0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Edius 4.51c  (Okunma Sayısı: 1505 Kere Okundu.)
« : Nisan 10, 2009, 04:52:03 ÖS »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220




EDIUS 4.51C’nin ara yüzü Monitör, İnformation, Effect, Binary, Timeline kısımlarından oluşur. Monitör, yapılmakta olan çalışmayı izleme olanağı sunar. Effect kısmında görüntü ve seslere vereceğimiz geçişler ve filtreler bulunur. İnformation kısmında görüntü ve seslerimize vermiş olduğumuz bazı Effect ve filtrelerin kişisel olarak (Standart Ayarlar Dışında) ayarlanmasına imkân verir. Binary Kısmında ise montajını yapacağımız görüntü, ses, resim ve yazılarımızı menüye eklediğimiz kısım malzeme deposudur. Ve esas olan Timeline kısmında kurgusunu yapacağımız görüntü, ses, yazı ve resimlerimizi eklediğimiz video, audio ve title kanalları mevcuttur. Bunlara ek olarak vector scope, audio mixer kısımları da mevcuttur.
MONİTÖR



Daha önceden değindiğimiz gibi monitör Edius’ta yapmış olduğumuz çalışmalarımızı izlememizi sağlar. Üzerinde birçok buton mevcuttur. Bunlar Play, Pause, Stop, Rewiev, Forward, İn, Out, Export gibi işlevsel butonlardır. Yine aynı zamanda sistem ayarlarını düzenlememizi sağlayan File, Edit, Wiev, Clip, Marker, Mode, Capture, Render, Settings vardır. Diğer tuşlar ise sistem ayarlarlarından eklenip kaldırılabilmektedir.
INFORMATION



İnformation kısmında ise görüntü ve seslerimize vermiş olduğumuz Effect, geçiş ve filtreleri kendi isteğimize göre düzenlememizi sağlar. Örneğin görüntüyü orijinal rengi dışında sarıya, kırmızıya yakın vermek istiyorsak color balance filtresini kullanıp İnformation kısmından düzenlemek gibi.
EFFECT



Resimde de görüldüğü görüntü, ses dosyalarına verilen Effect, geçiş ve filtrelerin bulunduğu menüdür. Burada görüntümüze uygulayacağımız birçok filtre bulunmaktadır. Örnek olarak blur, mosaic, soft focus, color whell, Yuv Curve gibi. Yine ses dosyalarımız için Echo, equalizer, pan ve balance ayarları bulunur. Chromakey, luminancekey, Picture in Picture effectleri de burada yer almaktadır.
BINARY



Binary kısmında montaj çalışmamızda kullanacağımız görüntü, ses, yazı ve resim dosyalarımızı eklediğimiz kısımdır. Malzeme deposu da denebilir. Binary’de kendimize göre kişiselleştirme de yapabilmekteyiz. Ayrı ayrı görüntüler için görüntü, ses için ses klasörü oluşturabilmekteyiz. Objeleri menüye eklemek için mousemuzu sağ tıklayıp “add file” kısmından ya da menü üzerinde boş kısımda çift tıklamak suretiyle yapıyoruz. Yine üst kısımda yer alan menü seçeneklerinde görüntü ve ses dosyalarımızın görünüm durumunu, silinmesini, ayrı klasöre taşınması işlemlerini yapabilmekteyiz.
TIMELINE



Timeline kısmı montajımızı yaptığımız esas kısımdır. Burada üç kanal bulunur. Görüntü, ses ve title kanalı. V, VA kanalları görüntülerimizi, T kanalı yazılarımızı, A kanalına ise ses dosyalarımızı yerleştiririz. Bunların yeterli olmaması halinde baş kısımdan istenilen kanal üzerine sağ tıklayıp “add + add front veya back” kısmından istediğimiz kadar kanal açabiliriz. Timeline üzerinde yer alan kısımda ise kopyalama, yapıştırma, ripple, insert, Render ve palette seçenekleri bulunur.





Quick Titler Edius Programının Kendi Bünyesinde Bulunan yazı programıdır. Bu bölüm yazılarımızın Fontunu, rengini, italik olmasını ve boşluk ayarlarını yapmamızı sağlar.

Bu program çok kapsamlı bir yazı programı olmasa da profesyonel programın ihtiyacını görecek düzeydedir. Şablonları çok çeşitli olmayıp sınırlıdır. Edius’un uyumlu olduğu diğer yazı programları sonradan da kurulup çalışılabilmektedir.

İlk bölümde Edius’un Arayüzünü ve diğer unsurlarını tanımıştık. Bu bölümde Edius’ta basit bir montaj örneğini göreceğiz. İlk önce açılış ekranından başlayalım.



Yukarda görünen ekran Edius’un açılış menüsüdür. Burada Edius’u kişiselleştirebilir ve yapmış olduğunuz kendinize ait ayarları isminiz altında oluşturabilirsiniz. Yine aynı zamanda yapacağınız montajın proje adını yazdığınız ve projeyi nereye kaydettiğinizi gösteren ekrandır. Project Name kısmına proje adımızı yazıyoruz. Folder kısmı projemizin nereye kayıt edildiğini gösterir. İstediğimiz takdirde bu yeri değiştirebiliriz.
Proje adımızı verdikten sonra OK diyoruz ve Edius’un arayüzü açılır.



Arayüzü 1.kısımda anlatmıştık. Bu kısımda genel bir montaj örneği ile arayüz bilgimizi pekiştireceğiz.

1- BİNARY: Edius’ta yapacağımız montajda video, audio ve title dosyalarımızı çağırdığımız kısımdan başlıyoruz. Öncelikle Binary’de boş kısımda sağ tıklayıp “add file” ya da 2 kez sol tıklayıp direkt açılan menüden dosyalarımızı çağırabiliriz.



Şekil 1: Sağ tıklayıp “add File” yapma
Açılan menüde video dosyamızı seçip aç diyoruz. Seçmiş olduğumuz video dosyası Binary kısmında görünecektir.



Binary’de olan video dosyamızı tutup Timeline üzerinde 1VA kısmına sürüklüyoruz.



Burada Timeline üzerinde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bunlar video, audio ve yazı dosyalarınızı yerleştirdiğiniz kısımlardır. “1VA” Video-Audio; video dosyanızı sesi ile beraber görebileceğiniz kısım, “2V” Video; sadece video dosyalarınızı yerleştireceğiniz kısımdır. “1T” Title (Yazı) dosyalarınızı, “1A” Audio ise ses dosyalarınızı yerleştirdiğiniz kısımdır.



Timeline’de video+audio ya da Video seçeneğini sonradan açacağınız kanallar içinde seçme imkânı mevcuttur. Mesela 3. bir video kanalını açmak istediğinizde Edius size bunu “VA” mı ya da “V” kanalımı olarak seçme imkânı tanımaktadır.



Daha sonra diğer video dosyamızı çağırıp onu da Timeline üzerinde 2V kanalına gerekli ise açacağımız diğer video kanallarına sürüklüyoruz.



Edius’ta görüntüleri 1VA ve 2V kısmına yerleştirerek A’dan B’ye, B’den A’ya geçiş ya da Arka arkaya ekleyerek montajımızı yapabiliriz. Effectler video dosyasının hemen alt kısmındaki boş alana yerleşir. Arka arkaya kullandığımızda ise iki video dosyası ortasına gelir.



Yazı dosyalarımızı hem “T” kısmında hem de “VA” ve “V” kısmında da kullanabiliriz. Timeline üzerindeki “T” kanalı “VA” ve “V” kanalının üzerindedir. Yani Timeline üzerinde kaç tane Video ve Audio kanalı açarsanız açın “T” kısmına yerleştirdiğiniz yazı bu videoların üstünde görünür (Şekil 1). Ama yazıyı video kanallarında kullanırsanız ve üstünde başka bir video bulunuyorsa yazı ekranda görünmeyecektir (Şekil 2).





Şekil 2
Timeline üzerinde iki video kanalı, bir yazı ve ses kanalından oluşan basit bir şema aşağıdaki gibidir.



« Son Düzenleme: Eylül 17, 2011, 03:20:35 ÖS Gönderen : Liza »

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Edius 4.51c
« Posted on: Nisan 25, 2024, 09:54:08 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Edius 4.51c e-book, Edius 4.51c programı, Edius 4.51c oyunları, Edius 4.51c e-kitap, Edius 4.51c download, Edius 4.51c hikayeleri, Edius 4.51c resimleri, Edius 4.51c haberleri, Edius 4.51c yükle, Edius 4.51c videosu, Edius 4.51c şarkı sözleri, Edius 4.51c msn, Edius 4.51c hileleri, Edius 4.51c scripti, Edius 4.51c filmi, Edius 4.51c ödevleri, Edius 4.51c yemek tarifleri, Edius 4.51c driverları, Edius 4.51c smf, Edius 4.51c gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Canopus Edius Pro 4 Full
A B C D E
By.TuRuT 2 1367 Son Mesaj Ağustos 15, 2009, 10:59:25 ÖS
Gönderen : DeViL-PrinceSS*


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular