0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Efedrin Arsan Yan Etkileri  (Okunma Sayısı: 886 Kere Okundu.)
« : Ocak 31, 2013, 07:04:04 ÖS »
Avatar Yok

Honey_Face
*
Üye No : 1734
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 7695
Mesaj Sayısı : 13 155
Karizma = 86623


Efedrin Arsan Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Efedrin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:
Efedrin Arsan Tablet

Efedrin Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Efedrin bronşları genişleten bir ilaçtır. Efedrin bronş kaslarını gevşeterek bronşları genişletir. Ayrıca burun koridorlarındaki damarları sıkar ve şişmeyi azaltır. Böylece daha rahat nefes almayı sağlar ve öksürükleri daha verimli hale getirir.

Efedrin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

astım;
bazı solunum yolu rahatsızlıkları ile birlikte görülen solunum yollarında tıkanma (kronik bronşit gibi).

Efedrin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Efedrin Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Efedrin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer aşırı yüksek tansiyon, hızlı kalp atışları ve başka ciddi kalp problemleriniz (kalp damar hastalığı gibi) varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer son 14 gün içerisinde MAO inhibitörleri* grubundan herhangi bir ilaç kullandıysanız Efedrin kullanmanız tehlikeli bir reaksiyona yol açabilir.

( *MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) ] )

Eğer ilacın her zamanki gibi etki göstermediğini ya da durumunuzu kötüleştirdiğini hissediyorsanız hemen doktorunuza başvurunuz Eğer herhangi bir ilacınızı daha fazla kullanma ihtiyacı duyuyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşünüz.

Yaşlı yetişkinler ve çocuklar Efedrin'in etkilerine karşı daha hassas olabilirler. Bu yüzden yaşlı yetişkinlerde ve çocuklarda bu ilaç dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Efedrin Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Efedrin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer kronik öksürüğünüz varsa ya da hızlı, yavaş veya düzensiz kalp atışlarınız varsa (kalp ritim bozukluğu) bu ilacı kullanmdan önce doktorunuza söyleyiniz.

Ayrıca eğer geçmişte veya bugün böbrek üstü bezi problemleriniz (tümör vb. ), kalbiniz ile ilgili problemleriniz, yüksek tansiyon, diyabet (şeker hastalığı), felç (inme), göz tansiyonu (glokom) hastalığı, prostat büyümesi veya diğer prostat problemleri, ani hastalık nöbetleri veya aşırı aktif tiroidiniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Herhangi bir acil durumda, herhangi bir ameliyat olmanız gerektiğinde veya herhangi bir diş operasyonu geçirmeniz gerektiğinde Efedrin kullandığınız süreyi doktorunuza veya diş hekiminize bildiriniz.

Bu ilacı kullanmadan önce herhangi bir ilaç veya besin takviyesi ya da bitkisel bir ürün kullanıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz.

Eğer belirtilerinizde 5 ila 7 gün içinde iyileşme olmazsa veya durumunuz kötüleşirse kontrol için doktorunuza başvurunuz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Efedrin Kullanabilir miyim?

Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Efedrin anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Efedrin Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makina kullanmaktan kaçınınız.

Efedrin’i Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Efedrin’i tercihen yemeklerden sonra alınız.

Tablet formdaki ilacınızın her dozunu 1 bardak su ile birlikte alınız.

Astım genellikle diğer farklı ilaçların kombinasyonu ile tedavi edilir. En iyi tedavi için, doktorunuzun direktifleri doğrultusunda tüm ilaçlarınızı düzenli şekilde kullanınız. İlacınız ile birlikte gelen ilaç prospektüsünü veya hasta bilgilendirme formunu dikkatli şekilde okuyunuz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe astım belirtileriniz olmasa bile, ilacınızın dozunda veya tedavi planınızda herhangi bir değişiklik yapmayınız.

Eğer ilacınızın her zamanki gibi etki göstermediğini ya da durumunuzu kötüleştirdiğini hissediyorsanız hemen doktorunuza başvurunuz Eğer herhangi bir ilacınızı daha fazla kullanma ihtiyacı duyuyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşünüz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Bilinç bulanıklığı; halüsinasyonlar; ani hastalık nöbetleri (sara gibi); ağır baş dönmesi, sersemlik hali, başağrısı, ciddi uyuşukluk hali; alışılmadık şekilde hızlı, yavaş veya düzensiz kalp atışları, bulantı, kusma, sinirlilik, huzursuzluk, aşırı uyarılma, ateş ve solunum zorluğu.

Efedrin Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Efedrin kullanımı sırasında doktorunuzun izni olmadan iştah kesici ürünler kullanmayınız.

Reçeteli veye reçetesiz satılan başka bir ilacı kullanmadan önce içeriğindeki maddeleri okuyunuz, Efedrin içerip içermediğini öğreniniz. Eğer Efedrin içeriyorsa ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız. Bu ilaç ile birlikte Efedrin içeren bir ürün kullanmak aşırı dozda Efedrin almanıza sebep olabilir.

Doktorunuz tarafından reçetenize yazılan dozdan daha fazla dozda veya doktorunuzun tavsiyesinden daha uzun süre Efedrin kullanmayınız.

Efedrin ’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

idrar yapma zorluğu;

hızlı veya düzensiz kalp atışları;

ani hastalık nöbeti (sara gibi), titreme.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

bulantı;

iştah kaybı;

huzursuzluk;

uykusuzluk.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Efedrin ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Efedrin ile etkileşebilecek birçok ilaç mevcuttur. Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Efedrin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect Tablet); selejilin hidroklorür (Moverdin) ];
beta adrenerjik blokörler [atenolol (Apo – Atenol, Tensidif, Tensinor, Atexal, Nortan); karvedilol (Carvexal, Coronis, Kinetra, Dilatrend); metoprolol tartrat (Beloc, Problok, Lopresor); propranolol hidroklorür (Dideral); sotalol hidroklorür (Darob, Talozin); asebutolol (Prent); bisoprolol fumarat (Concor, Lodoz); esmolol hidroklorür (Brevibloc); oksprenolol hidroklorür (Trasicor); pindolol (Apo-Pindol, Visken) vb. ];
propranolol hidroklorür (Dideral);
aminofilin (Aminocardol, Aminofilin, Carena);
teofilin içeren ilaçlar (Bronkolin 300, Pirasmin, Talotren, Teobag, Teokap SR, Teosel, Xanthium, Carena, Filinsel, Asmafilin, Butofilin SR vb. );
digoksin (Digoxin-Sandoz).

Bu liste Efedrin ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Efedrin ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Efedrin’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Bunlar Şurup ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Babinoks Pediyatrik Şurup ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Babinoks Pediyatrik Şurup'u asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Babinoks Pediyatrik Şurup'u sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Zamanının Fenomeni.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Efedrin Arsan Yan Etkileri
« Posted on: Nisan 26, 2024, 11:11:55 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Efedrin Arsan Yan Etkileri e-book, Efedrin Arsan Yan Etkileri programı, Efedrin Arsan Yan Etkileri oyunları, Efedrin Arsan Yan Etkileri e-kitap, Efedrin Arsan Yan Etkileri download, Efedrin Arsan Yan Etkileri hikayeleri, Efedrin Arsan Yan Etkileri resimleri, Efedrin Arsan Yan Etkileri haberleri, Efedrin Arsan Yan Etkileri yükle, Efedrin Arsan Yan Etkileri videosu, Efedrin Arsan Yan Etkileri şarkı sözleri, Efedrin Arsan Yan Etkileri msn, Efedrin Arsan Yan Etkileri hileleri, Efedrin Arsan Yan Etkileri scripti, Efedrin Arsan Yan Etkileri filmi, Efedrin Arsan Yan Etkileri ödevleri, Efedrin Arsan Yan Etkileri yemek tarifleri, Efedrin Arsan Yan Etkileri driverları, Efedrin Arsan Yan Etkileri smf, Efedrin Arsan Yan Etkileri gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Türk kültürünü Dünya kültürüne etkileri
Türk Kültürü
Sahin07 6 3500 Son Mesaj Nisan 19, 2011, 11:37:02 ÖS
Gönderen : @sen@
Efedrin Nedir?
Beslenme & Supplement ve Yağ Yakıcılar
[B]a[R]a[N] 5 24859 Son Mesaj Mart 09, 2012, 04:54:15 ÖS
Gönderen : elze
Efedrin
Kimya
Anqel* 0 1117 Son Mesaj Kasım 18, 2011, 01:20:26 ÖS
Gönderen : Anqel*
Asuman Arsan
Kim, Kimdir ?
elze 0 806 Son Mesaj Mayıs 09, 2012, 10:33:50 ÖÖ
Gönderen : elze
Arsan Dolay Açgözlülük Tanrısı
Mitoloji
Asortik Hatun 0 771 Son Mesaj Kasım 30, 2012, 11:37:33 ÖÖ
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular