özel Boyut" seçeneğine tıklayın ve buraya "Önerilen" bölümünde yazılı değeri girin. "Tamam" tuşuna tıklamanızla sanal bellek değeriniz belirlenmiş olacaktır. Son olarak, listede C: sürücüsünü işaretleyin, alt bölümde "Disk belleği dosyası yok" seçeneğini işaretleyin ve "Tamam"a tıklayın. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda yapılan değişiklikler geçerlilik kazanacaktır.
Çok Gizli: Dosya Şifreleme Ve Erişim Hakları
Vergi iadeleri, fotoğraflar, kişisel dökümanlar... Bilgisayarınızdaki her dosyanın, her kullanıcı tarafından görülmemesini isteyebilirsiniz. Veri şifreleme sistemi EFS ve NTFS hakları ile, bilgisayardaki hangi dosyalara hangi kullanıcıların erişebileceğini belirleyebilirsiniz.

Encrypted File System (EFS)

Windows XP kullanıcıları, EFS ile, klasör ve dosyalarını başka kullanıcıların erişemeyeceği şekilde şifreleyebiliyorlar. Windows, ancak doğru kullanıcı ve şifre ile giriş yapıldığında dosyalara erişim sağlıyor. EFS'yi kullanabilmek için, sabit diskin dosya sisteminin NTFS olması gerekiyor. FAT dosya sistemli bir diskte EFS kullanılamıyor. Özel dosyalarınızı ve önemli dökümanlarınızı meraklı gözlerden korumak istediğinizde, dosya veya klasöre sağ tıklayıp, "Özellikler - Gelişmiş" yolunu takip edin ve "Veriyi korumak için içeriği şifrele" seçeneğini işaretleyin. "Tamam" tuşuna bastıktan sonra, şifrelenmiş dosyalarınızın isimleri yeşil renkte olacaktır. Bu dosyalara erişim hakkı yalnızca sizin kullanımınızda verilecektir. Diğer kullanıcılar dosyaları görebilecek, ancak açmak istediklerinde bir hata mesajı ile karşılaşacaklardır.

Dikkat: Dosyalarınız, EFS'yi etkinleştirdikten sonra mutlaka kaydetmeniz gereken bir şifre ile kilitlenirler. Zaman içerisinde Windows'u baştan yüklediğinizde, bu şifre olmadan - aynı kullanıcı adı ve şifre ile bir hesap da yaratsanız - dosyalarınıza erişemezsiniz. Şifreyi kaydetmek için Internet Explorer'ı açın ve "Araçlar - İnternet Seçenekleri - İçerik - Sertifikalar" yolunu izleyin. Burada "Sertifika tarafından hedeflenen amaçlar" bölümünde "Şifreleme Dosya Sistemi"nin göründüğü kullanıcı adını seçin ve "Ver" tuşuna basarak, "Sertifika Verme Sihirbazı"nı başlatın. "Evet, özel anahtarı ver" seçeneğini işaretleyip, parolanızı belirleyin. Şifreyi yedekleyeceğiniz dosya adını belirleyin ve oluşturduğunuz PFX uzantılı dosyayı, taşınabilir bir depolama aygıtına yükleyin. Windows XP'yi yeniden kurduğunuzda bu dosyayı açıp, parolayı girmeniz, EFS ile korunmuş dosyalara erişmenizi sağlayacaktır.

NTFS Hakları

NTFS formatlı disklerde erişim hakları ile, hangi kullanıcıların hangi klasörlere, hangi dosyalara erişebileceği, veya bunları değiştirme, silme, açma hakkına sahip olabileceğini belirlemeniz mümkün oluyor. NTFS haklarını tam olarak belirlemeniz için sizlere bir düzineden fazla seçenek sunuluyor. Bir Explorer penceresinde "Araçlar - Klasör Seçenekleri - Görünüm" yolunu izleyin ve "Basit dosya paylaşımını kullan" kutucuğunu boşaltın. Bu adımdan sonra, korumak istediğiniz klasör veya dosyaya sağ tıklayıp "Özellikler - Güvenlik" yolundan grup veya kullanıcı adlarını işaretleyerek, alt bölümden bunların sahip olacağı hakları kolayca belirleyebilirsiniz. Buradaki kullanıcılarla ilgili değişiklik yapmak istediğinizde, "Ekle" ve "Kaldır" butonlarını kullanmanız yeterlidir. "Ekle" butonuna tıkladığınızda "Gelişmiş - Şimdi Bul" yolu ile kullanıcı adlarını listeleyebilirsiniz. "Güvenlik" sekmesine geri döndüğünüzde alttaki "Gelişmiş" butonuna tıklayın ve listedeki kullanıcılardan birine çift tıklayın. Burada karşınıza gelecek ekranda çok detaylı bir izin listesi olacaktır. Kullanıcının elinden bir hakkı almak için "İzin Ver" kutucuğunu boşaltmanız yeterli olmayacaktır. "İzin Verme" kutucuğunu da ayrıca işaretlediğinizde, kullanıcının o işlem için artık izni olmayacaktır.

NTFS hakları, bir dosya veya klasörün sahibini belirleme imkanını da sunar. Dosyanın sahibi, ya dosyayı oluşturan kullanıcı ya da bilgisayar yöneticisidir. Dikkat: İşletim sistemi, bir kullanıcı tarafından CD'den çalıştırıldığında (boot), NTFS hakları işlevini yitirecektir. Bunu engellemek için EFS şifreleme sistemini kullanmanız gerekir. Windows XP Home sürümünde dosya özellikleri menüsünde "Güvenlik" bölümüne, yalnızca güvenli modda erişilebiliyor.
Disk Yönetimi ve Dizin Oluşturma Hizmeti
Disk bölümleri yaratmak, performansı artırmak veya harici depolama aygıtlarını bağlamak... Windows XP diskle ilgili tüm bu işlemler için uygun araçları bünyesinde barındırıyor. Bunun yanında Dizin Hizmeti ile, aradığınızı daha çabuk bulabilmeniz için sabit diskin indeksi çıkarılıyor.

Sabit Disk ve Veri Depolama Aygıtlarının Yönetimi

Windows XP'nin disk yönetimine yönelik birkaç fonksiyonu bulunuyor. Bu fonksiyonlara "Yönetimsel Araçlar - Bilgisayar Yönetimi" yolundan ulaşabilirsiniz. Burada en önemli olan kısım, sol bölümde yer alan "Disk Yönetimi". "Disk Yönetimi" bölümünde, bilgisayarınıza bağlı disklerin sayısı ve düzenini bir bakışta görebilirsiniz.

Renk kodlarından, disklerin hangi türden bölümler (partition) içerdiğini görebilirsiniz. İşletim sisteminin yüklü olduğu birincil bölümler lacivert ile, diğer bölümler ise yeşil renk ile gösterilirler. Disk Yönetimi üzerinde disk bölümlerinin boyutlarını doğrudan belirlemek veya değiştirmek mümkün değildir. Bunun için bölümün öncelikle biçimlendirilmesi ve yeni boyutla baştan yaratılması gerekmektedir. Bu işlem sonucunda ilgili bölümdeki tüm veriler kaybolur. Bir disk bölümünün boyutunu değiştirmek için disk bölümüne sağ tıkayıp "Bölümü Sil" seçeneği işaretlenmelidir. "Yeni Disk Bölümü" seçeneği ile bir sihirbaz yardımıyla istediğiniz boyutta disk bölümleri yaratabilirsiniz. Bölüm tipi olarak "Genişletilmiş Bölüm"ü seçmeniz gereklidir, zira birincil bölümler işletim sisteminin yüklü olması gereken bölümlerdir. Genişletilmiş bir bölüme sağ tıklayarak "Yeni Mantıksal Sürücü" seçeneği ile Explorer'da bu bölümü tanımlayacak bir sürücü ismi oluşturabilirsiniz.

Harf Karmaşası

Bir bölüme sağ tıkladığınızda çıkan menüde "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" seçeneği ile sürücünüze bir harf atayabilirsiniz. Daha önceden yüklediğiniz programlar hedef sürücüyü harfi ile kaydettiği için, önceden başka bir diske ait olan harfleri kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

USB bellekler veya harici sabit disk gibi taşınabilir veri depoları bu durumda sıkıntı yaratabilir. Bu donanımlar, bilgisayara takıldığında, müsait olan ilk sürücü harfini alırlar. Üzerlerinde yüklü olan programlar (özellikle yedekleme yazılımları) sürücü harfinin değiştiği durumda büyük sorun çıkarabilirler. Bu yüzden, bir diske sürücü harfi atarken, sistem tarafından kullanılması pek mümkün olmayan, alfabenin sonuna yakın olan harfleri (U: V: Z: gibi) kullanmanızı tavsiye ederiz.

Disk Birleştirme

"Bilgisayar Yönetimi" bölümünde, zaman zaman kullanmanız gereken disk birleştirme aracı da yer alıyor. Dosyalar, boş alanlara sığmadıkları zaman parçalanarak disk yüzeyinde boş alanlara kaydedilirler. Parçalanmış bir veriye erişilmek istendiğinde, diskin okuma kafası, tüm veriye ulaşmak için farklı noktalara gidip gelmek durumunda kalır. Bu da performansı ciddi anlamda düşürür.

Disk birleştirmede, dosya parçacıkları baştan düzenlenir ve birbirlerine yakın alanlara yerleştirilirler. Sonuçta sabit disk, dosyalara daha hızlı erişir, yükleme süreleri kısalır, performans artar. Bu yüzden, sıklıkla dosya ekleyip çıkardığınız bölümlerde Disk Birleştiricisi'ni zaman zaman çalıştırmanız gereklidir. Disk Birleştiricisi'nde "İncele" seçeneği ile diskinizdeki dosyaların ne kadar düzenli dağıldığını görebilir, birleştirmeye ihtiyacı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Daha Hızlı Arama

Windows XP'nin dizin oluşturma hizmeti ile dosya ve klasörlerinizi, standart aramadan çok daha hızlı ve isabetli olarak bulmanız mümkün oluyor. Dizin Oluşturma Hizmeti, disk için bir "içindekiler" (indeks) listesi oluşturuyor. Bir arama yapıldığında arama, tüm diski taramak yerine bu indeksin içinde yapılıyor. Dizin Oluşturma Hizmeti'ni başlatmak için Yönetim Konsolu'nu "Başlat - Çalıştır" yolu üzerinden "mmc" komutu ile çalıştırmanız gerekiyor. Burada "Dosya - Ek Bileşen Ekle / Kaldır - Ekle" yolundan "Dizin Oluşturma Hizmeti"ni seçin. Şimdi konsolda yer alan "Dizin Oluşturma Hizmeti - Yerel Makine" satırına sağ tıklayın ve "Yeni - Katalog" yolunu izleyin. Burada, aramaların yapılacağı katalog dosyasını oluşturacaksınız. Katalog için bir isim ve kayıt yeri belirledikten sonra, sol bölümde kataloğunuzu bulun ve üzerine çift tıklayın. Yapılacak aramalarda sorgulanmasını istediğiniz dizinleri, "Yeni - Dizin" yolu ile teker teker kataloğunuza ekleyin. Yaptığınız değişikliklerin hayata geçmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

İndeks içerisinde arama yapmak için "Yönetim Konsolu"nu yukarıda anlatıldığı şekilde başlatın ve "Kataloğu Sorgula" satırına tıklayın. Tüm dosyaları kataloğa dahil etmek istiyorsanız, "Dizin Oluşturma Hizmeti - Yerel Makine" satırına sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneği içinde "Uzantısı bilinmeyen dosyalardan dizin oluştur" kutucuğunu işaretleyin.
Yedekleme ve Sistem Geri Yükleme Araçları
Bilgisayar kullanıcılarının günlük işlemlerinde en çok önem verdikleri şey, veri güvenliği ve sistemin kararlı çalışmasıdır. Windows XP'de bu isteklerin her ikisini de sağlamak için gerekli araçlar mevcut.

Yedekleme Aracı

Teoride, bir bilgisayar kullanıcısının en önemli periyodik işlemi, sistemdeki önemli verileri yedeklemektir. Ancak gerçek hayatta çoğu kullanıcı bunun için vakit harcamak istemez ve bu işlemi pas geçer. Windows XP, bir kez ayarlandıktan sonra, tüm işlemleri otomatik olarak gerçekleştirebilen bir araca sahip. "Yedekleme" aracına, "Başlat - Tüm Programlar - Donatılar - Sistem Araçları" yolu ile ulaşabilirsiniz. Home Edition kullanıcılarının öncelikle bu aracı Windows CD'sinden yüklemeleri gerekiyor. CD'de "VALUEADD\MSFT\NTBACKUP" klasörü içinde "ntbackup.msi" adlı kurulum dosyasını bulabilirsiniz.

Yedekleme aracı, kurulum ayarlarını yapabileceğiniz bir sihirbaz ile başlar. Sihirbazın üçüncü adımında "Neyin yedekleneceğini ben seçeyim" seçeneğini işaretleyin, bu adımdan sonra ise yedeklemek istediğiniz dosya ve klasörleri seçin. Sihirbazı kapatmadan önce, son adımda "Gelişmiş" butonuna tıklayın. Burada, dosyalarınızın her yedekleme işleminde baştan kaydedilmesini (Normal) veya yalnızca değişiklik yapıldığında kaydedilmesini (Değişen) belirleyebilirsiniz. Sihirbazın sondan bir önceki adımında, yedekleme için zamanlama yapmanız mümkün. "Yedeklemeyi ne zaman çalıştırmak istiyorsunuz?" sorusunu "Sonra" seçeneğini işaretleyerek yanıtlayın. Burada "Zamanlama Belirle" seçeneği ile, yedeklemenin ne zaman yapılacağını belirleyebilirsiniz. Son adımda kullanıcı adı ve parolanızı girin. Yedeklediğiniz verileri geri yüklemeniz gerektiğinde, aynı yoldan sihirbazı başlatın ve ilk adımda "Dosya ve ayarları geri yükle" seçeneğini işaretleyin.

Sistem Geri Yükleme Aracı

Windows, belirli zaman aralıklarında veya program yüklemelerinden önce, geri yükleme noktaları oluşturur. Geri yükleme noktaları, tüm önemli XP ayarlarını içinde barındıran sistem dosyalarıdır. Bir güncelleme, veya yazılım / donanım yükleme sonucunda işletim sisteminin çalışması sorunlu hale gelirse, bu geri yükleme noktalarını kullanarak sistemi, geçmişteki konumuna geri alabilirsiniz. "Başlat - Tüm Programlar - Donatılar - Sistem Geri Yükleme" yolundan ulaşacağınız araçta, karşınıza gelen ekranda karşınıza "Bilgisayarımı bir önceki zamana geri yükle", "Geri yükleme noktası oluştur" ve - eğer bir geri yükleme işlemi yaptıysanız - "Geri yükleme işlemini geri al" seçenekleri yer alacaktır. Sistemi kurtarmak istediğinizde ilk seçeneği işaretlemeli ve devam eden ekranda, takvimden geri dönmek istediğiniz tarihi seçmelisiniz. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Windows XP, tüm ayarları ile geri yükleme noktasının yaratıldığı andaki haline dönecektir.

Eğer Windows bir yazılım yüklemesinden sonra açılmayı dahi başaramıyorsa, işletim sistemini güvenli modda başlatmanız gereklidir. Bilgisayar açılırken F8 tuşuna sürekli basarak bunu sağlayabilirsiniz. Güvenli modda komut istemine ulaştıktan sonra şu komutları sırasıyla girmeniz, ve her komuttan sonra "Enter" tuşu ile onaylamanız gerekecektir: "cd.." / "cd.." / "cd windows" / "cd system32" / "cd restore". "Restore" klasöründe "rstrui.exe" komutunu çalıştırdığınızda Sistem Geri Yükleme Aracı başlayacaktır.
Windows Parolasını Kurtarma - Zamanlanmış Görevler
Kullanıcı hesabınız için tahmin edilmesi zor bir şifre seçtiniz, buraya kadar her şey güzel. Ancak günün birinde şifrenizi unuttuğunuzda ne yapacaksınız? Bir geri yükleme disketi bu gibi durumlarda yardımınıza koşabilir. Bunun yanında, Windows altında yapılan işlemleri, "Zamanlanmış Görevler" aracı ile nasıl otomatik hale getireceğinizi de anlatıyoruz.

Windows Parolanızı Kurtarın

"Denetim Masası"nda "Kullanıcı Hesapları" bölümünde, bilgisayarınızda hangi kullanıcıların, hangi yetkilere sahip olduğunu belirleyecek kullanıcı hesaplarını yaratabilir, bunlarla ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. Her kullanıcı, hesabı yaratıldıktan sonra kendi parolasını yine "Denetim Masası"ndan değiştirme olanağına sahiptir.

Bilgisayar yöneticisinin, şifrenin kurtarılması için bir kurtarma disketi yaratması gereklidir. Bunun için "Kullanıcı Hesapları" bölümünde yönetici hesabınızı açın ve "Unutulan Parolayı Önle" seçeneğine tıklayın. Günümüzde çoğu PC'de disket sürücü kullanılmadığı için, alternatif olarak bir USB bellek kullanabilirsiniz. Sihirbaz, işlem boyunca sizi yönlendirecektir. Parolanızı kurtarmak için, girişte parolanızı yanlış girdiğinizde beliren "Parolanızı mı unuttunuz?" kutucuğundaki bağlantıya tıklayın. Başlayan sihirbazda, şifrenizin kayıtlı olduğu disket veya USB belleği seçin ve yeni şifrenizi belirleyin. Artık hesabınıza yeni parolanızla giriş yapabilirsiniz. Parolanızı tekrar sıfırlamak istediğinizde, aynı disket veya USB belleği tekrar kullanabilirsiniz.

Zamanlanmış Görevler

"Zamanlanmış Görevler" aracı ile, programlarınızı belirleyeceğiniz zamanlarda otomatik olarak çalıştırabilirsiniz. Bu çalışmayı günlük, haftalık periyotlar veya yalnızca bir kez olarak belirleme imkanına da sahipsiniz. İşlemin gerçekleştirileceği günü ve saati belirlemeniz yeterlidir. "Zamanlanmış Görevler" ile kullanılması ideal olan araçlardan biri, hiç şüphesiz "Disk Temizleme" aracıdır. Bu araç ile, geçici dosyaları, kullanılmayan yükleme dosyalarını silebilir veya geri dönüşüm kutusunu kolayca boşaltabilirsiniz. "Zamanlanmış Görevler"i açmak için "Başlat - Tüm Programlar - Donatılar - Sistem Araçları" yolunu izleyin. "Zamanlanmış Görev Ekle" satırına çift tıklayın ve burada karşınıza gelecek listede "Disk Temizleme"yi seçin. İlerleyen adımlarda göreviniz için bir isim ve görevin yapılacağı zamanı belirlemeniz gerekecek. Son adımda kullanıcı adınız ve parolanızı girmeniz gerekli. Yalnızca, bir parolası olan hesapların, zamanlanmış görevler yaratma izni vardır. Kullanıcı hesabınız için gerekli parolayı "Kullanıcı Hesapları" bölümünde belirleyebilirsiniz.

"Zamanlanmış Görevler" aracı ile aynı zamanda yığın (batch) dosyalarını da çalıştırabilirsiniz. Batch dosyaları ile, tek bir işlem yerine birden fazla işlemi aynı anda yapabilir, örneğin dosyalarınızı disk üzerinde bir yerden başka bir yere taşırken aynı zamanda yedekleyebilirsiniz. Veya belirlediğiniz bir zamanda bilgisayarınızın otomatik kapanmasını sağlayabilirsiniz. Not Defteri'ni (Notepad) açın ve "shutdown -s" yazın. Dosyanızı "dosyaismi.bat" şeklinde, *.BAT uzantılı olarak kaydedin. Bu dosyayı zamanlanmış görev olarak atayın, ismini ve çalıştırılacağı saati belirleyin. Bundan sonra bilgisayarınız, belirlediğiniz saatte, bir uyarı mesajı verecek ve 30 saniye içinde kapanacaktır.


WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle)
« Posted on: Mart 29, 2024, 02:49:38 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) e-book, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) programı, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) oyunları, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) e-kitap, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) download, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) hikayeleri, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) resimleri, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) haberleri, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) yükle, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) videosu, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) şarkı sözleri, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) msn, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) hileleri, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) scripti, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) filmi, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) ödevleri, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) yemek tarifleri, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) driverları, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) smf, En iyi araçlar elinizin altında(Xp'de bilinmeyenlerle) gsm
Yanıtla #1
« : Mayıs 04, 2008, 05:50:34 ÖS »

Sahin07
*
Üye No : 3786
Yaş : 38
Nerden : Antalya
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 408
Mesaj Sayısı : 2 252
Karizma = 1453


emeğine sağlık

Ah!Mümkün olsa
savaştan barış
barıştan insan yapardım
acıdan sevinç
sevinçten umut
umuttan dostluk yapardım
kurşun yerine çocuklara
her sabah şiir atardım.
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Aıo Of 306 Tam Arşiv Araçlar 2012
A B C D E
rupi 1 1061 Son Mesaj Haziran 09, 2012, 11:21:59 ÖS
Gönderen : toki


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular